Şimdi Ara

Passat 2.0 tdi 4motion vs Bmw 3.20d x drive (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
5.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kartalus

2014 model 320i sahibiyim.Bundan önce 2012 model Tiguan'ım vardı.3 sene 41 bin km kullandım.Dolayısıyla VW grubuna gayet aşinayım.

Bu arabanın boş donanımı olsada BMW dinamiğine sahip.Dolusu olsa da böyle boşu da olsa.Benim aracım Sportline ve yol tutuşu ve performansı,şanzımanının konforu çok çok iyi.Ben bu aracı 135 bin liraya aldım.O zamanlar 1.6 dizel Highline DSG Passat aynı fiyattaydı.O paraya BMW dururken Passat nedir ya?

Kısaca,başlarım 240 hp'sine 500 nm torkuna.BMW ve xDrive dururken gidip hiçbir VW modeli alınmaz.M-Paket al Luxuryline al mis gibi bin.DSG sahipleri yol kenarlarında arabalarını soğuturken ben 1 saat dur kalk trafikte sadece D konumunda ilerliyorum ve inanıyorum ki yıllarca sıkıntı çıkarmıcak.

Kısaca F30 dururken Passat'ın hiçbir versiyonu alınmaz.

F30 un içi B8 Passattan çok daha kalitesiz bunu sende biliyosun boşuna kendini kandırma

F30 un kapı içleri sünger gibi, hala manuel el freni var, her tarafı takır takır leş plastik.. O göğüsteki plastik detay çatır çatır ses yapıyo.. Passatta yok böyle mevzular mesela..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 9 Ocak 2016; 9:01:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Bu konuya yine yüzlerce yorum gelecek. Bu yorumların %95'i hayatında ne Passat'a ne 3 Serisine binmiş insanlardan gelecek. Hele ki 240 bg 4x4 Passat'a binen 1 kişi bile olduğunu sanmıyorum. Kulaktan dolma bilgiler havalarda uçuşacak, hakaretler gırla gidecek.

Bunlar olurken parası olan vatandaşlar iki araçtan birini alacak aslanlar gibi binecek. Gariban forum halkı birbirini yemeye devam edecek.

Körler sağırlarrrr, birbirini ağırlar kısaca.

zannettiginiz gibi degil.passatida 3 serisinide kullandim ve net yorum yaptim:
    surus kalitesi olsun yol tutus olsun imaj olsun kalite olsun konfor olsun bmw passatin icinden gecer.hele ki dsg li bir passatin.
    dsgyi zf8le kiyaslamak bile fanboylugun daniskasidir.kimse binmedi bu arabalara muhabbetini birakin bence.ben s60 varken 3 serisine o parayi baglamam diyen biriyim birde oyle dusunun.3serisine para verecek adam passata seamun aleykum bile demez.rakibide a4tur.isterseniz passata 400hp motor takip rollingde m3le kapistirin olay bu.

Nereye kullandın bakayım bir video çek de görelim neyle neyi karşılaştır mışsın?

Boş laflara başladın yine.....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 200 bin bandına çıkan adam gider mercedes e class alır geçer bence. bu iki araca da bakmaz. bu açıdan baktığınızda iki araç da f/p aracı değildir bana göre. veya yaş itibariyle o fiyat aralığında bana daha cazip geliyor e serisi bilemedim. yok illa iki araçtan birisini alacak olsam gider 3 serisi alırdım o ayrı. ama Allahtan alternatifler bu iki araçla kısıtlı değil bu fiyatlara çıkınca.

konuya bakacak olursak da bence passatı 3 serisiyle kıyaslamak komik olmuş. iki araca da haksızlık yapılmış. bu araçların üretim amaçları, hedefledikleri kitle, marka imajları falan birbirinden çok farklı. yok iç mekan falan muhabbetine girecekseniz, dusterın iç mekanı da 3 serisinden geniş. o zaman duster 3 serisinden daha mı iyi diye sorarlar size.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

2014 model 320i sahibiyim.Bundan önce 2012 model Tiguan'ım vardı.3 sene 41 bin km kullandım.Dolayısıyla VW grubuna gayet aşinayım.

