Şimdi Ara

Para için hayallerini satmak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
2
Favori
6.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben mezuna kaldım. 100 sayfalık tercih rehberi kitabından 2 mesleği seçebilirim dedim ;

1. Endüstri mühendisi

2. Diş hekimi

Öyle bir kısır döngüye girdim ki kafayı yemek üzereyim.Herkes benim bu iki meslek arasında kaldığımı biliyor ama her kafadan ayrı bir ses çıkıyor herkes farklı bir şey söylüyor. Bende bir de bu foruma sorayım dedim.

İlk önce kendimi tanımlamam gerekirse; 18 yaşına gireceğim.Erkek çocuğuyum. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Annem benimle ilgilenir ama çok baskıcı bir insandır. Babam baskıcı bir insan değildir ama benimle ilgilenmez.( Ama babam maddi destek sağlar ). Doğduğumdan beri tek annem bana ebeveyn olmuş gibi hissediyorum çünkü babamla yaptığımız tek bir faaliyet yok desem yeridir. Ve babam genellikle pısırık mutsuz hayattan fazla keyif almayan bir insandır. Annem ise mutlu yeri geldiğinde hayatından keyif alabilen ama baskıcı bir tutuma sahip insandır. Bunları anlatmamın sebebi onların benim üzerimdeki olan etkilerini açıklama isteğimden. Ben çocukluğu sokakta yaşamadım. Hep ama hep apartman çocuğu oldum. Sürekli bilgisayar karşısında oyun oynayan birisiydim çocukken.
    Babam anneme ' Çocuğu sokağa salsana arkadaşlarıyla oyun oynasın' dermiş ama annem beni hiç bir şekilde sokağa bırakmazmış. Oğlumu tinerciler kaçırır sigara içirirler zarar verirler falan diye. Sadece ekmek almaya giderdim. Aslında haklı bir yaklaşım ama çokta haklı bir yaklaşım olduğu söylenemez. Bu kadar baskıya maruz kalmam yetmezmiş gibi genellikle annem ve birazda çevre tarafından 'sen çekingensin, sen utangaçsın, sen başaramazsın' gibi sürekli telkinler işitmek zorunda kalmıştım. Ve çocukken hep yeni ortama girdiğimde büyükler konuşurken annem de o konuşmaya katılırdı ve beni çekingen utangaç pısırık sakin sessiz konuşmak istemeyen olarak tanımlardı. Bunu bugün hala yapıyor. Yani benim büyüdüğümün hala farkında değil. Çünkü şuan bile bu telkinleri bana söylüyor. Ortaokulda bu baskıya rağmen 4-5 tane sevgilim olmuştu. Ama öğretmenlerim de annemin tarafında olduğu için buna izin vermemişlerdi. Annem beni sevgilim olduğu için neredeyse dövecekti. Babama söylemekle tehdit ederdi hep beni. O günleri o kadar iyi hatırlıyorum ki. Neyse ben lise sınavına çok çalışıp orta derecede iyi olan bir liseye gittim. Lisede ergenlik dönemimi yaşadım. Yeri geldi çok ağladım yeri geldi çok çabaladım babam benle ilgilensin diye ama nafile.Çünkü lise dönemimde annem de babamda benle gram ilgilenmedi. Haftalık harçlığım 50 TL idi. Evime otobüsle 1 saatlik uzakta bir okulda okuyordum. Babamdan hep kıyafet istediğimde kendi parandan al diye söylüyordu hep. Oysa param yoktu.Lisede herkesin giydiği yeni yeni botlarda gözüm kalıyordu hep. Eve gelip ağlıyordum.Ama babam orta gelirli bir insandı. Yani zenginde değil ama fakirde değildik. Herkes sosyal medyada arkadaşlarıyla gezip tozarken attığı fotoğraflar benim yüreğimi dağlıyordu.Bir gün bende olacağım diye hep hayal kurardım. Artık o telkinleri annem değilde lisedeki öğretmenlerim söylemeye başlamışlardı. Her söylediklerinde o kadar üzülüyordum ki anlatamam size. Çünkü hayalimdeki ben , bulunduğum kişiliğin zıttı birisiydi. Kendime yediremiyordum. Ergenlik döneminde de çok ama çok kısıtlamaya maruz kaldım. Şuan Lise 4 bitti. Mezun oldum lisemden. Fakat bir sene daha hazırlanacağımı biliyordum. Bunun için 3 yıllık lise arkadaşlarımı feda ettim. Onlar gitti ben kaldım.

Şuan bile annem boşuna kalma o hedefindeki sıralamayı fen lisesindeki öğrenciler yapar diyor. Bense onu dinlemeye tenezzül bile etmiyorum.

