Şimdi Ara

AGP mi PCI mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekrankartı olarak AGP ekran kartlarımı daha iyi yoksa PCI bide fiyat olarak...

• Anakartında hangi slot varsa onu takacaksın PCI-E ve AGP bir arada olmaz zaten. AGP nin en üst noktası bildiğim kadarıyla radeon 3850. PCI-E nin ise her 2-3 ay da yenileniyor.
  • anakartımda 2 slotta var ama ben görüntü kalitesi olarak demek istedim bide fiyat
  • AGP çok eskide kaldı.Mantıklı olan PCI...Hem de bayağı bir süredir...Bu zamanda AGP destekli anakart almak parayı sokağa atmak demek...
  • Dediğin gibi hem PCI-e (normal PCI slotu değil) hem AGP varsa PCI-e tercih etmelisin. AGP ler eskidi ve şu an bulacaklarında pahalı. PCI-e her yönden üstün. Birde bu tarz nadir bulunan anakartlarda üreticiler şöyle bir hile yapıyorlar. PCI slotu alıp AGP ye çeviriyorlar. Bu durumda AGP ye has sideband adressing, Fast writes, 66mhz gibi performans arttırıcı faktörler olmuyor ve oldukça düşük bir hızda çalışıyor.
  • Arkadaşım ikisi birlikte yoktur biri PCI'dır, dikkat et onada sakata gelme. PCI ve PCI-e farklı slotlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UluMemo

Arkadaşım ikisi birlikte yoktur biri PCI'dır, dikkat et onada sakata gelme. PCI ve PCI-e farklı slotlar.

****Her ikisi de olan anakartlar mevcuttur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PCI-e ile AGP slotlarını kıyaslamak yersiz olur.Elbetteki yeni nesil PCI-e slotlar daha performanslıdır.Bununla beraber aynı özelliklere sahip AGP ve PCI-e ekran kartları için fiyat kıyaslamasına girersek AGP ler daha pahalıdır.Çünkü AGP slotlu anakartlar artık üretilmiyor.Mevcut AGP slotuna sahip kullanıcılarda anakartlarını değiştirmeden ekran kartı için yükseltme yoluna gittiklerinde performansı yüksek bir AGP kart almak durumunda kalacaklardır.Bu sebeplede AGP ekran kartları daha pahalıdır.
  • %1905 pci anakartım agp slotlu ve açıkcası eskidi masaüstüm ancak şmdilik para toplamaya çalışıyorum kriz malum komple değiştiricem pci öneririm bnde şimdiden hayırlı olsun
  • merhaba arkadaşlar benim ekran kartım agp 8x idi ama yandı. Şimdi onboarda takılıyorum ama en kısa sürede ekran kartı alacağım. Bir arkadaş demiş hem agp hem pci olabilir diye. Acaba benim anakartımda öylemi
    slotlar
    AGP1
    PCI1
    PCI2
    PCI3
    diye 4 tane slot var PCI3 slotunda telefon felan bağlama yeri var acaba şu diğer slotlara PCI bir ekran kartı takabilirmiyim şimdidden çok teşekkürler
  • pci ile pci-e i birbirine karıştırmayın. İkisi çok farklı şeyler. Çoğu arkadaş kısaca PCI ( e yi yazmamak ne kadar kısaltır ?) diyor ama yanlış bir ifade. PCI-e ve AGP nin aynı anda mevcut olduğu anakartlar çok nadir bulunuyordu artık yok. Onlardaki AGP de gerçek değil PCI dan bozma çakma AGP.
  • Ekran kartlarının bağlantı şekillerinin resimlerini konu hakkında daha cok yardımı olur, görüşüyle ekliyorum.

AGP mi PCI mı ?

Resimde bağlantı şekilleri net olarak anlaşılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.