Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (700. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31.786
Cevap
180
Favori
1.765.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 698699700701702
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mkv falan göstermiyor, sadece divx. mkv playerlar 100 tl ye düştü. çok ta aramamak lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: texmo

arkadaslar 46g20e uzerinde duruyorum.bu cihaz mkv leri tamamıyla alt yazı sorunsuz gosteriyormu?
  • 42 olanı 1700 tl 46 olanı 2400 tl arasındaki bu kadar fiyat farkını anlayamadım dogrusu
  • Vatandan 949 TL ye PANASONIC HD 106 cm Plazma TV, 1024x768, 2.000.000:1, 100 Hz, 2xHDMI, TX-P42C2E aldım.İlk kullanımda dikkat edeceğim hususları kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Fiyatı uygun geldi.Görüntüsü hoşuma gitti.Kablo tv analog yayınları tarattım.Kablo tv dijital yayınları nasıl taratacağım. Dvb-c otomatik arama yapmak istiyorum.Selamlar.
  • Bende bugün itibariyle Panasonic TX-42G20E Plazma TV (Pazartesi gelecek) ve Logitech z5500 de aldım (şuan evde)..

Bir konuda yardıma ihtiyacım var..

Şimdi benim İomega Media Player ile Yamaha RXV-359 amfim var.. uydu receiver de alıcam (Hd olan HDMI optik girişli falan) benim bağlantıları nasıl yapacağım konusunda kafam karıştı.. imkan varsa bütün bağlantıları amfi üzerinden yapmak istiyorum.. ben kısaca aşağıdaki gibi bağlantılarımı yazayım siz ona göre fikir verirsiniz..

**Media Player -----> HDMI kablo ----> TV -----> z 5500 yada amfi (yada sesi media playerdan almak için Media Player ----> optik kablo z5500 yada Amfi şeklindemi yapayım?)
    **TV ----> Optik Kablo ----> ya z5500 ya Yamaha amfi
    Uydu recevier ----> HDMI ----> TV ----> (yada uydudan ses için oprik ile z5500 yada amfi yemi bağlayım.. media player ı bağlasam optik giriş yok zaten ::):)

Benim kafam karıştı anlıcanız :):) özellikle ne yapabilirim

1-z5500 ü amfiye bağlamak istiyorum amfi üzerinden herşeye müdahale etmek.. yada daha pratik ne yapılabilr.. (özellikle subwooferı amfiye direk bağlamak istiyorum ama olmuyor)
    2-media player dan sesi direk z5500 yada yamahaya bağlayıpmı alayım yoksa HDMI ile zaten Tvye bağlı olacağı için TV dende optik bağlantı ile ses sitemi yada amfiye bağlı olacağı için gerek yokmu? uydu içinde aynı durum geçerli.. yada çoklandırıcı falan varmı kablolarda yapılabiliyormu.. kalite düşecekse çoklandırmayalım :)

aslında tam anlatamamış olabilirim durumu ama bu cihazlar arasında en iyi bağlantıyı nasıl yapabilirim lütfen yardım?

• Bende 1 haftadır TX-P42GT20E sahibiyim geçen hafta vatandan 2848/5 aldım 3d blu-ray player+gözlük+1.5 metre 1,4 hdmi kablo hediye geldi. panasonicin firmasıda avatar 3d blu-ray ediye etti. panasonic 3d destekli ürün alana 3d blu-ray avatar filmini hediye ediyor bilginiz olsun. Avatarı sinemada'da izledim 3d evdede izledim tek farkı ekran boyutu. beautiful
  • Arkadaşlar,
    Plazma için akım korumalı priz almak gerekiyor sanırım. 42g20e var bende de.
    Tavsiye iseyecektim, mediamarkt gibi büyük teknoloji mağazalarında bulabileceğim, televizyonu akım dalgalanmalarından koruyabilecek marka model tavsiyesi istiyorum.

