Şimdi Ara

Panik atağa kesin çözüm (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
8.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GODLİİKEE kullanıcısına yanıt
    Evet 5 yaşımda da bunlarla yatıp kalkıyordum. Neyse tartışılabilecek şeyler değil bunlar. Şizofreni hastasına gördüklerin gerçek değil aklında kuruyorsun demekle aynı şeyler bunlar. Konuşarak çözülebilecek dertler değil bunlar. Beyindeki fonksiyon bozukluğunun sebep olduğu sonucu konuşarak çözemezsin.
  • 2012 senesinde bende yaşadım bu panik atağı. 1 sene paxil kullandım çok iyi geldi, birazda sporla atlattım çok şükür. Bende kalp çarpıntısından çok baş dönmesi oluyordu, uykusuzluk vs. vardı. 2 sene önce uçakta tekrar başıma geldi ve diğer zamanlarda artarak devam etti. Sonunda yine psikiyatristin yolunu tuttum. 13 aydır Cipralex kullanıyorum, tabi terapide var. Çok şükür 13 aydır sadece 1 kere atak geçirdim o da doz arttırımında oldu, gayet normal. Bu aralar sporada başlayacağım. Tavsiyem şu olabilir, kesinlikşe stresli ortamlardan uzak durun. Meşguliyet bulun, monotonluktan uzak durmaya çalışın. Panik atak herkesin geçirebileceği bir durum. Böyle bir durum varsa mutlaka psikiyatriste gidin ve onun dediklerine kulak verin. Merak etmeyin geçecektir. Allah başka dert vermesin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Sen öyle inanmaya devam et.
    Afrikadaki insanın beyninde o fonksiyon çalışmıyor heralde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 207m kullanıcısına yanıt
    hocam bu doz arttırmı işi tehlikeli galiba , bende hayatımda ilk kez ağlama krizine girdim doz artışında cipralexde.
  • GODLİİKEE kullanıcısına yanıt
    Ya bi tutturmuşsun afrikalı da afrikalı, nereden biliyorsun birader afrikalılarda psikolojik rahatsızlık olmadığını? Sabah akşam afrikalılarla mı yatıp kalkıyorsun anlamadım ki.
    Adam nereden bilecek anksiyete ne bipolar ne, internet yok bilgi kaynağı yok, millet aç susuz psikolojik rahatsızlığının peşine mi düşecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Knock0uT_

    Panik atak geçirirken sonunda birşey olmuyorki bunu bir deneyimlesen kendi kendine çözmüş olcaksın zaten

    Hayatımda bir kere panik atak yaşadım tabi ilk başta bilmiyordum psikolojik birşey olduğunu ölüyorum diye ödüm b.kuma karıştı sonralar 2-3 derken farkettimki sonunda hiçbirşey olmuyor bunun farkına vardığım an panik atak falan kalmadı şuan o hissin nasıl birşey olduğunu bile unuttum
    Ben de bu sekilde kisa surede atlattim. Defalarca acile gittim her kontrol yapildi ve hicbir sorunum yok turp gibiyim. Once panik atak oldugunu ve beyninin bunlara sebep oldununa inanacaksin, kalbinin attikca hayatta kalacaginin farkina varacaksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamisama-

    Evet 5 yaşımda da bunlarla yatıp kalkıyordum. Neyse tartışılabilecek şeyler değil bunlar. Şizofreni hastasına gördüklerin gerçek değil aklında kuruyorsun demekle aynı şeyler bunlar. Konuşarak çözülebilecek dertler değil bunlar. Beyindeki fonksiyon bozukluğunun sebep olduğu sonucu konuşarak çözemezsin.
    Panik atak sizofreni gibi bir sey degil cok daha basit cozulebilir bir sey. Sadece terapiyle bile duzelecek bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee kendi ağzınla cevaplıyorsun zaten.Sizin işiniz gücünüz yok kendinizle uğraşıyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de panik atak rahatsızlığım var. Üniversite döneminden kalan mirasım. Sebebi hem stres hem de anlatacağım rahatsızlıktır. Yemek yiyorsam ya da seyahat halindeysem midem bulanacak korkusuyla başlar, büyür giderdi. Kapalı alanda duramaz, araca binemezdim. Ellerim ayaklarım karıncalanır, başımdan aşağı kaynar sular dökülür, kalbim yerinden çıkacak gibi olur, nefes alamaz, bayılacak ve bir anda kusacak gibi olurdum. Benim hep mideme vururdu, sıkıntım korkum midemdeydi çünkü. Hiç bir zaman kusmaz ya da bayılmazdım, sadece çok çok kötü olurdum o kötülük de beni tedirgin edip bu hallere sokardı.

