Şimdi Ara

PDÖ SİSTEMİ(TIP FAKÜLTELERİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
7.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar size bugün pdö sisteminden bahsedeceğim.

Pdö(probleme dayalı eğitim)

Öncelikle gruplara ayırılırsınız yaklaşık 6-8 kişi olur ( bizim fakülte 400kusur kisi oldugu icin 12 kisiyiz her grup kalan çok o yuzdensjsjsjj)

Her grubun kendine özel odası olur bu odalarda tahtanız ve böyle büyük kağıtlar olur tuvalden hallice

Grup kurallarını siz belirlersiniz yemek içmek serbest olabilir mesela geç kalmak vs

Her grubun bir danışman hocası olur o da sizinle beraber yanınıza oturur ve tartışmanızı izler katılım vs

Bu bence çok iyi bişey cunku hocalarla 1e1 samimiyet kurmanızı sağlıyor arkadaş gibi düşünün mesela en son hocamız bize çay kahve börek getirmişti ketıl falan sjksksk

Pdö iki oturumdan oluşur her blokta 2 kere olur genellikle yani toplam 4 oturum . Bence en seveceginiz sey pdö olacaktır

Senaryo dağıtılır herkese yaklaşık 10 15 sayfa . Senaryolarınızı fakülte kurulu en gerçekçi şekilde hazırlar sanki gerçek bi hasta gibi.

Senaryodan bahsedeyim biraz senaryonun bi başlığı ve kapakta resmi olur bunu yorumlarsınız yani hangi hastalıkla hangi organla alakalı olduğu gibi örnek verecek olursak " Ulaşım Aksadı " resimde de bi kaya yolu tıkıyor.

Arka sayfada yüzeysel bir şekilde hastanın hikayesi anlatılır şunun gibi Ahmet bey ani göğüs ağrısı şikayetiyle samsun gazi devlet hastanesi aciline getirilir, Dr.Kemal bey karşılar bu kadar kısa olur grupça hipotez hazırlarsınız bu göğüs ağrısının nedeni hangi hastalık olabilir cinsinden.

Hastaya neleri sormak istersiniz kısmı bulunur bunu da grupça konuşursunuz. Mesela ne sıklıkla nasıl bi ağrı kaç gündür var yurtdışı cıkışı var mı ailesinde gözükmüş mü kullandığı ilaçlar vs

Arkada ise hastanın detaylı hikayesi anlatılır . Dr.Kemal beyin fizik bakı bulguları kan testleri enzim testleri vs

Yorumlarsınız ve hipotezlerinizi elersiniz genelde 2 3 hastalık kalır bunları arka sayfadaki grafi sonuçlarına göre elersiniz

Hastalığı bulgularla ilişkilendirirsiniz neden bu bölge aniden ağrıdıyı açıklarsınız fizyolojik olarak

Arkada grafilere geçtiğinizde tek bi hastalık kalır ve öğrenme hedefleri çıkartırsınız ki bunlar pdö sınavında da teorik sınavda da karşınıza çıkar . Hoca kesinlikle hedefleri söylemez o size kalmış bir şey yani ne öğreneceğinizi sizin kendiniz grupça kararlaştırmalısınız

Bu ilk oturumdu ikinci oturumda ise öğrenme hedeflerine çalıştınız ve geldiniz. Hop pdö sınavı yapılır bakalım hedefleriniz doğru mu çalıştığını yerler vs bu konular teorik sınavda da karşınıza çıkar. Sınavdan sonra öğrendiklerinizi düzgünce anlatır görsel destekler sunarsınız ameliyat videoları teknikleri vs vs

Toplam iki oturumda 1 senaryo biter.

Anlatacaklarım bu kadardı teşekkürlerrr snsnsj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tamamen gereksiz bir öğrenim biçimidir. ağzı bol laf yapan öğrenciler hocanın gözüne girer sadece.
    orta sınıf tıp fakültelerinde vardır (DEÜ, ANKARA Ün. ve Akdeniz Üniv. gibi) bir de hacettepe de.

gerçek tıp öğreniminin olduğu Cerrahpaşa, Çapa gibi okulların kapısından bile giremez. hacettepe de yakında kaldırır muhtemelen.

tıp topluca öğrenilen tiyatro biçimi değildir. bireyseldir.
  • Hocam bu pdö her tıp fakültesinde oluyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pdö sisteminde olan tiplar daha mi zor oluyor?

