Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (701. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31.786
Cevap
180
Favori
1.765.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Plazma ve LCD ler için güç tüketim degerlerini aşagıdaki linklerden bulabilirsiniz. Tabii kullanıyorsanız , o degerlere media tank + disk + ses sistemi + dvd/blueray player vs... güç gereksinimlerini ekleyip UPS için size gerekli gücü bulabilirsiniz.
    Sust-it - simply efficient shopping
    Plasma Televisions ranked by annual running cost
    http://www.sust-it.net/energy_saving.php?id=45&ss=42.0&company=14

Watt -> KVA dönüşümü yapmamız gerekiyor,güç hesabınıda şöyle yapalım , örnegin çevre elemanlarıyla 1000 W güce ihtiyacımız var. Güç faktörünüde 0.80 alalım
    1000W/(1000*0.80) = 1.25 KVA

en az 1.25 KVA lık UPS'e ihtiyacımız vardır. Benim evde 1 KVA yeterli geliyor.

• tx-p50c2e 1600 tl media marktetten alınırmı sizce arkadaşlar
  • @ y0rk saol.. Güzel bilgi. Ses sisteminden vazgectim. TV'yi koruyayım yeter..
    quote:

Orijinalden alıntı: y0rk

Plazma ve LCD ler için güç tüketim degerlerini aşagıdaki linklerden bulabilirsiniz. Tabii kullanıyorsanız , o degerlere media tank + disk + ses sistemi + dvd/blueray player vs... güç gereksinimlerini ekleyip UPS için size gerekli gücü bulabilirsiniz.
    Sust-it - simply efficient shopping
    Plasma Televisions ranked by annual running cost
    http://www.sust-it.net/energy_saving.php?id=45&ss=42.0&company=14

Watt -> KVA dönüşümü yapmamız gerekiyor,güç hesabınıda şöyle yapalım , örnegin çevre elemanlarıyla 1000 W güce ihtiyacımız var. Güç faktörünüde 0.80 alalım
    1000W/(1000*0.80) = 1.25 KVA

en az 1.25 KVA lık UPS'e ihtiyacımız vardır. Benim evde 1 KVA yeterli geliyor.

• vatandan kampanya ile Panasonic TX-P42C2E modelini aldım servis geldi kurulum yaptı ilk 2 3 hafta kısık ayarda kullanın diye uyardı buda hoşuma gitmedi değil açıkcası neyse onlar gittikten sonra kendim kumandayı alıp ayarları iyice düşürdüm bu şekilde bile tatminkar görüntü veriyor cihaz 200 saatlik kullanımda nasıl ayar yapmalıyım şu an kullandığım değerler aşağıdaki resimde görebilirsiniz düzeltilmesi gereken yer varmıdır ?

• Arkadaşlar 200 saat olarak kendinizi şartlamayın , bence bu süre çok daha uzun.Daha önce V20 de yaşadığım iz kalma tecrübesini paylaşmıştım.O sıralarda tv sanırım 200 saati geçmişti.Şimdi neredeyse 1000 saate yaklaştı ve hala güçlü(uzun sürede geçen) image-retentionlar olabiliyor.Paneldeki iz 2,5 aydır sürekli azaldı ama zor gözükse dahi orada duruyor.Geçer diye umuyorum ama pek ümitli değilim artık.Sonuçta garip bir teknolojisi var tedbiri elden bırakmamak gerekir diye düşünüyorum.
  • Beyler bir hatırlatma yapayım

BIP sürecinin Burn-in/Retention ile hiç alakası yoktur!!!

Yoksa buna bakarak paneli kullanırsanız BIP için 50bin saat geçsede durum değişmez yaw

BIP,süreci PDP lerde renk oturması/siyah&beyaz seviyelerinin düzelmesi,Gamma/DeltaError v.s
    seviyelerinin düzelmesiyle ilgilidir!!!
    Daha açık bir ifadeyle renklerin daha doğru üretimine yönelik ve panelin renk üretimi konusundaki
    kabiliyeti/başarısına yönelik bir uygulamadır!

