Şimdi Ara

Laptop anakart tamiri yapabilen yer taviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    2017'de aldığım Monster laptop birkaç ay önce çalışırken bir anda kapandı, tekrar açılmadı. Monster'ın yetkili servisine gönderdim, anakartın değişmesi gerektiğini söyleyip 9.900 TL tamir bedeli olacağını söylediler. İşlem yapılmadan tarafıma iadesini istedim, laptop elime ulaştı.


    Anakart tamamen kömür olmadıysa ümidi ile; basit kısadevre ya da mosfet gibi birkaç bileşeni değiştirerek çözülebilecek bir sorun var mı gözüyle bakıp anakart tamiri yapabilecek, İstanbul'da bildiğiniz dükkan/servis var mı?


    Google'da aradığımda Kadıköy'de birkaç yer buldum, ama okuduğum yorumlar parayla yaptırılmış izlenimi verdiği için tercih etmedim (normalde 1-2 ayda bir yorum alan yer, bir anda bir ay içinde onlarca 5 yıldız yorum almış, yorumcuların hepsinin yorum adedi istisnasız 100-200 arasında ve profilleri kapalı vs.). Sizin tecrübe ettiğiniz, güvendiğiniz yerler var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Driant -- 1 Nisan 2022; 12:59:23 >







  • İmkanınız varsa değiştirin hocam. Benim lenovonun da anakartı arızalanmıştı bir sürü servis gezdim hiçbiri yapamadı sonunda elimiz mahkum 6000 lira verip değiştirdik. Laptop boşu boşuna 2 ay yattığıyla kaldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Açıkçası 5 yaşında bir laptop'u tamir etmek için 10.000 lira vermeye hiç niyetim yok, yazmamıştım ama alette altı üstü GTX 1060 ve i7-7700HQ işlemci var. İki elim kanda olur da laptopa ihtiyacım olursa üstüne bi 3-4 bin lira daha koyar sıfır, modern ve garantili bi alet alırım.


    Eski cihazın da RAM/SSD'sini yamyamlar, kalanını da yedek parça niyetine satarsam (kasa, ekran, klavye vs sağlam sonuçta, belki board'dan da bir şeyler başka kartlara/laptoplara donör olarak kullanılabilir), o 3-4 bin liranın bir kısmı zaten çıkar.


    İnternetten bir yer bulup gönderdim tamire, pek bir beklentim yok ama sonucunu yazarım buraya haftaya falan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Driant -- 1 Nisan 2022; 18:23:55 >
  • Driant D kullanıcısına yanıt
    Nereye gönderdiniz ? Çok iyi bir usta var bildiğim. Yönlendirebilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonucu yazayım dedim, malesef GPU kısmı yanmış laptop'ın ve fiziksel bir şekilde görünür hasar almış. GPU'yu devredışı bırakıp sadece işlemci ve intel hd graphics üzerinden çalıştırmayı denediler, o da olmadı. Yedek parça niyetine satacağım artık laptopu. Tulpar T5 10.1 kasa, ekran ya da klavye ihtiyacı olan yazabilir :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.