Şimdi Ara

PC OYUNLARI İÇİN ALTIN ÇAĞ HANGİ DÖNEMDİR? ESKİ-YENİ PC OYUNLARI DEĞERLENDİRELİM :) (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
3
Favori
26.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2012'ye az kaldı ama hala bu oyun kadar iyi bir oyun yapılamadı ve yapılamaz.Fps'de herşeyin grafik olmadığını kanıtlayan ender oyunlardan birisidir.

Global Operations

Go go go!

2003'te tanıştığım ve yılların eskitemediği oyun kaç kere zevkle bitirdiğimi hatırlamıyorum.Ancak oyunun cd keyi hala aklımda.

Tony Hawk's Pro Skater 4 & Tony Hawk's Underground 2

Eski pcleri olanlar üzülmesin ve bu oyunları hala denemeyenler varsa denesin adeta eğlence kaynağı.

Need For Speed: Underground 2 & Need for Speed: Most Wanted

Gönül isterdiki tüm nfs serisi yazabileyim ancak bu 2 oyundan daha iyisini yapamadılar böyle giderlersede hala yapamayacaklar.Drift,Drag yarışları ve araç modifiyelerine adeta hasret kaldık.

Grand Theft Auto: Vice City & Grand Theft Auto: San Andreas

Hey gidi günler hey ! Vice City ilk çıktığında hiç başından kalkmadığım günleri hatırlarım.San Andreas'ta da aynı şekilde resmen bağımlılık yaratıyordu.Malesef Grand Theft Auto IV için aynı şeyi söyleyemeyeceğim sanki bişeyler eksikti.

Half Life Serisi

Anlatmaya kelimeler yetmez ilk oyunu beni benden almıştı hikaye,seslendirme,oynayış harikaydı.Seri geliştirilerek devam etti ve bana göre hiç bozmayan bir oyun serisi varsa oda Half Life'tır.Devam oyunu nerede Valve!!

Multiplayer'da Counter Strike fırtınası

Dönem dönem oynadığım ve günümüzün en populer multiplayer oyunlarından birisidir.Hala internet cafelerde oynayanları görüyorum ve şaşırmıyorum.Oyun işte böyle yapılır bir yapıcaksın insanlar yıllar geçsede hala oynamaya devam edecek.

Fifa 2002 & Nba Live 2003

Futbola olan ilgim küçük yaşlarda başladı.İlköğretim okulumuzun futbol takımının başında olan büyüğümüz beni keşfetti ve okul takımına alındım.Daha sonra Bursaspor'un alt yapısına geçtim ve yükselmeye devam ettim ama gün geldi bırakmak zorunda kaldım.İlk okuldaki 3 sınıf arkadaşlarım şuan süperligde ilk 11 oynuyorlar 3üde tanınan isimler.Keşkelerle dolu bir hayat . Gelelim Fifa ve Nba'ya spor oyunları denince aklıma gelen ilk oyunlar bunlar.Bu dönemdede bağımlılık yaratan ve eğlenceli oyunların başını çeken 2 tür spor oyunudur.

Toparlarsak

Pc ile tanışma yılım 2002 ve yukarıda bahsettiğim oyunların çıkış tarihleride 2000'li yılların başları.Bana göre bu oyunların yerleri çok farklı günümüzdede güzel oyunlar var ama o eski tadı alamıyorum.Bunun nedeni konsolların etkisinden farklı olarak büyümemiz de olabilir mi nedersiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeuSTüRKiYE

Return To Castle Wolfenstein

2012'ye az kaldı ama hala bu oyun kadar iyi bir oyun yapılamadı ve yapılamaz.Fps'de herşeyin grafik olmadığını kanıtlayan ender oyunlardan birisidir.

Global Operations

Go go go!

2003'te tanıştığım ve yılların eskitemediği oyun kaç kere zevkle bitirdiğimi hatırlamıyorum.Ancak oyunun cd keyi hala aklımda.

Tony Hawk's Pro Skater 4 & Tony Hawk's Underground 2

Eski pcleri olanlar üzülmesin ve bu oyunları hala denemeyenler varsa denesin adeta eğlence kaynağı.

