Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: hakemay

6090 kuronun ilanı sahibindende de var.Oda 300 saat kullanıldı yazmış,hemde sehbasıyla 8.500TL istiyor.Acaba 1,500 TL yi sehba içinmi ekstradan koymuş.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-pioneer-kuro-lx6090-plus-ultimate-sehpa-8.500-tl-101243195/detay/

Ama Maşallah 10 numara bi Alet. Napacan yok VT/yok GT yok Hx850/920 bilmem neeeee!!!

Alacan KURO yu hani derlerya Ku(ı)Ro yum ama para bende

Birileri "ciddi" alıcı olursa o fiyatı aşağıya çektiririm

Ayrıca Sehpası 1,5 kağıt filan değildir,sadece bu panel mono-display olduğu için(bazı Pio lar böyledir ve
    diğer marka paneller ile karıştırmayın bu özelliğini)

Stand ve Speaker ları optionaldir;ayrıca para ile satılır veya hiç bunları satın almaz,kendi ses siteminizle
    ve panelide askılı bir sehpaya veya duvara asarak kullanabilirsiniz! zaten bu saatten sonra Pio lar
    için ne Stand kaldı ne de Speaker filan ancak hala arayanlar var tabiki!

Bütçe sorunu olmayan ama özellikle "işi bilen" ve bizim gibi harbi FILM ci olanlara hitap eder Pio lar!
    Ve tabiki "doğru renk" neymiş bir tek Pio da görürsünüz;Siyah nasıl olmalıdır bir tek "KURO" görürsünüz

Ama Film ci değilseniz,Vividçi iseniz veya abuk renkleri çok canlı ve güzel buluyorsanız,aşırı sature renkleri de
    doğru kabul ediyorsanız v.s gibi bir kullanıcı iseniz,sizin zaten Pio ile hiç işiniz olmaz!

Hmmm ozaman anladığım kadarıyla yanındaki ses sisteminide içinde veriyor.

Açıklamada da sadece ultimate sehpa + LX6090 yazmış!!!!

Speaker dan falan bahsetmemiş...Ama siz sanki onlarda içindeymiş gibimi

yazdınız benmi öyle algıladım?

Ama 8500 TL büyük para be Can abi !!!!! 5 yıl öncenin PDP si,şuanda bile en iyi TV olduğunu da

düşünerekten ama yinede büyük para değilmi abi?

Aslında bu cihazın fiyatının bukadar yükseklerde olması az bişide senin kabahatin

Cihazı okadar methediyorsunki insan balıklama dalmak istiyor.

Hâl böyle oluncada satıcılar amma bi kabadayı oluyorlar..Senin tabirine verecen odunu

Eee kardeşim adamlarda haksız değiller aslında,bugün LG 55LM960 6.000 TL olunca 55VT50 6.300 TL

olunca KURO bu parayı hak eder tahminime...

Ah kadersiz ülkem,,elin gavurunun 3 kuruşa alabildiklerini ülkem 13 kuruşa zor alıyor be ya!!

Ama bu Tv şöyle bi 4,5 - 5 bin civarlarında olsaydı kaçırmazdım.İnşallah iyibir film/sinema cıya

nasip olurda TV nin hakkını verir.
    VW Passat 1.6 TDI DSG highline

• Albani hocam iyi temenniler için tşk panel sıfır kutu bd 220 verdiler bende ps3 var onu kullanıp bd 220 yi satıp gözlük almayı düşünüyorum ama siz ne dersiniz kalsinmi bd birde uygun fiyata gözlük nerden bulurum teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: carabiner1

Artık yeni yıla da beraber önümüzdeki 1-2 ay içinde indirim olabileceğini de düşünerek 65VT50 almaya çalışacağız. Bu TV'nin rainbow effect problemi varmış bu kronik tüm Tv'lerde var mı yoksa loto mu tutturmak lazım. Herhangi başka bir problem yaşar mıyım?

Akım korumalı priz kullanıyorum, bir de UPS almam gerekir mi?