    Bunun sebebi ise geçirdiğim bir ciddi mide rahatsızlığı diye düşünüyorum. Akşam bir anda fenalaşıp hastaneye kaldırılmış, 10 saat kadar hastanede kalarak 5 serum yemiştim. Saatlerce mide ağrısı ve bulantı eziyetini çekmiş, bir yandan ishal bastırdığı için o perişan halde, elde serum askılığıyla hasta yatağı - tuvalet arasında belki 20 kere gidip gelmişimdir. Akabinde zar zor içimi dışıma çıkarmıştım, neyseki sonrasında kesildi. Ne enfeksiyon ne bir hastalık bulmuşlardı. "Yediğin bir şey dokunmuş olmalı" denerek taburcu edildim. Enfeksiyon olmadığı halde sadece yediğim bir şey ile bu hale gelinebildiğini gördüğümde ne kadar tedirgin olduğumu tahmin etmişsinizdir. Stres ve bir daha olabilir korkusuyla halk otobüsüne, otobüse binemez, hastaneye gidemez, kapalı ortamlarda örneğin AVM gibi toplu yerlerde yemek yiyemez olmuştum. Bu mekanlardan kaçarak çıkıyordum o dereceydi, atak başladığında kontrol edemiyordum. O dönem 1 ay boyunca antidepresan (remeron) kullandım da idare edebildim. Üniversiteden mezun olunca şu an ailemin yanında daha iyiyim. Bahsettiğim mide rahatsızlığının üzerinden 10 ay geçmiş ama halen tam anlamıyla atabilmiş değilim...

    Gerçekten çok zor bir rahatsızlık. Hayattan bezdirir, psikoloji bozar, hayat kalitesini sıfıra indirir. Hiç bir hastalığa benzemez, sadece çeken bilir. Bu sıkıntıdan muzdaripseniz arkadaşlarınızla ailenizle bol bol konuşun, sakın içinize kapanmayın. Hayat kalitenizi düşürecek boyutlardaysa ve uzun zamandır devam ediyorsa psikoloğa ve psikiyatr'a gitmeyi ihmal etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 17 Ekim 2019; 0:53:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Doktora gitmedim ama Panik atak olduğumu biliyorum.

    1. Kapalı alanda ateş basması ve bunalma boğulma hissi
    2. Her an bayılacakmış gibi bir his
    3. Ölüm korkusu
    4. İnternet üzerinden kendine hastalık arama
    5. Olumsuz düşünme
    6. Göğüs sıkışması

    Nasıl baş ediyorsan diye sorarsan şunları yapıyorum.

    1. Uzun süreli uyumayı hayatından çıkar belirli bir saatin olsun mesela 23.00 ile 07.00 arası olabilir 8 saati kendine ayarla.
    2. Evde kahvaltı yapmak istemiyorsan çık bir parkta simit çay yap.
    3. Evde uzun süreli kalma kendini oyuna yada televizyona kaptırma.
    4. Sosyal hesaplardan uzaklaş sil gerekirse.
    5. Müzik dinle akustik tarzda dinlendirici.
    6. Çalışmıyorsan iş ara ve kendini oyala ve çevrendekilerle bütünleş.
    7. İlaç kullanmayı yavaşça bırak.

    Bunlar tavsiyeler.

    Diğer bir yön ise manevi eksiklik bana soracak olursan en büyük eksiklik bu.
    Namaz ve dua okumak insana gerçekten huzur veriyor. İçini rahatlatıyor.
    Tutup sana 5 vakit namaz kıl demiyorum mesela ilk günler bir vaktin namazını farzını kıl yavaş yavaş alıştır kendini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 17 Ekim 2019; 0:29:54 >




  • Zamanında yaşadığın şeyler panik atağa sebep olabilir. Mesela bende;

