Şimdi Ara

Para kazanmak icin oyun yapilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar okuyorum paraya ihtiyacim var ve android sisteminde oyun yapip kazanabilirim doye dusundum. Ancak ne kadar etkili olur bilmiyorum aylik 1 dolar falan gelcekse zaten ugrasmayacagim ama 50 100 dolar civari gelirse okul icin cok yararli olur. Ama emin de olamiyorum cunku oyun yayinlamak da 25 dolar sanirim. Sice baslayip kendi oyunumu yapip gelir elde edebilir miyim? Eger kardan cok zarar edeceksem baska alanlara yonelmeyi dusunuyorum sizin de fikrinizi alayim dedim, 1-oyun mu uygulama mi yapmaliyim?
    2-ne tur oyun veya uygulama tutar sizce?
    3-reklam vermek icin bir alt sinir var mi?
    4-aylik ortalama bir uygulama ne kadar getirir?
    Trcrubeniz varsa ve sorularimi cevaparsaniz cok memnun olurum. Simdiden tesekkurlern

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonsuz (flappy bird ,temple run gibi )oyunları en çok tutulan oyunlar para reklam tıklama oranına göre değişir oyunun tutarsa çok fazla kazanabilirsin tecrübem yok ama hem kendimi geliştirmek hem de yıllardır içimdeki oyun yapma isteğinden dolayı bende yarıyılda başlayacağım.
  • Nasıl bir oyun yapacağınıza da bağlı aslında, ancak bence daha da önemlisi marketing. Ben bu yabancı dili test eden/öğreten uygulamaların indirilme sayılarını görünce bir gazla quiz uygulamaları yaptım. Güzel de olduğunu düşünüyorum ama arkadaşlarımdan başka indiren yok. Diğer indiren insanlardan da - ki bu sayı 10'u geçmez - 50 kuruş bile kazanamadım öyle söyleyeyim.

Sorularınıza dönecek olursak; dediğiniz gibi tek seferlik $25 veriyorsunuz, sonra istediğiniz kadar oyun yükleyebilirsiniz Play Store'a. Reklam vermek için bir alt sınır var mı sorusunu anlamadım doğrusu, oyunun ortasında bir anda çıkan interstitial reklama izin vermiyorlar, genelde bölüm geçildiğinde veya yanlış bir şey yapıldığında müsade ediliyor bu reklamın konulmasına. Diğer reklam türü olan banner reklamları oyunun/uygulamanın altına veya üstüne koyabilirsiniz ama onlarda genelde kullanıcıyı irite ediyor. Hevesinizi kursağınızda bırakmayayım ama kendi tecrübelerim bu yönde, pişman mıyım vakit ayırıp uygulama yaptığıma? Kesinlikle hayır, ama şu kısa sürede de emeğimin karşılığını alamamak biraz üzdü beni. Umarım sizin yaratıcı fikirleriniz vardır ve yazdığınız oyunlar/uygulamalar tutar, başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp

Nasıl bir oyun yapacağınıza da bağlı aslında, ancak bence daha da önemlisi marketing. Ben bu yabancı dili test eden/öğreten uygulamaların indirilme sayılarını görünce bir gazla quiz uygulamaları yaptım. Güzel de olduğunu düşünüyorum ama arkadaşlarımdan başka indiren yok. Diğer indiren insanlardan da - ki bu sayı 10'u geçmez - 50 kuruş bile kazanamadım öyle söyleyeyim.

Sorularınıza dönecek olursak; dediğiniz gibi tek seferlik $25 veriyorsunuz, sonra istediğiniz kadar oyun yükleyebilirsiniz Play Store'a. Reklam vermek için bir alt sınır var mı sorusunu anlamadım doğrusu, oyunun ortasında bir anda çıkan interstitial reklama izin vermiyorlar, genelde bölüm geçildiğinde veya yanlış bir şey yapıldığında müsade ediliyor bu reklamın konulmasına. Diğer reklam türü olan banner reklamları oyunun/uygulamanın altına veya üstüne koyabilirsiniz ama onlarda genelde kullanıcıyı irite ediyor. Hevesinizi kursağınızda bırakmayayım ama kendi tecrübelerim bu yönde, pişman mıyım vakit ayırıp uygulama yaptığıma? Kesinlikle hayır, ama şu kısa sürede de emeğimin karşılığını alamamak biraz üzdü beni. Umarım sizin yaratıcı fikirleriniz vardır ve yazdığınız oyunlar/uygulamalar tutar, başarılar dilerim.

Anladim hocam. Bir alt sinir derken mesela uygulamayi gunde 50 kisi kullaniyor reklam firmasi gunde en az 1000 kisi kullanacak diye sart koyuyor mu onu merak ettim. Bir de acaba opengl icin onerebilecek kaynaginiz var mi java kodu icerisinde cok karmasik geldi. Bu arada ben de yabanci dil uygulamasi yapmayi dusunuyordum ama sonsuz oyunlar da bayagi tutuyor dediginiz gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.