Aslında ruhum hep sosyal, arkadaşlarıyla birlikte ekip çalışması içinde olmak isteyen. Gerekirse bir çok şeyden feragat edebilen eleştiri yapmaktan çekinmeyen bir insanım. Matematiksel yönümde sosyal yönümde eşit sayılır. Ve hayal ettiğim kişiliğe üniversite de ulaşabileceğime adım gibi eminim. Çünkü beni herkes yeni tanıyacak. Telkin de bulanan kimse yok ki olsa bile sustururum konuşamaz.Ve şuan ders çalışırken arkadaşlarımla gezdiğimiz güzel günleri vb. hayal ederek motivasyon buluyorum. Şuan bile genellikle hayal kurarken hep çok iyi iş başaran bir başbakan gibi hep liderlik gerektiren şeyleri hayal ederim. ATATÜRK e de sonsuz hayranlığım vardır. Bu hayalden yola çıkarak kendimi yönetici mevkisinde olmayı hayal ettim. Ve bunu gerçekleştirmek istiyorum.

E tabii bu hayalimi etrafımdakilerle paylaşınca alay konusu oldum. Özellikle çevrem sen yapamazsın sen pısırıksın sen hımhımsın sen çekinirsin yapamazsın sen becermezsin sen konuşamazsın gibi olumsuz tepkiler aldım. Evet şuan maalesef ama maalesef böyle bir insanım ama değişeceğime yemin ettim ve bu değişikliğin hayaliyle ders çalışırım hep. Ve değişikliliği şimdiden planladım. Fakat onlara ruhum aslında sosyal olmamı söylüyor desem gülüp geçerler. Bilmezler çocukluğumun nasıl kötü geçtiğini.

Onlar da bana onun yerine diş hekimi olmamı önerdiler. Çook para varmış. Ki bende biliyorum çok para olduğunu. Fakat ben hastahane ortamını hiç sevmeyen bir insanım. Hastalarla ilgilenmekten keyif alamam. Kan görmek hiç istemem zaten. Çoğu tanıdığım diş hekimliğini anlattığında her defasında tiksinç duymuşumdur. Sonuçta bu kişilik meselesi. Benim iğrendiğim şeyden başkası keyif alabilir. Bu çok normaldir.

Bana senden iyi bir yönetici falan olmaz. Sürünürsün. Aylık hadi en iyi ihtimal 5 bin TL al ama hiçbir zaman 20.000 TL gibi bir diş hekiminin aldığı ücreti alamayacaksın diyorlar. İşte burada öyle bir tereddütte kaldım ki anlatamam. Sizce ne yapayım ? Hayallerimin peşinden gidip mutlu mu olayım yoksa aylık 20 bin TL alıp parayla mutlu olmayı mı seçeyim ? Sonuçta yaptığım işten para da kazanmak istiyorum.

AMA her ikisinde de 20.000 TL alacaksın istediğin mesleği seç deseler bir saniye düşünmem endüstri mühendisi olup kendimi deliler gibi geliştirmeye bakarım.

ŞİDDETLE TAVSİYE VİDEO:https://www.youtube.com/watch?v=YCn-WklpT_k

• Hayalleriniz bir meslekten ibaret, ne kadar basit..
  • Para için hayallerini satmak !

olm o yazı ne onu okuyana kadar yeni meslekler türer lan
    ben sana demedim mi kimseyi dinleme canın ne istiyorsa ona git diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 2 Haziran 2017; 22:52:16 >
  • Babana pısırık dememelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O mesleği seçersen para kazanacağın ne malum

• quote:

Orijinalden alıntı: elonardo

Para için hayallerini satmak !

olm o yazı ne onu okuyana kadar yeni meslekler türer lan
    ben sana demedim mi kimseyi dinleme canın ne istiyorsa ona git diye

Sen bu yorumu attın ya. Bu yoruma 30 like verecekler.
  • keyssi kullanıcısına yanıt
    Şikâyetiniz başarıyla iletildi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • la senin ort hani 98di bana sana özelden atayim matayim egomu seninle tatmin edemem falan diyodun

lan ne ayak ne ara mezuna kaldin ahahaha, obpni iyi sisirmisler belli genc

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Decline Dumbell Press

la senin ort hani 98di bana sana özelden atayim matayim egomu seninle tatmin edemem falan diyodun

Olm bir dur ya. Bir kere yalan atma öyle bir şey demedim. Hem çok sinirliyim kaç gündür ders çalışamyorum.
  • Bro bende dis ve endustri arasindayim aslina benzeriz sadece ben fen lisesindeyim ve hiçkimse basaramyacgimi soylemiyor basaracagimi soyluyor boun endustri gelmezse aile meslegi dis hekimligi yazacam hayirlisi

• sen onu boş ver dediğimi yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: frankey15

quote:

la senin ort hani 98di bana sana özelden atayim matayim egomu seninle tatmin edemem falan diyodun