    Çocukken karanlıkta tuvalete giderken fareye basman ve korkarak ağlaman,
    Gece yarısı müstakil evimize camdan giren kedinin gecenin 04.00 beni ısırması ve karanlıkta ki çığlıklar benim psikolojimi bozmuştu. Bu olaydan sonra mesela arkadan birinin omuzuna dokunması ile korkmam.
    Küçükken bahçe de köpek kovalaması ve dağlık alandan yuvarlanmam.
    Korku filmi izleyip karanlıktan korkmaya başlamak
    Sevdiğin insanın yaptıklarını kafaya takman ve stres yapman ve en sonunda aman ne yaparsa yapsın deyip, her şeyi sineye ve bilinç altına atmanla beraber duygusuzlaşmak
    Bunlar say say bitmez bu gibi bir sürü neden yaşamı ve panik atağı tetikleyen şeyler açıkçası.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Aç İzzet güllü yü izle.
    1 ay sonra bu yaşadıklarına gülmezsen ben bu foruma bir daha adım atmam.
    https://www.youtube.com/watch?v=sWXMVBYx_kY&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=1JqrqG3PpcE&feature=youtu.be
    İzle gel konuşalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

    önce 6 ay cipralex kullandım zaten. baktım kuşu öldürmekten başka işe yaramayan prozac tipi bir antidepresan bıraktım. paxil abd de çok yaygın olduğundan başladım. mutsuzum diyenlerden daha çok anksiyete hastaları kullanıyor.

    Alıntıları Göster
    Kardesim sana paxil kim abd de cok yaygin dedi bilemiyorum ama paxil dedigin ilac amerikada belki de en az kullanilan ssri. O kadar fazla yan etkisi var ki diger ilaclar varken bunu hemen hemen kimse kullanmiyor. Hatta ben bu forumda gorunce cok sasiriyorum bu ilacin bu kadar yaygin kullanilmasina turkiyede.

    Obur bahsettigin ve hic bir ise yaramiyor dedigin escitalopram ise abd de en fazla kullanilan ssri zoloft (sertraline) ile birlikte. Sebebi de bu 2 ilacin yan etkilerinin digerlerine gore cok daha az olmasi ve hemen hemen ayni isi goruyor olmalari. Ha dersen ki paxil escitalopramden daha iyi geldi bana orasina bir sey diyemem cunku bu ilaclar kisiden kisiye farklilik gosterir fakat paxil amerikada en az kullanilan ssri soyledigim gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GODLİİKEE kullanıcısına yanıt
    Rüyada kolunun kesilmesi ve o an uyandığında kolunun ağrıması, beynin insana oynadığı bir oyun aslında.
    Aynı olayı biz uyanıkken yaşıyoruz. Beynine hükmetmeyi başarabilirsen zaten hastalığı yenebilirsin.
    Mesela; mükemmeliyetçilik.
    Örneğin; kullandığın cep telefonun ekranı çizildi bu telefon kusursuz olmaktan çıkıyor, onu her ele alışında gözün o ekran çiziğe gidiyor ve buda insanı strese sokuyor ve mutsuzluk yaratıyor.
    Ağzında bir dişinin eksik olması, kel olman yada bir gözünün diğerinden küçük olması bu gibi sürü şey.

    Aman diyebilsek bazı şeylere zaten her şey düzelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 17 Ekim 2019; 1:0:3 >
  • Bende 3 yıl önce anksiyete bozukluğu başlamıştı.Cipralex kullanarak hafiflemişti.

    Ama en iyi ilaç,sağlam ve zoruluklara göğüs geren bir psikoloji ve spor.

    Özellikle dövüş sporları ile ilgilenin.Panik atağı olan birinin mizacına ters olabilir ama deneyin.3 Yıl önce anksiyete başlangıcım vardı.Çok yakında sözleşmeli asker olup dağda yıllarca tüfek elimde gezmeyi planlıyorum

    Kendinize iki tokat atıp hayatın içine atılın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 17 Ekim 2019; 1:30:39 >
  • Kendinizi bir an bile olsun boş bırakmayın ve boş düşünmeye fırsat birakmayin. Sürekli bir işlerle meşgul olun. Evde oturuyorsanız bir şeyler izleyin. Bir hobi bulun. Spora başlayın. Arkadaşlarinizla daha sık dışarı çıkın. Zihniniz ile ne kadar baş başa kalirsaniz sizin için o kadar kötü. Bu yüzden ben hep bir şeylerle meşgul olmaya çalışıyorum. Canım her ne kadar istemesede, nefrette etsem zihnimi meşgul tutmaya çalışıyorum.

    Misal şu an zerre canım istemese dahi açıp bilgisiyar oyunu oynayacağım hiç zevk ve keyif almayacağimi bile bile.

    Uyurken bir şeyleri izleyerek uyuya kalıyorum. Kafamı yastiga koyup uyumayi beklemiyorum çünkü biliyorum başlayacak gene düşüncelerle beraber kalp ağrîsı.