Ve son olarak da bu TV'yi izlemek için (%95 HD yayın izliyoruz) minumum ve ideal ne kadar uzaklık gereklidir?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

Sayfanın başına bakarsanız izleme açıları orada yazıyor....

Diğer sorun hakkındada diyecek bişiyim yokkk!!!!

Kuro nun olmadığı yerde en iyiisiymiş diye herkes söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b55555

Guzel kardesim dedigim gibi benim icin mahsuru yok ozel de yazarim genelde ama bak burda insanlar faydalnsin kaziklanmasin diye bir seyler yazdim hemen tepki cekti yok uyelerin kafasini karistirma gibi laflar yazildi ben anlamiyorum sanki benim cebime giriyor bu aradaki kazik farklari .Sahsen benim 6.500 liraya aldigim bir seyi baska birisi 5.000 liraya alsa bana koyardi.Eger ozel de pm atmakda bir mahsur yoksa atarim niye atmiyim .?Ama dedigim gibi kurallara uygunsa ve modlar onaylarsa

Abi ne alakası var form kurallarıyla?

Buranın amacı ozaten kim nereden kaça almış?Bunlar yazılmıcaksa insanlar daha neden

form form dolaşıp bilgi edinsin.Her insanisterki en ucuza en iyisini alayım.

Sende 6300 TL lik ürünü 5000 e almışsın işte.Yerini söyle ilgilenenler gitsin alsın.

Forma baksana bi istanbul bilişimler Hepsi buradalar hızlı allar isimlerini hep yazarız.

Kimsede yasaklamaz / yasaklayamaz.

Sen nereden aldıysan yaz abi buraya....

Form morm kural mural yok bu konuda..

• Hakem dostum

-Panel çıplaktır aslında,sadece body veya display ünitesi diyeyim daha iyi anlaşılsın diye,bu panellerin bazı seri/modelleri
    sadece bu şekilde satılırlar(eski prof. veya günümüz prof.Display üniteleri de aynen bu şekildedir!)
    Siz normal panellerin hali gibi düşünyorsunuz haklı olarak ama öyle değildir!

-6090 için Stand yoktur(optional),Speaker ları yine yoktur(bu da optional dir!)

-Bizim Gökmen beyin sattığı panelde aynen bu şekildedir,ancak o paneli gördüğün sehpaya asmış ve şimdi de
    birlikte satıyor

-Bu paneli bilenler bilir,Speaker ve Stand olayını siz bir şekilde kendiniz hallediyorsunuz!ancak aradan epeyi bir zaman
    geçtiği içinde ne Digicom da ne de Bayide v.s yerde bunlar bulunamıyor!

Satılan sadece 6090+Sehpa dır

Sanırım panelin vaziyetini anladın+

++

-Fiyat elbette ucuz olmayacak! bu paneli "Diğerleriyle" karıştırmayın ltf! "Pio ve Diğerleri" vardır ve bugün en çok Pio
    nun kullandığı USA/Canada ve UK de hala aktif bir Pio pazarı vardır ve gördüğüm kadarıyla da ilgi ve talep daha da artmıştır,
    çünkü insanlar son 2/3 senede neyin ne olduğunu epeyi bir "öğrendiler"!!

Ben de zaten "bir bileni" diye özellikle belirtiyorum bilmeyen adama da böyle bir teklif yapmak zaten abuk,yani asıl abuk
    olan budur

Fiyat yüksektir ama bunun pazarlığı da belli bazı kriterler göz önüne alınarak yapılacaktır;ayrıca ben bunu Gökmen beye de aynen söyledim!
    Örneğin Pio başlığına bakarsan bir sürü kişi zaman içinde sattı ve ben hepsine bir şekilde aracılık ettim(TR de herhalde tamamı diyebilirim)
    İlk söylediği lafta aynen şudur;"SATMAYIN" ama adam illa satacağım derse de yapacak bir şeyim yoktur!

