Şimdi Ara

Pasta Cila yapıldı Camlar battı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün araca babamın bir arkadaşı senin arabaya pasta cila yapalım dedi. Al usta yap dedik. bir gün sonra arabayı aldık pırıl pırıl. Derken bir yağmur bastırdı silecekleri çalıştırmamla şok olduk her yer bulanık bir şey görünmüyor. Sildim biraz ama geçmedi. Ne olmuş olabilir nasıl kurtulurum bundan yağlı gibi oluyor camlar anlamadım.
    Daha öncede yağmur kaydırıcı uygulamışlardı yine yağlı gibi oluyordu ondan yeni kurtuldum şimdi de bu çıktı arkadaşlar camlara ne uygulamalıyım. ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cama Pasta Cila Yapılır mı?

Cam yüzeylerin temizliğinde pasta cila kullanımı yaygın bir uygulamadır. Ancak cama pasta cila yapılıp yapılmayacağı konusunda bazı tereddütler yaşanabilir. Bu yazıda, cama pasta cila uygulaması hakkında kapsamlı bilgi bulacaksınız.

Cam Yüzeylerde Pasta Cilanın Etkisi

Pasta cila, cam yüzeylerdeki çizik ve kusurları gidermeye yardımcı olur. Hafif çizikleri doldurabilir ve camın daha pürüzsüz görünmesini sağlayabilir. Ayrıca pasta cila, camın kir ve lekelere karşı direncini artırabilir.

Pasta Cilanın Cam Yüzeylere Uygulanması

Cama pasta cila uygulamak için şu adımları izleyebilirsin:

• Camı iyice temizle ve kurula.
    • Pasta cılayı camın küçük bir alanına sür ve dairesel hareketlerle parlat.
    • Fazla cılayı temiz bir bezle sil.

Cam Yüzeylerde Pasta Cila Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Çok aşındırıcı olmayan bir pasta cila seç.
    • Cılayı çok fazla bastırmadan nazikçe uygula. Aksi halde camı çizebilirsin.
    • Cılayı uyguladıktan sonra camı iyice temizle ve kurula.

Araba Camlarına Pasta Cila Yapılabilir mi?

Evet, araba camlarına da pasta cila yapılabilir. Ancak aşağıdaki hususlara dikkat etmen gerekir:

• Araba camı için özel olarak tasarlanmış bir pasta cila kullan.
    • Cılayı camın dış yüzeyine uygula.
    • Cılayı çok fazla bastırmadan nazikçe sür.

Sonuç

Uygun şekilde uygulandığında pasta cila, cam yüzeylerin görünümünü iyileştirmeye ve koruma sağlamaya yardımcı olabilir. Cama pasta cila yapmadan önce camın türünü ve kullanacağın cilanın özelliklerini dikkate alarak doğru ürün ve uygulamayı seçmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Normal köpükle filan sil;temizle..Camsil yap.Geçer.
  • Kil (Clay Bar) ile temizleyebilirsiniz. Aşağıdaki linkte uygulamanın nasıl yapılacağı anlatılıyor.
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=79
  • Bende plastik aksama bulaştırdım gecmıyorda gecmıyor
  • Yıkamacıya götürdüm bol sabunlu suyla sildi özel bir madde kullanmazsanız zamanla geçer dedi. Ne hikmetse bu aralarda Ankara'ya bol yağmur yağıyor gündüz neyse de geceleri resmen yağlı bir camın arkasından bakarak gidiyorum Allah'a emanet yani. Karar verdim hergün sabunlu suyla iyice bastırarak yıkayacağım umarım 1-2 haftada tamamen kurtulurum. siz siz olun pasta cila yaptırırken veya detaylı temizlik falan yaptırırken mutlaka uyarın yağmur kaydırıcı falan uygulamasınlar tam bi bela...
  • cila yapan "usta" işi bilmiyormuş.Camadamı cila uyguladı acaba?
  • Yağlanma gibi durumlarda sirkeyi tavsiye ediyorlar,bence bir dene derim büyük ihtimalle yardımı olacaktır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pasta Cila Hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

