Şimdi Ara

Paragraf sorularını hızlı çözmek için taktik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
9
Favori
6.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu çok önemli benim için . paragraflarda çok uzun zaman harcıyorum . yanlış fazla çıkmıyo orda sıkıntı yok ama zaman benim için problem . 3 saatte 150 paragraf sorusu çözebildim ancak . ciddi bir problem gibi görünüyor . yardımcı olabilcek ,şöyle yaparsan daha hızlı olursun diyebilcek birileri varmı acaba ? çok sıkıntılı bir konu gerçekten.

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm çıkarsa diye takip :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not Found kullanıcısına yanıt
    Onu bunu boşverde 3 saat hiç mi sıkılmadın
  • quote:

Orijinalden alıntı: okandevrim

valla ha ben paragraf testi çözerken cok sıkılıyorum

bol soru cözmekten baska caresi yok malesef
  • efe.1905se kullanıcısına yanıt
    Hocam adam 3 saat diyor ben paragrafı görünce zaten o an sıkılıyorum
  • quote:

Hocam adam 3 saat diyor ben paragrafı görünce zaten o an sıkılıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Paragraf için taktik var mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de aynı problem var deneme sınavında 60 dakikada ancak bitiyor Türkçe. hele evdeysem konuyu açan arkadaş gibi daha uzun sürüyor. bu sorunu yaşayıp aşan yönlendirirse çok iyi olur

• Hızlı okuma yöntemlerini anlatan kitaplar var. Göz alıştırmasıyla biraz daha hızlı okuyabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

quote:

valla ha ben paragraf testi çözerken cok sıkılıyorum

bol soru cözmekten baska caresi yok malesef

aynen tek bildiğim yöntem o çünkü ancak çözerek aşabilirim bu sorunu ama extra yöntem lazım
  • Çok fazla soru çözün.
    Paragraf sorularında cevap sorunun içindedir.
    Eğer çok fazla çözerseniz cevabı önceden tahmin edebilirsiniz.
    Çok fazla soru çeşidi olmayan bir konu olduğundan kitap okuyarak ve çok soru çözerek rahatlıkla kısa sürede bitirilebilir.
    Dersanede derece sınıfındaydım.Bir arkadaşım türkçede çok vakit harcadığından yakınıp duruyordu.Ama 2 ay sonra türkçeyi 35-40 dk. bitirdiğini gördüm.Nasıl yaptığını sorunca da her gün 20 sayfa kitap okuyorum dedi.
    Yani kitap okumaktan kasıt test çözmenize mani olacak kadar değil, o 20 sayfa okuyormuş siz 40 okuyun emin olun çok vaktinizi almaz.Ayrıca anlama kapasitenizi de arttıracağından diğer dersleri de rahat çözersiniz.
    Bunun dışında önce soruyu okuyup şıklara hızlıca göz atın.Özellikle tırnak içine alınmış cümlelere ve yüklemlere dikkat edin(şıklarda).Bundan sonra soruyu okuyun, şıklar hakkında ön bilginiz olduğu için soruda sizden istenileni bulmanız kolaylaşır.
    KİTAP OKUYUN!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadherin

Çok fazla soru çözün.
    Çok fazla soru çeşidi olmayan bir konu olduğundan kitap okuyarak ve çok soru çözerek rahatlıkla kısa sürede bitirilebilir.
    Dersanede derece sınıfındaydım.Bir arkadaşım türkçede çok vakit harcadığından yakınıp duruyordu.Ama 2 ay sonra türkçeyi 35-40 dk. bitirdiğini gördüm.Nasıl yaptığını sorunca da her gün 20 sayfa kitap okuyorum dedi.
    Yani kitap okumaktan kasıt test çözmenize mani olacak kadar değil, o 20 sayfa okuyormuş siz 40 okuyun emin olun çok vaktinizi almaz.Ayrıca anlama kapasitenizi de arttıracağından diğer dersleri de rahat çözersiniz.
    Bunun dışında önce soruyu okuyup şıklara hızlıca göz atın.Özellikle tırnak içine alınmış cümlelere ve yüklemlere dikkat edin(şıklarda).Bundan sonra soruyu okuyun, şıklar hakkında ön bilginiz olduğu için soruda sizden istenileni bulmanız kolaylaşır.
    KİTAP OKUYUN!!!

sadece paraglar yüzünden kitap okumaya başladım , hiç bir faydasını görmedim . ama kitap okumayı bırakmadım paragraflar sayesinde kitap alışkanlıgım olusdu en azından :)

• Balzac Vadideki Zambak sindire sindire oku artış gelir.Celal Aydın Paragraf ÇKS çöz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmavisin

Balzac Vadideki Zambak sindire sindire oku artış gelir.Celal Aydın Paragraf ÇKS çöz.
    soruları gorunce sıkılanlar ıcın gercekten paragraf bir şeyler öğrettiyormuşcasına paragrafı okuyun paragraf cozmek cıdden cok kolaydır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Found

Bu konu çok önemli benim için . paragraflarda çok uzun zaman harcıyorum . yanlış fazla çıkmıyo orda sıkıntı yok ama zaman benim için problem . 3 saatte 150 paragraf sorusu çözebildim ancak . ciddi bir problem gibi görünüyor . yardımcı olabilcek ,şöyle yaparsan daha hızlı olursun diyebilcek birileri varmı acaba ? çok sıkıntılı bir konu gerçekten.

