Şimdi Ara

Passat 1.4 TSI 122 Hp nin 2.0 motor diğer araçlardan farkı ? (Tablo hazırladım) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
7.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: obt

Bu araçları alan sürekli 100-180 yapıyor zaten.

Merak eden arkadaşlara söylüyorum passat yüksek hızlarda 1000 km her türlü yapıyor.. 5 kişiylede klimaylada..

Neden kabul etmek istemiyorsunuz Türkiye şartlarında f/p ve 2. el açısından en iyi otomobil passat.

Mtv Ötv petrol fiyatları ucuz olsa zaten 2.0 arabaya bile dönüp bakmam bineceğim araba en az 3.0 olur.

türkiye'deki 2. el piyasasında d segmentinin en alınır-satılır aracıdır passat ama (premiumlar dışında) en iyi araç değildir. 93'ten beri bu sınıfın en iyisi mondeo olmuştur. (ingilizce, türkçe dergileri, editörleri okuyun eskiye dönük. testlere bakın.)

iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut111907

quote:

Orijinalden alıntı: obt

Bu araçları alan sürekli 100-180 yapıyor zaten.

Merak eden arkadaşlara söylüyorum passat yüksek hızlarda 1000 km her türlü yapıyor.. 5 kişiylede klimaylada..

Neden kabul etmek istemiyorsunuz Türkiye şartlarında f/p ve 2. el açısından en iyi otomobil passat.

Mtv Ötv petrol fiyatları ucuz olsa zaten 2.0 arabaya bile dönüp bakmam bineceğim araba en az 3.0 olur.

türkiye'deki 2. el piyasasında d segmentinin en alınır-satılır aracıdır passat ama (premiumlar dışında) en iyi araç değildir. 93'ten beri bu sınıfın en iyisi mondeo olmuştur. (ingilizce, türkçe dergileri, editörleri okuyun eskiye dönük. testlere bakın.)

iyi günler.

Zaten dikkat ederseniz cümlemi şu şekilde kurmuşum Türkiye şarlarında f/p ve 2. el açısından en iyi otomobil... Diğer yandan mondeo beğendiğim bir araç değil bu birazda arz talep meselesi.. İş mondeo ya gelene kadar ne arabalar var.

• Olay sadece otomatik farkı değil.tsi motor gücüni diğerlerine nazaran daha geniş bir devir bandına yayabiliyor.Turbo motorların geneli bu şekilde.Aradaki fark tamamen şanzıman farkı ve turbo dan kaynaklanıyor.
  • Sürüş zevki açısından diğer hiç bir aracın, TSI motorun keyfini vereceğini sanmıyorum. 1500 d/d da verdiği 200 N.m tork günlük kullanımlarda sürüş zevkini oldukça artırıyordur.

Diğer araçlar 150 hp civarı ama 5000-6000 d/dk da verdiği 150 hp gücün günlük kullanımda kime ne yararı var, 5000 d/dk ile o araçlar sürüldüğünde yakıt tüketimleri o tablodakinin yaklaşık 2 katına çıkar.

Hızlanması aynı, son hızı aynı, sürüş keyfi daha iyi ve bunlara karşın yakıt tüketimi daha az, alırken ödenen vergileri daha az, yıllık vergileri daha az..

Aşırı beslemeli benzinli motorlar, yeni vergi düzenlemeleriyle birlikte her halukarda atmosferik motorlardan çok daha ekonomik..
    Önümüzdeki günlerde motor hacmine göre vergi ödeme durumunun yarattığı vergi uçurumu daha da artacaktır. Hele CO2 salınımına göre vergilendirme çıkarsa satışta, kullanımda atmosferik motor kalmayacaktır.

Bu eski tip motorların, özellikle büyük hacimli motorların kullanıldığı araçların her an ciddi bir değer kaybı daha yaşama ihtimalleri yüksektir.

Çoğu kullanıcı için otomobilleri bir ihtiyacın yanında uzun zamanda elde ettiği birikimlerini yatırıp, değer kaybetmesine karşı hassas olduğu bir yatırım aracı. Ve bu kişiler için büyük hacimli motorlar artık daha riskli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raytheon

Rampada da TSI başarılı olur. Turbo desteği olduktan sonra kalkış-torklanma gibi durumlarda motor hacminin en azından ilk etapta önemi kalmayabiliyor.

