Şimdi Ara

Passat 1,6 FSI Otomatik (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
19.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende jetta tsi 1.4 DSG 140 bg ile passat 1.6 fsi tiptr. arasında kaldım ne dersiniz
    passat 1.6 fsi tiptr çokmu ağır kalır yokuş da falan.
  • Arkadaşlar 150 küsür TORK üreten bir motor yaklaşık 1400 kg lık bir araca yetersiz gelmezmi? Hele bir de klima açık ve yüklü iken...Ara hızlanmalarda özellikle yokuş yukarı tırmanırken bunu hissettirir heralde.
    Fakat bir konuyu yazmadan edemeyeceğim: Ben Scenic 1.5 dCİ'ye 42.000 ytl verdiğim zaman, Passat 1.6FSİ full 44.000'e BIRAKMIŞTI, almadım, aradan 2 yıl geçti, 2. elde Passat 1.6 FSİ çok değer kaybetmedi ama benim Scenic yerlerde sürünüyor. Bunu da düşünün derim...
    ikinci el konusunda kesinlikle cok iyi.

performans konusu ise gorecelei.
    sahsen bana 1.6 duz viteslide yetersiz gelir.
    fakat performansla isim olmaz ara sira ihtiyacim olur konforlu olsun donanimli olsun guvenli olsun kaliteli olsun derseniz passat guzel bir secim olabilir.
    bazi arkadaslarimiz parasinin arabasi degil demis ama almayi dusunen arkadaslarimiz test surusu yaparsa neyin ne oldugunu rahatca anlayabilirler.
    yoksa kimse bu isten anlamiyor degil.
    ayni kaliteyi ayni konforu sunsaydi rakipleriyle asagi yukari ayni fiyat olurdu.
    bu kadarda satilmazdi.
    sahsen ben 3 ay arastirdim d segmentini.kullanmadigim sadece citroen c5 var.digerleri arasinda kesinlikle bir adim ileri cikiyor passat.
    neyse siz gidin deneyin aradaki farki goreceksiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_9277191/tm.htm

bu topicte cogu bilgiye ulasabilirler.
    selam ile...

Orjinalden alıntı: bedirhan54

bende jetta tsi 1.4 DSG 140 bg ile passat 1.6 fsi tiptr. arasında kaldım ne dersiniz

çok fena yerden takılmışsın, bende aynı fikire takılıp bu topici açtım.

hani birisi çıksa deseki "yok kesinlikle alma ben geri verdim rezalet" o zaman tsi motor alıp keyfini süreceğim.
    yada birisi çıksa deseki "kesinlikle al nefis araba" o zaman 1.6 tiptronik passat alıp keyfini süreceğim.

anlayacağın her ikisinide alıp kafamıza göre takılmamız lazım

Orjinalden alıntı: meke

quote:

bende jetta tsi 1.4 DSG 140 bg ile passat 1.6 fsi tiptr. arasında kaldım ne dersiniz

hani birisi çıksa deseki "yok kesinlikle alma ben geri verdim rezalet" o zaman tsi motor alıp keyfini süreceğim.
    yada birisi çıksa deseki "kesinlikle al nefis araba" o zaman 1.6 tiptronik passat alıp keyfini süreceğim.

bunda dusunulecek bir sey yok.
    konfor genislik kalite istiyorsaniz passati tercih edeceksiniz.
    bunlari isterken hem de performans istiyorum diyorsaniz 2.0 fsi ya da 2.0 tdi sececeksiniz.

yok bana jetta nin konforu yeter ben az para verip daha fazla performans itiyorum derseniz jetta sececeksiniz.
    yani birisinin araci kotulemesi ya da size gaz vermesine gerek yok.

selam ve dua ile...
    hayirlisi olur insallah.

• Valla ikiside aynı paraysa, 140 hp lik jetta alırdım. Ne gerek var daha güçlüsü dururken, daha zayıfını almaya.

Bunları söylerken Jetta'nın Passat'ı aratmayacağını düşündüğümdendir, tabi ki Passat'ın farkı vardır ancak Jetta'nın konforuda bence gayet güzel.

140 hp. az bir şey değil. zaten senin Civic'den sonra ancak TSI keser adamı.

Orjinalden alıntı: _codelinker_

bunlari isterken hem de performans istiyorum diyorsaniz 2.0 fsi ya da 2.0 tdi sececeksiniz.

yok bana jetta nin konforu yeter ben az para verip daha fazla performans itiyorum derseniz jetta sececeksiniz.

selam ve dua ile...
    hayirlisi olur insallah.

Çok güzel demişsin kardeşim, ama tdi alacak para yok

quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Valla ikiside aynı paraysa, 140 hp lik jetta alırdım. Ne gerek var daha güçlüsü dururken, daha zayıfını almaya.

Bunları söylerken Jetta'nın Passat'ı aratmayacağını düşündüğümdendir, tabi ki Passat'ın farkı vardır ancak Jetta'nın konforuda bence gayet güzel.

140 hp. az bir şey değil. zaten senin Civic'den sonra ancak TSI keser adamı.

