Şimdi Ara

PC-DAC-Stereo Amp-AVR ->Roksan+RS6 izlenimleri+Denon AVR-3808 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
1
Favori
14.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlamışsınız işte hocam daha ne olsun :)
    Bir önceki sayfada bağlantı şemam var ki orada sadece audio işlemiştim..Bir de bunun video bacağı olacak ama sakin kafa gerekecek ona..
    Kısaca sizin için tekrar yazıyorum:

Bluray film,mkv için,sacd,dvd-audio için
    HTPC -> Asus Xonar HDAV1.3 sound card -> HDMI out -> Denon 2809 -> Preout -> Roksan Kandy -> Front speakers // Denon 2809 -> center/rears

Flac stereo music için
    HTPC -> Asus Xonar HDAV1.3 sound card -> 2xRCA out -> Roksan Kandy -> Front speakers

Baktık stereo music'te hala dip gürültüsü var, aşağıdaki değişikliği yaparız..
    HTPC -> Asus Xonar HDAV1.3 sound card -> optik out -> CA Dacmagic -> Roksan Kandy -> Front speakers

Asus xonar hdav1.3 ->180-200$
    CA DacMagic -> 300-350$
  • Tabi bir önceki sayfa dedim ama 3. sayfaya taştık 1. sayfada kaldı çizdiğim şema..

Bu arada amerikalılar CA Dacmagic dac'e yada rca out la çıkmaya gerek yok diyorlar..Onlar her türlü dinleti için 1. bağlantıyı öneriyorlar..Hatta Roksan'ı sat aradan çıkart , Denon 2809 veya daha iyisi 3808 seni tatmin eder diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 14 Nisan 2009; 16:38:43 >
  • DacMagic 300$ mı? bence harika fiyat.süper.

yani 300$ a bakınca Xonar çok pahalı göründü gözüme. fakat bluray oynatıcı almayacaksak Xonar bize muhakkak lazım.HTPC sistem doğru ya BD player alınmayacak.
    fakat Carebeen
    dd, dts, mkv vb. ile eğleneceğim diyorsun.o zaman sade iyi bir ses kartı seni kurtarır.o vakit CA DacMag.'e gün doğar.
    lakin ilerisi için XONAR HDAV 1.3a lazım. hele hele birinci bağlantı için şarttır.bu arada tüm bağlantılar güzel ve kullanışlı.
    yalnız bu sistemde
    dip gürültüsü olacak,
    ses kalitesi az olacak.
    birinci sebep
    HTPC den en genel tabirimle her yerde anahtarlama gürültüsü riski var.
    ikincisi avr den gerçek müzk dinlenmez.
    yani şöyle örnek vereyim.realiteye önem veririm. tv.de kutup ayısını vuruyorlar. çok gerçekci bir film.ayı ölüyor 1dk sonra ölü ayının yanına yaklaşılınca hayvanın tazeliği yok leşleşmiş tüyleri görünür.tazeliği yok yani.hani yeni vurulmuştu.makettir, sahtedir gerçeğini vuracak halleri yok ama bizim konumuzda gerçeklik peşinde audio...
    demek istediğim gerçekcilik istenirse işlerin rengi değişir.hatta renkli, süslü müzik ses bile sevseniz avrden tatmin olamama riski var.
    bu yüzden bunlara çok sevdiğiniz, eğlendiğiniz iyi hoparlör takmanız şart. ne ise bu nokta farklı bir bakış açısı.
    bu yüzden Xonar dan RCA çıkış almak HDMI üzerinden bağlantı iyi olsada AVR den dinlemek yerine Roksan dan dinlemek daha akıllıca.amma 1 çift MA RS 6 var. o vakit HDMI-pre outs. yalnız merakım ampliden pre out alınırsa; ses kartının RCA çıkışına nazaran eğer ki denon avr nasip olursa; denon avr de ADC-DAC işlemi yaptırıp, ses kartından daha iyi ses sinyalini pre outs'an alabilir miyiz. %90 evet; lakin uygulma olmadan bir şey diyemeyiz.
    amerikalılar kanaatkar, pratik öneride ısrar etmişler ama
    kaliteye bakınca işler biraz değişik.
    yalnız sonda ki optik bağlantıyı yeni farkettim. CA DacMagic aes/EBU, s/pdif yahut analogda bağlayabiliriz.optik bana çok ilkle görünürde.