Çünkü Pio sunu satan adam ondan iyisini "alamayacak"! veya sadece USA olsaydınız bundan iyisi veya aynı gibi olan dünyadaki tek panel de Sharp-ELITE tir
    ve orada ELITE alanların çok büyük çoğunluğu da eski Pio culardır ama cebi sağlam olanlar ise Pio sunu satmayıp,ELITE ile birlikte bunu da
    kullanmaktadır!

Ben pahalımı-ucuzmu gibi polemiklere veya edermi etmezmi gibi tartışmalara girmem,zaten yazma sebebim de genele hitap etmiyor

DH yi bütün TR izler ve çoğu da üye değildir!!! ama herkes izler ve benimle başka şekilde görüşür v.s v.s dolayısıyla bu bilgileri de
    zaten bunun için DH de yazıyorum!

Bu paneli alacak adam bazı şeyleri farklı değerlendirecektir,daha doğrusu bunları bilerek,bilinçli olarak alacaktır ki son 3 sene içinde
    bir çok 5090 da böyle alıcısını buldu! 6090 ise çok özel ve güzel panel olduğu için kolay kolay 2.ele düşmemiştir,2/3 tane ancak düştü
    son 2 senede! ve 2 tanede KRP50" düşmüştü;ben bunların birisini 2 saat içinde sattırmıştım diğerini de ertesi gün sattırmıştım
    ve birisi 7250 diğeride sanırım 8100 kağıda gitmişti ve rakamlar o gün için ucuz idi!! çünkü daha sonra malın değeri ve yaptığı iş
    çok fazla öne çıkınca fiyatı hiç düşmedi ama sadece fiyat konuşuldu,ortaya panel hiç çıkmadı çünkü kimse satmak
    istemedi ve hala da aynen öyledir! TR de 1000 tane 6090 varsa Binde 3/5 ancak satıcı çıkar/çıktı!

-Valla Satanlar acaip tok satıcıdırlar ama onlara da odunu veremeyiz,onlar bize basar odunu
    Dostum bu alemde Pio vardır bir de Diğerleri;bu adamlar Pio cu oldukları için haklı ve doğal olarak çok fena kasılıp hava atarlar

-Ben satan Gökmen beyle geçen gün telefonla konuşup epeyi bir dertleştik,nedir ne olur ne etmelidir v.s v.s v.s ama bunlar hep "işi bilenler"
    içindir;yoksa çoğu insana bedava versen evine bile sokmaz,gerçi bedava verecek bir salak Pio cu olmaz ama....

-Zamanında TF ve burada panelin o çok popüler olduğu zamanlarda;konuya birileri dalıp .....yaw bu bildiğimiz Pio TV demi üretiyor,biz bu herifleri
    sadece Oto Teybi ve Müzük sistemleri filan üretiyor sanırdık,bunlar panelden anlıyormu acaba..... gibisinden zihni sinir sorular sorarlardı

Ben 2008 de bir gün TF deki başlıktan artık ""KURO"" lar gelmeye başladı diye yazmıştım(G8/ Pio lardan bahsediyorum) sonra birisi bana PM atmış ve demişti ki;

...yaw Can abi ayıp olmuyormu KURO lar geliyor filan ne ayaktır ya yakıştıramadım sana..... diye "bozuk" atmıştı ve en çok da buna gülmüştük
    ülen ne günlerdi be;sonra vatandaşa "KURO" yu anlatınca o da gülmüş ve özür dilemişti

++
    Bak sen şimdi LGE nin Nano-LED çakma panelinden bahsetmişsin(960 Serisi ve bunu da daha teknik olarak bir kaç defa ilgili başlığından anlatmıştım!!)
    55 lik 960 6 kağıt ise;asıl odunu bunu satana ve alana vereceksin yahu
    Veya o 55VT5x de o parayı hele hele bu saat itibarıyla hiç etmez
    Siz Pio nun rakamlarını konuşacağınıza,piyasadaki bazı absürt rakamlara satılan panelleri konuşun

++

Bak ben çok açık net ve dolambaçsız yazar ve adresi tam gösteririm!