Bu arabanın boş donanımı olsada BMW dinamiğine sahip.Dolusu olsa da böyle boşu da olsa.Benim aracım Sportline ve yol tutuşu ve performansı,şanzımanının konforu çok çok iyi.Ben bu aracı 135 bin liraya aldım.O zamanlar 1.6 dizel Highline DSG Passat aynı fiyattaydı.O paraya BMW dururken Passat nedir ya?

Kısaca,başlarım 240 hp'sine 500 nm torkuna.BMW ve xDrive dururken gidip hiçbir VW modeli alınmaz.M-Paket al Luxuryline al mis gibi bin.DSG sahipleri yol kenarlarında arabalarını soğuturken ben 1 saat dur kalk trafikte sadece D konumunda ilerliyorum ve inanıyorum ki yıllarca sıkıntı çıkarmıcak.

Kısaca F30 dururken Passat'ın hiçbir versiyonu alınmaz.

F30 un içi B8 Passattan çok daha kalitesiz bunu sende biliyosun boşuna kendini kandırma

F30 un kapı içleri sünger gibi, hala manuel el freni var, her tarafı takır takır leş plastik.. O göğüsteki plastik detay çatır çatır ses yapıyo.. Passatta yok böyle mevzular mesela..

Tamam

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    22 beygir ile en az 1 sn. takmalıydı

• o kadar şey yazdık nere gitti onlar?
  • 320 d ile arada 50 bg fark var. Ayrıca 2.0 tdi de kullanılan dsg yağlı tip değilmi, ben öyle tahmin ediyorum? Birde 3.25xd diye bir model bmw almanya sitesinde bile yok ? 2.0 tdi 240 bg ile bmw 3.20 xd fiyatları yakın passat muhtemelen daha donanımlı tabi emin değilim. Ben ikisine de para vermezdim ama bazı şeyleri görmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 9 Ocak 2016; 18:01:01 >

fikrimi onaylatmadan ziyade tartistigim konularda forumun fikrini almak beni gayet memnun eder.karsidakini kirmadan uzmeden direkt konu uzerinden konusmak bence daha etkili.arkadasimizin tezleri forumda tartisilacak cinsten netice olarak.
    yurtdisi yurtici kaynakli kaynaksiz hcbir mecmua pacavrasina guvenmiyorum.ncapin sozum ona verdigi bes yildzli arabaLarin iihs testlerinde maymuna donmesimi dersin,jettaya surus makinesi diyen mi dersin,adac skandali mi dersin,superble e serisini kiyaslayanmi dersin.

Yurtdışı kaynaklarına güvenmeyeceğiz de sana güveneceğiz değil mi?

Sen çek çek en iyisi bir video da bizleri engiiiiiin bilgi ve tecrübenle aydınlat....

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Passat 240hp 4motion daha performanslı ondan 3.20 xdrive dan daha iyidir

Passat 2.0 TDI AWD
    240 HP
    500 Nm
    7 İleri DSG
    0-100 6.3 sn

BMW 325d xDrive
    218 HP
    450 Nm
    8 İleri Otomatik
    0-100 6.6 sn

Arada 22 Beygir fark var ve Passat sadece 0.3 Saniye daha hızlı bu mu performans ?

Dediğin araba uzayda mı üretiliyor?

Hani dikkatimi çekti de?

İŞİN KOMEDİ ASLINDA VEHAMETLİ KISMI MESAJIN ALDIĞI ARTI SAYISINDA.

Araştırmadan sorgulamadan basıyoruz ARTILARI...

Bilgisiz Fan boylar kendilerini gizli olarak belirtiyorlar zaten.

ARTI basanlar nedenleriyle açıklasınlar da bu araç neyin nesi bilelim...!!

al sen bunlara güven,ben daha cevap yazmayacağım dsg arızası yok diyen birine zaten fazla bile yazdım.sen bir konu daha aç hazır passat büyümüşken E serisiyle kıyaslarsınız,profesyoneller bunu yapıyor ya hani:
    http://forum.donanimhaber.com/m_86781258/mpage_1/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 9 Ocak 2016; 15:17:55 >
    Yanlışım var ise buyurun düzeltin.

Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
    2007 Formula One World Drivers' Champion
  • Gel gelelim ki 1.6'dan fazlasına o kadar da gerek yoktur, neden? Arabam hızlı olsun istersin bu sefer yakıt masrafı, vergisi çıkar, basarsın radarı yersin, yok abi yok, hızlı arabaya tövbe, fındıklar neyimize yetmiyor Allasen?

iPhone 11

BMW E38 740i
  • Öncelikle bmw (7 serisi hariç( not 6 serisine binmedim bilmiyorum)), mercedes s serisi hariç, audi a7 ve a8 hariç gerçek anlamda premium değiller. Otomotivde premium kavramı aslında hem dayanıklılık olarak hem konfor olarak hem de kalite olarak en üst seviyeyi temsil eder. Mercedes markası 90 yılların başına kadar ürettiği modellerde özellikle sağlamlık ve kalite ve konfor olarak premium sınıftaydı. günümüzde rolls royce, bentley kalitesine yakın kalitede üretimi vardı. 90 yılların ortalarından itibaren sektörde dayanıklı otomobil üretmek yerine kullan at mantığı ( çabuk eskisin yenisini satalım) ortaya çıkmaya başladı. Değişen pazar koşullarında mercedes sağlamlık ve kalite standartlarını düşürdü. Bu yıllarda bmw, kalite ve sürüş keyfinin yanına bir parça daha sağlam bir parça daha konforlu olmaya başladı. Audi de bu iki markaya yakın kalitelerde araçlar yapmaya başladı. Aslında şuanda ki konumları tam anlamıyla premium falan değil. Sadece diğerlerinden biraz daha kaliteliler hepsi bu... Yurt dışında fiyatlandırmalarına bakarsanız da zaten farkın çok az olduğunu görürsünüz. MAALESEF Türk tüketicisi geçmişten gelen bir alışkanlıkla bu 3 markayı gözünde çok büyütüyor.. Bu markalar eskisi gibi (bunu aslında 90 lardan önce sadece mercedes için söylemek mümkün) sağlam değil. İşçilik ve malzeme kalitesi olarak; konfor olarak diğer markalardan çok uzakta değiller. Bizlerin otomobili bir hava atma aracı gösteriş malzemesi yapmasını çok iyi değerlendiren distribitörler burada olması gerekenden çok daha fazla bir fiyat farkı koydular bu 3 markaya. ALMANYA'DA TREND PASSAT İLE BMW 318 ARASINDA 3400 € FARK VAR. ÜLKEMİZDE 59300 TL (KDV VE ÖTV İLE OLMASI GEREKEN FARK 20000 :))... ooovvv mercedes, ooovvv bmw vs demeye devam ettikçe de bu fark kapanmaz. Pekala passat'la latitude( bence sınıfının en vasat aracı) kıyaslanabiliyorsa, bmw 3x ile de passat kıyaslanabilir. Alınır mı bence ikisi de Türkiye şartlarında alınmaz....

• quote:

Orijinalden alıntı: hfguler
    ALMANYA'DA TREND PASSAT İLE BMW 318 ARASINDA 3400 € FARK VAR.

3400 euro yu zaten ülkemiz rakamlarına çevirirseniz fark ortaya çıkıyor,10 bin tl.Vergiler konusunda hemfikiriz.üretildiği anavatanında bile bu fark varken kalkıp bu araçları aynı kefeye koymak kelimenin tam anlamıyla otomotiv cahilliği.
    16269 TL X %18 KDV: 19197 TL YAPAR ARADAKİ FARK...
    Yani 40000 tl kazık var bmw de (yazıyla 40000)
    Bu arada ALMANYA'DA DA VERGİLER VAR.. %19 kdv diye biliyorum onu düşünce fark.... 2857 euro olarak çıkıyor:))))
    Demem o ki bu araçların Türkiye'ye giriş fiyatları taş çatlasın 3000 euro fark var... Bence daha da azdır. BMW (mercedes ve audi de de aynı şekilde) Türkiye'de ederinin çok üstüne satılıyor...
    Türk milleti olarak otomobilin bir ulaşım aracı olduğunu keşfedene kadar bazı markalar bazı modeller ederinden pahalıya satılmaya devam edecek...
  • quote:

