Şimdi Ara

Passat 2.0 tdi 4motion vs Bmw 3.20d x drive (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
5.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mesajımın kime gittiği açıkça belli üstünüze alınmanıza üzüldüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

VW CC 1.4 TSI 160 HP DSG / Şeker Beyazı / 17' Phoenix
  • dilerim bu bahsedilen passati 3 serisyle kapistiranlaradir
    szdende yorum alalim tabi.yanlis hatirlamiyorsam passat vs a4 muhabbetine girmistiniz

Hakikatten ne kadar yazsak insanlar performansı 0-100 ile eş değer tutuyor. Tamam bir göstergedir ancak bu değer düz bir yolda çeyrek depo 70kg sürücü 50psi lastik havası ve rüzgarsız havada yapılıyor. Önemli olan aracın değişken devir aralıklarında ve değişken yol koşullarında verdiği performans. 1.6 dizel 160ps crv test ettim, kesinlikle ve kesinlikle 150ps olan 2.0 dizel aracımın yanına dahi yanaşamayacak performanstaydı üstelik başarılı şanzımanına rağmen. Bu küçük motor dizel oyuncaklara yazılım ile yüksek enjektör ve turbo basıncı ile hiç stabil olmayan anlık bir tepe noktada max beygir veriliyor ve araç bu gücü sabit bir şekilde koruyamıyor, aslında bu başlı başına tartışma konusu.

Direkt kastettiğim bir kitle yok, esasında 2 arabayı kıyaslamak için illa sahip olmaya da gerek yok ancak malesef gelecek yorumların %95'i iki aracında içini dışını bilmeyen kişilerden gelecek. Mesajımın teması budur.

Benim bu konudaki görüşüm o parayı hiç bir şekilde Passat'a vermeyeceğimdir. Passat'ın bundan önceki kasasını kullandım 3 kere uzun yolda. Birkaç kere de yolcu olarak bulundum. Konforsa evet konforlu ancak ben zaten arabada konfor arayan bir eleman değilim sıkıntı orda. Gencim kanım kaynıyor banane B sütününun malzeme kalitesinden banane koltuğun hangi hayvanın derisinden yapıldığından. Ailem sana araba alınacak dendiğinde dolmuşa atlayıp Seat bayisine gidip FR demiş insanım. Sert çukurlarda aşağı yukarı iner çıkarım ama hiç rahatsız olmam, çünkü beklentim o çukurları soft atlatan bir araba değil, gaza bastığım anda işte bu dedirtecek bir araba. Gördüğünüz gibi konfor kriterlerini neyle açıklayacağımı bile bilmiyorum. Şu yaşımda bana hitap eden arabalar da değiller zaten ikiside.

A4 meselesi daha önce de söylediğim gibi. Vag grubu aynı segment araçların hiçbiri için diğerinden bir kuruş fazla vermem. Passat'a nasıl vermiyorsam A4'e de Passat'tan bi kuruş fazla vermem. Verecek bi fark görmüyorum çünkü. Ama bu 3 Serisi olur C Serisi olur S60 olur, o zaman düşünürüm. Çünkü bana diğerinde olmayan şeyler vadedebilen arabalar.

A4 kullanmadım, belki de kullansam farkı görücem. Ama hiç zannetmiyorum ki Passat ile fiyat farkına değecek bir şeyler vadetsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 9 Ocak 2016; 0:01:31 >

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    Merak etme büyüyünce anlarsin konforun ne demek olduğunu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Belliki biriyle karıştırdın unutkan kardeş.Bol,bol Havuç,balık omega 3

4400cc'lik antika sahibi değil misiniz ? En azından forumda öylesiniz. Evet sensin işte hafızam yerinde sıkıntı yok benim tek silahım beynim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 9 Ocak 2016; 0:25:43 >

Antika diye küçümsemeyemi çalışıyosun.senin aracı üstüne koysam 7 snde 0-100 km/ s yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 9 Ocak 2016; 0:29:50 >

• 2014 model 320i sahibiyim.Bundan önce 2012 model Tiguan'ım vardı.3 sene 41 bin km kullandım.Dolayısıyla VW grubuna gayet aşinayım.

Bu arabanın boş donanımı olsada BMW dinamiğine sahip.Dolusu olsa da böyle boşu da olsa.Benim aracım Sportline ve yol tutuşu ve performansı,şanzımanının konforu çok çok iyi.Ben bu aracı 135 bin liraya aldım.O zamanlar 1.6 dizel Highline DSG Passat aynı fiyattaydı.O paraya BMW dururken Passat nedir ya?

Kısaca,başlarım 240 hp'sine 500 nm torkuna.BMW ve xDrive dururken gidip hiçbir VW modeli alınmaz.M-Paket al Luxuryline al mis gibi bin.DSG sahipleri yol kenarlarında arabalarını soğuturken ben 1 saat dur kalk trafikte sadece D konumunda ilerliyorum ve inanıyorum ki yıllarca sıkıntı çıkarmıcak.

Kısaca F30 dururken Passat'ın hiçbir versiyonu alınmaz.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Haci abi banını kaldırmışlar.Arada kapışsakta,bazı mesajların hoşuma gitmesede objektifsin.

