Şimdi Ara

pata ve sata sorunsalı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi arkadaşın sata hdd si var..bu hdd de ntfs den dolayı verdiği hatalardan birini vermeye başladı..ne yaptıksa biz bu hdd ye format atamadık..kesinlikle format bölümüne giremiyoruz..hata mesajı çıkıyor yada makina reset atıyor..neyse biz bu hdd yi( samsung 160 sata) benim makinaya taktık..yedek takıp partition magicle bişeyler yapabilirmiyiz diye..ama ne yaptıksa biz bu hdd yi slave olarak makinaya gösteremedik..biosda yapmadığımız ayar kalmadı..benim makinada ki hdd samsung pata...hdd yi nereye takarsak takalım kendini master olarak gösteriyor ve makina sata hdd den açmaya çalışıyor..dolayısıyla makina açılmıyor..3-4 saatlik uğraşmadan sonra çözümü linuxla bulduk..mandrake cd si ile hdd ye format atıp windowsu kurduk..benim merak ettiğim ide ile sata hdd leri aynı anda kullanamıyormuyuz.....sata lar hep master olarakmı makinaya takılıyor...biraz uzun oldu ama kusura bakmayın..analkartım sata destekli ve biosdan sata ları açtık..yani makina hdd yi görüyor ama master olarak.....

• kullanabilirsin
    Sadece jumper ayarını doğru yapman ve gerekiyor ise Bios tan boot aranacak ilk Hdd veriyolunu IDE Channel ı göstermen yeterli...
  • albayım çok teşekkürler..samsun hdd nin üstünde jumper ler için tablo yoktu..bizde jumperlerin takıldığı kısma rastgele jumperlerı taktık ama olmadı..herhalde olasılıklardan birini atladık..
  • Evet kullanabilirsin. Benim sistemde 2 ide 1 tane de sata var. paşa paşa çalışıyorlar. Biosta hangi hddten açmak istediğini belirt yeter. Benim hem sata'da hem ide de işletim sistemleri var. İstediğimden açıyorum. Kesin jumperlarda bi hata yapmışsınızdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.