Yalnız max hız konusunda TSI, buradaki araçlar ile boy ölçüşemez. 2.0 atmosferik, 1.4 turboyu son hızda üzer.

Yahu hala dededen kalma lafları kullanıyorsunuz.Son hızda önemlş olan beygir gücüdür.(şanzıman oranları,ağırlık,motor güç eğrisi aynı kabul ediyorum)1.4 olmuş 2.0 olmuş farketmez.

direk 2.0 1.4 ü üzer.Falan geçin bunları.Öyle birşey yok.

Yani 1.4 160 lık passat olsa bu araçlar yanına yaklaşamaz.Görürsün o zaman 2.0 ı.SOn hızda kim kimi üzüyor anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 13 Aralık 2011; 18:00:03 >

• ***isteyen turbolu tsi 122 ps motoru -chipleyip enaz 150 ps yapabilir -- o zaman karşılaştırmak lazım .ama sanırım sonuç tahmin edilebilir.turbolu - atmosferik benzinli motor karşılaştırması arap -ingiliz atı karşılaştırmasından öteye gidemez yani :) sözün özü önemli olan (motor) boyut- (hacim )değil işlevidir:) unutmadan dsg olmasına gerek yok belirmekte fayda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogüst -- 14 Aralık 2011; 14:30:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

1.4 motor ile 2.0 motor arasında motor ömrü farkı çoktur. Birisi 100 bilemedin 150.000'ini gördü mü biter, diğeri 300-400'leri çok rahat görür. Küçük motor özellike 1.2, 1.3, 1.4 gibi motorların ve bunların yine zorlanarak torku ve güçleri yükseltilmiş turbolu olan modellerin ömürleri oldukça kısadır. Avantajı bizim ülkede yakıt+vergi ve buna istinaden verdiği iyi performanstır.

Piyasa 200-300binde rektefiyeye giren atmosferik 2.0 motor araçla dolu.
    1.4 aracın motor ömrünün kısa olacağını kim söyleyebilir ki?
    150-200bini deviren t-jetler tsilar var.
    Taş çatlasa turbo değişiyor o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

1.4 motor ile 2.0 motor arasında motor ömrü farkı çoktur. Birisi 100 bilemedin 150.000'ini gördü mü biter, diğeri 300-400'leri çok rahat görür. Küçük motor özellike 1.2, 1.3, 1.4 gibi motorların ve bunların yine zorlanarak torku ve güçleri yükseltilmiş turbolu olan modellerin ömürleri oldukça kısadır. Avantajı bizim ülkede yakıt+vergi ve buna istinaden verdiği iyi performanstır.

140 binde 2 defa turbo değiştiren pasat biliyorum ve bunun örneklerini cogalta bilirim , eger bi accord 200-300 binde motor bitirsin normal kosullarda adımı değiştiririm ben

• quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

quote:

140 binde 2 defa turbo değiştiren pasat biliyorum ve bunun örneklerini cogalta bilirim , eger bi accord 200-300 binde motor bitirsin normal kosullarda adımı değiştiririm ben

turbo değişimiyle motor bitmesinin alakası yok.Farklı parçalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

quote:

Passat kriter değilki. 150bini devirip turbo değiştirmemiş araçta var.
    15binde motor yakan araçlarda var.

1.4 turbo motorlar 150-200bin gider gibi bir söylem bence doğru değildir bunu demek istiyorum.

hondanın motoru daha sağlam olabilir. hondanın motoru sağlam diye diğer atmosferiklerde mi sağlam oluyor?
    pejo, ford, reno bunlar rektefiyeye girmiş olamaz mı sizce?

• Aynı şeyleri başa dönüp yazmanın anlamı yok ama 1.4 turbo motorun 500bin km yapamayacağını kim söylüyor? Kitapçığında mı yazıyor?
    Gerekli parçalar değişir yoluna devam eder.
    Atmosferik motorda ister 2000 motor olsun ister 6000 motor olsun piston kırarsın blok çatlatırsın yatak sararsın vesaire vesaire...
    Aynı riskler 1.4 motordada vardır. Bu motorlar son 4-5 senedir var. 5-10 sene sonra sahibinden.com'a girdiğimizde bu araçları görmeyecek miyiz şimdi hepsi çöpe mi gitmiş olacak?

