Bildirim
Pc oyunu yapmak için kolları sıvadık!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
wasfın ne? -
Süper ya. İyi akıl etmişsiniz. Türkiye'de daha önceden kimsenin aklından bile geçmemiştir. -
tamam açılın ben c++++++++ biliyorum kendim uydurdum çok güzel oyun yapılıo bunla -
daha fazla ayrıntı vermelisiniz. -
Kolay bir iş olacağını sanmıyorum :-)
Açıkçası daha önceden aksiyon tarzı PUSU adında bir oyun yapılmıştı 3TE Games tarafından. Hatta ilk zamanlar ; seneyi hatırlayamıyorum , televizyonda oyun görüntülerini ve tasarlayan iki kişi hakkında röpörtajlarda çıkmıştı. Beklenildiği sonucu aldımı derseniz , bana kalırsa almış gözüküyor:-) Ne de olsa bu adamlar öncülerden . Aşağıya gerekli web adreslerini ekliyorum.
http://infosfer.com/ 3te gamesin yeni sitesi
http://www.yogurt.com.tr Oyun dağıtıcı firma sitesi
http://www.oynasana.com/oyun/Pusu-PC Oyun demo ve fragmanlar
Şimdiden kolay gelsin eğer böyle bir işe girişecekseniz :-)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoBeNzO -- 17 Şubat 2010; 12:26:26 >
-
orcnd genelde ingiliz rus amerikan oyunları oynuyoruz ve onların yaptıklarıyla kalıyoruz bizde üretelim belki Türkiye de duyulmaz ama bişeyler yapalım msn adresilerinizi mesaj olarak yollarsanız (katılmak istiyenler) bi grup çalışması oyun yapabiliriz diye düşünüyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: LoBeNzO
Kolay bir iş olacağını sanmıyorum :-)
Açıkçası daha önceden aksiyon tarzı PUSU adında bir oyun yapılmıştı 3TE Games tarafından. Hatta ilk zamanlar ; seneyi hatırlayamıyorum , televizyonda oyun görüntülerini ve tasarlayan iki kişi hakkında röpörtajlarda çıkmıştı. Beklenildiği sonucu aldımı derseniz , bana kalırsa almış gözüküyor:-) Ne de olsa bu adamlar öncülerden . Aşağıya gerekli web adreslerini ekliyorum.
http://infosfer.com/ 3te gamesin yeni sitesi
http://www.yogurt.com.tr Oyun dağıtıcı firma sitesi
http://www.oynasana.com/oyun/Pusu-PC Oyun demo ve fragmanlar
Şimdiden kolay gelsin eğer böyle bir işe girişecekseniz :-)
paylaşım için saol.Destek için de..
-
Aslında bu tür mesajları yazmayı sevmiyorum ama dikkate alınmak için kendinden bir şeyler katman gerekli bana göre.
Yani insanlara bir şey vermeden , nasıl bir şey almayı düşünüyorsun hocam .
Şöyle diyeyim oyun yapalım demişssiniz . dj_mnchh arkadaşımın dediği gibi vasfınız ne acaba ( tasarım veya programlama gruplarından bildiklerinizi de yazarsanız daha etkileyici olur bence. -
bu iş için birçok girişim oldu ve çoğu vazgeçti.
bu sebepten bu işi baştan sıkı tutmak gerekli. bir web site açıp projenin gelişim aşamaları,yol haritası vb.. bilgiler yayınlanmalı.
eminim bu ayrıntılar belli olduğunda geliştirici bulmakta zorlanmayacaksınız.
tabi önce bunlar belirlenmeli -
quote:
Aslında bu tür mesajları yazmayı sevmiyorum ama dikkate alınmak için kendinden bir şeyler katman gerekli bana göre.
Şöyle diyeyim oyun yapalım demişssiniz . dj_mnchh arkadaşımın dediği gibi vasfınız ne acaba ( tasarım veya programlama gruplarından bildiklerinizi de yazarsanız daha etkileyici olur bence.
Ben yaklaşık 4 yıldır pc programcılığı web sitesi vs. işlerle uğraşıyorum.Kendime sürekli yeni maceralar katıyorum.Bu işten anlamasam zaten cesaret edipte atlamazdım.Zaten daha önce flash oyun denemelerim oldu.Ekleyecek bi site bulamayınca vazgeçtim .
