Şimdi Ara

Paylaşılan GPU Belleği Kapatma Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar saçma bi sorunum var 4 gb rx570 kartım pubg vs oynarken gpu ram kullanımı 5-6 gb arası gidiyor. Bazen de memory falan hatası alıp oyun crash hatası verip kapanıyor. Görev yöneticisnden baktığımda 4 gb paylaşılan gpu belleği diye bi şey var bunu nasıl kapatabilirim bios falan kurcaladım ama pek işe yarar bi şey bulamadım. Teşekkürler..

Paylaşılan GPU Belleği Kapatma Yardım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Paylaşılan GPU Belleği Kapatma

Paylaşılan grafik işlem ünitesi (GPU) belleği, birden fazla uygulamanın veya kullanıcının bir GPU'nun video belleğini paylaşmasına olanak tanır. Bu, özellikle grafik yoğun hesaplama gerektiren uygulamalar veya oyunlar için faydalı olabilir. Ancak bazı durumlarda, paylaşılan GPU belleği sistem performansını düşürebilir.

Paylaşılan GPU Belleği Kapatma Adımları:

Paylaşılan GPU belleğini kapatmak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Cihaz Yöneticisi'ni Aç: Windows tuşuna + X tuşuna bas ve "Aygıt Yöneticisi" seçeneğini seç.
    2. Ekran Bağdaştırıcılarını Genişlet: Aygıt Yöneticisi'nde "Ekran bağdaştırıcıları" kategorisini genişlet.
    3. Grafik Kartına Sağ Tıkla: Kullanmakta olduğun grafik kartına sağ tıkla.
    4. Özellikler'i Seç: "Özellikler" seçeneğine tıkla.
    5. Gelişmiş Sekmesine Geç: Özellikler penceresinde "Gelişmiş" sekmesine geç.
    6. Sanallaştırmayı Devre Dışı Bırak: "Sanallaştırmayı Devre Dışı Bırak" seçeneğini bul ve işaretle.
    7. Değişiklikleri Kaydet: "Tamam" düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydet.

Paylaşılan GPU belleğini kapattıktan sonra, sistemini yeniden başlat. Bilgisayar yeniden başlatıldığında, paylaşılan GPU belleği artık devre dışı olacaktır.

Not: Paylaşılan GPU belleğini kapatmanın sistem performansını iyileştirebileceğini unutma. Ancak, bazı uygulamalar veya oyunlar paylaşılan bellek gerektirebilir, bu nedenle bunları kullanmadan önce kapatma işlemini tekrar etmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İntegred graphics .... diye bi yer olması lazım ordan kapatılır
    Ya da
    Açılış ekran gpu seçimi diye bi bölüm olması lazım orda gpu yu seçerek kapatılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Biosta onlar kapalı peg seçtim intel aygıt yöneticisinde falan gözükmüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • memory hatalari ramle alakali rame overclock yaptiysan yada xmpsiz yuksek bi frekansta calismaya zorluyorsan oluyor, ayrica ramin zaten 8gb vram 4u gecince windows otomatikman kalani ramden tamamlar 8gb da tasinca crash yersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 1 Şubat 2019; 17:15:48 >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Valla hocam oc falan hiç uğraşmadım RAM kendi hızında çalışıyor direkt. İşte bu 4 GB paylaşımı Ramden kullanıyor gibi geldi bana ben de onu kapatmak istiyorum. Oyunda anlamadım zaten 5-6 GB kullanması saçma ultra falan da oynamıyorum

• brnk kullanıcısına yanıt
    islemci apu mu

• Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    İ5 4440 hocam. Onboard falan kapalı aygıt yöneticisinde gözükmüyor.

• brnk kullanıcısına yanıt
    anakart modelini yaz sagdan soldan menuleri bulup bakayim ne ayarlar var olmazsa sekmelerden ss isterim senden

• Msi H81m-p33 hocam. Akşam eve geçince istediğiniz ss atabilirim. Teşekkür ederim şimdiden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.