Need For Speed: Underground 2 & Need for Speed: Most Wanted

Gönül isterdiki tüm nfs serisi yazabileyim ancak bu 2 oyundan daha iyisini yapamadılar böyle giderlersede hala yapamayacaklar.Drift,Drag yarışları ve araç modifiyelerine adeta hasret kaldık.

Grand Theft Auto: Vice City & Grand Theft Auto: San Andreas

Hey gidi günler hey ! Vice City ilk çıktığında hiç başından kalkmadığım günleri hatırlarım.San Andreas'ta da aynı şekilde resmen bağımlılık yaratıyordu.Malesef Grand Theft Auto IV için aynı şeyi söyleyemeyeceğim sanki bişeyler eksikti.

Half Life Serisi

Anlatmaya kelimeler yetmez ilk oyunu beni benden almıştı hikaye,seslendirme,oynayış harikaydı.Seri geliştirilerek devam etti ve bana göre hiç bozmayan bir oyun serisi varsa oda Half Life'tır.Devam oyunu nerede Valve!!

Multiplayer'da Counter Strike fırtınası

Dönem dönem oynadığım ve günümüzün en populer multiplayer oyunlarından birisidir.Hala internet cafelerde oynayanları görüyorum ve şaşırmıyorum.Oyun işte böyle yapılır bir yapıcaksın insanlar yıllar geçsede hala oynamaya devam edecek.

Fifa 2002 & Nba Live 2003

Futbola olan ilgim küçük yaşlarda başladı.İlköğretim okulumuzun futbol takımının başında olan büyüğümüz beni keşfetti ve okul takımına alındım.Daha sonra Bursaspor'un alt yapısına geçtim ve yükselmeye devam ettim ama gün geldi bırakmak zorunda kaldım.İlk okuldaki 3 sınıf arkadaşlarım şuan süperligde ilk 11 oynuyorlar 3üde tanınan isimler.Keşkelerle dolu bir hayat . Gelelim Fifa ve Nba'ya spor oyunları denince aklıma gelen ilk oyunlar bunlar.Bu dönemdede bağımlılık yaratan ve eğlenceli oyunların başını çeken 2 tür spor oyunudur.

Toparlarsak

Pc ile tanışma yılım 2002 ve yukarıda bahsettiğim oyunların çıkış tarihleride 2000'li yılların başları.Bana göre bu oyunların yerleri çok farklı günümüzdede güzel oyunlar var ama o eski tadı alamıyorum.Bunun nedeni konsolların etkisinden farklı olarak büyümemiz de olabilir mi nedersiniz ?

+9999 Katılıyorum sana NBA Live 2003 , FIFA 2002 2002 WORLD CUP ( topa vurunca arkadan alev çıkması :D ) Most Wanted , Underground 2 bunlar gerçektende kült olmuş unutulmaz oyunlardır ve ayrıca GTA IV deki eksikliği söyleyeyim oyunda anlayamadığım bir kasvet vardı çok boğucuydu karakterler gerçekçi olsada San Andreas taki veya Vice City deki hava yoktu

• 2010
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phanrisal

2010

Hangi oyunları sevdin 2010da çıkan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

quote:

Orijinalden alıntı: Phanrisal

2010

Hangi oyunları sevdin 2010da çıkan...

bioshock 2, mass effect 2 , bad company 2, mafia 2, alan wake(bunu oynayamadım xboxım yok ama tüm oynanışını youtubedan izledim), heavy rain(aynı şekilde youtube), batman arkham asylum, modern warfare 2 , splinter cell: conviction, crysis 2 , left 4 dead 2 , singularity , napoleon: total war, metro 2033, God of War III (izlemedim oynamadım ama god of war yani) , Red Dead Redemption (god of war'la aynı) evet bunların hepsi benim sevdiğim çok başarılı bulduğum oyunlar ve sıralıycak olursak bana göre ilk beş

1-Mass effect 2
    2-Bioshock 2
    3-Bad Company 2 (2. likle aynı)
    4-Heavy Rain(sadece izlemek bile olağanüstü bi deneyim)
    5-Modern Warfare 2

