Şimdi Ara

pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    eski bir makina var, p4 2,4, gigabyte anakart. ddr ram agp ekran kartı ide hdd ve dvd.
    psu yanmıştı yenisiyle değiştirdim. makina boot etti sorunsuz o günde kullandılar. ertesi gün makina çılmıyor dediler.Makina açılıyor işlemci fanı çalışmaya başlıyor ve sürekli olarak ta çalışıyor, ana karttan gelen herhangi bir ses yok, hdd işlem yapıyor (hdd ışığından anladığım kadarıyla) ama bios ekranı bile gelmiyor.
    işlemci termalini yeniledim,fanını vs, temizledim, hdd yi kontrol ettim sorunu yok, farklı çalışan ekran kartı ile denedim ondan da değil, ramin slotunu değiştirdim, anakart pilini çıkartıp bekledim bir süre ve yeniden boot ettim, tüm kartları söküp yanlızca ekran kartı+ram+işlemci+anakarta güç veerip denedim yine görüntü alamadım.

    Bu arada rami çıkartıp da denedim anakarttan ses gelmedi yine. sanırım hoparlörde bir sorun var takılı gibi duruyor ama çokta detay bakmadım açıkçası.

    ben buna pek ihtimal vermiyorum ama anakartmı yanmıştır? yoksa daha güçlü ihtimalle işlemci de mi bir sorun vardır?
    şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.







  • ekran kartını al baska pc dene cunku sorun ekran kartından bence
  • dostum, ilk postta da belirttiğim gibi, 2-3 tane, çalıştığını bildiğim ekran kartıyla denedim zaten.
  • ekranda sorun olabilir başka monitorde denedinizmi ayrıca hoparlörlerden ses geliyormu windows açılınca vs
  • monitör sağlam.2 farklı monitör var. boot etmeyen makinada windows açılmayacağından seste gelmez diye düşünüyorum :)
  • once sen kendı ekran kartını calısır pc tak dene calıstıgından emın ol oldu calıstı dıyelım anakart yuvası da yanmıs olabılır ama senın ekran kartın calısmıcak gıbı
  • dostum, çalıştığını bildiğim birden fazla ekran kartıyla çalıştırdım. olayın ekran kartından veya slotundan olduğunu sanmıyorum.
    makina eski olduğundan işlemci ve anakartı deneyemiyorum alternatifleriyle. bir şekilde onları test etmem için birileri yol gösterirse sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farketmez

    monitör sağlam.2 farklı monitör var. boot etmeyen makinada windows açılmayacağından seste gelmez diye düşünüyorum :)

    hiç ekrana görüntü gelmiyor ve işlemci fanı çalışıyor dediğin için ben monitörde sorun olabileceğini düşündüm monitör çalışmadanda boot ettiğini göremezsin dimi.ama iki monitçrde denediğine göre ramleri tek tek deneyebilirsin.anakartta sorun varmış gibi geliyor bana
  • Anakartin yada psu arizali. ram yok sinyali alamiyorsun.
    Monitor diyenlerde lutfen anakarttan sinyal alamadiginiz surece zaten ekrana goruntu gelme sansi yok bu monitor bahsini fazla uzatmasinlar...
  • açıkçası deneyebileceğim her donanımı alternatifleriyle denedim. monitör, ekran kartı, hdd vb.
    Ddr ram bulamadım ve işlemci ile anakart. tek ram var. onuda slotunu değiştirerek nispeten test edebildim. şu an ddr ram bulmaya çalışıyorum.
    Anakart veya işlemci gibi geliyor bana da. işlemcidir diye düşünüyorum ama büyük ihtimalle. çünkü işlemci fanının bir ayağını düzgün oturtmamışlar zamanında ve bir şekilde bu güne kadar da çalışmış. sanırım ben psu değişirken filan işlemci ve soğutucu arası biraz açıldı ve böyle bir sorun oluştu.gerçi termalini yenileyip fanı filan temizledim ama yanmışsa bunlar pek bir işe yaramaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Anakartin yada psu arizali. ram yok sinyali alamiyorsun.
    Monitor diyenlerde lutfen anakarttan sinyal alamadiginiz surece zaten ekrana goruntu gelme sansi yok bu monitor bahsini fazla uzatmasinlar...


    PSU dan da olabilir mi diyorsun? fanlar ve hdd'e filan elektrik gidiyor.fanlar çalışıyor. hdd ışığı yanıp yanıp sönüyor.
  • eeee.... elektrik geliyor diye arizasiz olma sansi olabilir mi?
    PSU oncelikle orjinal de mi psu yu eliyorsun. elektriksel olarak calismasi saglam oldugu anlamina gelmiyor. Arizali olupta aynen calisan bir kac tane psu gordum.
    ha anakart daha buyuk bir olay. cogu zaman bu hata anakartin eski psu ile ariza yapmasi ve sonrasinda yeni psu ile bir iki boot acip sonra gene acilmama durumuna gelmesi oldukca normal
  • hmm, umarım psu dur. yeni alındı değiştiririm olur biter. anakartsa haliyle masraf demek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Anakartin yada psu arizali. ram yok sinyali alamiyorsun.
    Monitor diyenlerde lutfen anakarttan sinyal alamadiginiz surece zaten ekrana goruntu gelme sansi yok bu monitor bahsini fazla uzatmasinlar...

    bu taş bana heralde
  • Forumda gergin dakikalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.