Ben 140 tsi testi yaptım, 3 kişiydik arabada çok keyifliydi.

ama 340 torklu tdci kullanınca adamın aklı gidiyor.

• quote:

quote:

quote:

selam ve dua ile...
    hayirlisi olur insallah.

Haklısınız .... ya performans ya konfor fakat jetta konfor olarak passatı pek aratmaz zannederim.
    bir de benim rahatsızlığımdan dolayı ön yolcu koltuğu yükseklik ayarı olsun bu da elektrik kumandalı olsun istiyorum galiba bu seçenek jetta da yok ve yaptırılamıyor. sadece passat ta o da 3 ay beklerseniz fabrikadan yapılmış olarak geliyor . Bu konuda bilgisi olan var mı? acaba
    saygılar

• quote:

quote:

quote:

quote:

selam ve dua ile...
    hayirlisi olur insallah.

Haklısınız .... ya performans ya konfor fakat jetta konfor olarak passatı pek aratmaz zannederim.
    bir de benim rahatsızlığımdan dolayı ön yolcu koltuğu yükseklik ayarı olsun bu da elektrik kumandalı olsun istiyorum galiba bu seçenek jetta da yok ve yaptırılamıyor. sadece passat ta o da 3 ay beklerseniz fabrikadan yapılmış olarak geliyor . Bu konuda bilgisi olan var mı? acaba
    saygılar

bunu kim soyledi size?
    bu bilgi dogru degil.
    passat highline larda bu ozellik standart.
    yani elektronik kontrollu ve 3 hafizali koltuk var aracta.
    ayrica koltugun otomatik bolumu var.
    siz ayarlarinizi yapip otomatik tusuna basinca sizden once araci birisi kullandiginda ve tekrar siz direksiyona gectiginizde hic bir tusa basmadan arac koltuk ayarlarinizi otomatikmen yapiyor.

bakiniz burda benim yegen video cekmis araci.
    koltuklarla oynamamis ama koltuklar gorunuyor.
    yan tarafta ayar tuslari var.siz en iyisi showroom a gidip araci inceleyiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=Dn-9RG_K8sM

• 1,6 higline yok.

Forumlarda büyük harf bağırmaktır, küçük yazın.
  • evet passat highline da 1.6 yok mecburuz 1.6 almaya

1,6 fsi bu kasaya az geliyorsa acaba hafiften tune yapılsa, mesela direkt hava filtresi vs. nasıl gider acaba?
  • 1,6 comfrltine 2006 model passatımız var. eğer az yakar diye düşünyosan geçrekten yanılıyosun. Şehir içinde gebertir seni. 2,0 motora göre şehir içinde tabi ki az yakar ama yine de geçrekten çok yakıyo. HEle eğer trafikte çok dur kak yapıyosan...... 70 litre depoyla 750 km flana yapıyo diye gösteriyo mesela bizim ki , ama hiç bi zmn olmadı :) güzergahımızda fazla trafik olmamasına rağmen 9-10 lite/ 100 km yakıt tüketimi...
    Ama tabi duygusal diyosan seni mutlu ettiğine saycaksın verdiğin benzin parasını... araba karizmatik, albenisi var...

Orjinalden alıntı: balimsnet

1,6 comfrltine 2006 model passatımız var. eğer az yakar diye düşünyosan geçrekten yanılıyosun. Şehir içinde gebertir seni. 2,0 motora göre şehir içinde tabi ki az yakar ama yine de geçrekten çok yakıyo. HEle eğer trafikte çok dur kak yapıyosan...... 70 litre depoyla 750 km flana yapıyo diye gösteriyo mesela bizim ki , ama hiç bi zmn olmadı :) güzergahımızda fazla trafik olmamasına rağmen 9-10 lite/ 100 km yakıt tüketimi...
    Ama tabi duygusal diyosan seni mutlu ettiğine saycaksın verdiğin benzin parasını... araba karizmatik, albenisi var...

İşte aradığım kişi.

topici ilk açtığımdan beri 1.6 sahibine rastlayamadım.

Sen şimdi diyorsunki şehir içi dur kalk sırasında 9-10 yakar. Bende her sabah 1, akşam 1 köprü trafiğinde gidip geliyorum, bu da 9-10 ortalama demek olacak.

ama diğer zamanlarda 120 ile gidebiliyorum, bu demekki 7-8 yakacak.

o zaman ortalaması 8-9 olacak denebilir değilmi?

Senin araban otomatikmi?

vites/kasa uyumu nasıl? çok bağırıyormu motor?

• quote:

Tarih 16 Mart 2007; 10:04:36

quote:

Orjinalden alıntı: balimsnet

1,6 comfrltine 2006 model passatımız var. eğer az yakar diye düşünyosan geçrekten yanılıyosun. Şehir içinde gebertir seni. 2,0 motora göre şehir içinde tabi ki az yakar ama yine de geçrekten çok yakıyo. HEle eğer trafikte çok dur kak yapıyosan...... 70 litre depoyla 750 km flana yapıyo diye gösteriyo mesela bizim ki , ama hiç bi zmn olmadı :) güzergahımızda fazla trafik olmamasına rağmen 9-10 lite/ 100 km yakıt tüketimi...

