Şimdi Ara

Pc Xp yüklerken reset atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 yıl önce topladığım bilgisayarımda sorunlar başladı. Xp yi yüklerken dosya kopyalama ekranında %10 ile %28 arasında reset atıyor.
    Hatta bazen kur programı daha başlamadan bile reset atıyor. kasada 1 büyük fan var.
    Yapmadığım işlem kalmadı. Kısa devre vardır diye bütün parçaları söküp halının üzerinde bile çalıştırdım yine olmadı.
    Bu konuda bilgisi olan varsa bi yardım ediversin. Kafayı sıyırıcam sonunda.

Power aldım olmadı, ram aldım olmadı, hdd aldım olmadı, fan aldım olmadı. Daha ne alıyım bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huzunbaz -- 16 Aralık 2013; 13:56:58 >

• önce HDD yi badsectore karşı tarat onda sorun çıkmazsa anakartta problemin olabilir. Aldığın malzemeleri sat yeni bir PC topla derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zamansizz

önce HDD yi badsectore karşı tarat onda sorun çıkmazsa anakartta problemin olabilir. Aldığın malzemeleri sat yeni bir PC topla derim.

Yeni hdd de aldım bu arada. Onu yazmayı unutmuşum :)
  • geçmiş olsun :) Aldığın yeni parçalara uygun güzel bir anakartta seç. olsun bitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zamansizz

geçmiş olsun :) Aldığın yeni parçalara uygun güzel bir anakartta seç. olsun bitsin

Ekran kartı ile cd-rom kalıyor geriye. Ama eski bir anakart almam gerekecek o zaman. Kesin anakart olduğunu bilsem alıcam da bilemiyorum ki.
  • Huzunbaz H kullanıcısına yanıt
    İşlemi usb üzerinden gerçekleştirmeyi denediniz mi ?
    Xp Cd'niz orjinal mi ? Başka bir kurulum cd si denediniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: setmefree

İşlemi usb üzerinden gerçekleştirmeyi denediniz mi ?
    Xp Cd'niz orjinal mi ? Başka bir kurulum cd si denediniz mi ?

Usb üzerinden denemedim. Bildiğim kadarı ile usb aygıtı biosum görmüyor. 3 xp cd si ile denedim. 1 i orjinal idi. 3 ü de ayrı ayrı yerlerde reset atıyor. Bunun dışında işlemciye ve ekran kartı fanına macun sürdüm. Eve gidince işlemci fanını eskisi ile değiştirip tekrar macunlayacağım. Du bakali nolcek.
  • Dün akşam macunladım, fanı değiştirdim, cdyi değiştirdim, allem ettim, kullem ettim yine yok. Bir de cd rom değiştireyim öyle deneyeyim. Bu arada sanırım konuda kendim çalıp kendim oynuyorum. Yok mu anlayan birileri yahu.
  • bios kismina girdiginizde hdd modu ile ilgili bir şey olmasi lazim sata ise IDE'e, IDE ise SATA'ya çevirip tekrar deneyin derim. Eger sata girişli ise sata uyumlu xp indirmeniz gerekir. SATA Uyumlu diye yazar indirebildiğiniz yerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.