Şimdi Ara

Panik atağa kesin çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
8.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Okb panik atak ve anksiyeteye kesin ne iyi gelir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle panik atak bir hastalık değil, beyindeki amigdala bölgesinin verdiği sahte panik sinyalidir. O an beyniniz, vücudunuza anormal bir şeyler olduğunu "sanar" ve adrenalin salgılamaya başlayarak, savunmaya geçer. Panik atak hali de bu durumdan ve bu durumun kontrol edilememesinden kaynaklanmaktadır. Kontrol edilememesinin tek sebebi de tecrübesizlikten kaynaklanır. Hayatın belirli evrelerinde her insan panik atak adayıdır fakat bu hiç ortaya çıkmayacağı gibi, bir olay (aşırı üzüntü, aşırı mutluluk vb.) sonucunda da ortaya çıkabilir.

    Panik atağın en büyük ilacı "inat"tır. İnatlaşır ve üzerine giderseniz yenersiniz. İlerleyen panik ataklarda da ilaç desteğiyle birlikte, panik atağın sizin kontrolünüzde olan bir durum olduğunu anlamanız sağlanmaya çalışılır. Gerçekten de öyledir. Paniği çağıran da uzaklaştıran da sizsiniz. Zamanla tecrübe kazandıkça ve paniği nasıl çağırıp, nasıl uzaklaştırabildiğinizi öğrendikçe, panik atağı yenmiş olursunuz. İlaç desteğinin sebebi de daha sakin düşünerek hareket etmenizi sağlamasıdır. Savaş olan yerde çözüm olmaz. Önce savaşı dindirmeniz gerekir. İlaç da bu görevi üstlenir. Başarı oranı en yüksek olan ilaç, geri bildirimlere göre "Paxera"dır. Yani etken maddesi "paroksetin" olan ilaç ya da ilaçlar, olumlu sonuçlar vermektedir.

    Eğer panik durumu hafifse, ilaca gerek kalmadan, "bilişsel öğrenme" metoduyla; yani algılama, düşünme ve hatırlama süreçleriyle çok rahat atlatılabilir fakat şunu da unutmamak gerekir ki. Panik atak hiçbir bünyede, hiçbir zaman tamamen yok olmaz. Daha önce panik atak yaşamamış insanda da olabilir, yaşamış insanda da olabilir. Yani bunun, sizi trollemeye çalışan bir troll olduğunu düşünürseniz, daha rahat edersiniz. Trollü beslemeyin :) Kaldı ki bu tarz şeyler hayatın tadı ve tuzudur. Adrenalin, panik ve heyecan aslında iyi şeylerdir. Yeter ki bunlara hükmedin.

    Ayrıca "inatlaşma" kısmına tekrardan dikkat çekmek istiyorum. Boğulacağınızı ya da dilinizin içeri kaçacağını mı düşünüyorsunuz? Kendinizi boğmaya çalışın ve dilinizi yutmaya çalışın. BU İMKANSIZ. Deneyin ve görün. Daralma geldi ve ateş mi bastı? Adrenalinizi daha da artıracak hareketler yapın. Toplu taşımada kalabalık ortamlarda fenalık mı geliyor? Kalabalık ortamın en ortasına gidin. Soğuk terler mi atıyorsunuz? En fazla ne olabilir ki? Bir kenara oturur soluklanırsınız. Panik atağı tetikleyen bir başka şey de; "acaba insanlar şu anki halimi görüyor mu?", "acaba komik duruma düşer miyim?", "acaba bana bir şey olursa müdahale ederler mi?" gibi saçma düşüncelerdir. İnsanları umursamaz, kendi rahatlığınızı düşünürseniz, bu gibi sıkıntıları da zamanla aşmış olursunuz.
    Benim de panik atak rahatsızlığım var. Üniversite döneminden kalan mirasım. Sebebi hem stres hem de anlatacağım rahatsızlıktır. Yemek yiyorsam ya da seyahat halindeysem midem bulanacak korkusuyla başlar, büyür giderdi. Kapalı alanda duramaz, araca binemezdim. Ellerim ayaklarım karıncalanır, başımdan aşağı kaynar sular dökülür, kalbim yerinden çıkacak gibi olur, nefes alamaz, bayılacak ve bir anda kusacak gibi olurdum. Benim hep mideme vururdu, sıkıntım korkum midemdeydi çünkü. Hiç bir zaman kusmaz ya da bayılmazdım, sadece çok çok kötü olurdum o kötülük de beni tedirgin edip bu hallere sokardı.

