Şimdi Ara

Passat söylendiği kadar var mı?/inceleme-a4 ile karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün babama ait B8 1.6 tdi dsg comfortline ile 100 kmsi yer yer düz ama genelde yokuş-viraj hendek ve tümsek dolu yayla yollarında olmak üzere 130 km sürüş yaptım. Yakıt tüketimi dışında her şey hakkında fikrim var, yakıta konsantre olamadım sürerken

Dış tasarım görecelidir

-iç mekan, malzeme kalitesi, donanım.
    Internetten bakarken comfortline bana yetersiz gibi geliyordu ama içine binince iş değişti. O ortadaki saat bile güzel duruyor, saatin etrafindaki piano black ve altındaki o parlak-desenli beyaz bölge(konsol boyunca uzanan) gayet hoş. Direksiyon bakımından ne öldürüyo ne güldürüyo diyebilirim ama altı düz olması güzel. Göstergeler çok demode.
    Malzeme kalitesi bakımından b8.5 a4'e göre bir gömlek üstün. Ben bu kadar kaliteli olmasını beklemezdim. Her yerde sünger kaplama var, diz mesafesine kadar her şey yumuşak. Kol tutma yeri dahi yumuşa. Koltuklar gayet konforlu. Konsoldaki gri bölgeler falan gözlemlediğim ellediğim kadarıyla çabuk yıpranıp cizilecek cinsten değil. Fena da gözükmüyorlar. Düğmeler bakımından bir şey hissetmedim normal düğme işte...
    Eşya gözü bakımından hayli cömert. Anahtar koyma yeri yapmışlar altını plastik bir malzemeyle kaplamışlar çok hoş bir detay. Kapı içleri yeterli ve süngerli. Torpido orta büyüklükte. Kolçak segment standartlarından ufak ama kaplamalı. Direksiyonun kenarında sanırım telefon için torpidoyla aynı kalitede ufak bir göz yapmışlar.
    Genişlik olarak şaft tüneli dışında tüm hacimler bakımından yayla gibi araba a4'den hayli geniş.
    Donanım bakımından bizimkinde comfortline a ek led far var. Onun dışında araba yeterli. Yarı elektrikli koltuk. Otomatik far-silecek vs. Anahtarsız çalıştırma. Hız sabitleme-sınırlama. Dokunmatik ekran. F1 kulakçık. Elektronik park freni ve auto hold. Ön arka park sensörü ve hayli işe yarayan görsel park desteği. 3 bölgeli otomatik klima. Hands free vs. Yani alan boş diye pişman olmaz ama donanım bekleyen ihya da olmaz. Hele led farsız bu araba hiç alınmaz

-performans, fren, şanzıman
    A4'den sonra doğal olarak kağnı gibi geldi. 2 3 kaza atlattım. A4 ile yokuş dönerken gaza basma ihtiyacı hissetmiyodum bunda da aynısını yapınca vites düşürüp arabayı sarsıyo. Gazı geç algılıyo, bazen abanmak gerekiyo. Bir de gaz mesafesi çok uzun kick downa çabuk basamıyosun beğenmedim. Tabii 120 bg e göre gayet yeterli düz yolda sessiz ve güzel bir şekilde ilerliyo. Yokuşta motor sesi çok oluyo vites değişimlerindem ve yüksek devirden dolayı. A4de yüksek güç ve cvt olduğundan o konuda daha iyiydi. Fakat şunu belirtmeliyim Dsg hiçbir zaman manuel moda almak zorunda bırakmıyor, bazen geç de olsa hızlı bir şekilde gerekli müdahaleyi sarsmadan yapıyor. Fren konusunda da A4 u daha başarılı buldum, mesafe olarak belki passat iyidir ama hissiyat olarak a4 daha güzeldi

