Şimdi Ara

PC-DAC-Stereo Amp-AVR ->Roksan+RS6 izlenimleri+Denon AVR-3808

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
1
Favori
14.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaynak: PC + pioneer dvd player
    DAC (Beresford TC-7510 ya da Cambridge Audio DacMagic)
    Stereo Amp: Roksan Kandy MKIII
    AVR: Yamaha 663 yada Denon 1909
    Hoparlor: Monitor Audio RS6

Bütçe:
    DAC: y.dışından alacağım..100-150 sterlin
    stereo amp: 1.500 tl
    AVR: y.dışı 400 sterlin
    Hoparlor: 650 sterlin

Kriter: y.dışı fiyatları ile türkiye fiyatları aynı olan ürünleri seçmek..misal RS6 lar 630 sterlin dolayında..Roksan da aynı şekilde 650 sterlin civarında ingiltere'de..Türkiye'de ise 1000$ civarında bulabiliyorum. Roksan'ı..RS6 ise 650 sterlin türkiyede..Ama bu sadece RS6 ve Roksan için geçerli..farklı markalara yöneldiğimde arada fark fazlalaşıyor..o yüzden DAC ve AVR yi y.dışına çıktığımda kendim alacağım..

Doğru yolda mıyım?Fikirlerinizi alabilir miyim?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 23 Temmuz 2009; 11:56:58 >

• CA Dac ı Türkiyede bulamayacağınızı düşünüyorum. Şunuda belirtmek isterimki, Kandy MKIII cd player almanızı yada Benchmark gibi daha kaliteli bir Dac a yönelmenizi tavsiye ederim. Benchmark fiyatıda yurtdışı fiyatlarının muadilidir. Sanıyorum modeline göre 1000-1500 usd arasında bir fiyatı var. BL Müzik getiriyor arayıp öğrenebilirsiniz.

Stereo için bütün componentlerini tamam gibi. Yalnız rs6 ile roksan nasıl olur mutlaka dinleyin derim. Muhtemelen iyi olacaktır ama dinlemeden karar vermeyin.

Sinema içinde iki farklı karakterde amfi hedeflemişsiniz. Ben olsam sinemada daha parlak bir ses almak adına Yamaha tercih edebilirdim. Ancak hdmi giriş çıkış sayısı bile bir etken olabilir o yüzden çok bir şey diyemiyorum.

Hedeflediğiniz ayrı ayrı, sinema ve stereo sistemler ise evet doğru bir anlayışla ileriliyorsunuz yeterki bu seçimler dinletiler sonunda alınmış kararlar olsun.

• Fikirlerinizi paylaşmaya başladığınız için teşekkürler (gerisi gelecek ya o yüzden baştan teşekkür edeyim :) )

DAC boyutları ufak olduğu için y.dışından bizzat kendim alabilirim diye düşünüyorum.
    Elimde;
    - dvd-player var
    - daha almam gereken çok şey var
    - dinleti kaynaklarımın büyük bir oranı pc tabanlı olduğundan
    cd-player almayı düşünmüyorum.
    Onun yerine işte DAC düşündüm..Böylece dvd player'dan ve pc'den DAC üzerinden stereo ampli'ye geçerek kaliteyi yükseltebilirim diye düşünüyorum..
    Bu şekilde pc'den gelecek negatif etkiler ile stereo ampli'yi yakma gibi (böyle şeyler duymuştum) sorunları da bertaraf etmiş oluruz
    Ama bu nokdada bir DAC için asla 1000$ veremem..DAC için ucuz çözümlere yönelmeyi düşünüyorum (max 300$)
    Bahsettiğim Beresford 100£ gibi fiyatları var..

Roksan ve RS6 uyumu için yine ingiltere'de paket bile yapmışlar..yani uyumlu olduğunu düşünüyorlarki bundle yapmışlar bile..
    http://www.hifi4less.com/product.php/593/62
    Ayrıca bende Roksan ve RS8 dinledim..Benim için son derece başarılı idi..Aynı anda Onkyo'nun ucuz bir modeli (9155) ile kıyaslamıştık Roksan'ı..çok farkediyordu..
    Ancak Roksan yerine acaba maliyeti düşürmek adına Marantz PM6002 yada PM7001 gibi alternatifler olur mu diyorum?