Öncelikle bmw (7 serisi hariç( not 6 serisine binmedim bilmiyorum)), mercedes s serisi hariç, audi a7 ve a8 hariç gerçek anlamda premium değiller. Otomotivde premium kavramı aslında hem dayanıklılık olarak hem konfor olarak hem de kalite olarak en üst seviyeyi temsil eder. Mercedes markası 90 yılların başına kadar ürettiği modellerde özellikle sağlamlık ve kalite ve konfor olarak premium sınıftaydı. günümüzde rolls royce, bentley kalitesine yakın kalitede üretimi vardı. 90 yılların ortalarından itibaren sektörde dayanıklı otomobil üretmek yerine kullan at mantığı ( çabuk eskisin yenisini satalım) ortaya çıkmaya başladı. Değişen pazar koşullarında mercedes sağlamlık ve kalite standartlarını düşürdü. Bu yıllarda bmw, kalite ve sürüş keyfinin yanına bir parça daha sağlam bir parça daha konforlu olmaya başladı. Audi de bu iki markaya yakın kalitelerde araçlar yapmaya başladı. Aslında şuanda ki konumları tam anlamıyla premium falan değil. Sadece diğerlerinden biraz daha kaliteliler hepsi bu... Yurt dışında fiyatlandırmalarına bakarsanız da zaten farkın çok az olduğunu görürsünüz. MAALESEF Türk tüketicisi geçmişten gelen bir alışkanlıkla bu 3 markayı gözünde çok büyütüyor.. Bu markalar eskisi gibi (bunu aslında 90 lardan önce sadece mercedes için söylemek mümkün) sağlam değil. İşçilik ve malzeme kalitesi olarak; konfor olarak diğer markalardan çok uzakta değiller. Bizlerin otomobili bir hava atma aracı gösteriş malzemesi yapmasını çok iyi değerlendiren distribitörler burada olması gerekenden çok daha fazla bir fiyat farkı koydular bu 3 markaya. ALMANYA'DA TREND PASSAT İLE BMW 318 ARASINDA 3400 € FARK VAR. ÜLKEMİZDE 59300 TL (KDV VE ÖTV İLE OLMASI GEREKEN FARK 20000 :))... ooovvv mercedes, ooovvv bmw vs demeye devam ettikçe de bu fark kapanmaz. Pekala passat'la latitude( bence sınıfının en vasat aracı) kıyaslanabiliyorsa, bmw 3x ile de passat kıyaslanabilir. Alınır mı bence ikisi de Türkiye şartlarında alınmaz....

Son zamanlarda forumda gordugum en mantikli yorum tebrikler..

Nezaman Passatla 3 serisi karsilastirmasi olsa millet diyoki ooov biri bmw digeri vw hic kiyaslanirmi.. Adam 3 serisine binmemis bile distan gormus sadece amblemini biliyor.. Birsey zannediyo arabayi.. İki aracida versen 1 hafta kullansa ikisinide ihtiyacina gore ya passati ya 3 serisini tercih eder ki son zamanlarda f30 3 serisi aracini satip passat b8 e gecen ÇOK fazla kullanici var passat forumunda.. Kendi caplarinda kiyaslamalarida yapiyorlar daha memnun oldugunu soyleyen cok kullanici var ve sebepleride cok hakli..

F30 , b8 ve a4 un kiyaslandigi bir autobild test videosu koymustum 590 puanla B8 i birinci seciyorlar 560 puanla bmw 2. 540 puanla A4 de 3. U ordan bi kendini ralli pilotu sanan arakadas cikti dediki autobild vag grubunu övüyo hep.. Madem öyle f30 u 3. Yapmalari lazimdi neden a4 ü 3. Yapmislar ?

