Şimdi Ara

Pc boşta iken neden css sesi yapar :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • HP DV5 T3200 işlemcili bir laptop aldım geçenlerde 2.elden. T3200 işlemciyle hem fazla sıcak hem de çok randımanlı çalışmıyor diye bir işlemci upgrade i yapmak istedim. Anakart çipseti PM45 , İntelin sitesine göre de T9400 destekliyor, velhasılı taktım çalıştı iyi güzel, kuzenimin iş yerinde takmıştık, eve gelince bir cızırdama farkettim.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YYmJz1DuOlQ
    Linktekine benzer bir cızırdama o seviyede değil ama rahatsız edici. Gariptir ki,

Yüksek performans modundayken media playerı açıp sesini kapatıyorum arka planda çalışıyor, cızırdama kesiliyor, iphone u usb den bağlayıp şarja takıyorum kesiliyor.

Dengeli ayarda iken bazen var bazen yok, varken laptop altlığının usb kablosunu takıyorum, ondaki fanın çektiği güç sayesinde yine cızırdama kesiliyor.

Güç tasarrufu modunda iken hiç cızırdama yok ,herhangi birşey usb den bağlı olmasa da sistemde hiçbir program çalışmasa da.

Tüm modlarda regedit ile Storm Bringer arkadaşın yardımıyla işlemci boşta kalma devre dışı yapabilecek ayarı sağladık güç ayarlarında, onu devre dışı yapınca cızırtı yine kesiliyor ama bu sefer işlemci sürekli sanki yükte çalışır gibi nerdeyse ısınıyor.

Velhasılı T3200 1mb 667 Fsb, T7700 4MB 800 Fsb, T8100 3MB 800 Fsb, T9400 6MB 1066 Fsb

Acaba ön bellek mi fazla geliyor, Fsb hızı mı fazla geliyor, işlemci hızı mı fazla geliyor, neden bu olur. T3200 takınca kesinlikle cızırdama filan yok. Diğer işlemcilerde de her türlü oyun vs testlerini yaptım sorun yok ama işte yukarda anlattığım gibi sese engel olabiliyorum sadece, daha pratik yolunu bilen varsa paylaşırsa çok çok çok mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiickimse -- 20 Kasım 2012; 12:18:04 >

• önbellek ile alakası yok bu ses hardiiskden gelebilir dostum güç tasarrufu modunda hdd yavaş döndüğünden olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

önbellek ile alakası yok bu ses hardiiskden gelebilir dostum güç tasarrufu modunda hdd yavaş döndüğünden olabilir.

Hayır hocam , T3200 le makinede çıt yok, ama T3200 de biraz ısınan bir işlemci, çalışır çalışmaz fan hızlı dönmeye başlıyor onla da, T7700 takılı mesela şu an, güç tasarrufunda çıt çıkarmıyo yine :D Oyunda moyunda zaten ses yok, çalışmazken ve yüksek performans modundayken o sesi duyuyorum, dengeli modda bazen var bazen yok, bir şekilde birşey makinede enerji harcıyorken ses yok, boştayken ve işlemci hızı yüksek performansta ayarlıysa css css illa eski iphone 2g yi şarja takcam ya da media player açcam arka planda çalışcak sessizce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.