Şimdi Ara

PC de ilk açılıştaki anormal yavaşlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc son 2 haftadır inanılmaz derecede yavaş açılıyor. Yaklaşık 35 dk da tam takır kullanıma hazır oluyor. Temiz format attım kaç kere yine olmadı formatlı hali bile yavaş ne program ne driver kurulu yine yavaş. Pc açıldıkdan sonra hdd ışığı durmaya başlayınca pcde istediğini yap crysis2 oyna sonra çık başka oyun oyna 0 kasma 0 takılma 5-6 saat oyna sorun yok ama ilk açılıştaki sorun nedir çözemedim HDD den şüpheleniyorum fakat ne olabilirde yavaşlar pc anlamıyorum bir türlü . Disk birleştirim kaç kere olmadı .

AMD DUAL CORE 3800+ 2.00 GHZ İŞLEMCİ
    3 gb ram
    1 gb hd 4670 128 bit ekran kartı
    Asus m2n anakart
    160 Gb samsung Hdd

ne olabilir sizce ? eskiden 45 sn de açılan pc ( 1 gb ram varken ) şimdi neden böyle yapıyor ?

• hd tune ile bir tara sonuç negatif ise plakada oksitlenmeler başlamış olabilir
  • bir deneyeyim büyük ihtimal hdd diye düşünüyorum
  • sistem deki hdd 3 yıl filan olduysa büyük ihtimal hdd dir
    bende de hdd sorunu var
  • sorun hdd den olabilir donanımları tek tek baska pc de dene sorun hangisinde o zaman ortaya cıkar
  • evet dün hdtune ile hızlı bir tarama yapmayla başladı herşey

pc dondu reset atmak zorunda kaldım . windows ekranına gelindiğinde hdd duruyor ve reset atıyordu . win7 cd si ile başlangıç kurtarma yı seçiyorum girmiyor hdd okuyamıyor format atıcam kurulum ekranına girmiyor . Daha önce olmuştu böyle hdd yi xp cd si ile görüp format atmıştım fakat xp cd sini 2 saat aramak zorunda kaldım evde Hdd gördüm xpde C tamamen boş görünüyordu dosya biçimi bilinmiyor yani ntfs olara görünmüyordu. Format attım şuan herşey normal ama açılıştaki yavaşlama halen deam ediyor.

Bu reset atma arasıra oluyordu bende ama hdd görememe olayı çıldırtdı 1 kere olmuştu aynen bu şekilde çözmüştüm .

Ablam sağolsun pc yi direk fişden çekerek kapata kapata halletti hdd yi sanırım ondan bir hdd almasını isteyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

Arkadaşlar pc son 2 haftadır inanılmaz derecede yavaş açılıyor. Yaklaşık 35 dk da tam takır kullanıma hazır oluyor. Temiz format attım kaç kere yine olmadı formatlı hali bile yavaş ne program ne driver kurulu yine yavaş. Pc açıldıkdan sonra hdd ışığı durmaya başlayınca pcde istediğini yap crysis2 oyna sonra çık başka oyun oyna 0 kasma 0 takılma 5-6 saat oyna sorun yok ama ilk açılıştaki sorun nedir çözemedim HDD den şüpheleniyorum fakat ne olabilirde yavaşlar pc anlamıyorum bir türlü . Disk birleştirim kaç kere olmadı .

3 gb ram
    Asus m2n anakart
    160 Gb samsung Hdd

ne olabilir sizce ? eskiden 45 sn de açılan pc ( 1 gb ram varken ) şimdi neden böyle yapıyor ?

biostan ram hızlarını kısıtlamış olabilirmisin kontrol edermisin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok ilginç windows saat sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "win+r" > "msconfig" > "Başlatma" sekmesi gereksizleri devre dışı bırak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_1866

quote:

Arkadaşlar pc son 2 haftadır inanılmaz derecede yavaş açılıyor. Yaklaşık 35 dk da tam takır kullanıma hazır oluyor. Temiz format attım kaç kere yine olmadı formatlı hali bile yavaş ne program ne driver kurulu yine yavaş. Pc açıldıkdan sonra hdd ışığı durmaya başlayınca pcde istediğini yap crysis2 oyna sonra çık başka oyun oyna 0 kasma 0 takılma 5-6 saat oyna sorun yok ama ilk açılıştaki sorun nedir çözemedim HDD den şüpheleniyorum fakat ne olabilirde yavaşlar pc anlamıyorum bir türlü . Disk birleştirim kaç kere olmadı .

3 gb ram
    Asus m2n anakart
    160 Gb samsung Hdd

biostan ram hızlarını kısıtlamış olabilirmisin kontrol edermisin

HDD görmediği zaman biosuda sıfıladım hiç bir ayar değiştirmedim . Şuan biraz normal hızlı değil ama eskisine nazaran hızlı tekrar windows göçmesi gibi bir duurm söz konusu olduğu an hdd alıcam .

quote:

Orijinalden alıntı: occuplus

"win+r" > "msconfig" > "Başlatma" sekmesi gereksizleri devre dışı bırak.

Hocam yeni formatladım her şey normal o sekmede :)

birde sata 2 ile sata arasında bağlantı farkı varmı destekleme desteklememe gibi bir durum söz konusumu .

bendeki 160 gb 8 mb cache sata 1 bir hdd sata2 alıp taksam sorun olurmu ? yoksa bağlantısı farklımı

• biostan harddisk ahci olarak ayarlımı birde onu kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 28 Haziran 2011; 23:32:15 >
  • Hdd ayarları auto hep değiştirmedim hiç gereklimi ?
  • quote:

Hdd ayarları auto hep değiştirmedim hiç gereklimi ?

aygıt yöneticisine bak disk sürücülerine ahcı yazan bir yer olacak yoksa ide mi ama ondanda olmaz başka sorun var ama ne ?

sorun hdd kesin ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 28 Haziran 2011; 23:47:09 >
  • bakalım inş sorun çıkarmazda devam ederim. 1 yıl format atmadığımı biliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.