Şunu da söyledim aynen Gökmen beye;....paneli 5 kağıda satma..... veya paneli 5 kağıda sataramısın diye sorduğum da ise satmam varsın dursun demişti
    ve bencede çok çok haklıydı!

Geçen birisi yazmış Ankarada Elçilikten 6090 satılmış ve rakam 2,5 kağıt idi!
    Doğrudur ama o panel ile bu panel aynı koşullarda değil! ayrıca onlar "temizlik" için üç-kuruşa mallarını satarlar eskiden beri!(Yabancı misyon satışları)
    ama daga sonra bu paneli alan "uyanık" 5/6/7 artık ne tutturusa ona satacaktır

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• ya albani iyi güzel ben dahil eminim herkesin sana saygısı vardır da, piyasadan kalkalı 5 yıl olmuş bir tv'ye 6-7bin tl nedir allahı aşkına. Yedek parçası bile bulunuyormu belli değil. TV'yi aldıktan 6 ay sonra tv'ye bişey oldu nerde servis nerde yedek parça kim nasıl ilgilenecek. Hadi onu geçtim satan kişi neden satıyor, madem piyasadaki HER TV bu 5 sene önceki kurodan daha kötüyse.. Ayrıca 7bin tlye bir projeksyon+cam parçalı perde alırsın, alacağın görüntüyü değil 1 pio 3 pio veremez. Yani st-gt-vt serileri eskiler kadar sorunsuz olmasada yeni nesil özelliklere sahipler. (her ne kadar benim için önemli olmasada para verdiğim tv'de remote control app, 3d, smart cart curt ararım) Satan kişi 2013 yılında 2. el bir tv için 7bin tl demiş. 5 sene önce 2008'de 20bin tl'ye falan aldı heralde. Yani 3bin belki taş çatlasa 4bin istenirde 7bin tl nedir.. Pek savunulacak tarafı yok. Yani kısaca buradaki muhalif düşüncem fiyatından ötürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 9 Aralık 2012; 21:53:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

ya albani iyi güzel ben dahil eminim herkesin sana saygısı vardır da, piyasadan kalkalı 5 yıl olmuş bir tv'ye 6-7bin tl nedir allahı aşkına. Yedek parçası bile bulunuyormu belli değil. TV'yi aldıktan 6 ay sonra tv'ye bişey oldu nerde servis nerde yedek parça kim nasıl ilgilenecek. Hadi onu geçtim satan kişi neden satıyor, madem piyasadaki HER TV bu 5 sene önceki kurodan daha kötüyse.. Ayrıca 7bin tlye bir projeksyon+cam parçalı perde alırsın, alacağın görüntüyü değil 1 pio 3 pio veremez. Yani st-gt-vt serileri eskiler kadar sorunsuz olmasada yeni nesil özelliklere sahipler. (her ne kadar benim için önemli olmasada para verdiğim tv'de remote control app, 3d, smart cart curt ararım) Satan kişi 2013 yılında 2. el bir tv için 7bin tl demiş. 5 sene önce 2008'de 20bin tl'ye falan aldı heralde. Yani 3bin belki taş çatlasa 4bin istenirde 7bin tl nedir.. Pek savunulacak tarafı yok. Yani kısaca buradaki muhalif düşüncem fiyatından ötürü.

Sana yukarıda,bundan önceki yazdığın msg dan sonra bende cevabımı vermiştim!

• @albani

hocam tvnin kalitesi konusunda kimse zaten tartismaya bile girmez

storm arkadasin lafida yok zaten tvnin kalitesine

ama soyle birsey var

tvden cok iyi anlayan biri, saglam piocu diyelim..oyle birisinin bile bu kadar parayi vermesi normalmi sizce?

kaldiki arkadasin dedigi gibi, yedek parca, servis vs bunlarin hepsi muamma...

son olarakta, bilmiyorum ama bir cok kisi size saygi duyarak yaziyor, hoca yada ustad diye hitap ediyor

fakat sizin son msjiniz, "sana" diye hitap edip, sonuna unlem koyarak bitirdiginiz bir cumle

bilmiyorum, benim biraz garibime gitti...

