Şimdi Ara

PC donuyor, basit bir oyunu bile çalıştıramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tamam artık PC'yi upgrade vakti çoktandır geldi de geçiyor ama, ben bir süre daha bu donanım ile devam etmek zorundayım. PC'de Quake III arena oynayamıyorum. Oyunu başlatıyorum, 4-5 dk sorun yok oynuyorum, sonrasında donuyor, ve hiç tepki vermiyor 1-1,5 dk boyunca. QIII'mü ağır geldi diyorm, geçiyorum çok basit StarDefender I'e onda da başlatıyorum, oyun paneline geçerken hemen sorun çıkartıoy, ve oyun kendini kapatıyor. Ses kartı haricinde (onu bulamadım bir türlü) tüm sürücüleri güncelledim. Nerede sorun olduğunu bulamadım. Aklıma başka bir çzüm de gelmiyor, şaştım kalakaldım. Aşağıda PC'min EVEREST detaylarını veriyorum, ve yardımlarınız ile önerilerinizi bekliyorum:

Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü Gelişmiş Yapılandırma ve Güç Arabirimi (ACPI) PC
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
    Internet Explorer 6.0.2900.5512
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Anakart:
    CPU Türü Intel Pentium IIIE, 667 MHz (5 x 133)
    Anakart Adı Gigabyte GA-6VXC7-4X(-P) (1 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM)
    Anakart Çipseti VIA VT82C694X Apollo Pro133A
    DIMM1 256 MB PC133 SDRAM (3.0-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz)
    BIOS Türü AMI (02/08/02)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)
    3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce FX 5500
    Monitör SyncMaster 961BF,SyncMaster Magic CX961BF(Digital) [NoDB] (HMEP502682)

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1370) Sound Card

• işlemci fanını temizlemende fayda var.. aşırı ısınmadan dolayı donabilir
  • kasa içini komple açıp temizliğini yapmıştım zaten

ama sorun hala sürüyor .. ses kartı sürücüsünden kaynaklanabilir mi? Bir o kaldı güncelleyemediğim..
  • ses kartından olacagını zannetmiyorum.gördügüm kadarıyla sistemde fx5500 var.acaba psu olarak ne kullanıyordunuz?bide normal kullanımlarda yani masaüstünde filan çalışırkende kitlenme oluyor mu?ram'de bi sorun olabilir
  • ram ve işlemciye bakılırsa sistem baya yaşlıya benziyo bence kullanabileceğin parçaları ayır
    dolar düşükken eksikleri tamamla
  • kardeş o sistemden ne bekliyorsun ki zaten eğer sıfır alamıyorsan ikinci el bi kasa alabilirsin o kasa sadece download ve ofis için kullanılır artık oyun oynayamazsın
  • Ekran kartı agp versiyonu ile anakart agp versiyonu uyumsuz olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Antor

Ekran kartı agp versiyonu ile anakart agp versiyonu uyumsuz olabilir

agp versiyonu dediğin hızı olması gerek 2x 4x 8x gibi
    bundan olmaz çünkü düşük olan kaçsa yüksek olan o hızda çalışır
    diye biliyorum
  • sorunun bir kaç dakika sonra nüksetmesi ısı sorununa benziyor. işlemci soğutma bloğunun işlemciye temasını ve fanını kontrol edin. aynı işlemi , ekran kartı içinde yapıın. ve sonucu buraya yazın . yazın ki insanlar faydalansın
  • Bu sorunu oyunlarda yaşıyor olmanız muhtemel bir işlemci ve grafik kartı ısınmasını gösteriyor.

Oyunlarda gerek işlemci gerekse ekran kartı normal performansından daha yüksek çalıştığından daha fazla ısı üretir.
    Fanlarda takılma oluyorsa veya çok fazla kir, toz birikmişse işlemcileri yeterince soğutamadığından dolayı sistem kilitlenir.
    Siz arkadaşların dediği gibi fanlara bir göz atın, hatta test etmek için kasa kapağını açıp oraya bir vantilatör koyun.
    Eğer sorun buysa bunu anlamanız fazlaca zor olmayacaktır..
  • en azından quake III oynamak için yeterli bir sistem gibi görünüyor. çoğu arkadaşın dediği gibi sorunun sadece oyunlarda yaşanması oyun esnasında işlemci ve/veya ekran kartının aşırı ısınması olabilir.

bunu görmek için bence öncelikle hiçbir program açmadan everest ile işlemci ve grafik kartı ısılarına bakın.

sonra oyun açın ve oyunlardaki ısı artışlarını takip edin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981

quote:

Orjinalden alıntı: Antor

Ekran kartı agp versiyonu ile anakart agp versiyonu uyumsuz olabilir

agp versiyonu dediğin hızı olması gerek 2x 4x 8x gibi
    bundan olmaz çünkü düşük olan kaçsa yüksek olan o hızda çalışır
    diye biliyorum

http://www.computerhope.com/issues/ch000308.htm

• Senin sistemin ya cok ısınıyor. Yada PSU gereken gücü veremiyor. Bunları bi kontrol et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.