• Katılıyorum..Her türlü müzik için stereo amp. almışız bir kere bu sevdadan vazgeçilir mi hiç

- Dip gürültüsü , ses kartından HDMI ile AVR'ye geçtiğimde halen olur mu?

- Bluray player sanırım sisteme eklemem..Şimdilik benim için gereksiz ve fazla bir yatırım olur..Elimde hiç bluray disc yok çünkü..Ancak HTPC'ye 90$ a bir Bluray DVD-Rom'da almaya karar verdim..2-3 te bluray konser alırım gitmişken..

- HTPC 'den TrueHD ve DTS MA'yı HDMI üzerinden bitstream olarak gönderebilecek tek çözüm şu anda xonar hdav1.3 o yüzden bu kartı almam kesin gibi..

- 1 çift MA RS6 var ama ses kartından RCA out ile Roksan'a , HDMI ile AVR'ye aynı anda gidilebilir..Müzik dinleneceği zaman AVR açılmaz, software player'dan RCA out seçilir , film olacağı zaman HDMI seçilir ve hem roksan hem denon açılır..

- Baktık ses kartının RCA out'unda dip gürültüsü oluyor o halde araya Dacmagic'i koyarsak bu dip gürültüsünü aşmış olur muyuz?Üstad optik ilkel diyorsun ama analog vs. seçersek bu kez önce ses kartında ses dac'lenmiş olacak?optik ile ses işlenmeden dacmagic'e ulaştıralım ki dac işlemini o yapsın sonra ulaştırsın rca üzerinden roksan'a

O halde son kararım ;

Filmde:
    Bağlantı 1-) HTPC (Bluray Dvd-rom + mkv) -> Asus Xonar HDAV1.3 -> (HDMI out) (HDMI in) -> Denon 2809/3808 -> (Pre out) (Line in 1) -> Roksan Kandy -> MA RS6 /(Aynı zamanda)/ Denon 2809/3808 -> Center+Rear+Subwoofer

Müzikte:
    Bağlantı 2-) HTPC (Flac) -> Asus Xonar HDAV1.3 -> (s/pdif coaxial out) (s/pdif coaxial in) -> CA Dacmagic -> (Rca out) (Line in 2) -> Roksan Kandy -> MA RS6

Hangi bağlantı daha başarılı olacak diye denemek açısından Müzikte :
    Bağlantı 3-) HTPC (Flac) -> Asus Xonar HDAV1.3 -> (RCA out) (Line in 3) -> Roksan Kandy -> MA RS6

Çok kanallı müziklerimiz de illaki olacaktır ozaman yine bağlantı 1 üzerinden müzik dinlenir..

• Değerli dostum ustalık bizim neyimize ama eyvallah ne demek.

-Dip gürültüsü ses kartından avr HDMI ile aktarımda olmaz.olmaması lazım. o yüzden en başta belirttiğim gibi bizim yapacağımız mükemmell, hatasız sağlam bir djitize kaynak sağlamak. HTPC blu Ray oynatıcı belki daha ucuza oynatıcı buluruz blki. BDisklerde daha hızlı ucuzlarsa... BD filmler piyasada en son 50ytl görüyo idim.

- HTPC 'den TrueHD ve DTS MA'yı HDMI üzerinden bitstream olarak göndereceksek xonar hdav1.3a kesin lazım ve de arzu edildiğinde ses kartına trueDD, DTShdma sinyali gönderecek transport, okuyucu BD player lazım olacak.
    o zaman oynatıcı(mkv, dd, dts kesmeyecekse) ve ses kartı hayırlı olsun.