Oldukça 2 li isimli oyun oldu ve bana göre şimdiye kadarki en yaratıcı yıl olmuştu, arada yıllarını yanlış hatırladığım oyun olduysa affola

• 2004 Nfs Underground 2 ne oyundu be. 20'den fazla bitridim yine oynuyom.Hele müzikleriye.
  • yaramıza barnah basdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 30 Kasım 2011; 23:14:47 >
  • beyler onu bunu bilmemde age of mythology-the titans ve gta serisinin ilk 3 boyutlusu(gta3 ve vice city) pc oyuncuları için yeni bir çağ açtı
  • eğer yeni oyunlardan bahsediyorsak bence dünyanın ilk 3 serisinde

1.Assassin's Creed Revelations

2.Modern Warfare 3

3.Battlifield 3

bu üç oyun grafikler ve sürükleyici mükemmle oyunlar.(fakat ben Assassinsciyim )
  • Eski tadı yok, 90lar ve 2000lerin başı güzeldi. Artık senede 10 düzgün oyun çıkarsa şükrediyoruz.
  • Fifa 99'la 99'
  • Bu yıl altın bir yıl yaşandı sanki ,evet bu yıl altın yıl olabilir seneyede gümüş bekliyorum
  • BloodRayne oynadıgım yıllar ve prensofpersiya nın ilk cıkıs zamanları tüplü monitörüme asıktım ilk p4lerin cıktıgı zamanlara da
  • 2007 Call of Duty 4 Modern Warfare
  • 2011 battlefield 3 çağı
  • Bu yıl cidden bir yükseliş oldu. Ancak beklediğimiz kadar olmadı. Yani BF3, Batman AC, Rage, Crysis 2 gibi oyunlar bu yıl çıktı ancak hiçbiri beklenen etkiyi yapmadı. Grafik tarafında BF3 ve Crysis 2 ağzımıza bir parmak bal sürdü o kadar. Sonuç yine aynı, CoD MW3 yardı geçti. Bunlar haricinde zaten pek de dişe dokunur bir şey yoktu, aklıma gelmiyor.
  • 1- HEROES 3 1997 Oyunu CD kapağındaki resimlerinden etkilenerek almıştım. Kurduktan sonra 5 dakika boyunca ekrandaki renk cümbüşü içinde kontrol etmem gereken şeyin ne olduğunu anlamak için debelenip, sonra terketmiştim. Aradan 10 - 15 gün geçtikten sonra bir arkadaş azmedip oyunu keşfetmişti. Sonra bana anlattı nasıl oynandığını... O gün bugündür oynuyorum. PC'mdeki GPU 6970 fakat sadece HEROES 3 ve HEROES 6 yüklü... "Şşş olm bu uçma ayakkabısı" ve o ayakkabıyı ele geçirmek için verilen onca zahmet... Town Portal - Teleport - Armageddon Blade büyüleri... Çok sevdiğim TITAN ırkı ve baş kahramanım CYRA...

2- UNREAL 1998 S3 TRIO 4 MB GPU'm ile 3D görüntü alabiliyordum - Grafik motoru efsane oldu ve 98'de yılın oyunu seçildi. Oyun sırasındaki müzikler ve özellikle son bölümde ana geminin içinde kesilen elektriklerden sonra pili bitmeye yüz tutmuş fenerim ve boyum kadar büyük böceklerin çıkardığı sinir bozucu sesler... Düştüğümüz gezegenin yerli halkı, mekanlar, öldürmem gereken garip yaratıklar... Ekran başında 7 herif, ışıklar sönük ve bize ANNENİİİİİİ dedirtmiş korkunç anlar... 20'li yaşlarının başındaki koca koca adamları sapor sapır döken bir atmosfer...

