Şimdi Ara

PanTürkist ' im soruları alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Nasıl bir Türkçüsün sen Türkçe Turan varken Yunanca Pantürkist'i kullanıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bionic.

Nasıl bir Türkçüsün sen Türkçe Turan varken Yunanca Pantürkist'i kullanıyorsun?

"Ben ne faşistim, ne demokratım. Ben, yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeğe tenezzül etmiyecek kadar milli şuur ve gurura malik bir Türk'üm. Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülüktür."
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil_20

quote:

"Ben ne faşistim, ne demokratım. Ben, yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeğe tenezzül etmiyecek kadar milli şuur ve gurura malik bir Türk'üm. Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülüktür."

Nihal Atsız in cümlesi o belirtseydin keşke. Ayrica adamin dediğiyle cevabin ne alaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Koydu geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pit0N

quote:

Koydu geçti.

Pan kelimesi latincede "birlik" anlamına gelir. Önek olarak kullanıldığında. önüne geldiği kavramların birliğini ifade eder.

Kısaca, pantürk tanımının antik yunan tanrılarından pan ile hiçbir alakası yoktur. Pan kelimesi evrensel siyasi literatürde birlik anlamına gelen önek olarak kullanılır. pantürkizm fransızların yada başka bir milletin verdiği isim değil. 1930'larda türkçülerin kendilerine ve ideolojilerine verdikleri adlardan birisidir. Fransızlar panturkisme der, Türkler pantürkizm der.

Sözlükte bir kelimenin yanında fransızca yazması o sıfatı sadece fransızların kullandığı anlamına gelmez. Kelimenin türkçeye hangi dilden geçtiğini gösterir. sözlükte demokrasi ve demokrat kelimelerinin yanında fransızca yazması sadece fransızların bu tanımlamayı yaptığı anlamına gelmez. Türklerde demokrat olduklarını bu kelimeyle anlatırlar.

Pantürkizm adı ittihat terakkiden beri kullanılan bir addır. Türkçülük, turancılık, pantürkizm kavramlarından sadece pantürkizm , Türkiye'ye özgü bir kavramdır. Ve diğerleriyle arasında nüans farkları vardır.

Türkçülük ve turancılık arasındaki fark. Türkçülük evrensel bir türk birliği gibi hedefe sahip değilken, Turancılık evrensel bir Türk birliği hedefine sahiptir. saltı Türkçü görüşler varoldukları ülkelerde o ülkedeki Türklerin durumu ve çıkarlarını diğer ülkelerdeki türklerden bağımsız olarak ayrı ayrı ele alırken. Turancılık tüm türklerin bir çatı altında toplanmasını hedefler ek olarak.

Türkçülük ve Turancılık, kafkasya ve orta asya'da başlayıp daha sonra Osmanlı ve bugünün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde olan topraklara gelmişken. Pantürkizm, Türkiye'de ortaya çıkmış bir siyasi akımdır. Pantürkizm adı ne fransızlar ne de başka bir millet tarafından değil. Bizzat bu ideolojiye sahip Türkler tarafından verilmiş bir isimdir.

Genel anlamda turancılık, türkçülük, pantürkizm aynı anlamda kullanılsada. Doktrinel anlamda aralarında nüans farkları olduğu gibi, farklı teşkilatlar ve farklı kadrolar tarafından isim olarak kullanılmışlardır.

"pan, anti, neo, de, ist" gibi siyasi ön ve son ekler tüm dünya milletleri tarafından kullanılır. Ve tüm dillere girmişlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_20 -- 14 Ekim 2014; 14:38:34 >

• Yere düşen kafataslarını ne yapıyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende panislamcıyım moruk

• Helal genç doğru yoldasın

• Bu ne lâ pan kek gibin neyin bişey herhal köyden yeni otogara inmişemde sorum didim di

• quote:

Orijinalden alıntı: Maul*

Bu ne lâ pan kek gibin neyin bişey herhal köyden yeni otogara inmişemde sorum didim di

hıhahahahaha lan ne kadar komikmişsin sen. Olmazsa sen bi git okuluna haa model şey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.