    Bu söylediklerim kendinizi çok kötü zamanlarda hissettiginiz zaman geçerli. Ömür boyu böyle sürmez zaten. Her şey gelip geçici. İnsan neleri unutmuyor ki. ama o geçecek sürede kendinize böyle hakim olabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle panik atak bir hastalık değil, beyindeki amigdala bölgesinin verdiği sahte panik sinyalidir. O an beyniniz, vücudunuza anormal bir şeyler olduğunu "sanar" ve adrenalin salgılamaya başlayarak, savunmaya geçer. Panik atak hali de bu durumdan ve bu durumun kontrol edilememesinden kaynaklanmaktadır. Kontrol edilememesinin tek sebebi de tecrübesizlikten kaynaklanır. Hayatın belirli evrelerinde her insan panik atak adayıdır fakat bu hiç ortaya çıkmayacağı gibi, bir olay (aşırı üzüntü, aşırı mutluluk vb.) sonucunda da ortaya çıkabilir.

    Panik atağın en büyük ilacı "inat"tır. İnatlaşır ve üzerine giderseniz yenersiniz. İlerleyen panik ataklarda da ilaç desteğiyle birlikte, panik atağın sizin kontrolünüzde olan bir durum olduğunu anlamanız sağlanmaya çalışılır. Gerçekten de öyledir. Paniği çağıran da uzaklaştıran da sizsiniz. Zamanla tecrübe kazandıkça ve paniği nasıl çağırıp, nasıl uzaklaştırabildiğinizi öğrendikçe, panik atağı yenmiş olursunuz. İlaç desteğinin sebebi de daha sakin düşünerek hareket etmenizi sağlamasıdır. Savaş olan yerde çözüm olmaz. Önce savaşı dindirmeniz gerekir. İlaç da bu görevi üstlenir. Başarı oranı en yüksek olan ilaç, geri bildirimlere göre "Paxera"dır. Yani etken maddesi "paroksetin" olan ilaç ya da ilaçlar, olumlu sonuçlar vermektedir.

    Eğer panik durumu hafifse, ilaca gerek kalmadan, "bilişsel öğrenme" metoduyla; yani algılama, düşünme ve hatırlama süreçleriyle çok rahat atlatılabilir fakat şunu da unutmamak gerekir ki. Panik atak hiçbir bünyede, hiçbir zaman tamamen yok olmaz. Daha önce panik atak yaşamamış insanda da olabilir, yaşamış insanda da olabilir. Yani bunun, sizi trollemeye çalışan bir troll olduğunu düşünürseniz, daha rahat edersiniz. Trollü beslemeyin :) Kaldı ki bu tarz şeyler hayatın tadı ve tuzudur. Adrenalin, panik ve heyecan aslında iyi şeylerdir. Yeter ki bunlara hükmedin.

    Ayrıca "inatlaşma" kısmına tekrardan dikkat çekmek istiyorum. Boğulacağınızı ya da dilinizin içeri kaçacağını mı düşünüyorsunuz? Kendinizi boğmaya çalışın ve dilinizi yutmaya çalışın. BU İMKANSIZ. Deneyin ve görün. Daralma geldi ve ateş mi bastı? Adrenalinizi daha da artıracak hareketler yapın. Toplu taşımada kalabalık ortamlarda fenalık mı geliyor? Kalabalık ortamın en ortasına gidin. Soğuk terler mi atıyorsunuz? En fazla ne olabilir ki? Bir kenara oturur soluklanırsınız. Panik atağı tetikleyen bir başka şey de; "acaba insanlar şu anki halimi görüyor mu?", "acaba komik duruma düşer miyim?", "acaba bana bir şey olursa müdahale ederler mi?" gibi saçma düşüncelerdir. İnsanları umursamaz, kendi rahatlığınızı düşünürseniz, bu gibi sıkıntıları da zamanla aşmış olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 17 Ekim 2019; 2:5:31 >




  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Ortak bir de sıkıntın her neyse kabullenmeye çalış. Biliyorum bazı sıkıntıların, dertlerin çözümü yok. Belki uzun bir süre bu sıkıntından kurtulmayacaksın. Ama dertlerini kabullenmezsen daha da içinde boğulursun. Ben bunu bayağı bir geç tecrübe ettim bu hastalıkla uğraşırken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Evet önemsemiceksin herşey olacağına varır olsun çizik olsun telefonun ne olacak.
    Psikolojin hakkında da böyle düşün olsun mutsuz ol canın birşey istemesin.
    Eğer sürekli mutsuzum niye böyleyim takıntılıyım dersen işin içinden çıkamazsın.
    Mantığı kavramışsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.