Sinema için bede 663'e yöneliyorum aslında..ama Denon'un Audyssey Dynamic Volume and Dynamic EQ özellikleri ilgimi çekiyor...Akşamları film izlerken patlama vb. yüksek volumedeki sahnelerde sesi kısıp, diyaloglarda arttırması hoş bir özellik..

• CD player almayacağınıza göre, asıl kaynağınız pc olacağına göre iyi bir dac almanızı özellikle öneririm. Karar ve cüzdan tabiki size ait. Ancak en zayıf halkanız kadar ses alabileceğinizi unutmayın. Ben yinede alternatif olarak Benchmark ve Chordette Gem i öneririm. Gem 400 pound fiyatla Timpani den temin edilebilir. CA dac için iyi şeyler okumakla birlikte, budget bir cihaz olduğuda söyleniyor.

Roksan MA uyumu dediğim gibi dinlemeden karar verilecek bir şey değil. Bundle yapmış olabilirler, ama bu sizin kulağınızın bu bundle dan hoşlacağı anlamına gelmiyor. Evladiyelik ürünlerden bahsettiğimiz için dinleyerek almanızı tavsiye ederim.

Marantz ve Roksan her ikiside kaliteli ürünler. Roksan Kandy ultra transparan bir amfidir, ve bence bahsi geçen Marantz modelleri muadili değildir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi dinleti önem arzediyor. Extreme Audio da sanıyorum MA ile Marantz ı dinleme şansı bulursunuz.

Sonuçta dinleyerek aldığınız takdirde yanılma şansınız yok. Benim bu konuda nacizane tek tavsiyem bir şeyi beğendiyseniz ve öyle veya böyle karşılayabiliyorsanız, daha ucuzuna yönelmeyin çünkü aklınız kalıyor ve illaki diğerini alıyor ve ucuza aldığınızı satmak zorunda kalıp, birde zarar edip, ilk harcayacağınız paradan fazlasını harcıyorsunuz.

• Akşam kağıt üzerinde sistemi çizerken biraz karmaşıklaştı işler:

Bağlantı sırası

Digiturk -> stereo amp.

DVD Player -> DAC -> stereo amp.
    DVD Player -> AVR

HTPC -> DAC -> stereo amp.
    HTPC -> AVR

AVR -> stereo amp. ->center+surrounds

Stereo amp. -> fronts

1- Digiturk composite ses çıkışları üzerinden stereo amp.e gireceğim bunda sorun yok heralde
    2- DVD player digital çıkışlardan birini DAC dijital girişe , dijital çıkıştan da AVR'ye gireceğim..
    3- HTPC dijital çıkıştan birini DAC'a ; diğer digital ses çıkışını AVR'ye gireceğim..
    4- AVR de sonuçta stereo amp.e girmeli ki avr üzerinden film izlendiğinde frontlar kullanılsın

Karmaşık geldi biraz..Sonuçta tüm cihazlar açık olunca kaynaklar hangi dijital çıkışlarını kullanıp hangi cihaza nasıl ses aktaracak

• Digi yi avr ye bağlayacaksın

avr den pre outlardan stereo amp e gideceksin.

dvd ve htpc 'den hem dac oradan stereo ya + avr ye çıkış yapacaksın.

Bu düzenin zor tarafı avr veya stereo kullanmana göre htpc de çıkışı seçmen gerekebilir, aynı şekilde dvd dede....
  • Dün hoparlorler geldi..Gidip Roksan'ı da aldık macera aramayalım diye..Techlink marka 1 m 15 tl'lik RCA kablo ile DVD player'dan Roksan'a giriş (CD-in)yaptık..Hoparlorler i de metresi 6 lira mı ne gümüş kablolar (2x2 sanırım) ile kabloyu soyup direk bağladık..
    ilk bi fiiden kalma kopya cd ile denedik sonuç hüsran tabi :)

benim home theather in a box'lar daha iyi ses veriyor..ama bu abit'lerde cidden bişey var..duyan büyüleniyor..samimi söylüyorum logi 5500den katvekat üstün..

