Şimdi Ara

Kuruyemişçi de çalışıyordum soruları alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok merak edilecek bir şey olmasa da adettendir diye açayım dedim konuyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kayısıları kurtlanmaması için ne yapıyorsunuz yada ürünlerin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antep fistiklari gercekten antepten mi geliyo yoksa arka bahcede yetistirip antep diye mi satiyonuz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yere düşen kuruyemişleri ne yapıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 21 Ekim 2018; 20:30:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğin kadar kuruyemiş yeme hakkın var mıydı ?
  • Ürünlere katkı atıyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karışık kuru yemişlerde pahalı olanların oranını nasıl ayarlıyorsunuz karışık kuruyemişler daha mı karlı yoksa tek tek alsak daha mı ucuza geliyor ?
  • Leblebileri toz yapıp ağız dolusu doldurarak 'yusuf yusuf' diyor musunuz?
  • bu işte para varmı ?
  • Arada dayanamayıp birkaç tane götürüyon mu ağzına ben çerez yemekten kovulurum anında sen nasıl yemeden durabiliyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kar oranının %100 üzerinde olduğunu biliyoruz. Peki tam olarak %kaç a tekabül ediyor ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu antep fıstığı falan neden bu kadar pahalı? Kaju vs.? Aşırı pahalı aga ya 1kg 60 lira falan o ne öyle.
  • Emekli olduktan sonra yapılacak iş. Açacaksın bir kuruyemişci gelir beklentin olmayacak takıl tüm gün dükkanda çerez ye. Süper

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaju neden bu kadar pahalı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Fındık bile baya pahalıydı bu sene .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayısı kolay kolay kurtlanmıyor. Zaten kurtlanacak vakti kalmadan satılmış oluyor ve yenisi ile değiştiriyoruz. Tezgahta olan yani sadece görsel olarak duran kayısıları ise bir süre sonra sertleşince sıcak su ile yıkıyoruz ve 1-2 saat bekledikten sonra satmak için hazır hale gelmiş oluyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHADOW

    Antep fistiklari gercekten antepten mi geliyo yoksa arka bahcede yetistirip antep diye mi satiyonuz
    Gerçekten Antep'ten geliyor ve kuruyrmişlerin boyutlarına göre fiyatları değişir. Biz en iri boyutlusunu satıyorduk ve kg fiyatı 89 liraydı. Ben Siirt fıstığını daha çok seviyorum o çok daha iri ve yemesi kolay ancak onun da antepe göre mahsulü az ve kg fiyatı 120 TL.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş bu işte para mı var mı. Babama açmayı düşünüyorum, 150 bine açılır mı. Bizim bu mahallede nerden baksan 25 senelik bir kuruyemişçi var, işlemese 25 senedir ayakta kalmazdı herhalde.
  • @yirthan
    Satıyoruz

    @Gambot
    Evet istediğim kadar yiyordum. Zaten bir süre sonra sıkılıyorsun çok canın istemiyor.
    @Ohol Oula
    Hayır biz herhangi bir katkı maddesi eklemiyorduk. Toptancıdan nasıl geldiyse o şekilde satıyorduk.
    @Konungariket Sverige
    Extra Lüx Karışık diye sattığımız pahalı karışıktan örnek vereyim. Tarifi şu şekilde. 4kg Tuzlu Fıstık, 2.5kg Antep Fıstığı, 2kg Badem, 1kg Kaju, 2.5kg Fındık. Görüldüğü üzere karışığın içinde kg fiyatı 30 lira olan Tuzlu Fıstık diğerlerinden çok daha fazla. Kilosu 125 lira olan Kaju ise sadece 1kg. Dolayısıyla eğer karışık almaz kendiniz karıştırırsanız ve içine tuzlu fıstık değil de kaju, antep vs ekletirseniz çok daha pahalıya gelir. Tuzlu Fıstık ile beraber kendiniz karıştırırsanız da hangisinden ne kadar koyulacağına göre değişir fakat hemen hemen aynısı olacaktır.
    @MatureHunter
    Bu işte para var mı ? Kesinlikle var. Ancak dükkanın yeri, müşteri kalitesi, toptancı ilişkisi gibi pek çok faktörü düşünüp işe öyle girmek gerekiyor. Benim çalıştığım adam yirmi senedir bu işi yapıyordu ve toptancılarla çok iyi arkadaş olmuştu. Sen sıfırdan bu işe girsen toptancı sana güvenemez ve vadeli mal vermez. Bir de kuruyemiş'te yazın hem iş olmaz hem de ürünler çabuk bozulur. Kışın iyi iş yapabilmen lazım ki yaz aylarında rahat edesin. Yazın adam bir karpuz alır 10 liraya ailecek oturur yer. 10 liraya kuruyemiş alayım dese tek kendisine bile yetmez. Ürünlerin kaliteli olursa müşteri pahalı der, ucuz olursa da beğenmez. Göründüğü gibi kolay bir iş değil yani.
    @Pijamalı Ninja
    Ben genelde badem, kaju, tuzsuz fıstık, fındık ve draje yiyordum. Bir de antepten özel olarak gelen kilosu 90 liralık lokum vardı onlardan çok yiyordum. Patronum abartmamak şartıyla yemeye laf edecek birisi değildi. İzin günümden önceki akşam paydosta kendisi kuruyemiş, lokum vs poşete koyar verirdi.
    @ruzgarnufel
    Her üründe değil ama bazı ürünlerde %100 kar var evet. Mesela hurmalar 60 liraya geliyor 75 e satılıyor. Yerli ceviz 25 liraya geliyor 35 e satılıyor. Kaju 99 a geliyor 125'e satılıyor. Üründen ürüne değişiyor.
    @İTÜinş
    Anteğ fıstığı 89, Kaju 125 lira şu an. Her yerde aynı değil ancak en kaliteli toptancıdan alıyorduk ve fiyatlar bu şekildeydi. Kaju ithal zaten 99'a geliyor. Doların artmasıyla ilgili fiyat epey arttı. Antep fıstığı ise yerli olmasına rağmen toptancılar pahalıya satıyor. Hani derler ya aracı götürüyor parayı diye işte o çok doğru.
    @The Ace of Spades
    İthal olduğu için doların artmasıyla o da iyice pahalandı. 125 lira şu an. Ancak Kaju genel olarak en lezzetli kuruyemişlerden birisi. Fındıktan falan pahalı olması normal. Fındığın mahsulü az diyorlardı ondan fiyat artmış ancak ne kadar doğru bilmiyorum.
    @break the cycle
    Üstte cevaplamaya çalıştım bu işte para var ama işten biraz anlamak, biraz çevrenin olması gerekiyor. Toptancılara karşı seni destekleyecek, vadeli ürün almanı sağlayacak dostların olursa çok iyi olur. Bizim patron bir köylüsünü destekliyor bu şekilde. Toptancı bizim patrona güveniyor ve tanımadığı o adama ürün veriyor. Benim çalıştığım dükkan İstanbul'un gelişmiş ilçelerinden birinin tam merkezindeydi ve 3 ortak 300 bin liraya açmışlardı. O kadar abartılı bir yer olmasın dersen de 150 bin liraya gayet güzel bir yer açılabilir tabi. Genelde bu işi yapanlar da hep aynı köylü falan oluyor. Sürekli aralarında telefonlaşmalar yaşanıyor. Sen şu ürünü kaça satıyorsun ? vs diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Türkolog_ -- 22 Ekim 2018; 11:57:49 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.