Şimdi Ara

PBELL EASYNOTE R9755 Kullananlar buraya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
21.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cellmantd kardeşim ekran kartı sadece 64 mb değil bağımsız kısmı o kadar ve 256 mb kadar hiç sorunsuz destekler .ayrıca şu anda ve önümüzdeki yaklaşık 4-5 yıl boyunca bu ekran kartı performansıyla çalıştıramayacağın bir şey olmaz. ha gönül ister ekran kartı tam bağımsız 256 hatta 512 olsun.ama bu fiyata bulabileceğinin en iyisi bu başka markaları incelediğinde göreceksinki P.BELL 9755 in konfigürasyonunda bir makinanın fiyatı en az 300-400 dolar daha pahalı.ben kullanıyorum ve bende bunu almaya karar vermeden önce bayağı araştırıp aldım. memnunum.herkesede tavsiye ederim.
  • arkadaşlaR bu makina bende de war çok ta memnunum ama hardiski 4200rpm insanlar yanlış bilgilenmesin.inanmayanlarhttp://support.packardbell.com/uk/ sitesine girsin va bilgisayarın altındaki serial numarasını girsin ve bilgileri öğrensin.ben sizin için bir resim yolluorm

• ERTUGBİLGİN arkadaşım sen P.BELL in sitesini boşver bilgisayar elinin altında BİOS tan harddiskin model numarasına bak ve net te arat.sendeki harddisk in modelinin ne olduğunu bilemem ama ben benim 9755 imin bioun dan baktığımda harddiskin modeli olarak WDC WD800UE-22HCT0 olduğunu görüyorum ki bu numaralı harddiski araştırdığımda 5400 rpm olduğu çıkıyor ortaya.ayrıca aynı model olmasına rağmen farklı harddisk kullanmış olmalarıda muhtemeldir.ve yine ayrıca METRO nun kataloğunda harddiskin 5400 rpm olduğu yazıyor ki böyle olmamış olsaydı burayada 5400 rpm olduğunu yazmak gibi bir enayilik yapmazlardı.çünki tüketici kanununa göre eğer satıcı firma reklamlarında yada size satarken ürünün özellikleri hakkında size yanlış bilgi verirse bu mal ayıplı mal sayılır ve aşağıdaki kanuna görede size iade de dahil bir dolu hak doğar ki satıcı firmada böyle bir riske girmez.

4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASINA DAİR KANUN
    Ayıplı Mal

MADDE 4. - 4077 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 4. - Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.

Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir.

Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır. Bu hükümler, mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ayıbı satıcıya (iadeli taahhütlü mektupla) bildirmekle yükümlüdür. Ayıp gizli ise bu süre 2 yıldır. Konutlarda ise bu süre 5 yıla çıkmaktadır.

Tüketici ayıplı malda

1- Bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme,
    2- Malın ayıpsız ayıpsız olanı ile değiştirilmesi
    3- Ayıp oranında bedel indirimi
    4- Ücretsiz onarım (tamir)
    5- Mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına (yargı kararı gerekir) da sahiptir.

BU VESİLE İLE TÜKETİCİ HAKLARI KONUSUNDADA BİRAZ BİLGİ VERMEK İSTEDİM.

• quote:

Orjinalden alıntı: acemi AMDci

ERTUGBİLGİN arkadaşım sen P.BELL in sitesini boşver bilgisayar elinin altında BİOS tan harddiskin model numarasına bak ve net te arat.sendeki harddisk in modelinin ne olduğunu bilemem ama ben benim 9755 imin bioun dan baktığımda harddiskin modeli olarak WDC WD800UE-22HCT0 olduğunu görüyorum ki bu numaralı harddiski araştırdığımda 5400 rpm olduğu çıkıyor ortaya.ayrıca aynı model olmasına rağmen farklı harddisk kullanmış olmalarıda muhtemeldir.ve yine ayrıca METRO nun kataloğunda harddiskin 5400 rpm olduğu yazıyor ki böyle olmamış olsaydı burayada 5400 rpm olduğunu yazmak gibi bir enayilik yapmazlardı.çünki tüketici kanununa göre eğer satıcı firma reklamlarında yada size satarken ürünün özellikleri hakkında size yanlış bilgi verirse bu mal ayıplı mal sayılır ve aşağıdaki kanuna görede size iade de dahil bir dolu hak doğar ki satıcı firmada böyle bir riske girmez.

4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASINA DAİR KANUN
    Ayıplı Mal

MADDE 4. - 4077 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 4. - Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.

Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir.

Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır. Bu hükümler, mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ayıbı satıcıya (iadeli taahhütlü mektupla) bildirmekle yükümlüdür. Ayıp gizli ise bu süre 2 yıldır. Konutlarda ise bu süre 5 yıla çıkmaktadır.

Tüketici ayıplı malda

1- Bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme,
    2- Malın ayıpsız ayıpsız olanı ile değiştirilmesi
    3- Ayıp oranında bedel indirimi
    4- Ücretsiz onarım (tamir)
    5- Mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına (yargı kararı gerekir) da sahiptir.