-- 1 çift MA RS6 var ama ses kartından RCA out ile Roksan'a , HDMI ile AVR'ye aynı anda gidilebilir..Müzik dinleneceği zaman AVR açılmaz, software player'dan RCA out seçilir , film olacağı zaman HDMI seçilir ve hem roksan hem denon açılır..

bu bağlantı hoşuma gitmedi. ses kartından RCA out ile Roksan'a, HDMI ile AVR'ye gidildiğinde surround modda(müzik değil.) ses kartı ayna passthrough ve analog çıkış verebilecek mi? verse bile HDMI aktarım ve RCA bağlantı yüzünden tüm kanallar için ses senkrosunda bütünlük zor. bu yüzden ilk bağlantılarımızdan avr den pre outs almak yine sağlıklı görünmeye başladı.

-ses kartından PCI her türlü analog bağlayıp DacMagic e aktarırsak aşırı cins durum dışında (şase yapma vb. ev sistem gürültüsü, dandik SMPS besleme vb.) dip gürültüsü almak çok zor.gürültü olmaz. bu bağlantıda gürültü çıkacaksa başka yerden çıkar. ampli-kaynağın arasında interconnect den ya da amplinin gürültüsü vb.

optik ilkel diyorsun ama analog vs. seçersek bu kez önce ses kartında ses dac'lenmiş olacak?optik ile ses işlenmeden dacmagic'e ulaştıralım ki dac işlemini o yapsın sonra ulaştırsın rca üzerinden roksan'a

aynı noktaya işaret ediyorsun.şöyle ki optik bağlantı yerine; analog bağlantı yapıp daha kaliteli işleme ADC-DAC yapacağına inandığım Dac Magic e analog bağlantı yapmak. dip gürültüsü olmaması gerek.audio sinyali her türlü kombinasyonda ADC-DAC geçecek.sadece ses kartı-RCA out-roksan da yok. o yazdığım gibi yukarıda surround modda işi tuhaf. AD-DAC lazım; bu yüzden avr yerine DacMagic bence daha iyi. fakat aynı noktaya tekrar geldik.
    ses kartından alınan sinyali HDMI üzerinden optik bağlantı yerine, s/pdif dijital (audio sinyal optiğe dönüşmemişse devre içinde sony philips redbook öngördüğü audio sinyal s/pdif tir.) sinyali AVR ye tek dijital kablo HDMI den aktarmak. ses kartının RCA çıkışını kullanmayıp (RCA Dac Magic ya da AVR giderse ADc-DAC gerşçekleşmek zorunda.) AVR nin pre out çıkışını kullanmak sıhhatli olacak.
    bu durumda ben diyorum ki DacMagic stereo sistem için olması gerek.
    HDMI üzerinden surround bağlantıyı halletmemiz gerek.

bu durumda önceliklere bakarsak
    avr,
    xonar hdav ses kartı,
    CA DacMagic.

• ve evet nihai son karar dediğin, 3 bağlantıda mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 21 Nisan 2009; 13:49:21 >
  • bu durumda önceliklere bakarsak
    avr,
    xonar hdav ses kartı,
    CA DacMagic.

Liste tamam ama Bluray Dvd-Rom da alalım gitmişken 2-3 te bluray konser

Şu ADC-DAC konusunu anlamadım tam olarak..Dacmagic bir external DAC yani analog giriş yok zaten onda..Ses kartından analog çıkış alıp Dacmagic'e giremem zaten??

Ses kartının RCA analog çıkışlarından direk Roksan'a girmeyi şunun için demiştim: Böylece dac'leme işini asus halletmiş olacak belki beni tatmin edecek ve dacmagic almama gerek kalmayacak..

Neyse yukarıdaki mesajımdaki bağlantılardaki kararım halen baki..Şu cihazları bi alalım hele baktık tatmin oluyoruz (RCA out to Roksan ile) Dacmagic'in bir alıcısı çıkar elbet :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

tabi elbette harcayacak paramız varsa.
    evet doğru yahu CA DAcMag üzerindeki RCA cakları, görüntüleri yüzünden in diye hatrımda kalmış.o zaman tamamdır.fakat yine de DAC bu kendi bildiğini okuyacak.stereo için iyi olurdu.bu durumda CA DacMagic karar vermek için 2 kere düşünmek zorundayız.
    ülen o yüzden ucuzmuş.analog girişleri olsaydı.HTPC biçilmiş kaftan.
    ses kartından DAC me işini bende AVR ye yani denon 3808 bırakma telaşındayım.
    artık görürüz bakalım hangi kombinasyon nasıl olur.nasiplenmiş oluruz. iyi bir dijital sinyal kaynağımız varsa CA DacMagic e talibim diyorum.zati HDD depolama yükseldiği devirde ihtyaca uygundu...