• Nerdeydiki bea bu 4 kağıda 55 vt50??
    Yada delinin biri kuyuya bir taş attı 50 akıllı çıkarmaya uğraşıyor.misali

• Albani üsdat
    TX L47ET50e
    sizce nasıl önerirmisiniz
    SD ağırlıkta izlenecek arada hd olacak
    hx 850 fiyatları üç kaıttan aşaı düşmedi malisef ilk tercihim hxti ama düşmediğii için fiyat onu ikinci sıraya aldık
    sizin et50e yorumlarınızı merakla bekliyorum
    teşekkürler

Sanayı,seni filan geç bir kalem;garibe gidecek hiç bir şey yok,Öküzün altında Buzağı aramayın ltf!

++
    Bilmiyorsunuz Pio yu ama boşa konuşuyorsunuz,örnekler veriyorum şimdi;

1-Ben sürekli "Pio ve Diğerleri" derken;sallamıyor ve özellikle bazı gerçekleri yazıyorum!
    Pio da 2000 lerin başında beri tüm paneleri için yedek parça stokları vardır,Digicom da yoksa,ya UK deki ana Avrupa deposundan
    ve orada da yoksa Kagoshima dan/Japan dan gelir/geliyor!

Bir diğer örnek Pany nin 2007/2008 Modelleri için artık ciddi bir yedek parça sorunu vardır(bende bazı örnekleri var çünkü kişiler
    bana ulaştılar "abi ne yaparız" diye bende "geçmiş olsun" dedim ve işin birde Tekofaks-Pany/TR durumu vardır,ama şimdi milleti
    heyacanlandırmıyayım!

Pio daki çok uzun seneler yedek parça bulundurulması ise neden biliyormusunuz acaba??

Heriflerin panelleri çok uzun seneler arızalanmaz da ondan
    Dolayısıyla müşteri bunlara 5/6 sene sonra gelmeye başlar ki çoğu daha uzun süreçte gelir!
    Ancak "kötü voltaj sorunu" her PDP yer bitirir ve Pio lar bu konuda yine herkesten çok çok daha dayanıklıdır!

Kısaca ne yedek parça nede hizmet v.s sorunu olmaz bunlarda!

2-6090 ise 2009 Modeldir ama çoğu 2010 da satılmıştır,şuanda ortalama 6090 kulanıcısının süreci 24/30ay gibidir!
    Daha paneller rodajdan bile çıkmadı yaw

"Diğer PDP" ler 20/30bin KM anca gider,Pio ise kafadan 40/50bin KM yol yapar,bilmem haberiniz varmıdır!
    Bu bile bir "maliyet" hesabı için yeterlidir!

"Diğerleri" zırt pırt sorun,hata ve teknik bazı malum sorunları ortaya çıkarır ama Pio da bunların oranı %1 bile değildir!
    Diğerlerinin yaklaşık oranı ise tahmin edemeyeceğiniz kadar katlayarak fazladır ve bu bir "maliyet" dğeilmidir sizce!

Böyle bir sürü örnek veririm!

Senin "Muamma" dediğin konuların hiç birisi Pio için söz konusu bile değildir(bu arada Pio yu hiç tanımadığınız ortada)

Pany/Samy/LGE nin PDP lerini ilk çıktığı günden beri bilir,tanır ve takip ederim ve sanırım TR de en çok Pany PDP aldıran,adam da benim!
    Hala da böyleyim hatta sokaktan adamı çevirip Pany aldıran adam da benim
    PDP ile ilgidi akla gelmeyecek tüm bilgileri ve gerçekleride veren ilk adam benim,3/5 sene önce birileri kasıtlı olarak PDP leri döverken
    karşı çıkan da bendim!hala bu tipler arada sallarlar,o eskidi o öldü,PDP mi alınır v.s v.s

