Şimdi Ara

Pasaport İçin E-Devletten Alınan Öğrenci Belgesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
12.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öğrenci belgeleri artık e devletten de alınabiliyor. Pasaport için başvuru yapacağım. Dönem başlamadan işlemler için başvurayım diyorum fakat imzalı, mühürlü öğrenci belgesi yok. E devletten alınan öğrenci belgesi kabul edilir mi ? Sonuçta elektronik imzalı belge

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasaport İçin E-Devletten Alınan Öğrenci Belgesi

Öğrenci pasaportu, eğitim almak üzere yurtdışına çıkacak öğrencilere verilen özel bir pasaport türüdür. Pasaport için gerekli olan öğrenci belgesi, e-Devlet platformu üzerinden temin edilebilir.

E-Devletten Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?

e-Devlet üzerinden öğrenci belgesi almak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. e-Devlet sistemine giriş yapın.
    2. Arama çubuğuna "Öğrenci Belgesi" yazın.
    3. "Öğrenim Durum Belgesi" hizmetini seçin.
    4. Gerekli bilgileri doldurun ve belgeyi oluşturun.

Öğrenci Belgesi E-Devletten Alındığında Geçerli Midir?

Evet, e-Devletten alınan öğrenci belgesi, pasaport başvurusunda geçerlidir. Bu belge, öğrenim durumunuzu ve öğrenci olduğunuzu kanıtlar.

Öğrenci Pasaportu İçin Gerekli Diğer Belgeler

Öğrenci pasaportu başvurusu için öğrenci belgesine ek olarak şu belgeler de gereklidir:

• Nüfus cüzdanı
    • Vesikalık fotoğraf
    • Pasaport harcı dekontu

Öğrenci Pasaportu Ücretleri

Öğrenci pasaportu ücretleri, pasaportun süresine göre değişmektedir. Güncel öğrenci pasaportu ücretleri için ilgili resmi kurumlara başvurabilirsiniz.

Pasaport İçin Öğrenci Belgesini E-Devletten Almanın Avantajları

E-Devletten öğrenci belgesi almak, aşağıdaki avantajları sunar:

• Kolaylık: Belgelerinizi evinizden veya ofisinizden alabilirsiniz.
    • Hızlılık: Belgeler genellikle birkaç dakika içinde oluşturulur.
    • Güvenilirlik: e-Devlet üzerinden alınan belgeler resmi olarak geçerlidir.

Öğrenci pasaportu başvurusu için gerekli olan öğrenci belgesini e-Devlet platformu üzerinden kolayca temin edebilirsiniz. Bu belge, pasaport başvurunuzda geçerli olup, öğrenci pasaportu ücretlerinden yararlanmanızı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up arkadaşlar banada lazım şu an e öğrenci belgesi geçerli mi
  • geçerlidir.

Öğrenci isen pasaportu ücretsiz temin edebilirsin biraz araştırma yapıp.
  • Çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black milk -- 25 Haziran 2015; 18:07:37 >
  • Soruyu soran arkadaşlar emniyete gitti mi acaba benim de aynı sorunun cevabına ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Bones

Soruyu soran arkadaşlar emniyete gitti mi acaba benim de aynı sorunun cevabına ihtiyacım var.

Yok dostum yeşil pasaport için babamdan gerekli olan evrak var onun gelmesini bekliyorum. Heralde bu hafta giderim ancak.
  • Pasaport için öğrenci belgesi mi? Ben pasaport çıkartırken okuldan "pasaport harç muafiyet" yazısı aldım. Sonra bunu vergi dairesinde mühürlettim, öyle aldım. Öğrenci belgesi falan sormadılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caner_Gnc

Pasaport için öğrenci belgesi mi? Ben pasaport çıkartırken okuldan "pasaport harç muafiyet" yazısı aldım. Sonra bunu vergi dairesinde mühürlettim, öyle aldım. Öğrenci belgesi falan sormadılar.

Hocam ben yeşil (hususi) pasaport alacağım onun için istiyorlar.

HUSUSİ DAMGALI PASAPORT
    18 YAŞINDAN BÜYÜK ÇOCUKLAR İÇİN ARANANŞARTLAR VE GEREKLİ BELGELER
    ARANAN ŞARTLAR:
    Evli olmamaları.
    25 Yaşını doldurmamış olmaları.
    Öğrenci olmaları gerekmektedir.

GEREKLİ BELGELER:
    Hak sahibinin çalıştığı kurum tarafından düzenlenmiş ve hak sahibi tarafından imzalanmış talep formu. (Ebeveyni çalışanlar için)
    Hak sahibinin emekli olduğu veya çekildiği kurum tarafından düzenlenmiş emekli olduğu tarihteki kadro derecesini gösterir belge (Ebeveyni emekli olanlar ve çekilenler için)
    2 adet biyometrik fotoğraf
    T.C. Nüfus Cüzdanı aslı (Nüfus cüzdanı aslı olmadan ve cüzdanda T.C. Kimlik numarası bulunmadan işlem yapılmamaktadır.)
    Öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenim belgesinin aslı.
    Parmak izi alındı belgesi (Pasaport işlemlerinde ilk önce parmak izi vermeniz gerekmektedir. parmak izi verdikten sonra tarafınıza parmak izi belgesi verilecektir.)
    Banka veya maliye veznesine yatırılan pasaport cüzdan bedeli ödendi dekontu,

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: Caner_Gnc

Pasaport için öğrenci belgesi mi? Ben pasaport çıkartırken okuldan "pasaport harç muafiyet" yazısı aldım. Sonra bunu vergi dairesinde mühürlettim, öyle aldım. Öğrenci belgesi falan sormadılar.

