Şimdi Ara

ONKYO TX-SR308 vs. Denon 1611 vs PIONEER VSX 520

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki hazır sinema sisteminden bıktım ve yeteri kadar verim alamıyorum aynı zamanda input/output sayısı kesmiyor, arada yaşanan codec sorunuda cabası.

Bende yeni bir AVR almaya karar verdim. Orta halli, çok abartı birşeye ihtiyacım yok açıkcası..
    Araştırdıklarım arasında yazdığım bu ürünlerin ikinci ellerini buldum 500-550 TL arası.

ONKYO TX-SR308
    Denon 1611
    PIONEER VSX 520

Ancak hangisi alayım karar veremedim.

Açıkcası beklentim şu.

1- Digitürk, PS3 gibi cihazları HDMI ile bağlamak ve bunlardan 5.1, 7.1 HD seviyesinde ses alabilmek.
    2- Bilgisayarımı aynı şekilde HDMI ile bağlayarak LED televizyonu kullanmak, aynı şekilde HDMI üzerinden yada optik üzerinden gene HD ses almak 5.1, 7.1 gibi.
    3- HD seslerde codec sorunu yaşamak istemiyorum. Dolby Digital, DTS falan kafama takmak istemiyorum.
    4- Tabiki yukarda gördüklerimin hepsini LED televizyonda kullanmak istiyorum. Bunların dışında cihaz bağlamak istersem stereo bağlasamda olur tabiki..
    5- Sistemi daha çok HD filmler ve kaliteli ses için kullanacağım. Müzik için çok yükse seviye olmasada olur.

Önerisi olan var mı?

• gorkem9999 G kullanıcısına yanıt
    Bu üç model arasından pioneer yada denon'u tercih ederdim. Bu modeller o onkyonun bir üst modelleridir.

Fakat hoparlör olarak eldeki setin hoparlörlerini kullanacaksanız hoparlörlerin ohm yani direnç değerini öğrenin. Hangi amfi destekliyorsa onu alın.

Misal eniştem 4 ohm hoparlörleri olan LG setin ana ünitesi bozulunca gidip bir Onkyo Avr aldı. Şu an için AVR'yi bu hoparlörler ile kullanıyor. Siz de ilk etap için böyle kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bu üç model arasından pioneer yada denon'u tercih ederdim. Bu modeller o onkyonun bir üst modelleridir.

Fakat hoparlör olarak eldeki setin hoparlörlerini kullanacaksanız hoparlörlerin ohm yani direnç değerini öğrenin. Hangi amfi destekliyorsa onu alın.

Misal eniştem 4 ohm hoparlörleri olan LG setin ana ünitesi bozulunca gidip bir Onkyo Avr aldı. Şu an için AVR'yi bu hoparlörler ile kullanıyor. Siz de ilk etap için böyle kullanabilirsiniz.

Yani örneğin Denon'un özelliklerinde 6-16 OHM yazıyor...benim hoparlörlerim 8 OHM ise bunu Denon'la kullanabilirim anlamınamı geliyor?.

Birde direncin yüksek olması yada düşük olmasının tam karşılığı ne oluyor?...

MEsela benim hoparlör 4 ohm diyelim, AVR 6-16 OHM...Bu ikisini birbirine bağlarsam ne olur?...AVR ve Hoparlör arasında ohm uyuşmazlığı, birinin yüksek diğerinin düşük olması ne gibi sonuçlar doğurur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkem9999 -- 23 Kasım 2015; 1:17:43 >

• gorkem9999 G kullanıcısına yanıt
    Amfi 6-16 ohm, hoparlör de bu aralıkta bir değerdeyse sıkıntısız şekilde kullanabilirsiniz.

Ama hoparlör bu belirtilen değerlerin altındaysa direnç (ohm) düştüğü için amfiden daha fazla akım geçecektir. Bu da amfinin fazladan ısınmasına ve uzun süreli yüksek seviyeli kullanımda ise kalıcı hasar oluşmasına yol açabilir.

Tabii burada ne kadar yüksek ve uzun süreli kullanımın zararlı olacağına dair net bir cevap veremem. Lise fiziği ile ancak bu şekilde açıklayabilirim :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.