Şimdi Ara

Pc açılıyor bip sesi gelmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle şu konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_75078153/f_//tm.htm#75128368

pc'im acılmamıstı bip sesi gelmemişti bir kaç bir şey deneyerek boot ekranında disk system failure türünde bir yazı gelmişti sonra biosu kurcaladım biraz sonra nasılsa acıldı ama

öncelikle neler yaptığımı yazayım. ekran kartı ram bios cmos clear hepsini yaptım. arkadaşın evine geldim şu an onla uğraştık görüntü geldi boot ekrana kadar geldi system failure hatası verdi yada disk failure orda benim bi fenalık bastı anlık sonra arkadaş master slave filan kurcaladı birazcık işin en garip noktası ve hala da devam eden bios sesi gelmiyor vede bu anakartın ram slotların oralarda 4 tane ışık var yeşil sarı kırmızı onlar normal halinde iken hepsi yanardı power tuşuna basınca sonra bios sesi gelince sanırım hepsi sönerdi o kırmızıların sondugunu hatırlıyorum. Şimdi ise nasılsa bios sesi gelmiyor o ışıkların hepsi yanıyor taki windows load ekranı gelene kadar sonra ssadece 2 tane yeşil ışık yanık kalıyor. ve sistem açılıyor şu an sıkınyı yok gibi gözüksede bi temizinden format atıcam eve gidince.Acaba diyorum onun evinde gelen görüntü bende niye gelmedi bide bu bios sesinin gelmemesi bu benim power reset switch ler ile cok oynamamdan dolayı olabilir mi ? teşekkürler yorumların için bu arada

edit: bu arada ilk açılırken şu ekranı verdi temsili olarak buldum googleden ama aynı hataydı dün gecede 1 2 kere vermişti
     Pc açılıyor bip sesi gelmiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Révoltant -- 14 Mayıs 2013; 8:47:54 >

• 5 gündür cevap bekliyorum lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz ?

bu gösterdiğim resimdeki hatayı pc i arkadaşımda deneyip eve ilk geldip kurduğumda yaptı ondan sonraki her açışımda o yazı cıkmadan açıldı.
  • aynı şey devam etmekte o resimde gözüken şey sadece ilk açılşta yapmıştı şimdi hala o yer gözükmeden canavar gibi açılıyor ama içim rahat değil :)
  • bip sesinin gelmesi komut soketlerine takılan küçük ses vericiden kaynaklanıyor..bendede var kendim kurduğum için gerek görmemiştim..şimdiki problem ekran hiçmi gelmiyor yoksa bir yere gelip kalmasımı ?
  • bence takma kafaya benimde sistemimde bip sesi hiç gelmiyordu sonra bi ara bios update ettik ses gelmeye başladı bozuldu sandım aylarca uğraştım sebebini bulamadım ama sıkıntı yok

edit: sanırım buldum evet

fast boot açıksa disable yapıyorsunuz düzeliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 6 Haziran 2013; 11:01:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

bip sesinin gelmesi komut soketlerine takılan küçük ses vericiden kaynaklanıyor..bendede var kendim kurduğum için gerek görmemiştim..şimdiki problem ekran hiçmi gelmiyor yoksa bir yere gelip kalmasımı ?

problem şu an yok pc düzgün bir şekilde çalışıyor yalnız bip sesi gelmiyor her açılışta benim içim ona kıllandı biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Révoltant

quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

bip sesinin gelmesi komut soketlerine takılan küçük ses vericiden kaynaklanıyor..bendede var kendim kurduğum için gerek görmemiştim..şimdiki problem ekran hiçmi gelmiyor yoksa bir yere gelip kalmasımı ?

problem şu an yok pc düzgün bir şekilde çalışıyor yalnız bip sesi gelmiyor her açılışta benim içim ona kıllandı biraz

o anakart soketine takılan uyarıcıdır..Meraklanmanıza gerek yok ..onu takmamışlardır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SÜREKLİ BİP SESİ GELİYOR???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • C.Canky kullanıcısına yanıt
    şimdi şöyle kardeşim,
    switchler ile oynamışsın, anakartın üstündeki switchler sadece ışık için değildir.
    aynı zamanda ön usb, ön jacklar ve buzzer (yani dahili hoparlör) switchleri vardır.
    sen muhtemelen buzzer'ın soketini söküp yanlış yere takmışsın. herhangi bir sorun olmaz ses çıksın ya da çıkmasın.
    illa o ses çıksın istiyorsan kabloları deneme yanılma yap.
  • anakartın üzerine ses için olan kabloyu takmamış ya da yanlış takmış olabilirmisin ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.