Şimdi Ara

PC AÇILIRKEN KENDINI RESETLIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bir suredır masaüstü bilgisayarımda sorun yasamaktayım, soyle anlatayım.

pc yı geceden kapattıgımda ertesı gun actıgımda bır (8-10 saat kadar kapalı duruyor)

login ekranı gelene kadar olan surede kendını yenıden baslatıyor
    bazen acılırken ılk 10 sn de kendını yenıden baslaıyor

arkası arkasıya 3-5 defa kendını yenıden baslatıyor

bazende acılısta kapanmıyor ılk 15-20 dk ıcınde kendını 1 veya 2 defa yenıden baslatıyor.

ızledıgım yolları soylıyeyım sıze

tum gırıslerı kontrol ettım
    işlemci power ramları fanlar hepsını elden gecırdım temızledım herhangı bır yanlıs montaj soz konusu degıl
    powerın ıcını actım herhangı atmıs bır lehım olup olmadıgına baktım sonuc negatif
    pc de ısınma problemı yok ısınmadan dolayı kapandıgını sanmıyorum genelde SOĞUKKEN kapanıyor

bırkac saatlık bır calısmanın ardından kendım restart atttımda herhangı bır kapanma ıle karsılasmadım.

HDD de hata denetlemesı yaptım C uzerınden.

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar.

işlerim sistemi: Windows7 home premium
    işlemci: İ5
    ram: 2x2 GB 1333 mhz
    ekran kartı: ATI4730
    HDD: 640 GB markasını bılmıyorum

• Eğer hata vermeden kapanıyorsa iki ihtimal vardır:
    1- Aşırı sıcaklık
    2- Güç yetersizliği

Farklı bir güç kaynağı ile denemelisin.
    Elinde farklı bir güç kaynağı yoksa ekran kartı, 2.ram, DVD gibi bileşenleri söküp MS-DOS ortamında bir benchmark yapmayı dene bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Eğer hata vermeden kapanıyorsa iki ihtimal vardır:
    1- Aşırı sıcaklık
    2- Güç yetersizliği

Farklı bir güç kaynağı ile denemelisin.
    Elinde farklı bir güç kaynağı yoksa ekran kartı, 2.ram, DVD gibi bileşenleri söküp MS-DOS ortamında bir benchmark yapmayı dene bakalım.

Öncelıkle zahmet edıp yazdıgın ıcın tesekkur ederım

belırttıgım gıbı genelde sogukken ve ılk acılırken yasıyorum bırkac saatlık bır kullanım sonrasında hıc kapanma yasamadım, durum boyle oluncada ısınmayı goz ardı etmek gerekır dıye dusunuyorum
    Farklı bır guc kaynagı maalesef yok

MS-DOS tan nasıll benchmark yapabılırım dıger bılesenlerı sokup bunu bılmıyorum
    yardım edebılırmısın
  • hocam ramlerin yuvalarını değiştirmeyi de dene.1 -3 dyse 2-4 e tak ya da tam tersi.
  • Sorun guc. kaynagida belli bir sure sonra guc gelmiyorsa isinmadan olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: researcher12

hocam ramlerin yuvalarını değiştirmeyi de dene.1 -3 dyse 2-4 e tak ya da tam tersi.

RAM lar denendı dostum maalesef olmadı.

quote:

Orijinalden alıntı: DwightHoward

Sorun guc. kaynagida belli bir sure sonra guc gelmiyorsa isinmadan olabilir

Isınma sorunu yok ılk acılısta oluyor bu olay.
    PSU da farkı lı bır sorun olabılır.
    Değiştirmem mi gerekıyor acaba HDD den de suphelnıyorum
    bır arkadas daha yasıyor sorunu oda cozmus degıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pausanias -- 22 Şubat 2011; 12:37:44 >
  • Benim masa üstü pc de aynı sorun vardı en fazla yarım saat duruyodu reset atmadan ama cogu aman açılısta üst üste reset atıyodu neler denedik neler arkadasın saglam pc sinin parcalarını buna takarak denedik içinden cıkamadık ana kartta sorun oldugunu sandık ve sorun anakarttaydı ana kart siparişi verelim diye bilgisayarcıya gitti p4 sistem ana kart 110 lira gibi fiyat verdiler ve getir bi bakalım pc ye başka sorun vardır belki dediler götürdüm işlemci fanının ayakları kırılmıs ısınma fazla oldugu için ana kartta lehim ve bi kaç kondansatörmü ne yakmıs sonucta ana kart tamir oldu işlemci fanı degişti hd kablosu değişti 60 liraya halloldu 4 ay oldu sorun yok online oyun oynadıgım için pc sürekli acık ve bu şekil 4 yıldır falan çalısıyor umarım yardımcı olurum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam genelde yaşadığın sorun anakarttan kaynaklanıyor.
    bende aynı sorunu yaşıyordum. anakartı değiştirdim 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
    bilgine
  • Aynı şey bendede oluyor lütfen yardım ilk önce normal bir şekilde açılıyor 4-5 sn sonra mavi bir ekran çıkıyor ve ard arda reset atıyor mavi ekran çıktığına göre bence büyük ihtimal virüstür bilgisayar: crea C24 black pearl 2008 den beridir açmıyorum bilgisayarı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.