Şimdi Ara

pc 1 ay boyunca acik kalsa ne kadar yakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaslar ben bilgisayar 7/24 acik kalsa ne kadar yakar sunucu acacgim icin soruyorum
    sistem ozellikleri

1gb ram
    intel inside ana kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResulEkrem27 -- 19 Aralık 2014; 22:31:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Power ı kaç watt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500W olsa, günde 12 kW/h, ayda 360, oo, çok fazlaymış :-) Tabii ki böyle değil :)

PC'nizin ne kadar güç çektiğini bilmeniz lazım. Bende wattmetre var, o şekilde ölçebiliyorum. Ölçebilirseniz çektiği akımı ölçüp 220 ile çarparak ortalama ne kadar güç çektiğini bulabilirsiniz. 500W; güç kaynağının verebileceği maksimum güç olduğu için hesap o şekilde yapılmaz.

PC'nizin çok fazla kart, sürücü vb. bulundurmadığını farzedersek, tahminen saatte 100/150 W harcayacağını tahmin ediyorum (ama tamamen tahmin). Bu durumda da günde 2.4-3.6 kWh harcayabilir. Bunu 30 ile çarpın.

Tabii ki çektiği gücü ölçmek daha mantıklı. Ama lütfen tecrübesizseniz sakın yapmayın. Elektrik ile şaka olmaz!

• quote:

Orijinalden alıntı: ResulEkrem27

Merhaba Arkadaslar ben bilgisayar 7/24 acik kalsa ne kadar yakar sunucu acacgim icin soruyorum
    sistem ozellikleri

1gb ram
    intel inside ana kart

Bir adet süzme sayaç veya güç ölçer ile 24 saatlik ortalama tüketiminizi bulup hesaplayabilirsiniz.

Saygılar...
  • Kardeş. Ortalama Bir Bilgisayar 9 Saatte 1 Lira tüketir kaba olarak :)

• aylık min 30 lira pc niz güçlü ise 40 50 lira arasında birşey getirir faturaya. tam sonuca yakın bir şeyler istiyorsanız arkadaşların dediği gibi bilgisayarın tüketimini ölçüp gün ay ve kw birim fiyatı ile carparsanız bulursunuz. ör 120 watt kullanan bir bilgisayar için 120x24x30=86400 watt ay 86.4 kw yakar kw saat tutarı yaklaşık 40 kuruş suan oda 34.56 tl yapar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak23358 kullanıcısına yanıt
    350 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResulEkrem27 -- 20 Aralık 2014; 12:34:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • _erdal_ kullanıcısına yanıt
    sağol karşm
  • Neleri hesapliyorsunuz guldum :)

• ResulEkrem27 R kullanıcısına yanıt
    Ben 6 ay boyunca 7/24 çalıştırdım. 350Watt powerlı. Ayda 20-25 TL'den fazla yakmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.