Şimdi Ara

PC'yi kumanda ile açmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde televizyon ve vcd kumandaları ve o kumandanın sinyal gönderdiği yer var. Şöyle diyeyim aletlerin kendisi var. Televizyonun tüpü patlamıştı sanırım. VCD'de kullanılmıyor. İstediğim şu bilgisayarı genelde uzanarak kullanıyorum ve yatakla pc arasında 2-3metre var. Dolayısıyla kalkıp açmak zoruma gidiyor. Aslında aparmana girmeden açabilmek mümkünse o da olabilir. Eve çıkana kadar bilgisayar açılmış internete girmiş olur. Var mı böyle bir imkanımız? İnceledim biraz pek bir şey anlamadım konulardan.

• Bende böyle bir sistemi odamın ışığını kapatıp açmak için istiyorum aslında varmı bilgisi olan.

• yapı marketlerde benzer birşeyler olabilir...

• Bazı BIOS larda elektrik kesilmelerinde PC'nin default güç durumunu ayarlama imkanı var. En azından benim kullandığım iki farklı desktop ta var. Elektrik gidip geldiğinde ootmatik olarak açık durumda başla şeklinde ayarlanabiliyor yani.
  • elektronikçilerden 7 tlye tek kanal rf alıcı-verici kit al,bilgisayarın start butonuna paralel bağla,alıcıyı beslemek içinde psu nun stand-by çıkışından kablo çek veya uygun değerde pil koy.binaya girmeden bile açarsın bilgisayarını
  • beyler bazı mesajlar konu dışına çıkmış. Priz işi nerden geldi ki?
    Ben sadece kumanda ile açmak istiyorum pc'mi. Evet bios üzerinden de riskli. Ne yani apartmana giriğimde anaşarteli kapatıp açayım mı?
    Evdeki aletler zarar görür o zaman. Elimde var diyorum işte televizyon ve vcd alıcısı ve kumandası. Önemli olan onları pcye nasıl bağlarım? Aslında vcd'ninkini kullanabilirsem onun kumandası daha zengin. güzel olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

beyler bazı mesajlar konu dışına çıkmış. Priz işi nerden geldi ki?
    Ben sadece kumanda ile açmak istiyorum pc'mi. Evet bios üzerinden de riskli. Ne yani apartmana giriğimde anaşarteli kapatıp açayım mı?
    Evdeki aletler zarar görür o zaman. Elimde var diyorum işte televizyon ve vcd alıcısı ve kumandası. Önemli olan onları pcye nasıl bağlarım? Aslında vcd'ninkini kullanabilirsem onun kumandası daha zengin. güzel olur.

ne istediğinide bilmiyorsunki sadece bilgisayarı açıp kapatmakmı istiyorsun yoksa kumanda ile bazı şeyleride kontrol etmek mi istiyorsun.
    istediğin kontrol etmekse buyur yap:http://320volt.com/uzaktan-kumanda-ile-bilgisayar-kontrolu-pic16f84a/
    yok illa elimdeki malzemelerle yapacağım diyorsan yapamaycaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

beyler bazı mesajlar konu dışına çıkmış. Priz işi nerden geldi ki?

ne istediğinide bilmiyorsunki sadece bilgisayarı açıp kapatmakmı istiyorsun yoksa kumanda ile bazı şeyleride kontrol etmek mi istiyorsun.
    istediğin kontrol etmekse buyur yap:http://320volt.com/uzaktan-kumanda-ile-bilgisayar-kontrolu-pic16f84a/

Alıntıları Göster
    quote:

Bu devre işime çok yarar. Aynı zamanda her şeyi yapabilmek gayet güzel. Açma kapamayı da ekleyebilirsek eğer güzel olur. Teşekkür ederim link için.

• akıllıca bir düşünce olur yapılabilir.
  • malzemeleri temin edecek yer bulamadım. Buradaki elektronikçilerde de yok.
    Nereden temin edileceğini bilen var mı?
  • https://www.direnc.net/
    Direnc.net - Türkiye'nin En Büyük Elektronik Komponent Satış Sitesi
    http://www.direnc.net/main/default.asp

ben bu siteden hiç alışveriş yapmadım ama yapanlar var gayet memnunlar

• yapan bildirirse seviniriz.En azından fikir edinmiş oluruz.
  • Bunu yapmanın en sağlam yolu aşağıdaki ürün PC yi HTPC ye dönüştürüyor siyah olanını 3 senedir kullanıyorum

http://www.sanalmarketim.com/urun/AK910THR00/THERMALTAKE-Thermaltake-Media-Lab-5,25#34;-Gumus-Media-Center-Kit-A2328
  • direnç.net sitesinde çoğu var malzemelerin. Bakıyorum ama bazıları yok sadece. Linki veren arkadaşa teşekkürler.
  • Bunu Yapmak Aslında Oldukca Basit Bir İşlem. Bir Rf Alıcı Verici Yapmanız Lazım Bunuda Bir Roleye Bağlayarak On Tuşuna Bastığınızda Role Cekıcek Ve Pc Guc Verıcek .Rf Alıcı Devresınde Bır Konum Daha Olucak Bu Konumda Pc Nin Power Tuşuna Bağlanak On A Bastıgınızda Örneğin Bir Transistorun Beyz Ine Akım Verıcek.Bu Durumda Devre Kapalı Hale Gelıcek Yanı Pcnın Sıstemıne On Dugmesıne Basılmıs Hıssı Verılecek.Daha Sonra Bu Devreyi Kendı Kendıne Açık Devre Konumuna Getırmemız Gerekıcek.Bunuda Bı Turn Off Devresi Halleder Ornegın 1sn Ayarladıgımızda Durum Kafı Olucaktır.Bu Turn Off Devresi Olmazsa Pc Sureklı Aç Kapa Yapar On Tusundan Parmagınızı Cekmıyorsunuz Gıbı Durum Off Tusuna Bastıgınızda Ise Role Bırakır Ve Pcnin Enerjısı Kesılır
  • Kısaca Özet Geçiyorum Rf Alıcı Verici Bir Role Ve Bir Turn Off Devresini Kontrol Edicek On A Bastıgımızda Turn Off Kapalı Duruma Gecıcek Ve Role Cekıcek Bu Sayede Pc Açılacak.1sn Sonra İse Turn Off Devreyi Kapalı Konuma Getırıcekkı Pc Tekrar Kendını Kapamasın Bu Sayede Bu İşlem Tamamlanmış Olucak Ve Uzaktan Kumanda İle Pc Açılmış Olucak.
  • dediğinden pek bir şey anlamadım. Role bağlantıları karışık geliyor bana.
  • ya aslında basıt bır olay sendekı kumanda ır verıcı sen bır alıcı devre yapıcan bunla bir turn off devresi yapıp sistemın power tusunu buna baglıcan merdıven otomatıgı mantıgı sadece burda tusa bırı elle basmıcak sen uzaktan kontrol edıcen tamam roleyı anlamadıysan gerek yok pc sureklı fısde takılı dursun olay tamam.ır alıcıı devresı turn off u aktıf edıcek turn offda pc nın power tusunu bıraz teknık bılgın varsa emın ol cok basıt bır olay.suanda musaıt degılım yoksa cızımlerı devrelerı eklerden yarın eger olayı cozememıssen eklerım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rammstein02

yapan bildirirse seviniriz.En azından fikir edinmiş oluruz.

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.