ANCAK bildiğimiz piyasalardaki 4 adet Markayı sayarsak Pio,LGE,Pany,Samy olarak;bu konuda en iyi netice
    sadece Pio larda üst seviyede alınabilmektedir,o da Pio olduğu için tabiki

Diğer PDP lerde;model/Seri/Marka/Ebat v.s olarak birbirinden farklıdır hatta çok farklıdır!!!

Burada BIP in esprisi;PDP lerin teknik&fiziki yapı ve çalışmasına göre ilk 1000 saatlik renk üreitim konusunda pixellerin
    çalışmasını fazla yormadan belli bir süreci geçirip panelin bu konudaki kalitesini yükseltmek içindir!!ancak sonuç
    hem kesin değildir hemde hemen herkeste farklı olur/olacaktır!!

+++
    Genel olarak "Retention" konusu ise;şans ve panelin o anlık tepkisine bağlıdır!
    Elektriksel yük binen pixellerin daima geçici retention oluşumu yine Pio hariç diğer panellerde daha fazladır ama bu önemli
    olmadığı gibi zaten PDP lerin "normal" çalışma sistemidir
    Üzerine binen yükün atılması için paneldeki bu atma sistemi zaten sürekli devrededir ve hem fizik kıralı gereği hemde sistemin
    desteği ile bu yük boşaltılır sürekli olarak;ancak bunun temizlenmesi/kaybolması içinde aradan belli bir süre geçecektir!
    çünkü pixeller kendi elektrik güçlerini kendileri yaratıyor ve binen yük anında atılamıyor!

Ancak paneli bazı durumlarda zorlarsanız bu yükün atılma/boşaltıma sürecini uzatırsınız!! bu uzama sonucunda da bir süre sonra sistem
    buna cevap veremeyecek/yetersiz kalacak ve zayıflama/güç kaybı yaşandıktan sonra temizleme işlemini yerine getiremeyecektir!

Buna benzer daha bir sürü teknik ve fiziki çalışma durumu vardır,kısaca PDP ler;bu konularda TFT-LCD ler gibi rahat ve dertsiz değildirler!!

Yukarıda yazmıştım "şans" diye,çünkü işin birde böyle bir durumu vardır maalesef!

CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Benim 46u20 tam 156 saat olmuş. Dün ilk defa bu image retention olayını gördüm. Aslında görmem için burnum ekrana yapışacak kadar yaklaşmam gerekti ve baya dikkat edince kanal d de izlediğim dizinin yeni bölüm yazısını görebildim. Ama sonra kayboldu. Ps3 de oynuyorum ve bir şikayetim yok. Bence çok abartmamak lazım bu retention olayını. Ayarları da gözümün beğendiği şekilde yapıyorum artık.

merhabalar,

panelin izlenme süresini nerden, nasıl görebiliriz acaba ?

Buldum.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enfexia -- 31 Aralık 2010; 0:17:49 >
  • Albani hocam , sizce geçebilir mi benim paneldeki iz.İz kaldığında özellikle düşük kontrastta kullanıyordum ve aralıklı olarak sabit görüntü vardı.Futbol oyunu skor tablosunun izi kalmıştı.Yukarıda belirttiğim gibi 2,5 ay oldu o süre zarfında sürekli azaldı sanki ama bilemiyorum sanki bunun bir sınırı var gibi.Siz ne düşünüyorsunuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exclusivecar

vatandan kampanya ile Panasonic TX-P42C2E modelini aldım servis geldi kurulum yaptı ilk 2 3 hafta kısık ayarda kullanın diye uyardı buda hoşuma gitmedi değil açıkcası neyse onlar gittikten sonra kendim kumandayı alıp ayarları iyice düşürdüm bu şekilde bile tatminkar görüntü veriyor cihaz 200 saatlik kullanımda nasıl ayar yapmalıyım şu an kullandığım değerler aşağıdaki resimde görebilirsiniz düzeltilmesi gereken yer varmıdır ?