İnsanlar hala mercedes bmw yi bi bok saniyo tamam guzel araclari var ama belli bir segmentten sonrasi güzel. Ne mercedes A serisine,B serisine,CLA ya, C serisine nede bmw nin f20 1,2 ve 3 serisine vericek 1 KURUS PARAM YOK.. Mercedes benim icin E den itibaren Bmw ise f10 5 den itibaren baslar..

Bizim milletimizde kendini kandirmaya devam etsin F30 3 serisine 150 bin tl para vericem D segmenti PREMİUM ARABA ALDİM diycem ama arabada hala manuel el freni var, cruise control yok, ic mekan takir takir plastik, kapi icleri leş sünger.. Başlarim öyle premiuma.. Bu saydigim araclardan cogunun ön kapi icleri ile arka kapi iclerindeki malzeme kalitesi bile ayni degil ön yumusak arka sert GÜNCEL E SERİSİNDE BİLE BOYLE.. Passatta ön arka hepsi yumusak malzeme.. Sonra gel bana premium arabaya biniyorum de heee premium hee... Zengin özentisi insanlarimiz oldugu surece şu premium muhabbetinden kurtulamayiz her konuda bi premium yarisi tutturduk gidiyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 10 Ocak 2016; 10:34:02 >

• quote:

Türkiye'ye giriş fiyatları taş çatlasın 3000 euro fark var...

evet zaten almanya da segmentler arası aşırı anlamda fark oluşmuyor ve 3 bin avro avrupada çok ciddi bir farktır. alman araçlarının fiyatlarının kazıklığını bu forumda en çok eleştirenlerdenim bunu da ekleyeyim.
    quote:

autobild vag grubunu övüyo hep.

autobild vag grubunun resmi olmayan yayın organıdır.ADAC gibi bir devi bile sahtekarlıklarına alet etti adamlar vw yi kayırıyoruz sahtekarlık yaptık diye itirafta bulundular.Hadi onu geçtim ilk defa doğru bir şey söylemişsin bunca yıllık fanboyluk hayatında.3 serisi aradaki korkunç farka rağmen premium D segmentini domine edip alt segmentteki araçlardan bile fazla satıyor Türkiye'de.sen önce dsg arızalarına kefil ol dediğimde arkana bakmadan uzaklaştığın konulara bir çözüm bul da ,ondan sonra passatla 3 serisi kıyaslarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 10 Ocak 2016; 11:08:24 >

• quote:

quote:

Türkiye'ye giriş fiyatları taş çatlasın 3000 euro fark var...

evet zaten almanya da segmentler arası aşırı anlamda fark oluşmuyor ve 3 bin avro avrupada çok ciddi bir farktır. alman araçlarının fiyatlarının kazıklığını bu forumda en çok eleştirenlerdenim bunu da ekleyeyim.
    quote:

autobild vag grubunu övüyo hep.

autobild vag grubunun resmi olmayan yayın organıdır.ADAC gibi bir devi bile sahtekarlıklarına alet etti adamlar vw yi kayırıyoruz sahtekarlık yaptık diye itirafta bulundular.Hadi onu geçtim ilk defa doğru bir şey söylemişsin bunca yıllık fanboyluk hayatında.3 serisi aradaki korkunç farka rağmen premium D segmentini domine edip alt segmentteki araçlardan bile fazla satıyor Türkiye'de.sen önce dsg arızalarına kefil ol dediğimde arkana bakmadan uzaklaştığın konulara bir çözüm bul da ,ondan sonra passatla 3 serisi kıyaslarsın

3000 Euro Avrupa'da ortalama ücretle çalışının yarı maaşı,

Burada 3000 Euro ortalama ücretlinin 3 maaşı.

Buna göre kim nekadar zamanda hangi arabayı alıyor hesap et bakalım.

Bekliyorum test sürüşünü hala....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.