Bir de teknik olarak özellikle uyması gereken özellikler var mı bu akım korumalı prizlerde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnbvc

Arkadaşlar,
    Plazma için akım korumalı priz almak gerekiyor sanırım. 42g20e var bende de.
    Tavsiye iseyecektim, mediamarkt gibi büyük teknoloji mağazalarında bulabileceğim, televizyonu akım dalgalanmalarından koruyabilecek marka model tavsiyesi istiyorum.

Bir de teknik olarak özellikle uyması gereken özellikler var mı bu akım korumalı prizlerde?

bende arıyorum priz.. belkin marka var nasıldır?
  • Akım Korumalı Prizleri sadece çoklu-grup priz gibi düşünün!!! anahtarlı olmasıda artıdır tabiki!

ANCAK panelin olduğu bölgede Voltaj sorunu varsa;bu prizler hiç bir işe yaramazlar!!!
    "Voltaj Regülatörü" kullanmanız gerekiyor veya UPS de olabilir!

Yine özellikle PDP ler voltaj etkilenmesinde ciddi hassastırlar LCD lere göre!!!
    Aşırı düşük voltajda zaten çalışmazlar ve trafo keser gücü aynı şekilde aşırı yüksektede durum benzerdir!

Bahsettiğiniz Akım korumalarda tabiri caizse "hikayedir" bende kullanıyorum bundan ama ben Grup-priz
    olarak bunu düşünüp kullanmaktayım yoksa bunun bir halt ettiği yoktur! +Voltaj Regülatörü kullanmaktayım
    "esas işi" bu yapmaktadır

Ancak "MONSTER" in çeşitli bu konudaki Akım korumalı prizlerinden kullanırsanız bunlar daha doğru hatta adam gibi
    aletlerdir!
    Ama Voltaj sorununuz varsa tek adres;Voltaj Regülatörüdür
    TR de bu sorunda hemen her yörede vardır,bizim Antalyada çok kötü vardır(benim oturduğum Çağlayan da örneğin!)
    180e düşer sonra gece bir bakmışsın 260 olmuş

Akım Koruma prizleri için bizim memlekette çok efsaneler çıkarıldı tıpkı paneller efsanesi gibi
    yahu bizim memlekette asıl sorun Voltaj Beyler cihazların(her türlü elektronik ve hatta elektrikli cihazlar dahil)
    anasını ağlatan işte abuk gelen voltajlardır

++

• Akım korumalı priz sadece ve sadece tesisattan geçecek aşırı akımda prize giden akımı kesen bir prizdir. Eğer prizden aşırı akım çekiliyorsa ve bu plazmaysa zaten iş işten geçmiştir.
  • sonuç olarak akımı düzene sokacak uygun marka model nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Akım Korumalı Prizleri sadece çoklu-grup priz gibi düşünün!!! anahtarlı olmasıda artıdır tabiki!

ANCAK panelin olduğu bölgede Voltaj sorunu varsa;bu prizler hiç bir işe yaramazlar!!!

Yine özellikle PDP ler voltaj etkilenmesinde ciddi hassastırlar LCD lere göre!!!
    Aşırı düşük voltajda zaten çalışmazlar ve trafo keser gücü aynı şekilde aşırı yüksektede durum benzerdir!

Bahsettiğiniz Akım korumalarda tabiri caizse "hikayedir" bende kullanıyorum bundan ama ben Grup-priz
    olarak bunu düşünüp kullanmaktayım yoksa bunun bir halt ettiği yoktur! +Voltaj Regülatörü kullanmaktayım

Ancak "MONSTER" in çeşitli bu konudaki Akım korumalı prizlerinden kullanırsanız bunlar daha doğru hatta adam gibi
    aletlerdir!
    TR de bu sorunda hemen her yörede vardır,bizim Antalyada çok kötü vardır(benim oturduğum Çağlayan da örneğin!)