Herhangi bir olumsuzluk yaşamamak için ben sizin gibi ayarları düşürmedim. Dinamik modun dışında normal veya diğerlerinde kullanıyorum.Banada servis farketmez nasıl kullanırsan kullan dedi.Panasonic plazma kullanan elektronik teknisyeni bir arkadaşda 2-3 saat aynı kanalda kalmasın buna dikkat et,burn in eski plazmlarda oluyordu.Şimdikilerde bir özellik söyledi onu eklediler olmaz dedi.

• Bilgi için teşekkürler. Zaten dinamik mod. izlenicek gibi değil renkler çok yanık her modu denedim zaten en natural olan normal mod ilk 150-200 saat kadar kısık kullanıp sonra gözüme güzel gözüken şekilde ayarlıcam PDP ler için en iyi refresh sistemi tv yi kapatmadan önce analog boş kanalda (karıncalanma) dediğimiz ekranda 5 dk çalıştırıp tv yi öyle kapatmak sağlıklı olurmuş yabancı bi sitede okudum + bu 200 saatlik dönemde uzun süreli kanal izlemek istediğimde adjust tuşundan zoom +2 ye ayarlıyorum tv kanalının üstünden ve yanlarından kesiyo doğal olarak tv logosu kayboluyor 3 gündür cihazı bu şekilde kullanıyorum sabit bi görüntü olmadan 2-3 saatte bi kanal değiştiriyorum 5-10 dk arası analog yayında bekliyorum hatta hafıza kartındaki slayt modu çok güzel adobe photoshoptan siyah ve beyaz olarak ekran çözünürlüğüne göre .jpeg resimi yaptım beyaz siyah ekran yaparak refresh yaptırıyorum (bunuda yabancı bi sitede önermişler) şimdilik bi problemim yok uzun yıllar boyunca projeksiyon tv kullandım + projeksiyon kullandım bilgisayarımda lcd mevcut fakat plazma ile tanışmam bu cihaza kısmetmiş memnunum şimdilik umarım üzücek bi problemle karşılaşmayız ilginiz için teşekkürler yeniden.

+ Bana kuruluma gelen arkadaşlar farketmez nasıl kullanırsan kullan demediler. Ayarları kıstılar 2-3 hafta bu şekilde kullanırsanız iyi olur diye uyardılar hatta.

• quote:

Orijinalden alıntı: BoSS_228

Albani hocam , sizce geçebilir mi benim paneldeki iz.İz kaldığında özellikle düşük kontrastta kullanıyordum ve aralıklı olarak sabit görüntü vardı.Futbol oyunu skor tablosunun izi kalmıştı.Yukarıda belirttiğim gibi 2,5 ay oldu o süre zarfında sürekli azaldı sanki ama bilemiyorum sanki bunun bir sınırı var gibi.Siz ne düşünüyorsunuz acaba?

Kardeş paneldeki temp./perm. dediğimiz izler(örneğin LOGO) ve bir şekilde oluşmuş textler ile özellikle çok FILM(Cinematic video format) izlendiği
    zaman oluşan alt-üst Bar lardaki retention(ekranda iki ayrı ton farkı oluşumu) önce geçici oluşur sonra kalıcı hale gelir,sistem böyle çalışmaktadır
    PDP lerde!

A-Geçici izler(genel);PDP lerin ortak çalışma prensibidir bu durum;sadece Pio larda bu olay çok hızlı tepkimeli veya hiç oluşmaz v.s
    ama diğer marka PDP lerde,"geçicilik kaybolması" belli bir süre alır/alacaktır! bu normal çalışmasıdır,birde panelin kısa süreli pixel
    hareketlenmesinden oluşan normal geçicilik vardırki bunu zaten çok çabuk atıyor,sizin kullandığınız tüm PDP lerde(Pio dahil)
    bu olay rutin bir şekilde pixel çalışır-image sabitlenir-sonra kaybolour şeklinde devam eder.........

