Şimdi Ara

Paralel İthalat S3 İçin CSC Kod Değiştirme ve Kies Güncellmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
15.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Metro dan aldığım S3 paralel ithalat ürünü ve almanya romu yüklüydü..Türkiye resmi romu kullanan arkadaşlar güncelleme geldiğini söylediler..Ben wifi üzerinden ve kies üzerinden son güncellemeler zaten yüklü diye uyarı aldım..Bunun üzerine 4.1.2 türkiye resmi romunu kurdum..Bu sefer de kies de cihazınız kies ile güncellemeyi desteklemiyor diye bir uyarı aldım..Bu sorun şu yüzdenmiş..CSC kodum AFR idi ve TUR olmadığı için bu sorunu veriyormuş..CSC kodunu değiştirmek için *#272*imei numaranız# yaptığınızda CSC kodunu değiştirebiliyorsunuz..Fakat bu kod 4.1.2 ve 4.1.1 sürümlerinde işlemiyor..

Bunun üzerine araştırdım ve bu kodun 4.0.4 de çalıştığını öğrendim..Cihazım rootlu değil ve play storedeki csc kodu değiştirme programını çalıştıramadım..

Ben de naptım..Sammobile sitesinden 4.0.4 romunu indirdim..Rom yüklendikten sonra cihaz samsung yazısında kaldı malesef..Bataryayı söktüm ve wipe data ve wipe cache yaptım..Cihaızımı yeniden başlattım ve açıldı..

*#272*imei numaranız# tuşladım ve kodlar önüme geldi..AFR olan csc kodumu TUR olarak seçip install dedim..Telefon yeniden başladı android ayarlarını yaptım ve ana ekrana ulaştım..Wifi falan açmadan kiese bağladım ve güncellemeler gözüktü..Şu anda 4.1.2 son sürümü yüklüyorum..

Özet olarak odin ile son sürümü yüklediğinizde sizin csc kodunuz değişmeyecektir ve kies ile güncelleme yapamazsınız..Odin modin olmasın ben kies ile sadece orjinal güncelleştirmeleri almak istiyorum derseniz 4.0.4 e dönüş yapıp csc kodunu değiştirip tekrar 4.1.2 yi kurabilirsiniz..

Umarım bu sorunu yaşayan arkadaşlar için yardımcı olmuştur..

• Dun aynilari benim de basima geldi korktum tel acilmayinca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srknpower

Dun aynilari benim de basima geldi korktum tel acilmayinca

Ben de korktum ilk deneyimimdi rom olaylarında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lemans

quote:

Sizde de pili cikarana kadar hep restart atti dimi

• quote:

quote:

quote:

Hayır samsung yazısında kaldı ilerleme olmadı hiç..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır samsung yazısında kaldı ilerleme olmadı hiç..

Bende de ilerlerleme olmadi ama telefonu kapadim kendi acildi tekrar kaldi yazida en sonunda pili cikardim :)

• CSC kodunu nasıl kontrol edebilirim. Androd 4.1.2 sürümü var S3'mde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0SCHIN0

CSC kodunu nasıl kontrol edebilirim. Androd 4.1.2 sürümü var S3'mde

*#1234# tuşlayınca rom bilgileri geliyor onları google a yazarsanız hangi ülke romu olduğunu öğrenirsiniz..

Bu arada son türkiye romu gerçekten çok akıcı..Eski romumda tuşa basıyordum biraz bekleyip yanıyordu ekran bunda çat diye geliyor :)
  • quote:

quote:

CSC kodunu nasıl kontrol edebilirim. Androd 4.1.2 sürümü var S3'mde

*#1234# tuşlayınca rom bilgileri geliyor onları google a yazarsanız hangi ülke romu olduğunu öğrenirsiniz..

Bu arada son türkiye romu gerçekten çok akıcı..Eski romumda tuşa basıyordum biraz bekleyip yanıyordu ekran bunda çat diye geliyor :)

hocam senin csc kodunda ne yazıyor. benım sonunda EMC1 yazıyor.
  • Benim de öyle.Siz de türkiye romu kurulu demekki..
  • quote:

Benim de öyle.Siz de türkiye romu kurulu demekki..

iyide bana niye güncelleme gelmiyo ya :D
  • Hocam resmi Türkiye romunu nasil yukleyebiliriz

• quote:

Benim de öyle.Siz de türkiye romu kurulu demekki..

hocam şimdi kontrol ettim . Greece :D yunanistan'ın 2013 Mart güncellemesi var benım telefonda yani yunan çıkışlı.

illa root mu atmak lazım ya pff hiçte yapmadım beklıcez mecbur yunanlara vermelerını :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KheY

Hocam resmi Türkiye romunu nasil yukleyebiliriz

http://www.hotfile.com/dl/224680328/20e1e19/I9300XXEMD3_I9300OJVEMC1_TUR.zip.html
    Bunu indirip odin ile kurabilirsiniz..

Root a gerek yok..

Çok TUR a çevirmek istiyorsanız dediğim gibi 4.0.4 versiyonuna dönüp o kodu yazarak çevriliyor..Ama telefon sıfırlanıyor..
  • gerek yok hocam saolun. zaten performans acısından bi sıkıntı yaşamıyorum 4.2.2 bekleriz problem degıl. zaten benımkıde 2 ay oncekı sürüm. mart'da çıkmış.

tek merak ettiğim benım cihazda akıcı hiç kasma yaşamıyorum ama ram 450'den aşağı pek duşmuyor sizde ram kullanımı nasıl ?
  • quote:

gerek yok hocam saolun. zaten performans acısından bi sıkıntı yaşamıyorum 4.2.2 bekleriz problem degıl. zaten benımkıde 2 ay oncekı sürüm. mart'da çıkmış.

tek merak ettiğim benım cihazda akıcı hiç kasma yaşamıyorum ama ram 450'den aşağı pek duşmuyor sizde ram kullanımı nasıl ?

Şu an baktım 695 :)

Bu sürümde ram kullanımı düşmüş demişlerdi ama pek öyle değil gibi..
  • Su tr romu kurmak istiyorum da biseyler yanlis gider ya da garanti dışı kalır diye korkuyorum guncellemeler eninde sonun da her rom a gelir zaten degil mi

• quote:

quote:

gerek yok hocam saolun. zaten performans acısından bi sıkıntı yaşamıyorum 4.2.2 bekleriz problem degıl. zaten benımkıde 2 ay oncekı sürüm. mart'da çıkmış.

Şu an baktım 695 :)

Bu sürümde ram kullanımı düşmüş demişlerdi ama pek öyle değil gibi..

kurmaya gerek yok o zaman :)

tekrar teşekkür ederim 4.2.2 beklicez artık :)
  • Arkadaşlar csc kodun değişmesi yani TUR yapılabilmesi için 4.0.4 olması şart değil, romun MultiCsc olması şart. Sammobile'den Türkiye seçip 4.1.2 romu indirip kurduğunuzda ki o MultiCsc'dir, marketteki programla kolayca değiştirebilirsiniz. Bunun için haliyle root olması gerekli. Framaroot'un son versiyonlarıyla da bunu halledersiniz.
  • sammobile den 4.1.1 turkiye romunu indirin kurun.
    googleplayden csc yazınca ilk çıkan uygulamayı kurun o csc kodunu değiştirecektir. bu kadar basit
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.