2006 model passat 1.6 fsi comfortline manuel vites sahibiyim.Bu ay arabam 1.yılını dolduracak.Sorularınız varsa elimden geldiği kadar cevaplayabilirim.Şunu söylemeliyim ki;hem iyi performans hem de iyi kalite ve prestij malesef 0 km araçlarda 90.000 ytl den başlıyor.Ben aracımı secerken üst sınıf bir prestij arabası hedefledim.Bütcemin elverdiği en iyi arabayı aldım diyebilirim.Passatı jettayla karşılaştırmak gs li arkadaşlar kusura bakmasın ama ayhan la alexi karşılaştırmak kadar komik olur.Bir kere passatın sunduğu iç mekan kalitesi ve ferahlığı(özellikle diz mesafesi ve baş mesafesi) jettayla kıyas kabul etmez.Zaten ayrı sınıf arabalar.Bu sınıfta bence en iyi arabaları almanlar yapıyor ve passat da en hesaplı alman olarak paranın hakkını sonuna kadar veriyor.
Saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: dyson
selamlar,
2006 model passat 1.6 fsi comfortline manuel vites sahibiyim.Bu ay arabam 1.yılını dolduracak.Sorularınız varsa elimden geldiği kadar cevaplayabilirim.Şunu söylemeliyim ki;hem iyi performans hem de iyi kalite ve prestij malesef 0 km araçlarda 90.000 ytl den başlıyor.Ben aracımı secerken üst sınıf bir prestij arabası hedefledim.Bütcemin elverdiği en iyi arabayı aldım diyebilirim.Passatı jettayla karşılaştırmak gs li arkadaşlar kusura bakmasın ama ayhan la alexi karşılaştırmak kadar komik olur.Bir kere passatın sunduğu iç mekan kalitesi ve ferahlığı(özellikle diz mesafesi ve baş mesafesi) jettayla kıyas kabul etmez.Zaten ayrı sınıf arabalar.Bu sınıfta bence en iyi arabaları almanlar yapıyor ve passat da en hesaplı alman olarak paranın hakkını sonuna kadar veriyor.
Saygılar
doğru söze ne denir
Meke merhaba,
Ebu Zer Gıfari arkadaşımızın tavsiye ettiği yeni Octavia aklından geçiyorsa bence gidip incele,şu an kampanyası var 2.0 TDI 140hp lik Elegance modelini 50 milyara veriyorlar,uygun renk seçimi ile oldukca çekici görünüyor ve iç aksamı Passat ile bire bir kalitede.
Ancak kısa bir süre sonra yenilenmesi söz konusu.Benim için önemli değil uzun süre kullanacağım değiştirmeyeceğim diyorsan bana göre şu an piyasadaki fiyatına göre en iyi en güçlü ve en kaliteli model...
Octavia aslında Jetta sınıfı değilmi?
Evet, C segmenti o... Passat D oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
Meke merhaba,
Ebu Zer Gıfari arkadaşımızın tavsiye ettiği yeni Octavia aklından geçiyorsa bence gidip incele,şu an kampanyası var 2.0 TDI 140hp lik Elegance modelini 50 milyara veriyorlar,uygun renk seçimi ile oldukca çekici görünüyor ve iç aksamı Passat ile bire bir kalitede.
Ancak kısa bir süre sonra yenilenmesi söz konusu.Benim için önemli değil uzun süre kullanacağım değiştirmeyeceğim diyorsan bana göre şu an piyasadaki fiyatına göre en iyi en güçlü ve en kaliteli model...
selamun aleykum kardesim.
bir yanlisiniz var bu konuda. octovia c segmenti sedan aractir.yani jetta ile ayni siniftadir. genelde skoda arac segmentlerinin ortasinda yer alir.mesela octovia bana gore aslinda ne c sinif ne d sinifi.ikisi arasinda kalan bir arac. kalite konusunda bir yanilma olabilir asagi yukari ayni donanimlar passat ile arada 30 milyar fark ediyor.bu da bunun en bariz ornegidir.