Sonuçta panelin bugüne kadar hala öğrenilemiyen bir sebebten geçicilik süreci hemen her panelde süreç olarak farklıdır!
    image lar bu duruma göre bir süre sonra azalmaya başlar/başyalabilir ama garantisi veya süresi yoktur ve bir süre sonrada
    ya tamamen yada bir miktarı kaybolarak devam eder,"şans" faktörü derken işin içine bunuda katıyorum tabiki kısaca
    PDP kafasına göre orada hareket ediyor;örneğin 2 ay sonra tamamende kaybolabilir veya 4 ay sonra;veya azalır ve tamamen
    kaybolmaz gibi herkeste farklı tepkimesi olan bir oluşumdur bu olay

B-Kalıcı izler;bunun oluşumu normalde önce geçici olarak başlar(çok büyük oranda böyledir oluşum!!)sonra ya tamamen
    kalır yada yukarıdaki madde de yazdığım gibi belli bir süre sonra bir azalır ama azalmayan/kaybolmayan oluşum artık
    kalıcı olmuştur!
    "Kalıcı izler" asla bir daha kaybolmazlar! sadece hafif azalma v.s olur/olabilir!

++
    Ancak bu işin yukarıda da yazdığım gibi herkeste illa böyle olacaktır veya şu sürede olacaktır,şu kadarı kaybolour/kaybolacaktır
    gibi kesinlikle bir kuralıda yoktur!!
    İşte "Şans" faktörü budur şansın iyi ise ne ala kötü ise,örneğin bir gün bir açmışsın paneli şak diye bir "KanalD" logusunu görüyorsun
    veya bir ATV yi izliyorsun,bir bakmışsın on dak.sonra Star a geçiyorsun ama logo iki tane üst-üste çıkıyor ATV&Star

Şaka bir yana ama PDP ler hala bu panel tip TV ler içinde bana göre daha doğru bir tercihtir(Pio ise bu tercih zaten konuşmaya bile gerek kalmıyor)
    Ama bu ekran yanması v.s olayıda PDP ler için bir risk teşkil ediyor,bana göre ise zaten bu "klasik pixel-tabanlı" ister PDP olsun ister TFT-LCD olsun
    bunların alayı RİSK

Kafayı fazla takmayın bu işlere yoksa PDP filan kullanamazsınız logo izi en tipik oluşumdur ama insanı illada rahatsız yada hasta edecek bir şeyde
    değildir,göz alışır bir süre sonra alıştıktan sonrada bir daha hiç göremezsiniz
    Sadece bazı PDP kullanım kurallarına dikkat edin sonrasını bırakın şansa!!
    Yinede çok korkan varsa hiç PDP filan almasın hatta LCD de almasın CRT ile yola devam etsin varmı ya CRT gibisi,bas gaza gitsin hiç bir şey
    olmaz bunlara bendeki Sony CRT 23 sene oldu,ölsede kaldırıp atsam diyorum,bana inat süper görüntü veriyor bu meret

+
    Bu arada herkese iyi seneler diliyorum.

Saygılar

CAN++

• Sony crt ye tüp bulabilsek ben de çok sevinirdim :) görüntüsü her zaman en iyi olarak kalacak aklımda sanırım.
  • Pany ci Beyler vede Pany PDP almak isteyenler sizlere bir Yılbaşı Sürprizi yapayım o zaman

RS.COM a yüklediğim şu dosyayı indirin;

http://r apidshare.com/files/440107659/PanyPDP-2009Lineup.rar

açın sayfayı ve ilk gelen panele bakın

CAN+
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Pany ci Beyler vede Pany PDP almak isteyenler sizlere bir Yılbaşı Sürprizi yapayım o zaman

CAN+

Hocam ben bu Z1 in kılığını pek beğenmiyorum. Diyeceksinki "ya kardeşim bari sen, panel konusunda dış güzelliğin öneminden bahsetme".
    Ama gel gör ki bu seride (bir önceki Z1 de de) tuhaf bir tasarım uygulanmış. Dikkatlice bakarsan panelin sağ ve sol kenarlarında yukarıdan aşağıya siyah şerit uygulanmış. Bunun izleyiciye ne faydası var ben anlamış değilim, varsa anlayan bir arkadaş lütfen bana da bir izah etsin. Özellikle loş bir ortamda film izlediğinizi düşünün. Bu yan siyah barlar sanki görüntüden kesilmiş izlenimi yaratmaz mı? Bana rahatsız edici bir illüzyon yapar gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 31 Aralık 2010; 18:35:48 >

• Evet Z1 in çok kötü bir tasarımı var(!)
    Hatta resim kaliteside çok kötü(!)
    Zaten Panasonic hiçbir zaman adam gibi bir tv tasarlayamadı.