Olm bir dur ya. Bir kere yalan atma öyle bir şey demedim. Hem çok sinirliyim kaç gündür ders çalışamyorum.

ne yalani la obp fotonu atmistin ozelden ales falan da yollarım egomu tatmin edecem falan diyodun sonra silmissin

• quote:

Orijinalden alıntı: gallantt

O mesleği seçersen para kazanacağın ne malum

Babamla konuştum. Sana muayenehanesi bile açarım sen yeter ki ol diyor hocam.
  • quote:

quote:

quote:

ne yalani la obp fotonu atmistin ozelden ales falan da yollarım egomu tatmin edecem falan diyodun sonra silmissin

Abi saçmalıyorsun ya. Çok nefret ederim söylemediğim şeyi söylediğim gibi kabul ettirmeye çalışanlardan. At ss görelim o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: inekmatur

Peki ya hayalin paraysa?

vay reyis nerelerdeydin bayadir goremiyorduk seni

• quote:

quote:

quote:

quote:

Abi saçmalıyorsun ya. Çok nefret ederim söylemediğim şeyi söylediğim gibi kabul ettirmeye çalışanlardan. At ss görelim o zaman.

anaa kardes zs almaya gittim valla kusura bakma rider diye bi elemanmis , gunahini aldim hakkini helal et

• quote:

quote:

quote:

Peki ya hayalin paraysa?

vay reyis nerelerdeydin bayadir goremiyorduk seni

Uzun zamandır yoktum biri demiş öldü, şimdi de yazsınlar kral geri döndü

• quote:

Orijinalden alıntı: kadmetin001

Bro bende dis ve endustri arasindayim aslina benzeriz sadece ben fen lisesindeyim ve hiçkimse basaramyacgimi soylemiyor basaracagimi soyluyor boun endustri gelmezse aile meslegi dis hekimligi yazacam hayirlisi

Ailen diş hekimi olduğunu söylemişsin. Nasıl meslekleri zor mu kolay mı ? Of offf hiç istemiyorum ki.
  • frankey15 hocam valla ayip ettim sana konunu okudum goruslerimi yazayim bi ozur olsun

hayalin ne bunu dusun, mesela bende bu ikilemde bir zamanla3 kaldim ve bana en uygun meslegin dis olduguns karsr verdim neden mi
    1- hayallerim hobilerim icin para lazim
    2- hayallerim ve hobilerim arasinda mf3 mf4 tm3 ... ile secilecek hic bir meslek yok kisaca mesleklerin hic biri ilgimi çekmiyor
    3- hayallerim fitness v2 muzikle ilgili ikisi de masraflı seyler bu ikisine meslek olarwk yonelsem ac kalirim yada bar koselerinde eskirim
    4- dişçilik zor mor ama en azindan parasi garanti para icin seçeceğim mesleklere bakiyorm muhlikler elendi kendini geliştirmezsen para yok, dis oyle değil ama disi cek parayi al bu kadar

kendine bi sor kendini ilerde nasil gormek istiyorsun en buyukhayalin patron olmaksa git endustriyaz hobilerin benim gibi baskaysa disi yaz, hic bir meslege ilgi duymayan bir adam icin en iyi meslek dis

• quote:

frankey15 hocam valla ayip ettim sana konunu okudum goruslerimi yazayim bi ozur olsun

hayalin ne bunu dusun, mesela bende bu ikilemde bir zamanla3 kaldim ve bana en uygun meslegin dis olduguns karsr verdim neden mi
    1- hayallerim hobilerim icin para lazim
    2- hayallerim ve hobilerim arasinda mf3 mf4 tm3 ... ile secilecek hic bir meslek yok kisaca mesleklerin hic biri ilgimi çekmiyor
    3- hayallerim fitness v2 muzikle ilgili ikisi de masraflı seyler bu ikisine meslek olarwk yonelsem ac kalirim yada bar koselerinde eskirim
    4- dişçilik zor mor ama en azindan parasi garanti para icin seçeceğim mesleklere bakiyorm muhlikler elendi kendini geliştirmezsen para yok, dis oyle değil ama disi cek parayi al bu kadar

kendine bi sor kendini ilerde nasil gormek istiyorsun en buyukhayalin patron olmaksa git endustriyaz hobilerin benim gibi baskaysa disi yaz, hic bir meslege ilgi duymayan bir adam icin en iyi meslek dis

Hocam benim hayallerimde öyle. Hele fitnes var ya offf ağlicam yemin ederim. Yani ben 2-3 dil öğrenmek. Work and Travel erasmus gibi şeyler de istiyorum.Ülke leri keşfetmek gezmek tozmak arkadaşlarımla sosyalleşmek falan ve bateri çalmaya da başlamak istiyorum. Dediğin doğru aslında bunların hemen hemen hepsi paraya bakar. :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99CF0AABE -- 2 Haziran 2017; 23:13:10 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.