Ayrıca nedir bu 1 milyon - 500bin km görme merakı?
    Sahibindende kaç tane araç var böyle?
    Onuda geçtim kim gidip 500bin 1 milyon km yapmış araç alıyor?
  • 1.4 ARBAAYA 85 BİN TL VERLİRMİ :D HELEKİ SORUNLU MOTORDAN ANLAMAYAN VW GEN İÇİN ÖRNEKLERİ FSİ TSİ TÜP UYUMLARI BİLE YOK EŞŞEK ÖLÜSÜ GİBİ TİPSİZ ARABALARI YAPIYORLAR 85 BİN TL DİYORLAR TÖBE ETTİM BİDAHA VW ALMAM
    TERCİĞİM : HONDA MAZDA AVENSİS OLRDU PASSATA BAKMAZDIM BİLE
    2011 GOLFÜM VARDI MOTORU YANADI DAHA ÖNCE 92 BROADWAYE BİLE BİNDİM 95 YILINDA O BİLE YANMADI İŞTE FARK ORTADA MOTORDA JAPONDAN ŞAŞMICAKSINIZ HELEKİ PERFORMASN İSTİYORSANIZ JAPON DİİORM AMA KAPORTADA ALMAN KENDİ GÖRÜŞÜM BUDUR ARKADAŞLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

1.4 le uzun yola çık bakalım birde ortalama hızın şöle 130-150 olsun.5 kişide bin klimayıda aç

bide onun tablosunu yap hangisi daha çok yakıcak. sadece 90km hıza bakmak yanıltıcı olur.

tsi motor düşük devirlerde iyi yüksek devirlerde kötü.

0-100 başarılı olsada
    100-180 i başarısız.

artı accord geleneksel otomatik passat dsg yeni teknoloji kullanıyor.honda bunu neden kullanmıyor.motorsikletlerinde 10 yıldır kullanıyor bunu lakin otomotivde soru işaretleri var sanırım.riske girmek istemediler.ama geç kaldılar .

en önemlisi yakıt fazla dediniz atarsınız hondaya lpg pasaat elinizde patlar. lpg accord passattan az yakar.

honda alınmaz artık 2.0 hiç bir araba alınmaz temiz 2. el dışında.

Lpg takarsan tabi rakamlar değişir. Ayrıca accord a lpg yi tak sonra da passat accord u hızlanmada ayırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cleron

1.4 ARBAAYA 85 BİN TL VERLİRMİ :D HELEKİ SORUNLU MOTORDAN ANLAMAYAN VW GEN İÇİN ÖRNEKLERİ FSİ TSİ TÜP UYUMLARI BİLE YOK EŞŞEK ÖLÜSÜ GİBİ TİPSİZ ARABALARI YAPIYORLAR 85 BİN TL DİYORLAR TÖBE ETTİM BİDAHA VW ALMAM
    TERCİĞİM : HONDA MAZDA AVENSİS OLRDU PASSATA BAKMAZDIM BİLE
    2011 GOLFÜM VARDI MOTORU YANADI DAHA ÖNCE 92 BROADWAYE BİLE BİNDİM 95 YILINDA O BİLE YANMADI İŞTE FARK ORTADA MOTORDA JAPONDAN ŞAŞMICAKSINIZ HELEKİ PERFORMASN İSTİYORSANIZ JAPON DİİORM AMA KAPORTADA ALMAN KENDİ GÖRÜŞÜM BUDUR ARKADAŞLAR

Kardeş Allah akıl fikir versin sana, VW düşmanlığı hastalık olmuş bu forumda.
  • ALAKASI YOK SUAN ABİM TAVSİYEM ÜZERİNE POLO GTİ ALDI O NE OPEL Mİ OLUYOR PARASINI HAKEDENE LAF YOK KARDEŞ GOLF POLO SİROCCO O PARAYI HAKEDİYOR GTİ MOTORLAR ETKİLEYİCİ AMA YİNEDE PAHALI VW DÜŞMANI DEĞİLİM
  • quote:

Şehir efsaneleri ömrünün az olduğu,

TFSI:Turbo Fuel Stratified Injection.(Turbo beslemeli direkt benzin enjeksiyonlu motor.)
    Yeni nesil motorda yakıt, talebe bağlı olarak kontrol edilen yüksek basınçlı bir pompa ile sağlanan bir ortak yakıt sistemi yoluyla püskürtülüyor. Emme supaplarının arasında yer alan bir enjektörle yakıt doğrudan yanma odasına milisaniyelik hassasiyetle ve 110 bara varan basınçla püskürtülüyor. Yakıt/hava karışımı yanma odasında bütünüyle homojen bir şekilde dağıtılıyor. Bu da TFSI motoru diğer motorlardan ayıran ve bütün motor devirlerinde yüksek performans sağlayan en önemli özelliği oluyor.

Düşük sürtünmeli supap iteceklerine sahip silindir başlıkları, atmosferik beslemeli FSI motorlara göre daha fazla hava akışı sağlayan değiştirilmiş bir emme manifoldu şekline sahip. Bu da hem daha yumuşak çalışma hem de daha iyi vuruntu direnci ve verimlilik sağlıyor. Bu sayede turbo motor 10.5:1'lik sıkıştırma oranına ulaşıyor. Böylelikle hem atmosferik beslemeli hem de konvansiyonel turbo motorlara göre termodinamik verimliliğin arttırılmasında önemli bir rol oynuyor.

Motor bloğu GG 25 gri dökme demirden üretiliyor; bu madde hem yüksek basınca dayanıklılık hem de mükemmel ses özellikleri sağlıyor. Kütlesi dengelenmiş bir aktarım sistemi ses özelliklerini daha da geliştiriyor. Krank milinin iki katı hızda dönen iki dengeleyici şaft da motorun sakinlik özelliğini telafi ediyor. Motor gücü krank mili tarafından üçgen bir zincirler aktarılıyor; bu zincir hem yağ pompasını hem de dengeleyici şaftları hareket ettiriyor. Bu önlemler sonucunda dört silindirli turbo beslemeli bir motor için çok iyi titreşim özellikleri elde edilebiliyor.

Maksimum tork değeri olan 280 Nm, 1800 d/d ile 5000 d/d arasında elde edilebiliyor. Bu son derece geniş tork eğrisi, bir yandan çok az vites değiştirerek düşük yakıt tüketimiyle kullanmayı, bir yandan da güçlü bir hızlanma ve anında güç elde etmek için çok hafif bir gaz pedalı hareketinin yeterli olmasını sağlıyor.

TSI: çift şarjlı (turbo ve supercharger) direkt enjeksiyonlu motor.
    140 hp. gücündeki TSI motor 1500 - 4000 devir arasında 220 Nm. tork üretirken, 170 hp. seçeneğinin ürettiği güç 1750 - 4500 devir aralığında 240 Nm.'dir. Her iki motor seçeneğinde de maksimum tork değerinin geniş olması sayesinde dinamik sürüş için hızlanırken vites değiştirmeye gerek duyulmuyor olması sürüş keyfinin kesintisiz olarak yaşanmasını sağlar.

Diğer motor seçenekleri ile karşılaştırıldığında 1.4 litrelik TSI motorda oluşan yüksek basınç ve sıcaklık nedeniyle dayanıklılığı maksimum düzeye taşımak adına bazı ilave korumalar geliştirilmiştir. ürneğin yüksek yanma ısısı ve basınca karşı silindir bloğu grafit lamelli gri dökme demir ile imal edilerek dayanıklılık artırılmış, soğutma sistemi geliştirilmiş ve triger kayışı yerine metal zincir kullanılmıştır.

TSI, tüm devirlerde etkili ve aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlayacak mükemmel bir kombinasyonu ifade etmektedir. Alt devirlerde kompresörle kontrolü ele alan ve daha sonra turboşarjla etkili olan bir yükleme tertibatının birleşimi olan ve başka örneği bulunmayan yüksek bir mühendislik harikasıdır.