Hocam ben yeşil (hususi) pasaport alacağım onun için istiyorlar.

HUSUSİ DAMGALI PASAPORT
    18 YAŞINDAN BÜYÜK ÇOCUKLAR İÇİN ARANANŞARTLAR VE GEREKLİ BELGELER
    ARANAN ŞARTLAR:
    Evli olmamaları.
    25 Yaşını doldurmamış olmaları.
    Öğrenci olmaları gerekmektedir.

GEREKLİ BELGELER:
    Hak sahibinin çalıştığı kurum tarafından düzenlenmiş ve hak sahibi tarafından imzalanmış talep formu. (Ebeveyni çalışanlar için)
    Hak sahibinin emekli olduğu veya çekildiği kurum tarafından düzenlenmiş emekli olduğu tarihteki kadro derecesini gösterir belge (Ebeveyni emekli olanlar ve çekilenler için)
    2 adet biyometrik fotoğraf
    T.C. Nüfus Cüzdanı aslı (Nüfus cüzdanı aslı olmadan ve cüzdanda T.C. Kimlik numarası bulunmadan işlem yapılmamaktadır.)
    Öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenim belgesinin aslı.
    Parmak izi alındı belgesi (Pasaport işlemlerinde ilk önce parmak izi vermeniz gerekmektedir. parmak izi verdikten sonra tarafınıza parmak izi belgesi verilecektir.)
    Banka veya maliye veznesine yatırılan pasaport cüzdan bedeli ödendi dekontu,

Doğrudur, benimki düz pasaporttu.

• hocam ben de düz pasaport çıkarttırıcam da bu harçsız pasaport için sadece defter ücreti veriliyor sanırım doğru mu 80 küsür lira galiba ? Bir de bu harçsız pasaport için sadece eğitim amaçlı yurtdışına çıkanlara veriliyor dediler ? Ben şimdi öğrenci işlerine gidip pasaport harç muafiyet yazısı istesem direk verirler mi ( okul k.t.ü ) ?Son olarak bu pasaport kaç yıllık oluyor , öğrencilik bitene kadar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

hocam ben de düz pasaport çıkarttırıcam da bu harçsız pasaport için sadece defter ücreti veriliyor sanırım doğru mu 80 küsür lira galiba ? Bir de bu harçsız pasaport için sadece eğitim amaçlı yurtdışına çıkanlara veriliyor dediler ? Ben şimdi öğrenci işlerine gidip pasaport harç muafiyet yazısı istesem direk verirler mi ( okul k.t.ü ) ?Son olarak bu pasaport kaç yıllık oluyor , öğrencilik bitene kadar mı ?

Hacı ben erasmus ile gidiyorum. Pasaport harç muafiyet yazısını okulun Erasmus ofisi hazırladı. Harçtan muaf olsak da 82 lira defter parasını yine veriyoruz. Pasaportu da 1 yıllık çıkardılar. Okulun verdiği pasaport harç muafiyet yazısında bu süreyi belirtiyorlar ama 1 yıldan fazla vermezler.
  • sinless34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bilgi paylaşımı için teşekkürler öncelikle.
    Ben de aynı sorunun cevabını arıyorum ve "geçerlidir" derken kendi tecrübeniz midir veya sordunuz mu yetkili birine merak ediyorum. (Haftaya başvurmak için emin olmam gerek, varsayım yapmıyorsunuz umarım :/ )
  • 1. E devlet öğrenci belgesi kabul ediliyor
    2. Başvurudan 2 gün sonra pasaport evinize geliyor
    Kendi tecrübemdir.

• Çook teşekkür ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melihkara1

Merhaba, bilgi paylaşımı için teşekkürler öncelikle.
    Ben de aynı sorunun cevabını arıyorum ve "geçerlidir" derken kendi tecrübeniz midir veya sordunuz mu yetkili birine merak ediyorum. (Haftaya başvurmak için emin olmam gerek, varsayım yapmıyorsunuz umarım :/ )

Yukarıda cevaplamış arkadaş varsayım yapmıyorum tecrübe onuda geçtim resmi evrak zaten edevlet üstünden alınan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beleşe pasaport alabiliyor muyuz? Öğreciyim, okuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "...müracaata gelirken Öğrenci olduklarına dair okuldan ıslak imzalı ve mühürlü son (6) ay içerisinde alacakları öğrenci belgesi getirilmesi gerekmektedir. "
    Bu cümleyi kullanmasalar ben de tereddüt etmeyecektim, kapı gibi e-devlet belgesi yoksa, katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Bones

1. E devlet öğrenci belgesi kabul ediliyor
    2. Başvurudan 2 gün sonra pasaport evinize geliyor
    Kendi tecrübemdir.

Geçen hafta öğle vakitleri başvuru yaptım. Cuma günü 15.30 civarı pasaport basılmıştır diye mesaj gelip ptt gönderi numarası gönderildi. Bugün de pasaportu teslim aldım.

Ben öğrenci belgesini e-devletten aldım. Polis memuru kontrol edip kabul etti. @Melihkara1
  • 199 u arayıp sorduğumda ordaki kötü konuşan biri bana en olmayarak ıslak imzalı olmak zorunda dedi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.