-konfor-yol tutuş-yalıtım
    Araçta 17 215 55 jant ve lastik var. Konfor bakımından bol bol tümsek hendekten geçtim ve A4'e göre daha iyi buldum beni şaşırttı kesinlikle üzmez başarılı. Yol tutuş bakımından daha da çok şasırttı, a4'e göre 1 tık daha iyi, güzel viraj dönüyor adamlar yapmış. Ama bir w205 c serisi değil, o araba başkaydı. Yalıtım konusunda 140'ı geçmedim rüzgar konusunda çok bir şey diyemem ama çok da iyi değil gibi, yeterli ama segment liderliğine oynamaz, A4 daha iyiydi. Yol sesi a4'den daha az, bu konuda liderliğe oynayabilir. Motor sesi 1.6 olmasına rağmen a4'den fazla ama bu konuda a4ün hep 1.5 devirde (cvt den dolayı) gitmesi rol oynuyo olabilir.

Söyleyebileceklerim şimdilik bu, aklıma gelen olursa eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 6 Nisan 2019; 17:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vw nin tiguan passat golf polo modellerini uzun süre kullandım
    Genel olarak hepsi ergonomik kullanırken sürüş keyfi vermesede kullanıcıyı memnun eden araçlar
    Malzeme kalitesinin iyi olması trim seslerinin az olması iç mekandaki genişlik motorların şanzımanın ekonomi odaklı olması vs gibi durumlar beğeni kazandırıyor
    Donanımdaki eksiklikler bu yüzden çok göze batmıyor
    Dsg ne olacağı belli olmasa da yakıt performans ve vites geçişlerinin iyi olmasından dolayı tercih sebebi oluyor
    Hiç bir vw modeline bu arabanın şu özelliğinden nefret ediyorum demedim süper de demiyorsun iyi fena değil diyorsunuz
    Golfte örneğin bir focus kadar yol tutmasa da süspansiyon konforuyla birlikte yol tutuş dengesi çok iyi ayarlanmış
    Kısacası vw markası her modelinde radikal değişimlerden ziyade bir öncekinin üzerine az birşeyler koyarak ilerliyor diye düşünüyorum
  • A4 dü passata değişmemm şahsi fikrimmm iyi günlerde kullanin.!!:))

Donanımdaki eksiklikler bu yüzden çok göze batmıyor
    Dsg ne olacağı belli olmasa da yakıt performans ve vites geçişlerinin iyi olmasından dolayı tercih sebebi oluyor
    Hiç bir vw modeline bu arabanın şu özelliğinden nefret ediyorum demedim süper de demiyorsun iyi fena değil diyorsunuz
    Golfte örneğin bir focus kadar yol tutmasa da süspansiyon konforuyla birlikte yol tutuş dengesi çok iyi ayarlanmış
    Kısacası vw markası her modelinde radikal değişimlerden ziyade bir öncekinin üzerine az birşeyler koyarak ilerliyor diye düşünüyorum

• 2015 a4 177 hp cvt kullanıcısı olarak kıyaslamaya genel olarak katılıyorum sadece passatın daha iyi yol tutuşu olduguna katılmıyorum.Yalıtım konusunda da net üstün A4 bu arada.
    Zamanında Ferdinand peach vw grubunun başındayken bir röportajında Audiyi premium marka yapmaya karar verdiklerinde çok zorlandıklarını söylemişti. İnsanların kafasından önceki imajı silip yenisini yerleştirmek çok zor oldu keşke Toyota vs gibi yeni bir marka piyasaya sürseydik demişti.
    Pek çok yerde bazı vw Audi karşılaştırmalarında vw nin iç mekanda daha kaliteli olduğunu (en azından malzeme olarak) okudum. Platform aynı, motorlar büyük oranda aynı ee nerde primium Audi.