• quote:

bu durumda önceliklere bakarsak
    avr,
    xonar hdav ses kartı,
    CA DacMagic.

Şu ADC-DAC konusunu anlamadım tam olarak..Dacmagic bir external DAC yani analog giriş yok zaten onda..Ses kartından analog çıkış alıp Dacmagic'e giremem zaten??

Ses kartının RCA analog çıkışlarından direk Roksan'a girmeyi şunun için demiştim: Böylece dac'leme işini asus halletmiş olacak belki beni tatmin edecek ve dacmagic almama gerek kalmayacak..

Neyse yukarıdaki mesajımdaki bağlantılardaki kararım halen baki..Şu cihazları bi alalım hele baktık tatmin oluyoruz (RCA out to Roksan ile) Dacmagic'in bir alıcısı çıkar elbet :)

Tahmin ediyorum, Dac Magic herhalükarda ses kartından daha iyi bir dac'tır. Bu yüzden

Pc coaxial > dac rca > roksan

PC hdmi > avr

bence müzikal ve sinema performansında en iyi sonucu verecektir.

• Şu dacmagic'i de illa aldıracaksınız bana..Neyse zaten nihai karar diye açıkladığım bağlantı optimum görünüyor..Eh sizlerde zaten o yönde ok diyorsunuz..

Bu kadar şeyi valizde nasıl getircez onu düşünüyorum şu an kara kara

Tek bir valizi sadece bunlara ayırıyorum..
    23kg x 2adet x 2 kişi valiz hakkımız varmış..Eh ben benim tüm kıyafetleri eşimin valize tıkarım..2.valizde bana kalır

Bu arada şaka maka nasıl sokacağım ben bu aletleri: AVR'yi direk orjinal kutusuyla valize koymayı düşünüyorum..
    Yoksa yanıma kabin içi kesin aldırmazlar kocaman elektronik şeyi değil mi?
  • Kutusuz bavula koyacaksın. Battaniyeye sarıp yastık ile destekleyebilirsin. Bagaj hakkınızı mutlaka doldurursunuz ve ekstra para ödersin. Yalnız yanlış hatırlamıyorsam 28 kg bavulda max galiba bunu geçtinmi bavulun ağırlığını azalt diyorlar. Onu öğrende sonradan başın ağrımasın. CA Dac Magici cebinde bile getirirsinde avr ancak dediğim gibi gelir.
  • Gitme vakti geldi çattı ve beni heyecan sardı..

Nasıl taşıyacağım yahu ben bu AVR'yi :(

Halen kabin içi taşımaya çalışmanın daha iyi olacağını düşünüyorum..Checked baggage olarak zarar görme ihtimaline karşı..
    Ama içinde onlarca devre olan,tranformator'u olan bir cihazı kabin içine alırken(kutusuz bir sırt çantasında) hoop brother napıyorsun bu ne böyle bomba mı deyip almama ihtimaline karşı ne yapacağım bilmiyorum..
    Bagaj olarak versem bile içinden çıkartıp atma ihtimalleri var gerçi..

Ayrıca getirdik diyelim, çıkarken gümrük memuru dur aç bakalım ne var orda , hmm bu ne ağırda bişey derse ne yapacağız?
  • kabin içi bildiğim kadarı ile üst sınırı 8 kg. AVR ortalama 20 kg.

Kolay gelsin.
  • Delta'nın kabini içi üst sınır 18kg (Lufthansa 8kg mesela)
    Denon AVR-3808 17,8 kg :)
  • quote:

Delta'nın kabini içi üst sınır 18kg (Lufthansa 8kg mesela)
    Denon AVR-3808 17,8 kg :)

Poşette taşırsın...
  • Bende dün bir deneme yaptım, müzik CD'sini lossless olarak notebook'a kaydettim, sonra CD'yi Denon 2500BT'ye koydum ve notebook ile aynı anda başlattım. Denon ve notebook HDMI ile AVR'ye bağlı.