Akım Koruma prizleri için bizim memlekette çok efsaneler çıkarıldı tıpkı paneller efsanesi gibi
    yahu bizim memlekette asıl sorun Voltaj Beyler cihazların(her türlü elektronik ve hatta elektrikli cihazlar dahil)

++

Can abiii, klavyene sağlık, güzel Antalyama selamlar. hele yazın millet klimalara abandığında o voltajlar ne olur, değil mi

teşekkürler hatırlatmalar icin, klavyene sağlık, sen ne yazarsan okuruz.

• Arkadaşlar,

Bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Teknosa'dan hediye çekim var 3000 liralık kadar. Bununla bir LED lcd alacaktım 46c6000R modelini.
    Ancak clouding olayı midemi bulandırdı.

Panasonic plasma modellerini tavsiye ediyorlar. Şu modeller kontrast ve netlik olarak nasıldır ? önerilerinize ihtiyaç var...

PANASONIC TX-P50G20E PLAZMA TV 3399TL
    PANASONIC TX-P50V20E PLAZMA TV 3899TL
  • Akım korumalı priz rf-emi filtreliyse bir işe yarar. Monster HTS500-800-1000 ve üzeri modeller böyledir. Rf-emi filtreli besleme görüntü ve ses kalitesinden maksimum verimi almanızı sağlayabilir duruma göre. Evinizde zaten temiz, parazitsiz şebeke elektiriği varsa (ki arka duvarınız baraja yaslanmıyorsa pek mümkün değil) fark göremeyebilirsiniz. Gerçek rf-emi filtreli olmayan Tunçmatik, Belkin, Trust vs modeller uzatma prizinden başka birşey değildir. Belkin'in bir modelinde de bu özellik vardı ama hatırlamıyorum şu anda. En garantisi yine monster.
  • Sayın albani,

pany 42g20 kullanıyorum. Bu ürün için tavsiye edebileceginiz bir REGÜLATÖR varmı ?

bu ürün işimi görürmü ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Akım Korumalı Prizleri sadece çoklu-grup priz gibi düşünün!!! anahtarlı olmasıda artıdır tabiki!

aletlerdir!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrysocolla -- 28 Aralık 2010; 10:49:48 >

• @noktaa Albani muhtemelen daha sağlıklı bir tesbitte bulunacaktır paneller konusundaki bilgileri sayesinde, ancak kendim ses sistemleri üzerine bu konuyu araştırdığım için panellerde de benzer sorunlara yol açabileceğini düşünerek linkteki ürünü tavsiye etmiyorum. Çünkü bu ürün servo motorludur ve çok fazla elektormanyetik gürültü oluşturur. Ses sistemlerinde bu sinyal kalitesini etkiler ama panellerde durum tam olarak nasıldır bilemiyorum. Regülatör alırken elinizdeki sisteme ve evinizdeki voltaj aralıklarına uyumu önemlidir. İşini ciddiye alan bir elektirikçi (çok çok nadir bir tür) çağırarak gerekli ölçümleri yaptırmanız ve ona göre cihaz almanız daha sağlıklı olur.
  • @ulyses dostum bizim burada o dedigin elektrikciyi bulmak pek mümkün degil :) Bu elektrik konularından hic anlamam ama dedigin gibi ses vs cıkartıyorsa ürün tabiki o ürünüde istemem.. Sinema sistemine de sahibim. Tv ve sinema sistemini destekleyecek sessiz ve sorunsuz bir ürün tercihimdir. Fiyat cok onemli degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrysocolla -- 28 Aralık 2010; 11:15:25 >
  • trafoludur demek istediniz sanırım. bu işler için en iyisi aktif güç kaynağı kullanmak olsa gerek.

quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

@noktaa Albani muhtemelen daha sağlıklı bir tesbitte bulunacaktır paneller konusundaki bilgileri sayesinde, ancak kendim ses sistemleri üzerine bu konuyu araştırdığım için panellerde de benzer sorunlara yol açabileceğini düşünerek linkteki ürünü tavsiye etmiyorum. Çünkü bu ürün servo motorludur ve çok fazla elektormanyetik gürültü oluşturur. Ses sistemlerinde bu sinyal kalitesini etkiler ama panellerde durum tam olarak nasıldır bilemiyorum. Regülatör alırken elinizdeki sisteme ve evinizdeki voltaj aralıklarına uyumu önemlidir. İşini ciddiye alan bir elektirikçi (çok çok nadir bir tür) çağırarak gerekli ölçümleri yaptırmanız ve ona göre cihaz almanız daha sağlıklı olur.

• İyi günler

1-bahsedilen akım korumalı prizler;sn.ulyses inde yazdığı gibi;sadece grup prizlerdir bende bunu zaten bu "niyetle" kullanmaktayım!
    piyasada yada sağda-solda bahsedilen yazılan-çizilen bu konudaki "efsaneleri" geçin bir kalem!!!!

2-Bende bahsettimsn.ulyses te bahsetti;MONSTER bu işte en iyisidir(başka iyilerde var ama bunlar TR de yok) pahalıdır ama özellikle
    ulyses inde yazdığı gibi "AUDIO" sistemlerde bence olmazsa olmaz bir alettir Monster lar
    ANCAK bina içi dahili elektrik tesisatı da "adam" gibi olmalıdır!!!! yoksa yine hikaye olur! Monster bile olsa yada yeterli performans alınamaz v.s

TÜRK işi Topraklı prizde kurtarmaz vaziyeti

3-Voltaj Regülatörü de bir yere kadar yeterlidir ama örneğin benim bölgemde,ciddi voltaj sorunu olduğu için "mecburen" bunu en azından
    mükemmel olmasa bile(sistem olarak)kullanmak zorundayım!!!

Bahsedilen 500W lık Tunçmatik bende var ama dandik bir alet bu arka odada CRT de bunu kullanıyorum
    Salonda ise sistemdeki cihazlar+panel içinde yine Tunçmatik 1KVA lık olanı kullanıyorum;ve abuk bazı voltaj durumlarında ciddi iş görüyor!

Ulyses inde dediği gibi özellikle Audio sistemlerde elektromanyetik gürültü v.s oluşturur,ancak panel için kullanımda ve mecbur iseniz sorun olmaz!

Bu işlerden anlayan Elektrikçi Ustaları bulmak ise çok zor

4-PDP ler voltaj sorununda ciddi etkilenirler!!!
    Bakınız bugün USA da bile Voltaj Regülatörü kullanılmaktadır!!!! Monster türü prizler zaten işi bilenler için olmazsa olmaz cihazlardır!
    Audio cular ise On-Line UPS kullanırlar temiz ve direk 110/220 v.s voltlar için!!

Bu işin Audio kısmı çok özeldir,bilen bilir bunları ama panel işinde size en çok gerekli olan voltaj sorunudur!! PDP ler böyle ani gidip gelen
    veya aşırı düşen-yükselen voltajları hiç sevmezler
    Bu tip sorunlarda genelde Garanti dışıdır;hatta tamamen Garanti dışıdır!

5-"On-Line UPS" lerde güzel bir çözümdür ama bunlarda FAN var ve ses yapıyor,ben bir ara düşündüm sonra vazgeçtim ancak bunu kullanmakla
    direk UPS den net 220V almak olayı olduğu için en sağlıklısı vede doğrusudur

++

• @ albani. Tesekkurler hocam. Aradigim cevabı buldum. madde 5..

Saygılar

P.M pls.
  • 46U20 plazma 1599 tl arkadaslar m.markta ,aslında g20e istiyorum ama fiyat farkı cok fazla,tavsiye edermisiniz?bir de m.markta satılanlar dist.garantilimi?
  • 
Sayfa: önceki 698699700701702
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.