Şimdi Ara

Soru bankası çözer gibi leetcode çözmek mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Leetcode’daki orta düzey soruları çözebiliyorum. Sürekli bunlarla pratik yapıp zor zorularda ustalaşmak mantıklı mı yoksa erken mi? Genelde faang mülakatlarına hazırlananlar son sınıfta yapıyor.

görüşleriniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Leetcode çözebilmek için dsa bilmek şart mı, hazırlıkta çalışmaya gerek var mı yoksa fantezi mi olur?

• songünorganik kullanıcısına yanıt

dsa bilmek şart yoksa çoğu soruyu çözemezsin. hazırlıkta vaktin çoksa C bakabilirsin, bölümde afallamazsın, ben yazın bakmıştım, iyi ki de çalışmışım diyorum.

• C çalıştım hatta kapsamlı bir proje de geliştirdim file management, memory management vs. kullanarak.

bizde 1.sınıfta java öğrettikleri için şimdi de javaya geçtim, bunda da aynı path'i izleyeceğim.

şuan vakit baya bol, bütün bunları İngilizce çalışmanın dışında bile yetiştirebiliyorum, daha da kasmaya gerek var mı bilemedim.

C'ye bakma o zaman javadan devam et.

bölüme adapte olman açısından şimdiden çalışmaya başlamak güzel olabilir, rahat rahat 1. sınıf derslerini geçersin. 1. sınıfta da dsa'e odaklanırsın. ben şu an öyle yapıyorum.

bi arkadaşım c programlamadan kaldı bölümden de soğuyup bilkent endüstri'ye geçti. herhalde önceden çalışmasam ben de soğuyabilirdim.

leetcode için herhangi bir eğitim şart değil, dsa temelleri bilmeniz işe yarar ama okul eğitimiyle çok bir alakası yok bence.

Competitive programming'de en iyi olan gennady'nin IOI'de 11 yaşında silver, 12 yaşında gold medal aldığını düşünürseniz, gerekli olan eğitim düzeyi hakkında fikir yürütebilirsiniz.

• c mi kaldı yav bari c++ öğretselermiş çok daha güncel ve c nin tüm avantajlarına sahip.

Okulda öğretilen dsa çok havada kalıyor genelde. Çalıştığınız dilin data tiplerini(array , list, collection , IEnumarable, hasmap vs) bu tiplerin o dilde nasıl çalıştığını derinlemesine öğrenmeniz , mesela list tipi için sort , search fonksiyonlarını kullanırken arkada hangi algoritmaları kullandığını araştırmanız sizin için ilerde hem mülakatlarda hem de projelerde çok faydası olur. Zaten leetcode soru çözerken time ve space complexity konularına da dikkat ediyorsan bunları biliyorsundur o dil için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 7 Mart 2025; 18:29:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orta soruları çözebiliyorsan harbi iyiymiş, ben muhtemelen çözemem, pratiğim yok.

Mülakat öncesi hazırlanmak daha mantıklı, gireceğin şirketin sık sorduğu sorulara çalışırsın.(faang ve benzeri bir şirket ise)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.