Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ) işlemci 70 derece gelince pc kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemci fx8150. Kule fan olmadığından 60 70 lerde geziyor. Anakart formula v. 70 e geldiğinde tak kapatıyor.
    Aynı işlemci ma5l anakart ile 80 küsürlere çıkıyor ama kapanmıyor. Anakartın voltaj ayarı felan olabilirmi arkadaşlar.
    Nasıl değiştiririm o ayarı

Edit: çözüm en son mesajda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solokingx -- 17 Aralık 2019; 3:7:25 >

• BIOS'ta vardır hocam ayarı biraz kurcalarsan bulursun.

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

BIOS'ta vardır hocam ayarı biraz kurcalarsan bulursun.
    çok karışık usta anakart formula v bide normal standart biosa göre 3 4 kat ayarı var bilen varsa hangi ayar olduğunu sevinirim
  • quote:

Hocam ilk olarak "Save and Exit Default Settings" yap bakalım sorunu çözebilecek miyiz kısa yoldan.
    onları kafadan yaptım zaten usta. bios pil çıkarma vs. başka benzer bi konuda shutdown pc voltage bios fotosu koymuş eleman ordan demiş farklı bi anakartta ama benimkinde bulamadım o shutdown kısmını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: after1

kardeş sen biosu güncelle.güncel olsa bile yeniden yükle.bios ayarıyla ilgili bir sıkıntı var
    aynen onu yapacaktım zaten en son güncellemesi yüklüydü öyle olunca yapmadım. ama deneyim başkan gene o zaman. belki kendi otomatik ayarıdır diye düşündüm anakartın. fan 3400rpm de dönüyor stok soğutucu olunca. fx leri biliyon soba gibi yanıyo
    geçende birisi konu açmış voltaj yüksekliğiydi galiba problem kasma donma takılma gibi sorunlar vardı. biosu güncelle dedim en son sürüm varsa bile tekrar yükle diye de not düştüm.

sorun düzelmiş. herhalde ya hatalı bios güncellemesi oluyor istem dışı anlayamadım ya da bilmeden ayarları değiştiriyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi after1 -- 14 Aralık 2019; 15:3:25 >

Orijinalden alıntı: after1

geçende birisi konu açmış voltaj yüksekliğiydi galiba problem kasma donma takılma gibi sorunlar vardı. biosu güncelle dedim en son sürüm varsa bile tekrar yükle diye de not düştüm.

sorun düzelmiş. herhalde ya hatalı bios güncellemesi oluyor istem dışı anlayamadım ya da bilmeden ayarları değiştiriyoruz
    tama usta eve geçince dediğini deniycem.
  • Sorunu çözdüm beyler, voltaj ayarı bilmemne ayarı herseyi denedim olmadı.son çare olarak (sanırım ilk yapmam gereken :)) Stok fanı çıkarttım. altındaki bakırı ıslak mendille iyice temizleyip parlattım. işlemci üzerindeki tabakayi da bi güzel temizledim. termal macun yoktu evde ama bi kasam daha var ondan stok fanı söküp kalan bi iki damla termal macunu kağıtla aldım. onunla yayabildim kadar yaydım islemci üzerine ince bi sekilde yayabildim bazı yerler açıkta kaldi :) neyse sonra geri taktım. aida64 testte normalde 30 40 saniyede 70 dereceye gelip kapatıyor du pc. Bu sefer 5 dk da 60 dereceyi zor gördü. daha fazla zorlamadan kapattım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solokingx -- 17 Aralık 2019; 3:18:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: solokingx

Sorunu çözdüm beyler, voltaj ayarı bilmemne ayarı herseyi denedim olmadı.son çare olarak (sanırım ilk yapmam gereken :)) Stok fanı çıkarttım. altındaki bakırı ıslak mendille iyice temizleyip parlattım. işlemci üzerindeki tabakayi da bi güzel temizledim. termal macun yoktu evde ama bi kasam daha var ondan stok fanı söküp kalan bi iki damla termal macunu kağıtla aldım. onunla yayabildim kadar yaydım islemci üzerine ince bi sekilde yayabildim bazı yerler açıkta kaldi :) neyse sonra geri taktım. aida64 testte normalde 30 40 saniyede 70 dereceye gelip kapatıyor du pc. Bu sefer 5 dk da 60 dereceyi zor gördü. daha fazla zorlamadan kapattım. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
    Hayırlı olsum hocam :)

Hayırlı olsum hocam :)

Alıntıları Göster
    sağol kardeşim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.