Şimdi Ara

PCI nedir??(PCI-Express degil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
38.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Simdi ekran kartlarında cogumuzun bildigi gibi öncelikle AGP 2x 4x 8x vardı 3tırnaklı

Sonra AGP 8x cıktı 2 tırnaklı

Sonra PCI geldi (yada önce)

Olay burda baslıyo ztn.

www.pcnet.com.tr
    ekran kartım pcı mı yoksa pcı express mi?
    http://www.pcnet.com.tr/forum/donanim/197979-ekran-kartim-pci-mi-yoksa-pci-express-mi.html

Burda ekran kartları girislerinin resmi var.Ve bilindigi üzere anakartlardaki kısa beyazlar PCI uzun olan ise PCI-Express

Su anki anakartım

Göründügü gibi 4 PCI slotu 1 PCI-Express var

Bu ise benim ilk PC min anakart resmi(Kendisi kayıp oldugu için sadece ktusu kalmıs :) Win 98 destekli!!

İşte burdada o kısa beyazları (PCI yuvalarını) görüyoruz..Birde sasılacak bicimde AGP slotu (parlayan yerde kalmış :))

PCI 2 yıllık teknoloji degilmi anlamadım??

Yada ben PCI slotu diye baska bişi biliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brevity -- 20 Şubat 2009; 23:27:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PCI Nedir?

PCI (Peripheral Component Interconnect), bilgisayar anakartlarındaki genişletme yuvalarına ve bunları kullanan genişletme kartlarına verilen addır. PCI, kişisel bilgisayarlarda en yaygın kullanılan genişletme arabirimlerinden biridir.

PCI; ses kartları, grafik kartları, ağ kartları ve diğer çevre birimleri gibi çeşitli cihazları anakartınıza bağlamanıza olanak tanır. Bu sayede, bilgisayarınızın işlevselliğini genişletebilir ve yeni özellikler ekleyebilirsiniz.

PCI, 1990'ların başında Intel tarafından geliştirildi ve o zamandan beri birkaç revizyondan geçti. En son sürüm olan PCI Express, çok daha yüksek veri aktarım hızları sunar ve modern bilgisayarlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

PCI Express ile PCI Arasındaki Farklar

PCI ve PCI Express arasında bazı önemli farklar vardır:

• Veri Aktarım Hızları: PCI Express, PCI'dan çok daha yüksek veri aktarım hızları sunar.
    • Yuva Tasarımı: PCI genişletme kartları kenar konektörlerine sahipken, PCI Express kartları kenar ve uç konektörlerine sahiptir.
    • Çipset Desteği: PCI Express, daha yeni çipsetler tarafından desteklenirken, PCI eski çipsetlerde daha yaygındır.
    • Kullanım Alanları: PCI Express, grafik kartları ve diğer yüksek performanslı cihazlar için kullanılırken, PCI eski ve daha az talepkar cihazlar için kullanılır.

PCI, günümüz bilgisayarlarında hala yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak PCI Express hız ve performans açısından daha üstündür. Yeni bir bilgisayar satın alırken veya bir yükseltme yaparken PCI Express özelliklerine sahip bir anakart ve genişletme kartları tercih etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • PCI agp den de öce olan birşey 2 yıllık dediğin olsa olsa PCI-e x16 2.0 dır
  • geçenlerde bir konu açılmıştı "pcl agpden eski bir teknoloji" diye agp 128 bit iken pcl 60+12 bittir ve maliyeti agpye göre düşüktür o yüzden pcl yaygınlaştı
  • Standart PCI

PCI (Peripheral Component Interconnect) Intel tarafından geliştirilen yerel veriyolu standartıdır.
    Çoğu modern bilgisayarların ana kartında PCI yuvalari, ISA yuvalarinin hemen yanında bulunur; beyaz renkte ve ISA'dan biraz daha kisadir. PCI veriyolu Tak Çalıştır desteklidir.
    1993'te Intel tarafindan gelistirilen bu veriyolu 64 bit'liktir, ama uyumluluk problemleri nedeniyle uygulamada genelde 32 bit'lik bir veri yolu olarak kullanilir. İşlemci ile senkron 33 veya 66 MHz saat hızlarında çalışır. 32 bit ve 33 MHz PCI veri yolunun kapasitesi 133 MB/sn'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BroK€NSaf€ty -- 21 Şubat 2009; 1:34:12 >
  • Yani PCI ın PCI-Express ile alakası yok tamamen eski teknoloji.Tek cekirdek cift cekirdek gibi.

Peki piyasada PCI ekran kartları dolasıyor bunlara nasıl uyumlu benim win 98 destekli anakartım...

Kafam karısmıs durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brevity -- 20 Şubat 2009; 23:40:28 >
  • hocam o yuvalar
    pci yuvası
    pci express daha değişik
    üstteki de agp slotu olsa gerek

gerekli açıklama yapılmış zaten
    pci agp den daha eski teknoloji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-Smoove -- 20 Şubat 2009; 23:43:41 >
  • Farkları biliyorumda son teknoloji anakartlarda hala niye PCI slotu var bunu anlamıyorum....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PCI Express Slotu Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    13 yıl önce açıldı
    PCI Express X16, 2.0 Farkı nedir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PCI nerdeyse 15 yıllık bir teknoloji
    PCI-EXP ise henüz 5 yıllık, dolayısı ile ne kafa karışacak bir durum var nede şaşılacak bir şey
  • 15 yıllık teknoloji nicin anakartlarımızda mevcuk o takıldı.onun yerine agp koysalar ya
  • genişletme kartları takmak için örneğin ses kartı,wi-fi kartı, tv kartı vs. Tabi eskiden 4-5 pcı slot u bulunuyordu şimdi bu slot ları kullanan kartların çoğu anakrt a entegre olduğu için pci slot ları da azaldı ama halen işe yarıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yanng

genişletme kartları takmak için örneğin ses kartı,wi-fi kartı, tv kartı vs. Tabi eskiden 4-5 pcı slot u bulunuyordu şimdi bu slot ları kullanan kartların çoğu anakrt a entegre olduğu için pci slot ları da azaldı ama halen işe yarıyorlar.

tesekkürler simdi yattı kafama.

Herkese acıklamaları için tesekkürler
  • Örneğin ben tv kartı kullanıyorum pcı slotunda :) ama sende haklısın yakında kalkar! kalkmasada 2 den 1 e indirirler.
    diğer örnekler.
    Trt kartı vardı radyo kartı.
    Ethernet kartı.
    Modem.
    Ses kartı.
    daha aklıma gelmiyo :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exquisite -- 21 Şubat 2009; 2:24:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.