Şimdi Ara

Pastafaryanizm Hakkında Yorumlarınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kişisel görüşüm ; Çok zekice kurgulanmış, diğer dinler gibi "yalanlanamaz" çünkü aynı şekilde göktanrı gibi ulaşılamaz bir şey.
    Saçma diyenlere "ya seninki?" diyen.
    Sıkışınca da, "benim inancım bu" diyebileceginiz tamamen eleştiri üzerine çok şeker bir din.

Bilmeyenler için ozetlersek (wikipedi); Pastafaryanizm veya Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi (İngilizce: The Church of the Flying Spaghetti Monster), Akıllı Tasarım iddialarını eleştirmek için oluşturulmuş, parodi bir din. Oregon Eyalet Üniversitesi fizik bölümü mezunu olan Bobby Henderson tarafından 2005'te kurulmuştur[1]. Uçan Spagetti Canavarı bu dinin tanrısıdır. Bu dinin inananları kendilerine Pastafaryan demektedirler.

İlham alınan kaynak haber;http://www.ntvmsnbc.com/id/25232632/
    Özetle resmilesmis bir din

"Yapmazsanız Çok Memnun Olurum"'un 8 kuralı
    1-Eğer benim Makarnavi varlığımdan bahsederken sofuluk taslamazsan, "ben senden daha kutsalım" gibi ahmakça davranışlarda bulunmazsan çok memnun olurum. Eğer bazı insanlar bana inanmazsa, sorun değil. Gerçekten de o kadar kendini
    beğenmiş değilim. Ayrıca meselemiz onlar değil, o yüzden konuyu değiştirme.

2-Eğer benim varlığımı başka insanları bastırmak, buyruk altına almak, cezalandırmak, deşmek, ve/veya, yani işte, kaba davranmak için kullanmazsanız çok memnun olurum. Ben kurban talep etmiyorum, ve saflık dediğin suda olur, insanda değil.

3-Eğer başka insanları yargılamak için nasıl göründüklerine, veya nasıl giyindiklerine, veya nasıl konuştuklarına bakmazsan, veya, yani, iyi davran işte, tamam mı? Ha bir de şunu kalın kafalarınıza sokun: Kadın = insan. Erkek = insan. Aynı = aynı. Biri diğerinden daha iyi değildir, tabi konumuz moda değilse, zira kusura bakmayın ama onda üstünlük kadınlarda, ha bir de mor ile fuşya arasındaki farkı bilen bazı erkeklerde.

4-Eğer sizin ve karşınızdakinin yasal yaş sınırı ve ruhsal olgunluğa ulaşması koşuluyla sizi inciten, veya arkadaşınızın gönlünün ve iradesinin razı olmadığı ilişkilere girmezseniz çok memnun olurum. İtirazı olanlara ise şunu söyleyebilirim: gidin kendinizi s****! (özgün metindeki gibi sansürlenmiştir). Eğer bu cevaptan hoşlanmazlarsa gidip televizyonlarını kapatsınlar, yürüyüşe falan çıksınlar.

5-Eğer başkalarının bağnaz, kadın düşmanı, nefret içeren fikirleriyle miden boşken yarışmaya kalkmazsan çok memnun olurum. Önce yemek ye, sonra ne b** yersen ye!

6-Eğer Makarnavi varlığıma adamak üzere milyon dolarlık kiliseler/tapınaklar/camiler/sinagoglar/türbeler yapmak yerine parayı daha iyi amaçlarla harcarsan çok memnun olurum (istediğini seç):
    Fakirliği ortadan kaldırmak
    Hastalıklara çare bulmak
    Barış içinde yaşamak, tutkuyla sevmek, ve kablolu televizyon fiyatını düşürmek Ben karmaşık karbonhidratlı sonsuz kudretli bir varlık olabilirim, ama hayattaki küçük şeyleri severim. Bana inan. Sonuçta yaratan benim.

7-Eğer etrafta dolanıp herkese seninle konuştuğumu söylemezsen çok memnun olurum. O kadar ilginç biri değilsin. O kadar böbürlenme. Ayrıca sana insan kardeşlerini sevmeni söyledim, bu ipucu yetmiyor mu?

8-Eğer, ee, ilgilendiğin konuda, yani çokça kapütilasyon/kayganlaştırıcı/Kayzer Wilhelm gerektiren bir konuda, kendine yaptırmayacağın işleri başkalarına yapmaya kalkmazsan çok memnun olurum. Eğer karşındakinin gönlü razı ise, (madde 4'e göre) yumul, ve Miki Fare aşkına, bir K....TAK! Cidden, sadece bir lastik parçası. Eğer iyi hissetmeni engellemesini isteseydim onu dikenli olarak falan yaratırdım.