selam ve dua ile...
quote:
Meke merhaba,
Passat'la 1/1 Bence bir kere daha düşünün
Yapmayın lütfen ya.Gayet güzel bi araba passat.Vectra deyin Avensis deyin anlarımda Octavia çok komik oldu be. Passat prestiji ikinci el değeri ve çabuk satılabilmesi sorunsuzluğu ile tek kelime ile mükemmel bi araç.80 milyar verip dizel alınamıyorsa 55 milyara 1.6 triptronic gayet mantıklı seçim.Zaten trafik canavarlığı yapılmak için alınmıyorsa sorun yok.Ama ben passat alıp her tarafından ışıklar yanıp sönen camları kapkara filmli üstünde saçma sapan bi sürü şekil olan 106 gti türevi araçlarla kazananı olmayan yarışlar içine giricem deniyorsa o zaman bişi diyemem bu mantığa...
quote:
Orjinalden alıntı: _codelinker_
quote:
Meke merhaba,
selamun aleykum kardesim.
bir yanlisiniz var bu konuda. octovia c segmenti sedan aractir.yani jetta ile ayni siniftadir. genelde skoda arac segmentlerinin ortasinda yer alir.mesela octovia bana gore aslinda ne c sinif ne d sinifi.ikisi arasinda kalan bir arac. kalite konusunda bir yanilma olabilir asagi yukari ayni donanimlar passat ile arada 30 milyar fark ediyor.bu da bunun en bariz ornegidir.
selam ve dua ile...
Aleykum selam kardeşim;
Octavia gerçektende sınıflar arası bir model, ancak kaliteli üretimi ve aynı platformu paylaştığı marka ikizinden (Bora-Jetta) büyük boyutları sebebiyle genelde üst sınıf bir araç havası veriyor,özellikle bagajı D segmenti araçların bile çoğundan büyük tüm bunlara ilaveten eski bir karşılaştırmalı testlerde Jetta hatta aynı testteki A4 ü bile yenerek birinci olması ondan üst sınıf bir araç gibi bahsetmeme neden oldu.Bu Skoda nın bir politikası,dediğiniz gibi bir ara modelde Superb ve bu araçta Passat ın platformunda ancak ondan uzun ve bir miktar daha kaliteli bir iç aksamla üretiliyor.. Hayırlı akşamlar.
Bende passat 1.6 fsi düz vites kullanıyorum bir çok arabaya bindim kullandım bunun motoru kadar homurtulu gürültülü titreşimli çalışan 1.6 motor duymadım hissetmedim dergilerde de yazıyor zaten bu ... 1. 2. viteste yoğun trafikte kırmızı ışıkta en önde sizseniz arkanızdakiler sinirlenmeye başılıyor.. 1. viteste 4000 5000 devir arasında vites değiştirmen gerekiyor trafiğe ayak uydurman için...
quote:
Orjinalden alıntı: freestyle_
Bende passat 1.6 fsi düz vites kullanıyorum bir çok arabaya bindim kullandım bunun motoru kadar homurtulu gürültülü titreşimli çalışan 1.6 motor duymadım hissetmedim dergilerde de yazıyor zaten bu ... 1. 2. viteste yoğun trafikte kırmızı ışıkta en önde sizseniz arkanızdakiler sinirlenmeye başılıyor.. 1. viteste 4000 5000 devir arasında vites değiştirmen gerekiyor trafiğe ayak uydurman için...
O kadar da değil artık biraz abartmışsınız. Üstelik benim arabam otomatik. Yani düz vitesden daha ağır. Evet araç ağır kalıyor ama haksızlık da yapmayalım.
quote:
Orjinalden alıntı: meke
Cevaplar için tşk.
Woodpecker, o şekilde 2-3 defa test yaptım.