Orijinalden alıntı: etusch

Yokuş çıkarken vites küçültmek zorunda kalıyor ve aracı sarsıyor demişsin sonra sarsmadan işini yapıyor şanzıman demişsin.
    Neyse cvt Audi de kullanıyor , konfor istendiğinde teorik olarak mantıklı ( teorik çünkü hiç kullanmadım :) )
    Zamanında Ferdinand peach vw grubunun başındayken bir röportajında Audiyi premium marka yapmaya karar verdiklerinde çok zorlandıklarını söylemişti. İnsanların kafasından önceki imajı silip yenisini yerleştirmek çok zor oldu keşke Toyota vs gibi yeni bir marka piyasaya sürseydik demişti.
    Pek çok yerde bazı vw Audi karşılaştırmalarında vw nin iç mekanda daha kaliteli olduğunu (en azından malzeme olarak) okudum. Platform aynı, motorlar büyük oranda aynı ee nerde primium Audi.
    Yanlış kelime kullanmışım. Sarsıyor derken devirin aniden yükselmesinin yarattıklarından bahsetmiştim. Vites geçisinde bi sarsma yok geçtikten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

2015 a4 177 hp cvt kullanıcısı olarak kıyaslamaya genel olarak katılıyorum sadece passatın daha iyi yol tutuşu olduguna katılmıyorum.Yalıtım konusunda da net üstün A4 bu arada.
    Bizimki 150 hp olan modeldi.

Orijinalden alıntı: etusch

Yokuş çıkarken vites küçültmek zorunda kalıyor ve aracı sarsıyor demişsin sonra sarsmadan işini yapıyor şanzıman demişsin.
    Neyse cvt Audi de kullanıyor , konfor istendiğinde teorik olarak mantıklı ( teorik çünkü hiç kullanmadım :) )
    kalite ve bilhassa işçilik olarak(D segment premium'da bile en iyisidir bana göre) audi daha iyidir.2008 yılında yollara çıkmış a4 ile 2014 te yola çıkmış passat kıyası pek mantıklı değil..

Olaya B9 a4 ile Güncel Passat olarak bakılmalı orda da net daha iyi olan taraf A4'tür..

• quote:

kalite ve bilhassa işçilik olarak(D segment premium'da bile en iyisidir bana göre) audi daha iyidir.2008 yılında yollara çıkmış a4 ile 2014 te yola çıkmış passat kıyası pek mantıklı değil..

Olaya B9 a4 ile Güncel Passat olarak bakılmalı orda da net daha iyi olan taraf A4'tür..

Alıntıları Göster
    Haklısınız, zaten b8 olduğunu belirttim. En iyi bildiğim, eski aracımız ve d segmenti olduğundan arkadaşlar da fikir edinebilsin diye böyle bir karşılaştırma yaptım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BigMuffin

A6 candır hocam boşver sen a4ü falan
    Güzel bir A6 almak nerden baksan en az 200 bin şu an

Vites küçültürken sarsma olmadı bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 6 Nisan 2019; 15:24:6 >

Alıntıları Göster
    A4 daha hoş ama dar. A6 alamıyorsam audi düşünmem

Orijinalden alıntı: beyinsis

O koltuk ek değil, comfortta standart.

Vites küçültürken sarsma olmadı bana
    Bayiide comfortline inceledim de onda yoktu. Sordum görevliye standart değil o ledle beraber geliyo dedi

Orijinalden alıntı: ResenİcraEdenAvukat

Bayiide comfortline inceledim de onda yoktu. Sordum görevliye standart değil o ledle beraber geliyo dedi

Alıntıları Göster
    Var. Aracım comfort. Yarı elektrikli ergo comfort koltuk comfort donanımda standart. Bir yanlış anlama olmuştur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    tiguan için ne dersiniz? benim iki arkadaşım var, ikisinde de 2013 ve 2015 tiguan'lar mevcut. ikisinin de iddiasına göre tiguan'ın iç malzeme kalitesi ve konforu golf'ten yüksek passat'la ise birebir aynıymış. hiç tiguan'a binmedim veya sürmedim, acaba sallıyorlar mı merak ediyorum. passat ve golf'ü uzun süre değil ama sürmüşlüğüm var, güzel arabalardı. kullanıcısı olarak sizden öğrenmemin daha doğru olacağını düşünüyorum

Orijinalden alıntı: mvd23

100 kmden sonra rüzgar sesi alıyor. Bundan bahsedilmemiş. Rüzgar sesi konusunda Sınıf lideri olamaz denilmiş ama sonuncusu oldugu yazılmamış.
    Sonuncu olduğunu sanmıyorum segment ortalaması olabilir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.