Şimdi Ara

Paralel mi seri mi nasıl anlıyoruz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.devreyapimi.com/wp-content/uploads/2011/11/polis_flasher_3_cakar.jpg

Şu devreyi yapmak istiyorum. Gerekli olacak tüm devre elemanlarını aldım ancak okuma sorunum mevcut. 555 ve 4017 entegrelerinin bacakları bu şemada karışık verilmiş ben hangi bacak kaç numara nasıl anlayacağım bu ilk sorum.

İkinci olarak Q1 ve Q2 elemanlarını bulamadım bunları takmasam bişey olur mu?

Bu devre için kahverengi delikli kart aldım. Bu deliklerden elemanların bacaklarını sokucam arka taraftan lehim atıcam ardından kablo ile birbirine bağlayacağım yanlız bunlar birbirine nasıl bağlanacak onu bilmiyorum hangi bacak hangisine bağlanacak. Seri paralel okuyamıyorum.

• sorununa cevap verecektim ama hic ugrasma Q1 ve Q2 olmazsa olmaz.

Yinede birazdan yardım edicem bekle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

sorununa cevap verecektim ama hic ugrasma Q1 ve Q2 olmazsa olmaz.

Yinede birazdan yardım edicem bekle.

q1 ve q2 buldum internetten sipariş verdim o tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 21 Ağustos 2014; 23:24:49 >
  • ne555 in bacak sıralaması.
     Paralel mi seri mi nasıl anlıyoruz?

• AAT.BH kullanıcısına yanıt
    Q1 ve Q2 yerine NPN transistör de kullanabilirsin.

ben bu devreyı cızmıstım zamanında eger baskı devre yapacaksan yollayayım devreyı baskı yapar
    kolayca lehımlersın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 22 Ağustos 2014; 19:20:02 >
    555 entehresi bacak sirasihttp://elektronikdevreler.org/wp-content/uploads/2013/03/555_0.gif
    4017 entegresi bacaksirasihttp://ibrahimonur.com/wp-content/uploads/2013/12/4017.gif led bagliyacasaniz drekt entegrenin bacagindan cikis alabilirsiniz,, 10w ampul veya seritled bagliyacaksaniz, yüklenici anahtarlama transtoru q1 ve q2 gerekli
    Dikkat bence devrede yalnislik var,, q1 ve q2 nin birer bacagi arasinda ampul olmasi gerekiyor. Bu sekilde iletime gecince devre + ve eksisi kisadevre olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 23 Ağustos 2014; 12:12:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce yalan mı gerçek mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • japon_japon kullanıcısına yanıt
    banada gönderebilir misin birde ledlerin yanıp sönme hızını kontrol edebiliyor muyuz
  • devredeki pot, ledlerin yanma ve sönme hızlarını ayarlıyor. yalnız q1 q2 mosfett'leri önüne yük bağlamamışlar. devreye yüzde yüz sadık kalırsan, kısa devre olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

banada gönderebilir misin birde ledlerin yanıp sönme hızını kontrol edebiliyor muyuz

evet ledlerin hızını kotrol edebılıryoruz istiyorsan sanada gondereyım pm den ulas
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.