İşte aradığım kişi.

Sen şimdi diyorsunki şehir içi dur kalk sırasında 9-10 yakar. Bende her sabah 1, akşam 1 köprü trafiğinde gidip geliyorum, bu da 9-10 ortalama demek olacak.

Senin araban otomatikmi?

vites/kasa uyumu nasıl? çok bağırıyormu motor

quote:

İşte aradığım kişi.

Senin araban otomatikmi?

vites/kasa uyumu nasıl? çok bağırıyormu motor?

şuanda 11,8 yazıyo şehir içi az önce baktım.. 120 ile giderken 6,5 7 fln yakıyo. en düşük yaktığı aralık 90-120 arası zaten...
    bizimki manuel. az yakıyo diye tercih ettik. bağırma yüksek devirde oluyo mesela arba 140 tan sonra bağırıyo.... 6. vites 110 sabitliyoruz hızı 6,5 ortalamsı.
    kalkışta az gaz verirsen mtor stop edecek gibi gur gur yapıyo. Daha önce broadwayimiz vardı kalkışlkarda uçardı, bu o zevki vermiyo deyim sana.... ama yüksek hızda da geçrekten kendini kuş gibi hissediyosun, güven veriyo araç, sürüş zevki süper....

• 1.6 fsi tiptr.bence yeterli ancak sabırsızlara yeterli olmayabilir. atlasın .. ara hızlanmalar çok iyi olsun derseniz bu mümkün değil. ama asla yetersiz değil sakin sürücüler için 1 numara yokuşta vb gayet iyi... test edildi onaylandı.

1.6 fsi tiptr.bence yeterli ancak sabırsızlara yeterli olmayabilir. atlasın .. ara hızlanmalar çok iyi olsun derseniz bu mümkün değil. ama asla yetersiz değil sakin sürücüler için 1 numara yokuşta vb gayet iyi... test edildi onaylandı.

sende de mi var hocam?

Bende 1.6 Laguna II var,araç Balimsnet in belirttiği gibi az gaz vererek kalkmaya çalışırsan avans vurup titriyor,bende öğrencilik zamanlarımda Broadway kullanmıştım ve kalkışı çok çok daha kolaydı,alt sınıf motor hacmi-ağırlık oranı daha iyi olan araçların ilk hareketiyle üst sınıf ağır ama motoru küçük modellerin ilk hareket kolaylığı çok farklı.
    Okuduğum testlerde 1.6FSI Passat için performans yorumlarının en kötüsü "sadece hareket ettirmeye yetiyor" iken en iyisi "şimdiye kadar test ettiğimiz D sınıfı 1.600cc hacimli en performanslı araçlardan biri" şeklindeydi.Bana göre bu araç düz vitesli tercih edilirse size yeterli performansı verecektir,kaldı ki kalkışta Civic e alışık olduğunuz için alışana kadar ağır kalma-yetersizlik hissi oluştursa bu hissin temelinde birazda bu kalitedeki araçların hızları pek hissettirmemesi yatar ve bu sınıf araçlarda performansınız daha az bile olsa şehirlerarası yollarda Civic ve Civic sınıfı araçlardan daha hızlı yol alabilirsiniz,çünkü bu sınıf araçların yüksek hızlardaki gürültü izolasyonu,yol tutuş,sürüş ve fren kalitesi daha iyidir.

Ben ise kısa bir süre öncesine kadar yeni Mondeo ya da 2.0FSI Passat düşünürken şimdi yeni Civic alacağım,çünkü uzun yol yapma şansım artık yok ve genellikle şehiriçinde kullanıyorum.

İyi günler.

• Güzel yorumlamışsın, sağolasın esmerce.

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Bende 1.6 Laguna II var,araç Balimsnet in belirttiği gibi az gaz vererek kalkmaya çalışırsan avans vurup titriyor,bende öğrencilik zamanlarımda Broadway kullanmıştım ve kalkışı çok çok daha kolaydı,alt sınıf motor hacmi-ağırlık oranı daha iyi olan araçların ilk hareketiyle üst sınıf ağır ama motoru küçük modellerin ilk hareket kolaylığı çok farklı.

demişsin, otomatik 1.6 bu konuda daha konforlu olmazmı?

Bu arada yeni mondeo benimde ilgimi çekiyor.

açıkcası her arabaya baktığım doğru, ama beni %100 tatmin eden aracı henüz bulamadım.

Passatı beğeniyorum ancak bütçeme uyan modeli zayıf kalıyor.
    Mondeo yeni kasa çok güzel, bakalım fiyatı kaçtan olacak.
    Accord yeni kasa çok güzel, ama 2008 de gelecek diye biliyorum.
    Alfa 159 güzel, ama 40000€ çıkıca bir anda seçenekler Saab/Volvo/A4 haline geliveriyor.

bakalım kısmetse birşey alacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 22 Mart 2007; 14:07:34 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.