Günde en azından bir elli soru düzenli olarak ama paragraf çöz ben çok faydasını gördüm yirmi beş dakika da kırk paragraf çözebiliyorum zaten çözerken de kendine yeni taktikler buluyorsun ve düzenli olarak dediği mi yaparsan artık hangi soruda ne istediğini neyi nereye sakladığını anlıyorsun yani soru çeşitlerini tanıyorsun diyeyim

• quote:

quote:

Çok fazla soru çözün.
    KİTAP OKUYUN!!!

sadece paraglar yüzünden kitap okumaya başladım , hiç bir faydasını görmedim . ama kitap okumayı bırakmadım paragraflar sayesinde kitap alışkanlıgım olusdu en azından :)

Ek olarak da şu süre zarfından sonra kitap okumanın faydasını alacağını sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: matmazel123

quote:

quote:

Çok fazla soru çözün.
    KİTAP OKUYUN!!!

Ek olarak da şu süre zarfından sonra kitap okumanın faydasını alacağını sanmıyorum

Alıntıları Göster
    Kol gibi paragrafın ortasındaki çizili cümlenin anlamını falan soruyorsa o cümleden önceki cümleden başla. Biraz vakit kazandırır.

• Cümlede anlam sorularında numaralandırılmış cümlelerden önce o cümlenin şıkkkını oku.

Paragrafta ise hangisi olamaz hangisi çıkarılamaz sorularında klasik şeyleri sorar özgünlük biçem yalınlık vs vs. Paragrafı okurken bunların altını çiz bir daha bir daha okuma.

Kelimede anlam sorularında deyim vs soruyorsa hiç paragrafa bakma altı çizili kelimeyi oku geç %90 doğrudur.

Ben de anlattım ama 40 soru 30 dk da bitiyor öyle aham şaham hızlı çözmüyorum

• Garip gelebilir ama ben ritim tutarak çözüyorum. Odaklanıyorum bir yandan da ayaklarımla kelimeleri vurguluyorum. En son denemede Türkçe 3 yanlış felsefe fulldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrphs -- 17 Kasım 2013; 10:19:50 >
  • quote:

Bu konu çok önemli benim için . paragraflarda çok uzun zaman harcıyorum . yanlış fazla çıkmıyo orda sıkıntı yok ama zaman benim için problem . 3 saatte 150 paragraf sorusu çözebildim ancak . ciddi bir problem gibi görünüyor . yardımcı olabilcek ,şöyle yaparsan daha hızlı olursun diyebilcek birileri varmı acaba ? çok sıkıntılı bir konu gerçekten.

HEP BİLİNDİK TAVSİYELER VAR. ÇOK SORU ÇÖZ, KİTAP OKU VS. Ben de daha önce bir arkadaşın yine aynı konudaki sorusuna şunları yazmıştım:

1- Ana fikir sorularında asıl verilmek istenen mesajı bulamıyor olabilirsin. Şimdi bir paragrafta bir tane ana fikir olur. İkincisi olmaz. Ama yardımcı fikirler olabilir. Burada ana fikirlerle yardımcı fikirleri karıştırıyor olabilirsin. Ana fikir parçanın geneline yayılmış bir düşüncedir. Yazar bu düşünceyi iletmek için paragrafı yazmıştır. Yardımcı fikirler ise bu temel düşünceyi destekleyen ve paragrafın geneline yayılmamış düşüncelerdir. Bu ayrıma dikkat et.

2- Paragrafın konusunu bulamıyor olabilirsin. Aslında konuyu bulmak çok kolay. Paragrafı oku ve kendine sor "Bu paragrafta ne anlatılmış?". Sorunun cevabı şöyle şeyler oluyor: Kültürün insan üzerindeki etkisi, modernleşmenin götürdükleri vs. Unutma, konu mesaj iletmez. Sadece parçada genel olarak ne anlatılmış onu söyler. Burada da parçanın bütününde anlatılan şeyi bulmalısın.

3- Parçadan çıkarılamayacak yardımcı fikirleri çıkarıyor olabilirsin. Genellikle birkaç kelime üzerinden gidiliyor. Şıklarda da o kelimeler kullanılıyor. Ama aynı kelimenin kullanıldığı bu cümleler arasında küçük bir anlam farkı oluyor. Mesela paragrafta "kültür farklılığı" geçiyor. Şıklardan birinde de aynısı var. Ama cümlenin tamamına baktığında aynı anlamı vermediğini görüyorsun.

AMA BAŞKA PÜF NOKTALARI GÖRDÜM AZ ÖNCE. GAYET MANTIKLI. ONLARI PAYLAŞIRIM YİNE... İLKİNİ AYNEN YAZIYORUM:

TANIK GÖSTERME İLE YAZILAN PARAGRAFLARDA (TANIK GÖSTERMENİN NE OLDUĞUNU İPUCU OLARAK VERMİŞLER) ANA FİKİR DOĞRUDAN AKTARILAN CÜMLEDEDİR. BUNUNLA İLGİLİ ÇIKMIŞ SORU DA VERMİŞLER AMA KOPYALANAMIYOR. O YÜZDEN SADECE TEKNİĞİ YAZDIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ordubozan1 -- 17 Kasım 2013; 11:05:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.