• quote:

ALAKASI YOK SUAN ABİM TAVSİYEM ÜZERİNE POLO GTİ ALDI O NE OPEL Mİ OLUYOR PARASINI HAKEDENE LAF YOK KARDEŞ GOLF POLO SİROCCO O PARAYI HAKEDİYOR GTİ MOTORLAR ETKİLEYİCİ AMA YİNEDE PAHALI VW DÜŞMANI DEĞİLİM

O önerdiğin polo da 1.4 motor zatenYaşın büyük ihtimalle 8-12 arası birşey.

Daha neler göreceğiz bu forumda bakalım
  • quote:

Ben marka üzerinden gitmiyorum. Araştırabilirsiniz istisna her örnekte vardır.

1.2, 1.3, 1.4 motorların normallerinden bahsetmiyorum. Bu motorların genelde turbo beslemeli ve tork+güç değerleri normalinden fazla yükseltilmiş ve aynı oranda az yakan şekle sokulmuş modelleri piyasada son 4 yıldır mevcut ve rağbet çok görüyor. Ama bu motorlar normal bir 1.6, 1.8, 2.0 ve üzeri motorlara göre daha çabuk ömür tüketiyor.

Mercedes ve Bmw'nin de bu tip küçük motorlara girmemesinin sebebi prestij kaybı değildir. Aslında prestij kaybıdır çünkü Mercedes araçlarının %90'ı düzgün bakımla 1milyon ve üzerini sorunsuz gören araçlar. Ama bu adamlar gidip 1.4 180 beygir motor yaptıklarında o motor çatlasanız 1milyonu görmez ki 500.000'ini bile görmez. Ha biraz bakkal hesabı anlattım detaya girmeden ama anlatmışımdır umarım.

Sonuçta vergi+yakıt=iyi performans orantısına göre bu 1.4 bilmem kaç küsür motorlar oldukça rağbet görüyor sonuçta.

BMW 116i’deki BMW TwinPower Turbo 1,6 litrelik motor.

Olgun ama gelişim döngüsünün sonlarına gelmemiş; yanmalı motor hala önemli miktarda potansiyel taşıyor.

Her yeni motor nesli ile birlikte, BMW mühendisleri dinamikleri ve verimliliği artırmak için yeni standartlar belirler. Bu, BMW 1 Serisi’ndeki benzinli motorlar için de geçerli. Yeni geliştirilen BMW TwinPower Turbo 1,6 litre benzinli motor, ilk kez BMW 116i’ve 118i'de kullanıldı ve özellikle verimli çalıştığını gösteriyor. BMW TwinPower Turbo teknolojisinin kullanıldığı bu yeni motor, TwinScroll turboşarj ile Valvetronic, çift Vanos ve Yüksek Hassasiyetli Enjeksiyonu birleştiriyor. Akıllı teknoloji paketi, yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltırken, etkileyici performans değerleri ile yüksek tork ortaya koyuyor Sonuç olarak, 170 bg motor gücüne sahip olan BMW 118i, 100 kilometrede ortalama 5,6 ila 5,9 litre yakıt tüketimi ve 131 ila 137 gr/km CO2 emisyonuyla, 0’dan 100 km/sa hıza 7,4 saniyede ulaşıyor. BMW 116i ise, 136 bg motor gücüyle, 100 kilometrede 5,5 ila 5,8 litre yakıt tüketimiyle yetinebiliyor ve kilometre başına 129 ila 134 gram CO2 değerlerine ulaşıyor (rakamlar, seçilen lastik biçimine bağlı olarak, AB test döngüsüne uygundur).

• ACABA SNN YAŞIN KAÇ DOSTUM ÇOK MERAK EDİORM POLO GTİ Polo GTI 1.4 TSI 180 PS Tiptr. VW ENİN SİTESİNDEN BAKABLİLRSİN KARDEŞİM
  • quote:

ACABA SNN YAŞIN KAÇ DOSTUM ÇOK MERAK EDİORM POLO GTİ Polo GTI 1.4 TSI 180 PS Tiptr. VW ENİN SİTESİNDEN BAKABLİLRSİN KARDEŞİM

sende daha önce yazdıklarına bir bak

troll detected
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.