3- Shadow Man 8 MB Intel 740 3D destekli kartımla ilk test ettiğim o zaman ki adıyla 3D oyun... (Gözlükle bakılan 3D'den bahsetmiyorum - Bugün 2D gibi gördüğünüz 3D modellemelerden bahsediyorum) 100 kalp topladığımızda yaşadığımız heyecan, fakat toplamamız gereken 700 kalp daha olduğunu duyduğumuzda yaşadığımız hüsran... Teddy Bear ile bu dünya ve öteki dünya arasında yaşadığımız yolculuklar. Keşke bu oyun yeniden yapılsa: Çok sağlam bir korku - FPS olacaktır.

4- Veee tabii ki War Craft ve War Craft 2... War Craft oynadığım ilk adam gibi PC oyunudur. War Craft 2 ise bana mecburen Windows 3.1 kurdurmuştur. 3.1 kurduğumda makinemin yavaşladığını hissettiğimde ise Gates'e ilk küfürümü etmiştim. halbu ki DOS'um ile ne de mutluydum. TAm tüm komutları öğrenip bir DOS uzmanı olacaktım, şu an geldiğim nokta internetten bakıp yazdığım komutlar... Ah War Craft: 3 piyade önde 3 okçu arkada gelen Yapay zeka yoksunu Orkları nasıl da indirirdik aşağı...

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Bu yıl cidden bir yükseliş oldu. Ancak beklediğimiz kadar olmadı. Yani BF3, Batman AC, Rage, Crysis 2 gibi oyunlar bu yıl çıktı ancak hiçbiri beklenen etkiyi yapmadı. Grafik tarafında BF3 ve Crysis 2 ağzımıza bir parmak bal sürdü o kadar. Sonuç yine aynı, CoD MW3 yardı geçti. Bunlar haricinde zaten pek de dişe dokunur bir şey yoktu, aklıma gelmiyor.

ben o bf3'ün varya 560Ti sli kurdum hevesim kursağımda kaldı. bellekler yetmiyor dostum, şimdi de kartlardan birini satayım diyorum, senin de fikrini almak isterim ileride bf3 gibi oyunlar çoğalır mı? 1GB belleğin devri kapanıyor mu?

• ben derim ki 1999 counter-strike 1,6 sonra nfs underground ve önümüzde ise 2012 çok bereketli geçeceğe benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Bu yıl cidden bir yükseliş oldu. Ancak beklediğimiz kadar olmadı. Yani BF3, Batman AC, Rage, Crysis 2 gibi oyunlar bu yıl çıktı ancak hiçbiri beklenen etkiyi yapmadı. Grafik tarafında BF3 ve Crysis 2 ağzımıza bir parmak bal sürdü o kadar. Sonuç yine aynı, CoD MW3 yardı geçti. Bunlar haricinde zaten pek de dişe dokunur bir şey yoktu, aklıma gelmiyor.

ben o bf3'ün varya 560Ti sli kurdum hevesim kursağımda kaldı. bellekler yetmiyor dostum, şimdi de kartlardan birini satayım diyorum, senin de fikrini almak isterim ileride bf3 gibi oyunlar çoğalır mı? 1GB belleğin devri kapanıyor mu?

Hocam, bakın ne demişim bellek konusunda:

quote:

Şuan bellek konusunda sıkıntı yaşayan pek bir kart yok gibi. En azından bariz göze batan bir kart olduğunu söylemek güç. Nvidia büyük ölçüde sorunlarını çözmüş durumda. AMD zaten HD5000 serisinden beri pek bir sıkıntı yaşamıyor. Belki, GTX500 serisini söyleyebiliriz ancak onlarda da sorun yaşandığını sanmıyorum açıkcası. Şuan AMD tarafında en güçlü 1 GB bellekli kart HD6950 ve o da esasında HD5870 seviyesinde sayılır ve bu seviyedeki kartlar için de bellek miktarı sorun olmamaktadır. Oyunların genel bellek kullanımı mantıklı seviyelerde. Kartlar ise gpu gücü ve bellek miktarı olarak dengeliler. Ancak SLI ve CF için bellek kapasitesi yüksek olan kartları tercih etmek bir zorunluluktur. Bunun da sebebi, gpu gücünün iki katına çıkıyor olması ancak bellek miktarının sabit kalması olarak düşünülebilir.

SLI'ı ne zaman kurdunuz?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.