Edit:8 madde eklendi.
    Favorim 6.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 18 Temmuz 2013; 14:56:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pastafaryanizm: Bilmeniz Gerekenler

Pastafaryanizm, Uçan Spagetti Canavarı'na inanan bir parodi dindir. 2005 yılında Bobby Henderson tarafından yaratılan Pastafaryanizm, dini dogmanın saçmalığını hicvetmeyi amaçlamıştır.

Pastafaryanlar, Uçan Spagetti Canavarı'nın evreni makarnadan ve köftelerden yarattığına inanırlar. Rahipler korsan kılığına girer ve ibadetler genellikle bira ve makarna içerir.

Pastafaryanizmin ana öğretileri şunları içerir:

• Korsanlar harika insanlardır.
    • Herkes, her gün bira içmelidir.
    • Evren, Uçan Spagetti Canavarı'nın cüppesiyle aynı malzemeden yapılmıştır.

Pastafaryanizm, Batı dünyasında popülerlik kazanmış ve birçok ülkede resmi olarak tanınmıştır. Pastafaryanlar, dini özgürlük ve bilimsel şüphecilik hakkını savunurlar.

Pastafaryanizm hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız çevrimiçi kaynaklara başvurabilirsiniz. Ayrıca, Pastafaryanizm'i yakından tanımak istiyorsanız yerel Pastafaryan gruplarına katılabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eski sevgilimin mensup olduğu din, diğer tarafta ödül olarak ne verecekler sana diyorum sırıtarak spagetti diyordu, gerçekten çok şirindi ama ayrıldık işte...
  • Sahafta kutsal kitabı vardı yanımda para olsaydı alacaktım.

Bir de bunu gerçek sanan felsefe hocamız bakın salaklara makarnaya tapıyorlar ahahah diye anlatmıştı derste. Öğretmen olmak için beyin taşımaya gerek olmadığını anladım.
  • Bu ve buna benzer inanç şekilleri neden ilahi dinlerin temelleri üstüne kurulur..
  • rastafarianizm sandım bir an
    Çok değişik kafalar ve yaratıcı bence her ne kadar dalga konusu da olsa
    Not:yaratmak Allah'a mahsustur diye trollemezsseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airbark -- 18 Temmuz 2013; 14:31:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

Sahafta kutsal kitabı vardı yanımda para olsaydı alacaktım.

Bir de bunu gerçek sanan felsefe hocamız bakın salaklara makarnaya tapıyorlar ahahah diye anlatmıştı derste. Öğretmen olmak için beyin taşımaya gerek olmadığını anladım.

Aaa hocam kitabını merak ettim ismini hatırlıyorsanız yazabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Bu ve buna benzer inanç şekilleri neden ilahi dinlerin temelleri üstüne kurulur..

Amaç o zaten hocam.
    "İlahi din "gibi göstermek,
    Burdaki tanrı da ulaşılamaz bu yüzden de inanmıyorum, diyebilirsin ama" yoktur" diyemezsin.
    Olmayan birşeyin olmadığını kanıtlamaya çalışmak gibi birsey, minik bi paradoks.
    Dinin kuruluş amacı da, dinlere bir eleştiri.
    Hristiyanliktaki 10 emir, benzerini yazmışlar 8 emir diye.
    2 tablet düşerken kırılmış falan, bence oldukça keyifli bir din.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu ve buna benzer inanç şekilleri neden ilahi dinlerin temelleri üstüne kurulur..

inanç değilki pastafaryanizm bir paradi din.atıyorum sen allahı islamı savunurken ne diyorsan oda senin dediklerinin aynısını FSM için söylüyor kısaca adamın dinin yanlış oldupunu vs ispatlarsan aynı zamanda kendininkininde yanlış olduğunu ispatlıyorsun.
  • quote:

İslam sanki diğer dinlerin üstüne kurulmamış. Şu an dini olarak nitelendirdiğiniz çoğu şey aslında başka dinlerden (ç)alıntı.

Mesela hac olayı putperestler tarafından yapılan bir etkinlikti.
  • ibrahimi dinlerden daha iyi
  • bende pastafaryanim gardaş
    Ramen.
  • Çeşitlilik iyidir. Farklı görüşler ve fikirler çıkar. Her ne kadar eğlence amaçlı olsada bazı ciddi fikirler ve düşüncelerde çıkacağına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzunBirYolculuk -- 18 Temmuz 2013; 15:14:04 >
  • bizim tanrımız diğer tanrılar gibi egoist değil.en azından şeklini şemalini biliyoruz
    inanmayanlar için yaşasın kaynar soslar!