BU VESİLE İLE TÜKETİCİ HAKLARI KONUSUNDADA BİRAZ BİLGİ VERMEK İSTEDİM.

eywallaa

• slm ben de aldım r9755 bi bakalım?

simdilik bi sorun yok gibi ama bilmem her an olabilir.

kumandayı pro.da nasıl calıstırcem bileniniz varmı bu cinema programı yeterli olcak mı bide nerden indircem ben onu??
  • selam arkadaslar. artk bende bır r9755 kullanıcısıyım.

pazar gunu vatan'dan aldım. goren arkadaslar makıneye hasta oldu

ekran kalıtesı gercekten super. oyle soylendıgı kadarda cok ısınmıyor. benım arkadaslarda asus da var acer da var onlar ne kadar ısınıyosa buda o kadar ısınıyor.

cardfınans sahıplerıne e-maıl ıle bır mesaj gelıyor orada kampanya kodu var o kodu ıle ınternetten %15 ındırımlı + 8 taksıt alabılıyorsunuz bılgınıze.
  • Card finansa %15 indirim+ 8 taksit konusunu açar mısın? kin yolluyo ne zman geliyo mail.?
  • finansbank dan gelıyor mesaj cardfınans kredı kartı sahıplerıne. 8 mayısa kadar kampanya yapmıslar. gelen mesajda bır kampanya kodu var sadece bır alısverısde kullanıyorsun (sadece ınternetden yapılan alısverısde gecerlı, magazalarda gecerlı degıl). dıledıgın kadar urun alabılırsın ıslemı tamalarken kampanya kodunu gırın dıyor ve gırıncede otomatık olarak %15 ındırım yapıyor ve 8 taksıt.
  • selam arkadaşlar bende r9755 aldım yaklaşık bir haftadır kullanıyorum oyun performası süper..hiç bi şikayetim yok inş. da olmaz...bu arada kim görse hasta oluyo makinaya walla
  • hayırlı olsun. dedıgın gıbı benım maıneyıde gorenler hasta oluyor. bu arada vatanın %15 lık ındırımıyle 1272 dolara ustelık 8 taksıt super bı makıne.
  • arkadaşlar bende de pbel easynote r9501 var herşeyiyle memnunum, tek memnun kalmadığım bir durum var ve neden olduğunu anlamıyorum.olay şu makinem çok ısınıyor, sol taraf touchpad le birlikte el değmiyor, winampta plugin açtığımda dızırttttt diye bir ses geliyor ardından o ses 2-3 sn. devam ediyor ve ardından bilgisayar yeniden stabil çalışıyor,

2- cihazın orjinal recovery dvd sinden işletim sistemini kuramıyorum
    3-bazen dvd rom adamı kudurtuyor
    yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun kalacağım
  • arkadaslar uzaktan kumandayı nasıl devre dısı bırakabılırız. fıfa 2006 yukledım ama dıl ve takım secımı yapamıyorum. bır arkadas kumandadan olabılır dems. bılgısı olan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KARUBYUR

arkadaslar uzaktan kumandayı nasıl devre dısı bırakabılırız. fıfa 2006 yukledım ama dıl ve takım secımı yapamıyorum. bır arkadas kumandadan olabılır dems. bılgısı olan varmı?

Dostum kumandanın nasıl devre dışı bırakıldıını bilmiyorum ama , dediğin sorunun bence kumandayla bi alakası yoktur.
  • ya bunun 9 celli pili varmş kaç para bilen var mı ?
  • fifa 2006 sorununun çözümü, oyunun resmi sitesinden indirilecek patchle çözülmektedir. (zaten tek bir patch var, ondan sonra aslanlar gibi oynanıyor )

ben alalı 2 ay oluyor, şu ana değin hiç bir sorunla karşılaşmadım, çok şükür aslan gibi çıktı...

her türlü programı çalıştırabiliyor, her türlü oyunu gayet başarılı bir şekilde oynatıyor. açıkası canavar makina, ekranı olağanüstü güzel, hayran olmamak elde değil, ses sistemi gerçekten muhteşem, masaüstü bilgisayarlardan daha kaliteli ses veriyor, bu garip gelebilir ama öyle!

benim canımı sıkan ve eksik olarak nitelendirebileceğim tek şey ise kulaklık ya da harici speaker çıkışının olmaması.

adamlar s/pdif çıkışı koymuşlar ama optik çıkışlı ses sistemleri çok pahalı, onlardan almam mümkün değil şu an için... en azından 400 ytl gibi bir fiyatı sanırım gözden çıkarmak gerekiyor. ses kalitesi hesaba katıldığında bu para verilebilir belki ama düşük bütçeli insanları düşünmeleri gerekirdi bence...

keşke iki tane mikrofon (dahili mikrofon ve harici mikrofon çıkışı ) koyacak yerde bir tane kulaklık çıkışı koysalarmış...

bunun dışında bir sorun yok şimdiye kadar, maaşallah diyelim

• quote:

