< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilgisayarınız Mavi Ekran Verip Açılmıyorsa Ne Yapmalısınız?
Bilgisayarınız mavi ekran verdikten sonra açılmaması, can sıkıcı bir durumdur. Bu sorunla karşılaştığınızda yapmanız gereken adımlar şunlardır:
-
Bilgisayarınızı Kapatıp Yeniden Başlatın: İlk olarak, bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatmayı deneyin. Bu, geçici donanımsal sorunları çözebilir.
-
Güvenli Modda Başlatın: Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda, mavi ekran yine görünürse, güvenli modda başlatmayı deneyebilirsiniz. Güvenli modda, yalnızca temel işletim sistemi dosyaları yüklenir ve bu da soruna neden olan yazılım sorunlarını teşhis etmenize yardımcı olabilir.
-
Bilgisayarınızı Kurtarın: Güvenli modda bile bilgisayarınız açılmazsa, bilgisayarınızı kurtarmanız gerekebilir. Bu, bilgisayarınızın işletim sistemini fabrika ayarlarına döndürerek soruna neden olan dosyaları kaldıracaktır.
-
Donanım Sorunlarını Kontrol Edin: Mavi ekran sorunu devam ediyorsa, donanım sorunlarını kontrol etmelisiniz. Öncelikle RAM'inizi, sabit sürücünüzü ve grafik kartınızı kontrol edin. Bu bileşenlerdeki gevşek bağlantılar veya hatalar mavi ekrana neden olabilir.
-
En Son Yüklenen Yazılımları Kaldırın: Yakın zamanda bilgisayarınıza yüklediğiniz yazılımlar mavi ekran sorununa neden olabilir. Bu yazılımları kaldırmayı deneyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
-
Sürücüleri Güncelleyin: Eski veya uyumsuz sürücüler de mavi ekranlara neden olabilir. Tüm sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.
-
Virüs Taraması Yapın: Bilgisayarınıza bulaşan bir virüs de mavi ekran sorununa neden olabilir. Güvenilir bir antivirüs yazılımıyla sisteminizi tarayın.
Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınız hala mavi ekran veriyor ve açılmıyorsa, profesyonel yardım almanızı öneririz.