Ama gel gör ki bu meretten 1 tane bende var:)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Pany ci Beyler vede Pany PDP almak isteyenler sizlere bir Yılbaşı Sürprizi yapayım o zaman

CAN+

İz kalma konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

• 42g20e için soruyorum
    Arkadaşlar, televizyonun sesini tamamen kıstım. Televizyonun arkasından tiz bir cızırtı geliyor. Sesi açıkken belli olmuyıor tabi uzaktan ama böyle arkasına eğilince duyuyorum. Böyle bir sesin olması normal mi? Hiç bir sesin gelmemesi gerekmiz mi?

Bir de bende kablo tv var. Normalde kanal d kötü ve bulanık çıkıyordu ama atv cam gibiydi. İki gündür atv yayını kanal d'den kötü oldu. Böyle dalagalı dalgalı çıkıyor. Cızırtılı. Başkasında böyle bir problem var mı son iki gündür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Akım korumalı priz rf-emi filtreliyse bir işe yarar. Monster HTS500-800-1000 ve üzeri modeller böyledir. Rf-emi filtreli besleme görüntü ve ses kalitesinden maksimum verimi almanızı sağlayabilir duruma göre. Evinizde zaten temiz, parazitsiz şebeke elektiriği varsa (ki arka duvarınız baraja yaslanmıyorsa pek mümkün değil) fark göremeyebilirsiniz. Gerçek rf-emi filtreli olmayan Tunçmatik, Belkin, Trust vs modeller uzatma prizinden başka birşey değildir. Belkin'in bir modelinde de bu özellik vardı ama hatırlamıyorum şu anda. En garantisi yine monster.

Teşekkürler arkadaşım. Voltaj regülatörü filan çok fazla olacak sanki. Maddi olarak çok açılamam,

Tavsiyen için teşekkür ederim.

• panasonic 42pv70 akıllı kumanda kodu bilen var mı?

next 2000 dobratech aldım. akıllı kumandası var.
    panasonic 42pv70 tv için kodunu bulamadım bir türlü
    kendisine aratırdım ama her 3 sn de bir yukarı tuşuna basmam gerekiyormuş. 5 10 dakika uğraştım bulamadım. belki deişi çok uzun olacak bu şekilde.
    bilen olabilir diye düşündüm.
  • Arkadaşlar slm bende aranıza Pan 50 vt 20 modeliyle katıldım. Donanimhaberdeki görüşlerinde bu tv yi almamda etkisi büyük oldu. Parlaklık dolayısıyla Lcd ve Ledlere kayıyordum az kalsınki, aldım ps3 ü elime 3 - 4 mağaza dolaştım. Şimdi kararımdan çok memnunum belki biraz daha enerji sarfiyatı var falan ama hele LEd lerde olan o dalgalanmalar falan hiç biri yok. Sadece HD değil Sd, dvd performansıda plazmada süper..

kutudan gözlük ve ice age3 ve caroline 3d çıktı çok beğendim 3d performansını. Daha öncede Samsung 42 inc plazma kullanıyordum PS3 te oyunlarda bir harika..

Birkaç sorum olacak..

Ps3 ü oyunlar ve blu ray için hangi HDMi dan bağlamam avantajlıdır?

İnternetten indirdiğim blu ray ripli 3d filmleri nasıl izleyebilirim?

Sanki bir yerde kumandanın PS3 blurayinin de kumanda ettiği yazıyordu, Doğrumu?

D-smart HD alacağım arkasındaki girişten dolayı receiver almama gerek yok mu?

3d izlerken İss ayarını kapatınca çok daha iyi bir performans aldım. Başka ne gibi ayarlar 3D performansını arttırmak için yapabilirz?

HDMİ 1.4 kablo alsam PS3 ve 3d performansım artarmı?

Biraz soru bombardımanı gibi oldu ama Bilgilendirirseniz çok sevinirim..

Herkesin 2011 yılı kulu olsun..

• 
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.