Haklısın kendimden bahsetmedim ama bi grup kurabilseydik kendimi kanıtlayabilirdim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ctuncay
quote:
Şöyle diyeyim oyun yapalım demişssiniz . dj_mnchh arkadaşımın dediği gibi vasfınız ne acaba ( tasarım veya programlama gruplarından bildiklerinizi de yazarsanız daha etkileyici olur bence.
Ben yaklaşık 4 yıldır pc programcılığı web sitesi vs. işlerle uğraşıyorum.Kendime sürekli yeni maceralar katıyorum.Bu işten anlamasam zaten cesaret edipte atlamazdım.Zaten daha önce flash oyun denemelerim oldu.Ekleyecek bi site bulamayınca vazgeçtim .
Haklısın kendimden bahsetmedim ama bi grup kurabilseydik kendimi kanıtlayabilirdim.
Bu iş o yaptığın bilgisayar programlarına, web sitelerine, flash oyunlarına benzemiyor yalnız. Disiplinli bir ekip gerekiyor herşeyden başta. Buda messenger'ın çoklu konuşmalarında olacak bi iş değil malesef. Şu işlerin ciddiyetini anlayın artık. "Hadi oyun yapalım" diyerek olacak işler olmadığı ne zaman anlaşılacak bu işlerin..
-
ctuncay ile pm üzerinden iletişime geçtik.
amaç counter strike yazmak değil.
en büyük amaç tamamen türk yazılımcılar tarafından geliştirilmiş oyunlar yapmak (felsefe yerli malın yurdun malı bir vatan evladı bunu yapmalı)
şüphesiz Türklerin yaptığı oyunlar var. fakat buradaki amaç bu tarz oyunları bir site üzerinden yayımlayabilmek. ekstra olarak bir iş modeli oluşturup open source oyunlar geliştirmek.
dolayısıyla basit bir Türk oyun fabrikasından bahsediyorum.
başlangıç olarak piyasa ihtiyaçlarına yönelik basit flash oyunlar ile başlamayı planlıyoruz. eğer uygun ekip sağlanabilirse harici projeler ile sistemin finansal yönden desteklenmesi sağlanacak.
bu iş modeli sayesinde hem ekip arası bilgi paylaşımı sağlanabilir. hemde oyun geliştirme hakkında bir miktar tecrübe kazanılır.
sabır isteyen uzun bir süreç ve hemen sonuç alamayabiliriz.( bu noktada milli duyguları istismar etmeyi planlıyoruz)
proje başarısız bile olsa ekipteki her bir kişinin tek başına başarılı flash oyunlar yapabilecek seviyeye geleceğini düşünüyorum. ki bu günümüz piyasasında bir değerdir.
ekibe
oyun geliştirmek gibi bir hevesi olan,
tasarım (photoshop, flash, 3dmax vb..) programlara hakim olan
yada
c++, flash action script, php, asp dillerinden en az birine hakim olan
kişiler başvurabilir.
yukarıda bahsettiğim gibi amaç oturalım grafik motoru yazalım değil (ona da sıra gelecek) amaç yerli malı oyun yapmak ve kendimizi geliştirmek.
-
arkadaşlar hertürlü 3d model için yardım edebilirim -
web tasarım, flash oyunları için ayrı bir bölüm yok mu donanım haberde? -
oyun programcılığında ciddi ciddi bulunmaktayım. yaklaşık 1 senedir araştırma üzerine çalışıyorum. 2 3 aydır python programlama dili üzerinde çalışmalar yapıyorum amacım blender ile birşeyler çıkarmak ardında zaten bildiğim ve geliştirmek istediğim c veya c# üzerinden 3ds max ile oyun hazırlamak olacaktır.. Bu yazı tamamen flash ve blender üzerine oyunlar ile çalışmak hedefim. blender ile çok güzel projelere hazırlanmış.
evet tek kişi ile zordur ama imkansız değildir. gta tarzı bir oyun yapmak istiyordum önce internetten adam modelleri indirdim ve yavaş yavaş geliştiriyorum.. bir yerden sonra zaten ekip çalışması şart.
blender ile oyun programcılığı için Python ve biraz animasyon bilgisi başlangıç için yeterli ama sadece başlangıç için..
