Şimdi Ara

Kuşum evdeki tahta kapıyı kemiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
34.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar evde bir kuş besliyoruz daha doğrusu 2 taneydi birisini kaçırdık(maalesef :() Dişi olan sürekli evdeki tahta kapıyı kemiriyordu sonra bu da alıştı o da kemirmeye başladı şimdi dişi kuş kaçtı ve o hala tahta kapıyı kemiriyor Herhalde hoşlarına gidiyor ama sizce bir zararı var mıdır evde bazen boğazını temizler gibi sesler çıkarıyor sizce bu zararlı mıdır

Bir de tırnakları uzun gibi kesmeli mi yoksa kesmemeli mi yoksa bir veteriner tarafından mı kestirelim

Bir sorum daha olacak evde kuş kumu var yemine karıştırın veya kafesin içine dökün (bizim kafes ızgaralı bu hiç bir işe yaramaz) diyor.

Sizce kuş kumu da bu vitaminsizlik veya eksikliği giderir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 20 Temmuz 2009; 15:31:36 >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşları ve Diğer Evcil Kuşlar Neden Tahta Kemirir?

Muhabbet kuşları, sultan papağanları ve diğer evcil kuşlar, tahta gibi sert malzemeleri kemirme davranışı sergileyebilirler. Bu davranışın birkaç olası nedeni vardır:

Yavruların Gagası Uzar: Yavruların gagaları sürekli büyür ve onları aşındırmak için tahta gibi sert yüzeyler kemirmeleri gerekir.

Doğal Kemirme İhtiyacı: Kuşlar doğal olarak gagalarıyla çeşitli malzemeleri kemirmeye ihtiyaç duyarlar. Bu davranış, vahşi ortamlarında yiyecek arama ve yuva yapma gibi içgüdüsel ihtiyaçlarını karşılar.

Mineral Eksikliği: Kuşlar, kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum ve diğer mineralleri tahtadan alabilirler. Tahta kemirmeleri, bu minerallerdeki bir eksikliği gidermeye yardımcı olabilir.

Sıkıntı veya Stres: Sıkılan veya stresli kuşlar, kemirme yoluyla bu duygularını dışa vurabilirler. Tahta üzerindeki düzensiz kemirme izleri, kuşun sıkıntılı olabileceğinin bir işareti olabilir.

Davranış Sorunları: Kuşlar, dikkat eksikliği veya obsesif kompulsif bozukluk gibi davranış sorunları nedeniyle aşırı derecede tahta kemirme eğilimi gösterebilirler.

Tahta Kemirmenin Önlenmesi:

• Çiğneme Oyuncakları Sağlayın: Kuşlara tahta yerine çiğnemeleri için güvenli oyuncaklar verin.
    • Mineral Takviyesi İlave Edin: Kuşunuzun yemine kalsiyum içeren bir mineral takviyesi ekleyin.
    • Ortamını Zenleştirin: Kuşunuzun kafesi veya yaşam alanını, oyuncaklar, tırmanma alanları ve gizlenme yerleri ile zenginleştirin.
    • Düzenli Veteriner Kontrolü: Kuşunuzun anormal şekilde tahta kemirdiğini fark ederseniz, altta yatan bir sağlık sorununu dışlamak için onu bir veterinere götürün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Agaçkakansa normal.
    No problem.Everything's fine
  • bizimki perdeye asılıp kartonpiyeri kemiriyor

Orijinalden alıntı: kwnc1988

Agaçkakansa normal.

yok muhabbet kuşu bir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 20 Temmuz 2009; 15:28:59 >

• kartonpiyeri kemiriyorsa muhakkak kalsiyum eksikliği vardır. maalesef kafes kuşları vitaminsiz kalıyorlar.
    Sadece başka bir cenaze töreni..
  • gaga taşı alın

Şimdi faullü bir cümle ama gerçek. 2 sene önce beslediğim muhabbet kuşunun duvarda açtığı deliği görseniz bunu kuş mu yaptı dersiniz.
    Bulduğu herşeyi kemiriyordu şerefsiz.

Orijinalden alıntı: windsurf

Benim kuş duvarı deldi.

Şimdi faullü bir cümle ama gerçek. 2 sene önce beslediğim muhabbet kuşunun duvarda açtığı deliği görseniz bunu kuş mu yaptı dersiniz.
    Bulduğu herşeyi kemiriyordu şerefsiz.