neyse sonra dayanamadım pc yi bağladım..bir ucu stereo 2.5 luk kulaklık jakı gibi olan uç diğer tarafı ise rca'ya çeviren bir aparat ile yine techlink aynı kabloyu kullanrak yine CD-in e giriş yaptım..dip gürültüsü olur diyordum ama cızırtıyı bırak cız bile yoktu sevindim..dandik mp3 lerde sonuç yine kötü ama kaliteli flac kayıtlarda aletler kendini göstermeye başladı..

hem roksan hemde rs6 ların pişme sürecini aşmasını bekliyorum..

bu arada hi-fi ye ilk adımım bu..yanlış yaptığım şeyler varsa belirtirseniz sevinirim (misal acaba line in e mi girsem pc'yi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 19 Şubat 2009; 10:07:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avr + Harici Dac vs Stereo Amfi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Digi yi avr ye bağlayacaksın

Bu düzenin zor tarafı avr veya stereo kullanmana göre htpc de çıkışı seçmen gerekebilir, aynı şekilde dvd dede....

selam bende de onkyo 605 var ama pre out u yok.bu avr nın stereo receıver=>dıgıturk=>cd player=>hoparlor baglantısını nasıl yapabılırım.hoparlorlere kabloyu tak cıkar yapmak ıstemıyorum.bır cıft front da almak fazla gelır.
  • carabeen sıstemın hayırlı olsun,guzel dınletıler
  • Teşekkürler,

Foto eklemek adettendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 19 Şubat 2009; 14:21:17 >

• hayırlı olsun sisteminiz bişey dikkatimi çekti sanırım yukarda perde var ve projeksiyon izliyorsunuz sanıırm.Birde kolonlar fln hoş duruyor fakat tv biraz küçük kalmış gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

Dün hoparlorler geldi..Gidip Roksan'ı da aldık macera aramayalım diye..Techlink marka 1 m 15 tl'lik RCA kablo ile DVD player'dan Roksan'a giriş (CD-in)yaptık..Hoparlorler i de metresi 6 lira mı ne gümüş kablolar (2x2 sanırım) ile kabloyu soyup direk bağladık..
    ilk bi fiiden kalma kopya cd ile denedik sonuç hüsran tabi :)

benim home theather in a box'lar daha iyi ses veriyor..ama bu abit'lerde cidden bişey var..duyan büyüleniyor..samimi söylüyorum logi 5500den katvekat üstün..

neyse sonra dayanamadım pc yi bağladım..bir ucu stereo 2.5 luk kulaklık jakı gibi olan uç diğer tarafı ise rca'ya çeviren bir aparat ile yine techlink aynı kabloyu kullanrak yine CD-in e giriş yaptım..dip gürültüsü olur diyordum ama cızırtıyı bırak cız bile yoktu sevindim..dandik mp3 lerde sonuç yine kötü ama kaliteli flac kayıtlarda aletler kendini göstermeye başladı..

hem roksan hemde rs6 ların pişme sürecini aşmasını bekliyorum..

bu arada hi-fi ye ilk adımım bu..yanlış yaptığım şeyler varsa belirtirseniz sevinirim (misal acaba line in e mi girsem pc'yi)

Kaliteli bir ses kartı veya imkan varsa DAC alın, on board ses çözümleri çok vasat olabiliyor.

Çok uzun bir post yazmıştım ama göndermemeyi tercih ettim ana fikri en zayıf halkanın hep mp3 olacağı idi. Dip not olarak düşeyim istedim. Kaliteli kaynak yoksa entegre roksan bile ancak bir yere kadar fayda eder.

Azalan faydalar ve en zayıf halka prensipleri diyelim.

• @lion_koc : evet perde ve pj sistem var..o yüzden tv'nin büyüklüğünü çok dert etmiyorum..sadece tv izleme amaçlı olduğundan 42" 1024x768 tercih ettim

@Daneel: detaylı uzun post'unuzu okumak isterdim ;)
    Ses kartı düşünmüyorum açıkçası çünkü sesi optik olarak aktarmayı planlıyorum..Optik olarak sesi taşıyınca da ses kartının bir etkisi olmaz diye düşünüyorum
    Ama DAC şart gibi..