• Dr_house_ D kullanıcısına yanıt
    Bunu tam olarak bilmiyorum ama bizim fakültemizin sistemi pdö sistemi evet

• Genelleme yapacaksak evet daha zorludur. Geçme notu genelde 70tir. Ki 70 çok yüksek bir not.

• yararli .
    donemin basinda merak edip arastirmistim tatmin edici cevap bulamamistim

• heleloyloyloy H kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversite?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eğitim Fakültesi ve MTOK ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ondokuz mayıs üniversitesi (OMÜ) Samsun

• tamamen gereksiz bir öğrenim biçimidir. ağzı bol laf yapan öğrenciler hocanın gözüne girer sadece.
    orta sınıf tıp fakültelerinde vardır (DEÜ, ANKARA Ün. ve Akdeniz Üniv. gibi) bir de hacettepe de.

gerçek tıp öğreniminin olduğu Cerrahpaşa, Çapa gibi okulların kapısından bile giremez. hacettepe de yakında kaldırır muhtemelen.

tıp topluca öğrenilen tiyatro biçimi değildir. bireyseldir.
  • fenerbahçe. F kullanıcısına yanıt
    hocam aslında cok mantikli bir sistem ama türkiyede yemez bôyle şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aposperitis -- 9 Aralık 2019; 17:15:9 >
  • Uruk hocam naber hangi universitedesin

Kesinlikle katılıyorum

• LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt
    Iyidir senden naber?Dişi biraktim tipa hazırlanıyorum.

Hocam simüle hasta uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tamamen hatalı bir görüş tıp bireysel değildir. Aksine ağzı çok laf yapan değil konuyu araştırıp gelen anlatır. Ve tartışılır.

Mesleki iletişimi güçlendirdiğini düşünüyorum istatistiklere bakıldığı zaman konsültasyonun ne kadar önemli olduğu ortada.

SON SINIFta harika olur

pdö ye karşı olduğum anlaşıldı ama bunu kastetmedim

yürümeye başlamadan önce koşmaya çalışmanın saçma olduğunu düşünüyorum

diğer branşlarda bilmem ama tıpta çok hakim olmadığın bir konuda tartışmanın bilen biri tarafından dışarıdan komik görüneceğini düşünüyorum
  • sınıflandırmadan yanlış bir anlam çıkardıysanız özür diliyorum. ankara tıptanda, dokuz eylülden de mükemmel doktor (hatta cerrahpaşa öğrencilerinden de iyi) çıkabilir. bunu kastetmedim. kastettiğim şematik bir sınıflandırma.

cerrahpaşa konusuna gelince orayı hiç gördünüz mü bilmiyorum?

ülkede görebileceğin EN BAKIMSIZ okul ve hastanedir. dış cephe boyaları 30-40 yıllık. hastane dibinden kaldırımda yürürken bazı bariyerler koyarlar yola çıkıp biraz yürüdükten sonra tekrar kaldırıma çıkarsın( dökülen binalarının parçalarından başına taş düşmesin diye). ortalıkta kedi fazla yoktur farelerin büyüklüğünden olduğu rivayet edilir.
    tek boyalı binası dekanlık binasıdır. ilk 250 ye giren öğrencilerin girdiği ingilizce bölümü küçük bir anadolu şehrindeki devlet ortaokulundan bile bakımsız, şekilsiz ve .. sadelik konusunda burada aklına ne gelirse hayal edebilirsin) kantininde ki plastik sandalyeleri ve eskiliğini anlatarak başlayabilirsin. bunların üzerinde vizelere hazırlananlar.bildiğin ilkokul binasının eskisi

peki sizce neden derece öğrencileri burada okumak için can atıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.