Hoşgeldin tekrar.

• Hocam bu forumda anlamadığım nokta; araç kıyaslaması yapılıyor ve bir model diğerine nazaran fark yaratıyorsa diğerine direkt '' ezik '' muamelesi yapılıyor.
    Diğer gözlemim forumdaki üyelerin tecrübeden ziyade kulaktan dolma bilgilerle '' taşlama '' işine girişiyor olması...

Öncelikle belirteyim kendi şahsi aracım b8 kasa passat, yakın arkadaşım yaklaşık 1 yıldır 320d kullanıyor. Zaman zaman araçları değiştirdiğimiz oluyor, birbirlerine karşı farklı konularda üstünlükleri var
    Fakat içinden geçer üstünden atlar gibi farkların olduğu araçlar değiller...

Buradaki insanların yanlış algıladığı nokta '' vw '' vs '' bmw '' olayı yapılıyor gibi hissediliyor. Doğal olarak insanlar bmw varken vw 'de kimmiş kafasıyla yorum yapıyor. Yurtdışı kaynaklı çoğu araç testi yapanlar bmw 3 serisi ile Passat kıyaslamasını zaten yapıyor, demek ki ortada içinden geçecek durum yok ve bunu kıyaslama gereği duyuyorlar.

• Bece , forumda son zamanlarda sıkça yer alan bu karşılaştırmadan daha mantıklısı var:

Neden 3 serisinin direkt rakibi olan A4 ile Passat kıyaslanmıyor? Şu VW perestler , neden ''A4 2.0 TDİ 4x4 yerine Passat alırım'' demiyor?
  • Ne Passat'a o para verilir, ne de Bmw dört çeker alınır. Bmw dediğin arkadan itiş olur. Dört çeker illa ki lazımsa bu iki sistemde çok sağlam, komplike değiller.

O fiyat bandında araç alacak olsam en sığ düşünce şekliyle 3 Premiumdan birinin kapısını çalarım.

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Hocam bu forumda anlamadığım nokta; araç kıyaslaması yapılıyor ve bir model diğerine nazaran fark yaratıyorsa diğerine direkt '' ezik '' muamelesi yapılıyor.
    Diğer gözlemim forumdaki üyelerin tecrübeden ziyade kulaktan dolma bilgilerle '' taşlama '' işine girişiyor olması...

Öncelikle belirteyim kendi şahsi aracım b8 kasa passat, yakın arkadaşım yaklaşık 1 yıldır 320d kullanıyor. Zaman zaman araçları değiştirdiğimiz oluyor, birbirlerine karşı farklı konularda üstünlükleri var
    Fakat içinden geçer üstünden atlar gibi farkların olduğu araçlar değiller...

Buradaki insanların yanlış algıladığı nokta '' vw '' vs '' bmw '' olayı yapılıyor gibi hissediliyor. Doğal olarak insanlar bmw varken vw 'de kimmiş kafasıyla yorum yapıyor. Yurtdışı kaynaklı çoğu araç testi yapanlar bmw 3 serisi ile Passat kıyaslamasını zaten yapıyor, demek ki ortada içinden geçecek durum yok ve bunu kıyaslama gereği duyuyorlar.

kıyaslama derken elbette kıyaslama yapabilirsin,kim tutar veya tutabilir seni fakat boşa bir kıyaslama olur,yani ağır siklet de boks bilir hafif siklet de boks bilir fakat ikisini ringe çıkardığın vakit ağır siklet hafif sikleti ponçik eder,içinden geçer üstünden atlardan kastımız bu..

Keza bugün 7.60Li'den tut S63'e kadar hiç biri bir Rolls Royce ile veya Bentley ile bir tutulamaz,he kıyaslarsın eyvallah fakat kıyaslasan da neyin ağar basacağı aşikar..

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Kendi fikrini başkalarına onaylatma ihtiyacının kaynağı nedir hocam?
    Baba bana subaru al

PSN : Jeopol
  • fikrimi onaylatmadan ziyade tartistigim konularda forumun fikrini almak beni gayet memnun eder.karsidakini kirmadan uzmeden direkt konu uzerinden konusmak bence daha etkili.arkadasimizin tezleri forumda tartisilacak cinsten netice olarak.
    yurtdisi yurtici kaynakli kaynaksiz hcbir mecmua pacavrasina guvenmiyorum.ncapin sozum ona verdigi bes yildzli arabaLarin iihs testlerinde maymuna donmesimi dersin,jettaya surus makinesi diyen mi dersin,adac skandali mi dersin,superble e serisini kiyaslayanmi dersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 9 Ocak 2016; 4:44:46 >
  • Herşeyi geçtim B8 Passat ile f30 320 arasında inanılmaz bir iç mekan hacmi farkı var. Passatın içi f30 dan nerdeyse 2 kat daha geniş. B8 Passatın içi F10 520 den de geniş, arka diz mesafesi ve bagajı çok daha iyi passatın d segmenti olmasına rağmen 520 E segmenti..

Kısacası şunu demek istedim Passat almayı düşünen adam zaten f30 a filan bakmaz biri diğerinin yanında bi alt segment gibi duruyo çok küçük çünkü..
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.