Yıkamacıya götürdüm bol sabunlu suyla sildi özel bir madde kullanmazsanız zamanla geçer dedi. Ne hikmetse bu aralarda Ankara'ya bol yağmur yağıyor gündüz neyse de geceleri resmen yağlı bir camın arkasından bakarak gidiyorum Allah'a emanet yani. Karar verdim hergün sabunlu suyla iyice bastırarak yıkayacağım umarım 1-2 haftada tamamen kurtulurum. siz siz olun pasta cila yaptırırken veya detaylı temizlik falan yaptırırken mutlaka uyarın yağmur kaydırıcı falan uygulamasınlar tam bi bela...

pasta cilanın sileceklerle ne alakası var onu anlamadım. nasıl omuşta silecekelre bulaşmış?
  • bu yağmur kaydırıcıyı camlara mı uyguluyorlar
  • Cam cilasi ile temizleyin.

Glaspolitür diye Sonax'in ürünü var. Camin üstündeki yabanci maddeleri temizliyor.
    Pastayi yaptiktan sonra sanirim silikon bazli bir cila uygulamislar. O da camdan cikmaz.
    Ucuz bir ciladir.
  • cam temizleyiciyle hem ayna gibi camınız olur hemde tertemiz olur.bunu şaşmazda aydın ticaretten alabilirsiniz Autoglym in glass cleaner var ondan alın giderseniz adresi internetten aldığınızı söyleyin %15 indirim yapar veya kil uygulayabilirsiniz
  • muhtemelen camlara cila sürmüşler, aslında yağmurda iyi olur yağ gibi kayar su

• quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

muhtemelen camlara cila sürmüşler, aslında yağmurda iyi olur yağ gibi kayar su

ilk defa duyuyorum camlara sürüldüğünü cilanın
  • Eğer sürekli uzun yol yapan biri değilseniz, yağmur kaydırıcı son derece gereksiz bir uygulama. Sadece yüksek hızlarda işe yarıyor, şehir içinde ise faydadan çok zararı oluyor. Yağmur sensörünün çalışmasını da olumsuz etkiliyor. Üstelik çıkarılması da mümkün değil. Ben Ziebart'ta yaptırmıştım, 1 yılda etkisi zor kayboldu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: thispotkey

quote:

ben sürekli camlara cila çekiyorum bugüne kadar olumsuz bir şeyle karşılaşmadım hem parlak oluyor hem de suyu döktüğüm zaman akıp gidiyor leke bırakmıyor camda
  • Camlara cila rülmesi mümkündür.
    Ancak ön cama yağmr kaydırıcı dışından herhangi birşey sürülürse,silecekler zamanla atlama yapmaya başlar ve lastikleri bozulur.Değiştirmek zorunda kalırsınız...

Yağmur kaydırıcıyı ise,uygularken sileceklere gelmeyecek şekilde sürmek gerekir.
    Aynı şekilde sileceklere bulaşırsa atlama yapabilir...

Büyük ihtimal cama cila sürmüşler.

Cila camdan kolay kolay çıkmıyorsa,herhangi bir yapı marketten Sonax,Turtle Wax gibi bir markanın cam temizleyicisini uygulayın.Büyük ihtimal geçecektir.Olurda geçmezse sirkeli su yapıp fıs fıs şişesinde cama uygulayın...Ya da bulabilirseniz KİL alıp uygulayın.Kesin çıkaracaktır...
    Hiçbiri işe yaramazsa cama özel pastasıyla,polisaj yapılmak zorundasınız...
    Türkiyede bu ürünlerden bulmaz zor.Sadece yurtdışından getirtebilirsiniz...

Plastik parçalara bulaşan polish kalıntıları için ise,''FISTIK EZMEZİ'' sürüp,fazla bastırmadan bir bezle lekeleri çıkartabilirsiniz...

İşi yapan ustada iş olsaydı,maskemele yapardı ilk önce

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=207

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=98

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Bugün silecekleri değiştirdim. Dediğiniz gibi plastiğinede bulaşmış sanırım camı ne kadar temizlersem temizleyim silecek çalışınca yine yağlanıyor. Şaşmazdaki marketlerden ilaç alıp onuda uygulicam herhalde temizlenir artık.

Bu arada saolsun bizim usta arka tamponu çıkarayım derken park sensörünün de tüm kablolarını koparmış gittik bi de 40 lira verip kabloları değiştirdik. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: thispotkey

quote:

artık duymuş oldun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.