Şimdi Ara

2 Pcyi birbirine bağlamak ve oyun oynamak için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende bir masaüstü birde laptop var ben bunları nasıl birbirine bağlantı kurmasını sağlarım.Aynı internet cafedeki gibi evde 2 kişi böyle multi counter strike - call of duty oynamak istiyorum...normal ethernet kablom var onla olur mu ? lütfen yardımcı olun pclerin ikisindede vista kurulu biri 32 bit biri 64 bit ...

• Evde internete bağlanabileceğini bir modem varsa klasik ağ kurma işlemiyle iki bilgisayarı da ağ üzerinde tanımlayarak küçük bir yerel ağ (LAN) oluşturmanız gerekiyor. Sadece kabloyla olacak iş değil. Önce iki bilgisayar da modeme bağlanacak, akabinde yerel ağ kuracaksınız.
  • kablo ıle olur 2pc dekı ethernet uzerınden cross kablo ıle baglantı yaparsınız ( normal ethernet modem arası kablo degıl uc baglantısı farklıdır ) daha sonra bır pcde oyun ıcın server kurmalısınız
  • şimdi ben bilgisayarcıya gitsem cross kablo istesem birini laptopa birini masaüstüne taksam bağlantı kurabilirmiyim. ?

Abilerim Detaylı anlatırsanız çok sevinirim...
  • Alt komşumun modemi çift portlu ve interneti beraber kullanıyoruz.Hiç bir işlem yapmadan karşılıklı oyun oynayabiliyoruz.
    Eğer modemin çift portluysa deneyebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih90216

Alt komşumun modemi çift portlu ve interneti beraber kullanıyoruz.Hiç bir işlem yapmadan karşılıklı oyun oynayabiliyoruz.
    Eğer modemin çift portluysa deneyebilirsin.

kardeş vistamı kullanıyorsun ? yani ikinizin pcside vista mı ?
  • Bi an kafam karıştı.İkimizde de XP idi .Özür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki PC yi aynı yerden yönetmek
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet cross kablo ıle 2 pc yı ethernet uzerınden baglayıp ag baglantılarından yenı kablolu baglantı olusuturyorsun
    dedıgım olay xp 32 bıt ıcın gecerlı vıstada olup olmadıgını bılemıyorum denemek lazım ama bırı 32 bıt bırı 64 bıt ıse zor bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: 5pac

şimdi ben bilgisayarcıya gitsem cross kablo istesem birini laptopa birini masaüstüne taksam bağlantı kurabilirmiyim. ?

Abilerim Detaylı anlatırsanız çok sevinirim...

hemen bağlantı kuramazsın ortamda dhcp yada modem olmadıgı icin ip alamıyacaktır makineler elle ip vermen gerekli ethernet kartlarına.
  • arkadaşım cross kablo dediğinde birinin ucu standarttır. (TB-T-YB-M-MB-Y-KB-K)
    öteki ucu çakarken sıralama şu şekilde olursa cross olur. (YB-B-TB-M-MB-T-KB-K)

Bu kabloyu da her iki bilgisayarın ethernet girişine taktıktan sonra ağ geçitlerine birbirlerinin ip sini yazacaksın. Bu kadar basit...
  • peki şöyle olur mu 4 portlı modemin 1. portuna masaüstü pcye taksam 2. portunada laptopa taksam..böyle bağlantı alırmıyım ..
  • hamachi kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 5pac

peki şöyle olur mu 4 portlı modemin 1. portuna masaüstü pcye taksam 2. portunada laptopa taksam..böyle bağlantı alırmıyım ..

öyle daha kolay olur elle ip vermen gerekemz modemden otomatik ip alırlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.