Blender buradan indirebilir
şimdilik bu siteden materyal buradan indirebilirsiniz
buradan 3d hakkında destek alabilirsiniz.
hepinize iyi çalışmalar.. inşallah 10 sene içerisinde Türkiye'de oyun sektörü yaygınlaşır... Hepimiz bunun için savaş verelim. hepinize iyi çalışmalar..
-
quote:
Orijinalden alıntı: orcnd
ctuncay ile pm üzerinden iletişime geçtik.
amaç counter strike yazmak değil.
en büyük amaç tamamen türk yazılımcılar tarafından geliştirilmiş oyunlar yapmak (felsefe yerli malın yurdun malı bir vatan evladı bunu yapmalı)
şüphesiz Türklerin yaptığı oyunlar var. fakat buradaki amaç bu tarz oyunları bir site üzerinden yayımlayabilmek. ekstra olarak bir iş modeli oluşturup open source oyunlar geliştirmek.
dolayısıyla basit bir Türk oyun fabrikasından bahsediyorum.
başlangıç olarak piyasa ihtiyaçlarına yönelik basit flash oyunlar ile başlamayı planlıyoruz. eğer uygun ekip sağlanabilirse harici projeler ile sistemin finansal yönden desteklenmesi sağlanacak.
bu iş modeli sayesinde hem ekip arası bilgi paylaşımı sağlanabilir. hemde oyun geliştirme hakkında bir miktar tecrübe kazanılır.
sabır isteyen uzun bir süreç ve hemen sonuç alamayabiliriz.( bu noktada milli duyguları istismar etmeyi planlıyoruz)
proje başarısız bile olsa ekipteki her bir kişinin tek başına başarılı flash oyunlar yapabilecek seviyeye geleceğini düşünüyorum. ki bu günümüz piyasasında bir değerdir.
ekibe
oyun geliştirmek gibi bir hevesi olan,
tasarım (photoshop, flash, 3dmax vb..) programlara hakim olan
yada
c++, flash action script, php, asp dillerinden en az birine hakim olan
kişiler başvurabilir.
yukarıda bahsettiğim gibi amaç oturalım grafik motoru yazalım değil (ona da sıra gelecek) amaç yerli malı oyun yapmak ve kendimizi geliştirmek.
-
3d modelleri hazırlayınca iş bitmiyor.
benim kişisel fikrim 2d den 3d ye geçişte open-source bir oyun motoru ile 3d bir oyun yazmak daha kolay olacaktır.
mod geliştirme işlemi 3d oyunlar hakkında gerekli bilgiyi bize verecektir. bunun ardından o bilgilerle bir oyun motoru geliştirebiliriz.
projede var olmak isteyen kişilerin her birinin farklı meziyetleri var. bu noktada kişilerin kendi projeleri hakkında da ekip içi yardımlaşmada bulunabiliriz.
mesela CNR open source bir oyun motoru üzerine oyun geliştirirken ihtiyacı olan texture, fikir vb.. şeyleri ekip içinde ilgili kişiler tarafından yapılıp ona gönderilebilinir.
aynı şey ctuncay ile ben flash oyun geliştirirken 3d model lazım olduğunda cnr'a başvurmamız şeklindede olabilir.
veya bunları yayınlarken cms konusunda paslaşmamız şeklinde. -
quote:
Orijinalden alıntı: Capt. Jack Sparrow
quote:
Orijinalden alıntı: ctuncay
quote:
Bu iş o yaptığın bilgisayar programlarına, web sitelerine, flash oyunlarına benzemiyor yalnız. Disiplinli bir ekip gerekiyor herşeyden başta. Buda messenger'ın çoklu konuşmalarında olacak bi iş değil malesef. Şu işlerin ciddiyetini anlayın artık. "Hadi oyun yapalım" diyerek olacak işler olmadığı ne zaman anlaşılacak bu işlerin..
+1
-
Cok kolay yapmak x-fiaxtpla diye bir program oyun yarat diyorsun seciyorsun ordan yaratılıyor call of duty mw2 öyle yaratılmıs
Benzer içerikler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X