Notebook'tan gelen ses Denon'dan gelen kadar berrak değildi, tek başına notebook'tan dinlerken pek belli olmasa da ikisini deneyerek dinlerken fark oluyor.

Benim de notebook - AVR arasına external DAC almamın bir faydası olurmu? Yoksa Naim HDX Hard Dısc Player http://www.naim-audio.com/products/hdx.html
    gibi kaliteli bir cihaz mı almak gerekir?

Teşekkürler.
  • Accustic Arts ın Tube Dac ını şiddetle tavsiye ederim. Orada bulabiliyorsan, oradaki fiyatıda merak ediyorum ?
  • Selam yorumlarınızı bir süredir takip ediyorum.bende sizinle benzer bir karasızlık ve kısmen imkansızlık içindeyim.
    Bende kaynak olarak flac-ape düşünüyorum.Bulunması ve arşivlenmesi kolay.Hatta malum yerlerde 24bit encode edilmiş flaclar bile var.Bu dijital verileri en kayıpsız sese dönüşütrmek için alternatifler arıyorum.

Şu anda elimde olablar trends audio TA10.1(modlu) Class-T anfi ve Kef Cresta-2 audiophile bookshelf hoparlörler.
    Bu sitemi çalışma odama stereo hi-fi olarak kurmayı planlıyorum.

Anfim:
    http://www.blmuzik.com/hifi_urun.aspx?product_id=449&brand_id=59
    Özetle özellikleri
    Trends Audio firmasının Class-T tasarım mini amplifikatörü TA-10, odyofilleri dahi son derece etkileyen ve bir çok hi-fi sitesinde ve dergilerde yapılan incelemelerde sürekli en üst sıralarda yer alan TA-10, Tripath'in Class-T Dijital Güç İşlemci teknolojisi ile Trends Audio'nun özel devre tasarımının birleştirilmesi sonucunda üretilmiştir. Dolayısıyla benzerlerinden ses kalitesi olarak ayrılmaktadır.

Bu anfiyi bilgisayarla kullanmak için Usb DAC aradım ama hem ülkemizde bulmak güç daha önemlisi çok yüksek rakamlar.
    Bu sırada anfinin de üreticisi olduğu firmanın 2 ürünü dikkatimi çekti sanırım sizin de ilginizi çekebilir.

PC-DAC-Stereo Amp-AVR ->Roksan+RS6 izlenimleri+Denon AVR-3808

UD-10.1 USB Audio Converter
    USB DAC IC: Burr Brown PCM2704 USB DAC (digital to analog converter)
    USB Input: USB Type B Female connector x 1
    Analog Output: Headphone 3.5mm jack (Volume Controlled by PC or Mac)
    Signal-to-noise ratio 98dB, Dynamic Range: 98dB
    THD+N: 0.006% (RL > 10 k, Self-Powered)
    Audio Formats: Lossless Formats: APE, FLAC, WMA Lossless, Apple lossless or other
    Uncompressed formats: WAV, AIFF, PCM or other
    Compressed formats: MP3,AAC,Ogg Vorbis,MP2,MusePack,WMA or other
     PC-DAC-Stereo Amp-AVR ->Roksan+RS6 izlenimleri+Denon AVR-3808

USB'den giriş Burr-Brown dac ile dijital (optik-coax) ya da analog çıkış.
    160 dolar civarı ama ülkemizde yok henüz.

• quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Accustic Arts ın Tube Dac ını şiddetle tavsiye ederim. Orada bulabiliyorsan, oradaki fiyatıda merak ediyorum ?

Altan Üstad, bahsettiğin Dac'ın internet fiyatı neredeyse benim Z11'e yakın, eminim çok iyidir ama bu fiyatı verince bana Naim HDX hard disc player daha mantıklı gözüküyor. (http://www.naim-audio.com/products/hdx.html )

Teşekkürler.
  • ee æ@karayiib anlat bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.