Orjinalden alıntı: naturmort

fifa 2006 sorununun çözümü, oyunun resmi sitesinden indirilecek patchle çözülmektedir. (zaten tek bir patch var, ondan sonra aslanlar gibi oynanıyor )

ben alalı 2 ay oluyor, şu ana değin hiç bir sorunla karşılaşmadım, çok şükür aslan gibi çıktı...

her türlü programı çalıştırabiliyor, her türlü oyunu gayet başarılı bir şekilde oynatıyor. açıkası canavar makina, ekranı olağanüstü güzel, hayran olmamak elde değil, ses sistemi gerçekten muhteşem, masaüstü bilgisayarlardan daha kaliteli ses veriyor, bu garip gelebilir ama öyle!

benim canımı sıkan ve eksik olarak nitelendirebileceğim tek şey ise kulaklık ya da harici speaker çıkışının olmaması.

adamlar s/pdif çıkışı koymuşlar ama optik çıkışlı ses sistemleri çok pahalı, onlardan almam mümkün değil şu an için... en azından 400 ytl gibi bir fiyatı sanırım gözden çıkarmak gerekiyor. ses kalitesi hesaba katıldığında bu para verilebilir belki ama düşük bütçeli insanları düşünmeleri gerekirdi bence...

keşke iki tane mikrofon (dahili mikrofon ve harici mikrofon çıkışı ) koyacak yerde bir tane kulaklık çıkışı koysalarmış...

bunun dışında bir sorun yok şimdiye kadar, maaşallah diyelim

Hocam bu s/pdif çıkışında kulaklık kullanmanın bi zararı varmıdır.Ben kullanıyorum şahsende ondan sordum yani.

• ya bende space e ii basılmıyo sizde de bole bi sorun var mı anlamadım ben durumu.
  • selamlar

MASTER CD DEN YUKLEME YAPARKEN DIKKAN EDIN!! BASIMA GELENLER:

dün gittim packard bell r9755 laptopu aldım, partition magic ile hdd yi ikiye boldum. Snapsys programı ufak bi hata çıkardı, bende master cd sini koyup sistemi tekrar yüklettim, ve gördümki açılıştaki f11 ile kurtarma işleminde kullanılan hdd de ayrılmış backup bolumu silinmiş, yüklenen windows da ise ne pwer cinema var ne norton ne de cd yazıcı programı. sadece smartrestore ve bi iki şey yuklu halde geldi

Teknik servisi aradım laptopu gonderin bir haftaya kadar geri alırsınız dedi, dedim bu programları yuklemenin bir yolu yokmu internetten v.s. indirsek, yok hayır dedi. Peki dedim getirdiğimde bu F11 ile kurtarma için hdd ye backup bölümünü ekleyecekmisiniz? Yok olmuyor dedi sadece power cinema v.s. yuklerlermiş olmazmış. Başka bir 9755 den birebir hdd kopyalasanız dedim? yok dedi olmuyor dedi. Baya sinirlendim..

Eminim bi çok kişinin başına gelmiştir veya gelecektir. Böyle birşey başına gelen varmı?

• quote:

Orjinalden alıntı: rcan

selamlar

MASTER CD DEN YUKLEME YAPARKEN DIKKAN EDIN!! BASIMA GELENLER:

dün gittim packard bell r9755 laptopu aldım, partition magic ile hdd yi ikiye boldum. Snapsys programı ufak bi hata çıkardı, bende master cd sini koyup sistemi tekrar yüklettim, ve gördümki açılıştaki f11 ile kurtarma işleminde kullanılan hdd de ayrılmış backup bolumu silinmiş, yüklenen windows da ise ne pwer cinema var ne norton ne de cd yazıcı programı. sadece smartrestore ve bi iki şey yuklu halde geldi

Teknik servisi aradım laptopu gonderin bir haftaya kadar geri alırsınız dedi, dedim bu programları yuklemenin bir yolu yokmu internetten v.s. indirsek, yok hayır dedi. Peki dedim getirdiğimde bu F11 ile kurtarma için hdd ye backup bölümünü ekleyecekmisiniz? Yok olmuyor dedi sadece power cinema v.s. yuklerlermiş olmazmış. Başka bir 9755 den birebir hdd kopyalasanız dedim? yok dedi olmuyor dedi. Baya sinirlendim..

Eminim bi çok kişinin başına gelmiştir veya gelecektir. Böyle birşey başına gelen varmı?

Dostum benimde benzer bi olay başıma gelmişti, hdd yi 2 ye böldükten sonra , tekrar recover cd den windowsu kuruyum dedim,hem yanında gelen programlarda yüklenmiş olur diye.Ama kurma işlemi bittikten sonra gördümki 2 ye ayırdıım hdd yeniden birleşmiş,bilgisayar ilk günkü haline dönmüştü ve yedeklediim dosyalarda silinmişti doğal olarak.Sinir olmamak elde değil.

• şimdi aldığım yere gidip vitrindeki r9755 in backup bölümünün image ını dvd ye kaydedip evde yuklemeye calisicam
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.