    Bunun sebebi ise geçirdiğim bir ciddi mide rahatsızlığı diye düşünüyorum. Akşam bir anda fenalaşıp hastaneye kaldırılmış, 10 saat kadar hastanede kalarak 5 serum yemiştim. Saatlerce mide ağrısı ve bulantı eziyetini çekmiş, bir yandan ishal bastırdığı için o perişan halde, elde serum askılığıyla hasta yatağı - tuvalet arasında belki 20 kere gidip gelmişimdir. Akabinde zar zor içimi dışıma çıkarmıştım, neyseki sonrasında kesildi. Ne enfeksiyon ne bir hastalık bulmuşlardı. "Yediğin bir şey dokunmuş olmalı" denerek taburcu edildim. Enfeksiyon olmadığı halde sadece yediğim bir şey ile bu hale gelinebildiğini gördüğümde ne kadar tedirgin olduğumu tahmin etmişsinizdir. Stres ve bir daha olabilir korkusuyla halk otobüsüne, otobüse binemez, hastaneye gidemez, kapalı ortamlarda örneğin AVM gibi toplu yerlerde yemek yiyemez olmuştum. Bu mekanlardan kaçarak çıkıyordum o dereceydi, atak başladığında kontrol edemiyordum. O dönem 1 ay boyunca antidepresan (remeron) kullandım da idare edebildim. Üniversiteden mezun olunca şu an ailemin yanında daha iyiyim. Bahsettiğim mide rahatsızlığının üzerinden 10 ay geçmiş ama halen tam anlamıyla atabilmiş değilim...

    Gerçekten çok zor bir rahatsızlık. Hayattan bezdirir, psikoloji bozar, hayat kalitesini sıfıra indirir. Hiç bir hastalığa benzemez, sadece çeken bilir. Bu sıkıntıdan muzdaripseniz arkadaşlarınızla ailenizle bol bol konuşun, sakın içinize kapanmayın. Hayat kalitenizi düşürecek boyutlardaysa ve uzun zamandır devam ediyorsa psikoloğa ve psikiyatr'a gitmeyi ihmal etmeyin.
  • Kesin diye bir şey yok :(( gerçi şiddetine göre de değişiyor.hafif şiddette her insanda olabiliyor ve tedaviye yanıt daha iyi ama tüm hayatını mahvedecek kadar ileri düzeydeyse tıp çaresiz.
    Geçen hocamız bu bozuklukların ana sebebinin amigdalada anormallik olduğunu söylemişti.aslında çok mantıklı.hayatımızı tümüyle mahvetmesini açıklıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumden başka her şeye çare vardır :( Suan antidepresan kullaniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıldır paxil kullanıyorum. faydasını görüyorum ama köklü olarak kurtulmak imkansız
  • Panik atak geçirirken sonunda birşey olmuyorki bunu bir deneyimlesen kendi kendine çözmüş olcaksın zaten