Bu ay HiFi Choice dergisinide DAC'lar için group test vardı. İki model belirledim :
    1- Beresford TC-7510 -> 120 pound
    http://whathifi.com/Review/Beresford-TC-7510/
    http://www.beresford.me/main/main.html

2- Cambridge Audio DAC Magic ->200 pound
    http://whathifi.com/Review/Cambridge-Audio-DacMagic/
    http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=320&Title=Summary

Ne dersiniz bu uygun fiyatlı DAC'ler başarılı olur mu?

Ancak farklı bir konuya yönelmek istemiyorum ama gelecek müzik serverlarda..yani tek bir yerde yüzlerce şarkıya ulaşabileceğiniz pc'ler üzerinde kalmak daha büyük bir esneklik..O yüzden cd-player alıp cd arşivine yönelmeyi düşünmüyorum pek..PC bizi tembelliğe iyi alıştırıyor..CD tak çıkar devri kapanacak bence..

• Peki EMU 0404 gibi bir ses kartını DAC olarak kullanmayı düşünmüyor musunuz..? Yanlış hatırlamıyorsam, üzerinde 2 optik giriş/çıkış, 2 spdif giriş/çıkış var. Zaten PC'den çalarken direkt bağlı oluyor..
  • @cfiliz:
    DVD player'ı da DAC üzerinden geçirip stereo amp.e girmek ve cdplay kalitesini de yükseltmek istiyorum..

Bunu yaparkende yukarıda yazdığımla çelişmeyeyim ama kısmen de olsa çok beğendiğim ve sık dinlediğim albümleri cd olarak tutup, pc-tv açmadan direk dvd player'a bi cd koyup pratik olarak dinleme yolunu da sistemimde bulundurmak istiyorum..

Misal evde ben yokken hanım vs. pc ile uğraşmadan/açmadan eline mouse almadan ; dvd-player'a bi cd atıp dinleyebilmeli dimi ama :)
  • quote:

@cfiliz:
    DVD player'ı da DAC üzerinden geçirip stereo amp.e girmek ve cdplay kalitesini de yükseltmek istiyorum..

Bunu yaparkende yukarıda yazdığımla çelişmeyeyim ama kısmen de olsa çok beğendiğim ve sık dinlediğim albümleri cd olarak tutup, pc-tv açmadan direk dvd player'a bi cd koyup pratik olarak dinleme yolunu da sistemimde bulundurmak istiyorum..

Misal evde ben yokken hanım vs. pc ile uğraşmadan/açmadan eline mouse almadan ; dvd-player'a bi cd atıp dinleyebilmeli dimi ama :)

Yeni cicileriniz hayırlı olsun. İyi günlerde kullanmanızı temenni ederim.

Dost acı söyler Mp3 dinleyecekseniz bu sistmenden bir keyif alamayacağınızı garanti ederim. Sistemler kalitelileştikçe kötü kayıtlar daha bir dinlenmez hale geliyor. Flac, Loseless gibi kayıpsız formatlar dışına çıkmamanızı tavsiye ederim.

Ayrıca yine dost acı söyler, almayı düşündüğünüz budget dac lar ile seste mutlaka bir fark duyarsınız ama ayaklarınızı yerden kesmez. Bence para biriktirin iyi bir dac alın. Madem cd player almayacaksınız, madem ağırlıklı müziği pc den dinleyeceksinizi iyi bir DAC a sahip olmak önemli. Üstelik sisteminizdeki her parça değişir ama kaliteli bir dac pek kolay değişen bir şey olmaz.

Dostmuyum düşman mı bilemiyorum ama kablolamanızda vasat. Ixos, Qed, Chord gibi markaların düzgün rca kablolarından kullanmanızı tavsiye ederim. Ben Roksan larımı alırken, BL Müzikteki bütün Ixos ve kabloları denemiş ve 100 küsür dolarlık olanından almıştım. Sese katkısı vardı. İleride değiştirilecek kalemlerden biri bu olmalı.