Pastafaryanizm Hakkında Yorumlarınız
  • Dikkat ederseniz ilahi dinler dedim yani Hristiyanlık,Yahudislik ve İslamiyetin benzerlikleri olması gayet doğal.Yaratıcı aynıdır ve birdir.Ama bu diğer inançlar bu yapıların üstüne kuruluyor genelde anlatmak istediğim o.Zaten benim yoktur deme gibi bir lüksüm olamaz adam ona inanmak istiyorsa inansın bu beni ilgilendirmez.Sonuçta öldükten sonra doğru veya yanlış ne olacağını göreceğiz.
  • Bira volkanları ve striptizci fabrikası!
  • quote:

Dikkat ederseniz ilahi dinler dedim yani Hristiyanlık,Yahudislik ve İslamiyetin benzerlikleri olması gayet doğal.Yaratıcı aynıdır ve birdir.Ama bu diğer inançlar bu yapıların üstüne kuruluyor genelde anlatmak istediğim o.Zaten benim yoktur deme gibi bir lüksüm olamaz adam ona inanmak istiyorsa inansın bu beni ilgilendirmez.Sonuçta öldükten sonra doğru veya yanlış ne olacağını göreceğiz.

Sen benim yazdığıma dikkat edersen putperestlikten bile çalınma bir sürü şey var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Sıpa

quote:

Dikkat ederseniz ilahi dinler dedim yani Hristiyanlık,Yahudislik ve İslamiyetin benzerlikleri olması gayet doğal.Yaratıcı aynıdır ve birdir.Ama bu diğer inançlar bu yapıların üstüne kuruluyor genelde anlatmak istediğim o.Zaten benim yoktur deme gibi bir lüksüm olamaz adam ona inanmak istiyorsa inansın bu beni ilgilendirmez.Sonuçta öldükten sonra doğru veya yanlış ne olacağını göreceğiz.

Sen benim yazdığıma dikkat edersen putperestlikten bile çalınma bir sürü şey var.

Haccın sebebi olan Kâbe, Hz. İbrahim (as) ve oğlu Hz. İsmâil (as) tarafından Mekke’de yapılmıştır. İnşâat tamamlandıktan sonra Cibrîl (as), tavâfın ve hac ibadetinin nasıl yapılacağını amelî olarak onlara göstermiş, Hz. İsmâil (as) de Hicaz halkına öğretmişler. Ancak, Hz. İbrâhim (as)’in tebliğ ettiği dini hükümler zamanla unutulmuş, Mekke putperestliğin merkezi olmuştur. Hz. İsmâil (as)’in öğrettiği hac usûlü yavaş yavaş değişmiş yerini putperestlerin haccı almıştır.
    Alıntı

• İnsan görmediği bir spagetti canavarına nasıl inanır?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Sıpa

quote:

Haccın sebebi olan Kâbe, Hz. İbrahim (as) ve oğlu Hz. İsmâil (as) tarafından Mekke’de yapılmıştır. İnşâat tamamlandıktan sonra Cibrîl (as), tavâfın ve hac ibadetinin nasıl yapılacağını amelî olarak onlara göstermiş, Hz. İsmâil (as) de Hicaz halkına öğretmişler. Ancak, Hz. İbrâhim (as)’in tebliğ ettiği dini hükümler zamanla unutulmuş, Mekke putperestliğin merkezi olmuştur. Hz. İsmâil (as)’in öğrettiği hac usûlü yavaş yavaş değişmiş yerini putperestlerin haccı almıştır.
    Alıntı

Namaz çalıntı o zaman;

Namazın İslama özgü ve islam ile başlayan bir ibadet şekli olduğu kanısı müslümanlar arasında yaygındır. Ancak başta Kur'an ayetleri olmak üzere namazın müslümanlara özgü bir tapınma tarzı olmadığını gösteren kayıtlar gününmüze kadar ulaşmıştır.[6][7] Mekke döneminde ilk yazılan sureler olduğu rivayet edilen Alak ve Müddessir surelerinde namazdan bahsedilmesi bu görüşü desteklemektedir.
    Hint toplumu ve İslam öncesi Ortadoğu toplumlarında, bu tapınmaların bir arınma ritüelini takip eden, günün belirli saatlerinde belirli bir yöne veya nesneye yönelerek yapılan dua merasimleri olduğu, bu merasimlere değişik vücut hareketlerinin eşlik ettiği düşünülebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.