Şimdi Ara

pc kendiliğinden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrblar benim sorunum cdromları çalıştırdığımda pc kendiliğnden kapanıyor aynı şekilde bu pc uzun süre açık kaldığındada oluyor virüsten kaynaklanma olan ihtimalini eledim virüs yok

• DH | QuicK`

Fanların yeterince çalışmamasından dolayı olabılır cok ısındımı kapanabılır bılgısayar bılgısayarcıya gotur senın pc yı temızlet ıcını ıse yarayacaktır
  • hmm kardeş mavi ekran hatasıım ??
  • bilgisayarın kapandıktan sonra tekrar açıp Bios Setup'tan PC HEALTH menüsüne girip kac derecede çalıştığını bir kontrol edebilir misin?
    Bana da ısınmayla ilgili gibi geldi guzele bi temizlenmesi gerekiyor. Eğer düşük ısı (50-60) gibi çalışıyorsa power supply ya da anakartta aramak lazım sorunu
  • DH | QuicK`

Mavi ekran dııl kasa cok ısındıgı ıcın kapanıo sen kasadakı fanları temızlet kasanın ıcını felan ıııce gıt bılgısayarcıya bıtanede sıvı bısı war oda sogutuo kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuicK`

DH | QuicK`

Mavi ekran dııl kasa cok ısındıgı ıcın kapanıo sen kasadakı fanları temızlet kasanın ıcını felan ıııce gıt bılgısayarcıya bıtanede sıvı bısı war oda sogutuo kasa

Cok haklisiniz oyle ki windows u acarken hic zorlanmiyor islemci vs cd-romlari acarken zorlaniyordur sizde haklisiniz. o alta surulen siviya biz macun diyoruz ki termal olarak iletken olmasi gerekiyor...

Arkadasim biraz anliyorsan bilgisayarinin guc kaynagi yeterli gelmiyor cd-rom lar guc cektiginde otomatikman guc kaynagin zorlanıyor ve sistemin kapanıyor... azıcık bilgin varsa guc kaynagini degistirirsin bilgin yoksa bir bilen yada bilgisayarciya degistirtebilirsin ama ricam orjinal guc kaynagi kullanmandir. orjinal ile sahteside agirligindan belli olur. 1kg ve civari normal atx psu lar icin iyi degildir ve sahte olma olasılığı yuksektir. 2kg a yakın olan bir guc kaynagi secmen iyi olur. ( zaten fiyatida pahali gelecektir piyasada bulunanlara gore 350w sahteler 25 tl iken orjinaller 50 ytl civari)

• güç kaynağını değiştirebilirim kendim yanlız sizin dedğiniz gibi power supply olayı aklıma yattı.çünki sonradan iiki fan ve 1 cd rom daha ekledim ama 1 aya kdar normal çalışıyorlardı birdenbire mi yetersiz hale gelir ?anlamadığım da bu bide kasadan arada bir çıtırdı seler geliyor sanki kısa dervre varmış gibi kasayı söküp baktım saatlerce sesin nerden geldiğini ne görebilyorum ne de anlayabiliyorum prize fişi taktığınızda bi çıtırdı duyarsınız ya aynen o şkeilde bi ses duyuluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bashsettiğin çıtırtının ne olduğunu anlamadım bilgisayar acar acmaz geliyor sonrada gidiyormu ses yoksa sürekli geliyormu bu ses acıklarmısın
  • ara ara geliyor pc açıkken beklenmedik anda birdenbire geliyor bazwn lapanıyor bazense kapanmıyor çok garip bi problem :)
  • Aslında cıtırtı dedıgın seslerı dogru anlayabıldısem bılgısayara fazla yuklendıgınden olabılır o sesler geldıkten sonra pc kapanıyorsa kesınlıkle cok ısınmadan kaynaklandıını dusunuyorum ınsallah cozume ulasırsın
  • Sen bence ne olur ne olmaz power supply ını değiştir. Anakartı yakmaya kadar gider bu olay sonra üzülürsün.
    Sorunun elektrik ve ısınma kasanın içini temizleme, iyi bir soğutucu ve yeni bir power supply (düzgün bişi) sorun hallolacaktır.
  • Bilgisayarının içini ve fanları temizle

O çıt seside kablolarının arasında temassızlık olabilir elektrik akımı geçiyo sonuçta arada kopan bi bağlantı vardır ama yinede devam ediyor akım
  • yardımlarınız için teşekkürler arkdaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.