Benim öbür kaçan kuş da öyleydi vallahi elime bir alıyordum elim yara bere içinde kalıyordu

Şİmdi bir de dişi kuş aldık Affedersiniz öyle azgın ki erkek kuş günde 3 4 kez yapıyordu ne yaptığını anlayın artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 20 Temmuz 2009; 15:36:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

kartonpiyeri kemiriyorsa muhakkak kalsiyum eksikliği vardır. maalesef kafes kuşları vitaminsiz kalıyorlar.

oha

teyzemin muhabbet kuşunu elimde tutup sıkmıştım üstüme sıçmıştı

kedilerden sonra kuşları da seviyom

• Gaga taşı al gagası kaşınıyordur zavallının.Ama alırsın gaga taşınıda kemirir tahtalarıda bırakmaz
    O kum olayınıda anlamadım.Vitamin eksikligi falan diorlar vitaminli yemler satılıyor onlardan ver kuşa.Birde ballı falan onların garip bir uzun çubuğa takılı bir şey var ismini bilmiyorum yem satan yerlerden falan bulursun onlardan da al koy kafese belki keser ozaman etrafı kemirmeyi kuş.
  • Başlığı sakat olarak düşünürsek vahim bir durum cidden

• benimkiside kemiriyor şuan 1 yaşnda eskiden ısırsa bile acımıyodu şimdi etimi koparcak

şaka bi yana gaga taşı bu problemi çözebilir kanımca
  • kuşunuzun kalsiyum eksikliği var. Kafeslere konulan gagataşı ile kuş hem kalsiyum eksikliğini gideriyor hemde gagasının düzgün olmasını sağlıyor. Kafesinize kuşunuzun yaşına göre bir gaga taşı almanızı tavsiye ediyorum.

Kuşunuzun tırnaklarını kesmek yerine kafesinize ağaç tünek almanızı tavsiye ederim. ağaç tünekler tırnakların törpülenmesini sağlar ve uzamazlar.

Kum kuşun yediği yemlerin midesinde öğütülmesine yarar. Vitamin eksikliğine bir faydası yoktur diye biliyorum. Kum ile ilgili kafesinizde 2 yemlik varsa 1 tanesine kum koymanız yeterli olacaktır. Eğer tek yemlik varsa 1 tane daha yemlik alın derim. Vitamin için hazır mama alabilirsiniz yada haftada 1- 2 kez yumurta sarısını ufalayarak verebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: kertemeyenkele

Ya arkadaşlar evde bir kuş besliyoruz daha doğrusu 2 taneydi birisini kaçırdık(maalesef :() Dişi olan sürekli evdeki tahta kapıyı kemiriyordu sonra bu da alıştı o da kemirmeye başladı şimdi dişi kuş kaçtı ve o hala tahta kapıyı kemiriyor Herhalde hoşlarına gidiyor ama sizce bir zararı var mıdır evde bazen boğazını temizler gibi sesler çıkarıyor sizce bu zararlı mıdır

Bir de tırnakları uzun gibi kesmeli mi yoksa kesmemeli mi yoksa bir veteriner tarafından mı kestirelim

Bir sorum daha olacak evde kuş kumu var yemine karıştırın veya kafesin içine dökün (bizim kafes ızgaralı bu hiç bir işe yaramaz) diyor.

Sizce kuş kumu da bu vitaminsizlik veya eksikliği giderir mi

ÜCRETSİZ KARGO İLE TÜRKİYE HER YERİNE HİZMET VERİYORUZ..

• ayrıca arkadaşlar forumun amacı bence bilgi alışverişi yapmaktır.

vatandaş bir soru sormuş bazıları geyiğe aç gibi atlamış goygoy yapmış. Arkadaşlar biraz duyarlı olalım lütfen. Yardım etmek sadakadır. Lütfen birbirimize yardımcı olalım.

ÜCRETSİZ KARGO İLE TÜRKİYE HER YERİNE HİZMET VERİYORUZ..
  • Kuş azmış sen ona bi dişi al...kamışa su gelmiş taşmış
    The rest is up to you…

Muhammed Ali
  • benimkide kafesini kemirip deldi prison breakten mi ne özeniyolar nedir tam kaçmak üzereyken yakaladım keretayı gaga taşıda var orayı kemiriyor kemircek yer arıyo tülü kemiriyo her yeri kemiriyo ondan normal bişiy

Karadeniz Teknik Üniversitesi
    Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (2011)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.