    Hayatımda bir kere panik atak yaşadım tabi ilk başta bilmiyordum psikolojik birşey olduğunu ölüyorum diye ödüm b.kuma karıştı sonralar 2-3 derken farkettimki sonunda hiçbirşey olmuyor bunun farkına vardığım an panik atak falan kalmadı şuan o hissin nasıl birşey olduğunu bile unuttum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 16 Ekim 2019; 20:26:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de cipralex
    Üniye başladım biraz daha iyiyim
    Hep platonik sevdim o yüzden panik atak oldum. Tabi aile akraba baskısı arkadaş kazığı da var. Fakat artık hiçbir şey takmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Çare vardır belki ama keşfedilmemiş çok şey var o yüzden tedavide sıkıntı çıkıyor.
    Benim hayatım mahvoldu yani ve bir çözüm bulamadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: internationalrelations

    Ben de cipralex
    Üniye başladım biraz daha iyiyim
    Hep platonik sevdim o yüzden panik atak oldum. Tabi aile akraba baskısı arkadaş kazığı da var. Fakat artık hiçbir şey takmıyorum
    önce 6 ay cipralex kullandım zaten. baktım kuşu öldürmekten başka işe yaramayan prozac tipi bir antidepresan bıraktım. paxil abd de çok yaygın olduğundan başladım. mutsuzum diyenlerden daha çok anksiyete hastaları kullanıyor.
  • Ben ne mutsuzum ne de çok mutluyum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkularının üzerine gitmelisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: internationalrelations

    Ben de cipralex
    Üniye başladım biraz daha iyiyim
    Hep platonik sevdim o yüzden panik atak oldum. Tabi aile akraba baskısı arkadaş kazığı da var. Fakat artık hiçbir şey takmıyorum
    hocam cipralex nasıl geliyo ben aşırı alıngan bi insanım anksiyetem çok fazla iyi gelirmi
  • 2 yıl önce tam bu zamanlar panik ataktan dolayı evden çıkamıyordum. 3 4 günde bir acile kalp krizi şüphesiyle gidiyordum. artık doktorlar bile öğüt vermeye başlamıştı bir şeyin yok turp gibisin diye. kardiyolojiden ortopediye gezmediğim branş kalmamıştı. her şey psikolojik diyordu ve öyleymiş. psikiyatride orta üst derece panik atak denmişti.

    düzenli özel terapi -biraz pahalıya patlar ama sağlınızdan önemli bir şey yok- ve spor sayesinde panik ataktan eser yok, şimdi diyorum iyi ki panik atak geçirmişim diye. Bana dünyaya insan ilişkilerine olaylara kısacası her şeye farklı bakmamı farklı bir insan olmamı sağladı. Şu an çok mutluyum. Bu arada ilaç kullanmadığımı belirteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almanyalidoktor -- 16 Ekim 2019; 20:44:30 >
  • Ben iyiyim ama seni bilemem doktora git En iyisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: internationalrelations

    Ben iyiyim ama seni bilemem doktora git En iyisi
    gittim cipralex ve norodol verdi
  • Bana da dideral ve cipralex vermişti diderali bıraktım cipralexe hala devam ediyorum
    Normalim yani ne mutsuz ne de mutlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amaç neden mutluluk ?????
    Kesin çözüm
    https://www.youtube.com/watch?v=g3l-4nOjHys&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eliniz ayağınız gözünüz kulağınız sağlam yok ben kendimi iyi hissetmiyorum yok mutsuzum panik atağım var anksiyetem var...
    Hepsiyle beraber yaşayın kendi kendinize düşman olmayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cbd yağını bir araştırın panik atak depresyona okb'ye iyi geldiği kullananlar tarafından söyleniyor
  • GODLİİKEE kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın da çok farklı bir açıdan bakıyorsunuz.psikiyatri karşıtısınız ve psikolojik bir rahatsızlığınız olmadığı çok belli oluyor.
    Hastalık hastası insanlar çok fazla evet ama durumu çok kötü olan,destek alması gereken çok fazla insan var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 sene ilaç kullandım
    Desteği alacaksan psikologtan al ilaç alma.
    Bu adam psikolog gir izle.
    Psikiyatri iyi niyetli değil herkesi kendine bağlıyor.
    Elini veren kolunu kaptırıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.