Şimdi Ara

PCI Express x16 vs x4 (FPS, PERFORMANS FARKI YOK!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakartım Aorus B450M
    GIGABYTE
    B450 AORUS M (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450_aorus_mrev_10#kf

Ekran Kartım Asus Dual OC Rx580 8GB
    https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/DUAL-RX580-O8G/

Kasam Zalman N3

İşelmci Ryzen 5 1600
    https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-1600

Ram Curcial 2x8 Gb 3000Mhz CL15
    Crucial
    Ballistix Sport LT White 8GB DDR4-3000 UDIMM | BLS8G4D30AESCK | Crucial.com
    https://www.crucial.com/usa/en/bls8g4d30aesck

SSD Gigabyte 240gb Sata
    GIGABYTE
    GIGABYTE SSD 240GB | Solid State Drive (SSD) - GIGABYTE Turkey
    https://www.gigabyte.com/tr/Solid-State-Drive/GIGABYTE-SSD-240GB#kf

HDD 1 Toshiba 1 TB 7200 Rpm

İşelmci Soğutucu Dark Dreezer x94
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Freezer X94RD, 2x92mm 4pin PWM Kırmızı Led Fanlı, 4xIsı Borusu, Direkt Kontak AMD Ryzen AM4 ve Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu (DKCCX94RD)
    https://www.teknobiyotik.com/dark-freezer-x94rd-2x92mm-4pin-pwm-kirmizi-led-fanli-4xisi-borusu-direkt-kontak-amd-ryzen-am4-ve-intel-uyumlu-islemci-sogutucu-dkccx94rd.html

Psu Rampage 600w
    www.rampage.com.tr
    Rampage RMP-600-80P 600W 80 PLUS 12cm Fan Aktif PFC Power Supply - Rampage
    http://www.rampage.com.tr/tr/urun/rampage-rmp-600-80p-600w-80-plus-12cm-fan-aktif-pfc-power-supply

Önemli Nokta(!)

Kasa dikey konumlandırmaya destek sağladığı için aldım ve aliexpress ten linkteki aparat ile dikey konumlandırdım.

Anakartımdaki İlk slot PCIEX16 İkinci slot PCIEX4 diye geçmektedir. GPU-Z programı ile kontol ettiğimde de aynı sonuçlar yazmaktadır.

1.Öncelikle Ekran kartımı anakartımda ki ilk slota takarak Furmark ta stress test yaptım.
    2.Sonrasında aparat ile kasanın mevcut yerine dikey konumlandırarak yine anakartta ki ilk slota takarak Furmark ta stress test yaptım.
    3.Son aşama olarak yine aparat ile kasanın sağladığı yere dikey montajlı şekilde ama anakartta ki 2. ekran kartı slotuna taktim. Testleri tekrarladım.

3 çeşit montaj şeklimde de Furmark testlerinde sonuçlar aynıydı. 1366*768 x8 stress test ve 1920*1080 AA Off stress test 3 yöntemde de aynı performans sonucunu verdi.

Konu ısınmaya geldiğinde ise;

1. yöntemde yan kapak açık ve kapalı arasında 1 2 derece oynadı. full yükte 65 derece civarı fan devir 65 civarı
    2. yöntemde yan kapak açık ısınma durumu aynı sonuçları verirken yan kapağı kapattığımda fan durumu 100 hatta 103 lere çıktı sınma 75 derecelere 80 leri zorladı.
    3. yöntemde ise anakartın 2. ekran kartı yuvasına (pci express x4) takmama karşılık performans ve ısı değerleri aynıydı. bu yöntemde de yan kapak kapalıyken ısınma artıyor.

Özetle PCI express x4 ve PCI Express x16 arasında bir fark oluşmadı.

Isı değerlerinde ki kapak açık kapalı konumdaki değişiklik ise Zalman N3 modelinin ve Zalman firmasının tasarım durumu. Evet kart dikey çok güzel konumlanıyor sorun yok ama kapak kapandığı zaman ekran kartı hava alamıyor ve fanlar yüksek devirlere çıkıyor. Yan kapak bu modelde pleksi. Ekran kartı fanlarına denk gelecek şekilde artistik bi delik/ızgara vs işlemi uygulamayı düşünüyorum.

Tecrübem umarım diğer arkadaşlara faydalı olur. bu sonuçlar her ekran kartı her anakart için geçerli olacağı kadar teknik bilgim vs yok, başımdan geçen mevzu budur.

Bilgilerimizi ve yorumlarımızı paylaşarak zenginleştirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 30 Mayıs 2019; 12:47:40 >

• Olmaz zaten render-çizim programlarında video işleme programlarında fark eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski oyunlarda performans farkı olur özellikle tarihi eser dx9 kullanılıyorsa. eski anakartımda ekran kartı hep x1 de çalışıyordu ets 2 düşük ayarda 10 fps olup gta 5 ise 40-50 fps civarıydı
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Onun testini de yapalım hocam yol göster şu programı kur de şuna bas de sonucu ver de yapalım deneyelim. Geliştirelim mevzuyu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski oyun ne onerirsiniz onda deyelim birde fazla boyutlu birsey olmasın beklemeyelim inmesini :) zaten eski oyunlarda boyutta yoktu be ne günlerdi 6 cd cod 😎

• daquied kullanıcısına yanıt
    Solidworks, autocad gibi çizim programlarını deneyebilirsin. Bir de bitcoini de deneyebilşrsin

ets 2, eski cod'lar mw2 gibi. mw2 de x16 da çalışırken 200 fps alırken anakartım çöp olduğu için x1 de çalışınca 40 fps alıyordum şaka gibi neyseki o bilgisayarı babama verdim yenisini toplayıp kurtuldum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Benchmark lari var mi programların neyle kıyaslama yapicam tam anlamadım hocam.

Bildiğim kadarıyla benchmark ları yok. Kıyaslamayı internetten arama yaparak bulabilirsin.
    Oyunların benchmark ları gibi yok maalesef.

Oyunlarda problem yok. Programlar için kullanan vatandaşlar deneyimler artık :) ben oyun, dizi, film, web takılıyorum.

Eski oyunlar için test edip sonucu yazacağım konuya

• Uzun zaman oldu oyunu indirip deneyemedim. İndirmeye üşendim açıkcası :)

Call of Duty 2 oyunundan 1080p Ultra görüntüler;

• O zaman herkez x4 e dönsün

• Pci Express veriyolunun darboğaz yaptığı bir senaryo haricinde ciddi fark görmezsiniz zaten bu çok normal. Böyle bir senaryo eski bir ekran kartında mümkün değil zaten.

• demekki x4 ün bant genişliği hala yeterli e ozamn sli ekran kartı takınca neden %100 fark oluşmuyor
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    O olay sadece pci-e hızıyla alakalı değil çünkü. Crossfire yapınca bazı oyunlarda aynı ekran kartının tekli kullanılmasından bile düşük fps aldığın oluyor bazen. O mesele yazılımsal çoğunlukla.

• PCI Express x16 vs x4 (FPS, PERFORMANS FARKI YOK!)
  • İşlemcininde etkisi var.Sandy Brıdge cpular ( 2500k_2600k )pcı express 2.0 destekler.3.0 a en kral ekran kartını takıp,işlemciyi 2600 k yaparsan işlemci frenleyecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.