Hoparlör kablolarınızıda bir el atmak gerekir bence. Çok pahalı olmayan ama iyi kablolar var. Chord Silver Screen, Qed Silver vs. vs....

• quote:

Orjinalden alıntı: burakdu

quote:

Bu başlıkta anlatıldığı şekliyle bir şey yapmanız mümkün değil.

Ancak multichannel analog girişleriniz varsa, stereo amfinizden çıkış yapıp, avr ye mutl. chan. analog giriş L ve R lardan girebilirsiniz. Stereo amfinizin sadece pre katını kullanır, power olarak avr nizden güç almış olursunuz. Ancak bu durumda avr niz hep açık kalacak. Bu uygulamayıda denemek lazım, alacağınız ses nasıl olur bilemiyorum. Hoparlörlerinizde avr ye bağlı kalacak tabiki....

selam bende de onkyo 605 var ama pre out u yok.bu avr nın stereo receıver=>dıgıturk=>cd player=>hoparlor baglantısını nasıl yapabılırım.hoparlorlere kabloyu tak cıkar yapmak ıstemıyorum.bır cıft front da almak fazla gelır.

• quote:

Ekteki çizime bakarak konuşursak
    1- Digiturk'u direk stereo amp.e girsem olmaz mı?Neden AVR üzerinden geçeyim?
    2- HTPC'den optik olarak DAC'e girdikten sonra bir de yine HTPC'den coaxial olarak AVR'ye girmektense , üzerinde digital out olan bir DAC alırsam tek seferde halletmişim gibi olacak..Böyle yetenekli bir DAC bulmalıyım..
    Şu CA dacmagic hem fiyat hemde giriş çıkışları itibarıyle aslında tam aradığım gibi..ama siz kaliteli bir dac alın diyorsunuz..tabi bütçe aşıyor işte ozaman da..

Ekteki şemada yanlış olan bir şey yok değil mi?
    Sadece ses iletimini çizdim görüntü iletimi kolay ne de olsa..

• quote:

@lion_koc : evet perde ve pj sistem var..o yüzden tv'nin büyüklüğünü çok dert etmiyorum..sadece tv izleme amaçlı olduğundan 42" 1024x768 tercih ettim

@Daneel: detaylı uzun post'unuzu okumak isterdim ;)
    Ses kartı düşünmüyorum açıkçası çünkü sesi optik olarak aktarmayı planlıyorum..Optik olarak sesi taşıyınca da ses kartının bir etkisi olmaz diye düşünüyorum
    Ama DAC şart gibi..

Bu ay HiFi Choice dergisinide DAC'lar için group test vardı. İki model belirledim :
    1- Beresford TC-7510 -> 120 pound
    http://whathifi.com/Review/Beresford-TC-7510/
    http://www.beresford.me/main/main.html

2- Cambridge Audio DAC Magic ->200 pound
    http://whathifi.com/Review/Cambridge-Audio-DacMagic/
    http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=320&Title=Summary

Ne dersiniz bu uygun fiyatlı DAC'ler başarılı olur mu?

Ancak farklı bir konuya yönelmek istemiyorum ama gelecek müzik serverlarda..yani tek bir yerde yüzlerce şarkıya ulaşabileceğiniz pc'ler üzerinde kalmak daha büyük bir esneklik..O yüzden cd-player alıp cd arşivine yönelmeyi düşünmüyorum pek..PC bizi tembelliğe iyi alıştırıyor..CD tak çıkar devri kapanacak bence..

Cambridge olanda wolfson DAClar var ki high end DAC statüsünde geçerler, öbüründe ne kullanıldığı bile yazılmamış. İkisi arasında benim tercihim cambridge olurdu. Aynı zamanda bilgisayara USB ile bağlanıyor ve bilgisayarın dandik ses kartından hepten kurtulmuş olursunuz.

DVD playeriniz kaliteli ise DAC ile arasında çok ciddi fark yaratacağını zannetmiyorum. DAC bilgisayara bağlı kalsın, bu arada optik çıkış pek iyi fikir değil coaxial spdif daha iyi sonuç verecektir. Ama alınca denersiniz.

• Digiturku neye bağlarsanız bağlayın iyi ses çıkmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.