2004 yazı Golf 1,6 FSI 6 ileri otomatik 4 kişi ile test ettim, gayet memnun kaldım. (1258 kg + 300 kg) 2006 yazı Golf+ 1,6 FSI 6 ileri otomatik 3 kişi ile test ettim, şehir içi memnun kaldım. (1356 kg + 225 kg) dün Golf 1,6 TFSI 140 6 ileri manuel 3 kişi test ettim, gayet memnun kaldım. (1294 kg + 225 kg)(Turbo açınca çok güzel oluyor, ama kompresörden Turboya geçiş çok hafif bir sarsıntı oluyor)
Bu durumda Passat 1,6 FSI 6 ileri otomatik (1386 kg) ortalamada iyi gider gibi gözüküyor.
quote:
Orjinalden alıntı: rooney1976
quote:
Orjinalden alıntı: meke
Cevaplar için tşk.
Woodpecker, o şekilde 2-3 defa test yaptım.
2004 yazı Golf 1,6 FSI 6 ileri otomatik 4 kişi ile test ettim, gayet memnun kaldım. (1258 kg + 300 kg) 2006 yazı Golf+ 1,6 FSI 6 ileri otomatik 3 kişi ile test ettim, şehir içi memnun kaldım. (1356 kg + 225 kg) dün Golf 1,6 TFSI 140 6 ileri manuel 3 kişi test ettim, gayet memnun kaldım. (1294 kg + 225 kg)(Turbo açınca çok güzel oluyor, ama kompresörden Turboya geçiş çok hafif bir sarsıntı oluyor)
Bu durumda Passat 1,6 FSI 6 ileri otomatik (1386 kg) ortalamada iyi gider gibi gözüküyor.
gider, gider merak etmeyin...
quote:
Orjinalden alıntı: freestyle_
Benzer durum bendede mevcuttu,Laguna 1.6 aracımla bazen yeşil ışıklarda hızlı trafiğe ayak uydururken zorlanırdım.Geçen günlerdede önümde bekleyen plakasız yeni bir 1.6FSI yeşil ışıkta stop ettirdi,sürücüsünün birşeyler söylendiğini iç dikiz aynasından gördüm Ancak problem Passat ta değil,huyuna alışana kadar çoğu D segmenti 1.6 araç için bu durum söz konusu.
tabi ki sonucta d segmenti bir arac ve agirligi nedeniyle 1.6 motorun tork degerleri araci ilk kaldiris esnasinda zayif geliyor.biraz gaza basmak gerekiyor galiba. benim eski arac megane de de eger gaza biraz basmassaniz araba titremeye basliyor ve sanki stop edecekmis gibi oluyordu.onun icin biraz gaza basmak gerekiyor.
homurtu oluyo inkar etmemek lazım. Özellikle babam arabayı garaja sokarken, az gaz verdiğinden ölüp ölüp diriliyo arabacağız
Yeni Mondeo bekliyorum.
Hazirana kadar ya sabır çekip yutkunuyorum.
Bana sabır dileyin
1.6 motor alıp az vergi vericem az benzin yakıcam büyük gösterişli prestijli arabayla havamı atıcam ama araba v6 gibi sarsıntısız olacak kelebek gibi uçaçak arı gibi sokacak...Hem kekimi yiycem hem kekim bitmeyecek oh ne güzel istanbul
quote:
Orjinalden alıntı: kjj
wicdansiz komutanlarim benim sorumada bir seyler yazin fikriniz onemli yarin oglen adam cewap bekliyor???sorumu forumda gorebilirsiniz...
ben göremedim, link verir misin?
quote:
Orjinalden alıntı: _codelinker_
tabi ki sonucta d segmenti bir arac ve agirligi nedeniyle 1.6 motorun tork degerleri araci ilk kaldiris esnasinda zayif geliyor.biraz gaza basmak gerekiyor galiba. benim eski arac megane de de eger gaza biraz basmassaniz araba titremeye basliyor ve sanki stop edecekmis gibi oluyordu.onun icin biraz gaza basmak gerekiyor.
İşte bende bu yüzden kalabalık trafikte stop etmesin diye Corolla Elegant aldım sayın kardeşim