Şimdi Ara

Pc Kendi Kendini Devamlı Resetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar fazla uzatmadan mümkün olduğunca özet bir şekilde sorunumu anlatmak istiyorum ve bu konuda yardımlarınızı, görüşlerinizi sakınmayacağınızı da biliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Sorunumu anlatmaya geçmeden önce kullandığım sistemin Özelliklerini belirtmek istiyorum.

Sistemimin özellikleri:
    İşlemci: P4 3.0
    Anakart : Asus P4S800 (Sis çipsetli)
    Ram: 512+512+256 (512 ler kingston marka iken 256 farklı bir marka + Anakartın üzerindeki ram slotları dolmuş oldu)
    Ekran Kartı: Ati X1300XT
    HDD: 40 Gb + 250Gb aynı ide kablo üzerinden bağlı olarak kullanıyorum. Zaten anakarttaki diğer ide slotunu da dvdrom için kullanıyorum.
    İşletim sistemi: WinXP Professional + Yeni format attım ve sp3 e upgrade ettim.

Bu yazdıklarıma ek olarak Sistem özelliklerimin ve bileşenlerin sıcaklık değerlerini gösteren ss lerde koyuyorum.

Sistem özelliklerim:

Sıcaklık ve Voltaj Değerleri:

Şimdi sorunumu anlatmaya başlayabilirim. Arkadaşlar ana sorun bilgisayarın kendi kendine reset atması. Bilgisayar bir süre sorunsuz devam ediyor sonra mouse de takılmalar başlıyor ve çat reseti basıyor. Bazen durmadan seri bir şekilde de reset atabiliyor. Mesala pc açılıyor daha işlem yapmadan çat bir daha reset atıyor. Birde şunu keşfettim. Evimde iki tane pc var ve bu pc ler modem üzerinden birbirine bağlı. Diğer pc den ağ üzerinden bir dosya çekmek istediğimde yine aynı şekilde mouse yavaşlıyor takılıyor filan ardından reset atıyor. Arkadaşlar normalde çok fazla download yapan birisiyim. Pc 7/24 açık kalıyor fakat bu sorun çıktığından beri pc yi açık bırakamıyorum. Flashgeti açıyorum yatıyorum sabah bir kalkıyorum pc reset atmış kendi kendine ve flashgetteki dosylar bitti gözükmesine karşın aslında çekmemiş oluyor. Haliyle bu resetten sonra windows ciddi bir hatadan kurtarıldı diye ardı ardına 3-4 defa hata mesajı alıyorum. Defalarca Avg (full sürüm) ile pc yi tarattım ama virüs bulamıyor. Yani formatta attım içim rahat etsin diye yine fayda vermedi. Şuan ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu yazıyı yazarken bile 2 defa kendi kendine reset attı. Sen neyden şüpheleniyorsun diye sorarsanız. Power den şüpheleniyorum. Yani voltajla ilgili bir durum var gibi sanki. Yukarıda Sıcaklık ve voltaj değerlerini gösteren bir resim koydum. Lütfen ona da bakıp değerlerin normal olup olmadığını inceleyin. Anlatacaklarım bu kadar Sizden rica fikirlerinizi esirgememenizdir. Lütfen yardımcı olun.

Az önce de Usb belleğe bir dosya kopyalarken yine reset attı kafayı yemek üzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonstory -- 29 Temmuz 2008; 8:24:41 >

• sıcaklıklar normal ondan olacagını sanmıyorum ..bir çok şeyden olabilir genellikle ramden olabilir ama sen yazmışsın oraya sp3 kullanıyom diye sana zahmet sen onu bi sp2 ye çevirde kullan ondan sonra sana başka tavsiyelerde bulanalım olmazsa çünkü sp3 çok sorun çıkardıgıgını duydum kolay gelsin
    ...[{emRahc{][[[////Guİtarst///]]]...
  • Seninde şüphelendiğin Power'dan kaynaklanıyor olabilir.
    Bi güzel ilk almış gibi içini boşalttım tmizledim kasayı,anakarta hava üfledim problem kalktı ortadan.

BİLGİNE
  • Arkadaşlar fikirleriniz için sağolun ama çoğu kişi sıcaklık filan demiş ama sıcaklık değerleri bakın ss te var. Cpu 49 derece ve vildiğim kadarıyla buda çok yüksek bir değer değil. Ramlardan farklı marka olanı çıkarıp denedim ama yine değişen birşey olmadı :S

Hala çareler arıyorum. Artık son çare işlemci üzerindeki fanı yine de çıkarıp termal macunu silip yeni bir macun sürüp takmak olacak
  • bizim yeğenini pc de reset atıyordu windows yazısını görüyor mavi bir ekran çok kısa bir gülümsüyor sonra tekrar reset bende tekrar windowsu kurdum şu an sorunsuz çalışıyor bakalım tekrarlayacakmı?sanada geçmiş olsun.

Orjinalden alıntı: corhi

Bendeki aynı sorunu güçkaynağını değiştirerek çözdüm.. Denemende fayda var

Dostum bende öyle düşünüyorum

Şuan kullandığım power:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=24593

Fakat powerime güvenemiyorum. Benim merak ettiğim bir tane güç kaynağı alsam acaba elektrik akımını dengeler mi ? yani belki düzensiz voltajı düzenler diye düşünüyorum ne dersiniz?

@ayhankara
    Sağolasın dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragonstory -- 29 Temmuz 2008; 19:07:39 >

• Arkadaşlar çok gariptir az önce pcden bip sesi sürekli bir şekilde çaldı ve kitlendi resetlemek zorunda kaldım. Bu ses neden dolayı oluşur bir fikriniz var mı?
  • Sorunun ramlerden kaynaklanıyor.Ramlerın markaları ve hızları bırbırıne uymadı zaman bu sorunu cıkarır ramlerınden farklı olanı cıkar.

arkadaşlar anakarttan da şüphelenmeye başladım acaba ram yuvalarında sorun olabilir mi + Pc yi tamamen parçalayıp herşeyi tek tek temizlemeyi düşünüyorum. İşlemci üzerindeki fanı da sökeceğim bunun içinde termal macunu yenilemem lazım.

Almayı düşündüğüm termal macun:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29547 Bu iyimidir?

ve şuan üzerinde var olan termal macunu silmek için ne önerirsiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.