3-"Pahalı" derken;neye göre pahalı olduğunuda teknik ve bilimsel olarak millete anlatınki hep beraber pahalı diyelim!
    Ama adam 1,5/2 kağıtlık bir PDP arıyorsa zaten Pio ile hiç işi olmazki!
    Veya o kişi ıvır-zıvır özellikleri öne çıkarıyorsa zaten Pio ona gelmez ve 2 kağıda da versen evine bile sokmaz

Pio yu ltf Diğer paneller ile aynı kulvarda görmeyin,zaten şu yazdıklarınız bile bana tepki gibi olsa da belliki Pio hk.
    hiç bir şey bilmiyorsunuz ve takılmışsınız "fiyatına",karşıma şöyle bir Pio cu veya işi bilen biri gelse de onunla tartışsak
    siz de o zaman olayı daha net anlasanız!

O zaman belki sana bile 6 kağıda o paneli aldırırım,farkında bile olmazsın ben böyle Pio için ....yaw onlar Araba teybi yaparlar... diyen
    çok adama Pio aldırdım geçmişte

++

• albani hocam
    pio alamıyorum onu geçtim bir kalem param yetmiyor açıkçası, ha yetse de zaten piyasada pio yok, ben şu an paramın yettiği kadarıyla 42st50 aldım, sinema izlerken koltuğu yaklaştırıyorum, yoksa izleme mesafem için biraz küçük ama imkan bu şimdilik, daha geçen samy lcdde film izledim, renklerin güzelliğini falan geçtim, gerçek bile değildi bence

neyse lafı fazla uzattım, benim mesele o değildi, tvyi alırken buranın voltajına güvenmediğim için regülatör de aldım, wattını falan hesapladım 500lük tunçmatik aldım, 3-4 saatlik izleme süresinde 5-6 kere tık tık diye ses çıkarıyor, ben de bundan voltaj değişikliği olduğunu ve regüle ettiği sonucunu çıkarıyorum (az önce de yaptı mesela) bilmem doğrumu anlıyorum

lafı hala uzatıyorum, neyse asıl mesele şu, arada sırada regülatör kendini kapatıp açıyor, voltaj çok fazla mı düşüyor da kapanıyor, regülatörün kullanma klavuzunda 160volta kadar regüle ettiği yazıyor, acaba voltaj çok mu düşüyor, regülatör tvye azmı geliyor

bir de, bu elektrik kesmeler tvye zarar verirmi, verirse ne kadar verir, yoksa regülatörü çıkarsam tvyi direk elektriğe bağlayıp kullansam dahamı az zarar veririm tvye, ha bu arada burda 1-2 dakikalık elektrik kesintileride olur bazen, ve bazen arka arkaya da olur bu, onun için de uedaşı aradım ne bu kardeşim dicektim ama telefon hattında şikayet bölümü yok, hatta operatöre falan bağlanma bile yok, adamlara ulaşamıyorum bile, internet sitelerine şikayet yazısı yazdım, ordan bişey çıkmazsa epdk'ya mı artık nereye gerekiyosa dilekçe vericem, küçük müçük ama tvmi çok sevdim bozulsun istemiyorum, tabi diğer eşyalarımında bozulmasını istemiyorum, hepsini uzun araştırmalarla aldım

• @Ercü

-Hocam bugünkü EM lere henüz bakmadım yarın cevaplarım artık

-diğer yerde ise Pio başlığına bir bak,öteki konu içinse,buradaki Pio başlığına bakacaksın(belki de TF de yazdım) ve ben bunların
    hepsini cevaplamıştım ama ne zaman,hangi msg larda bilemiyorum,ama 1/1,5 sene evvel idi!

-Digicom/Bağdat Cd. sen burayı aradınmı?? bildiğim kadarıyla şuanda yine ellerinde VX3x panel kalmadı ama arada getiriyorlar ancak ne zaman bitecek
    bilmiyorum,bu panel "sonsuz" değildir ve sanırım üretimi de bitti bile,düşünürsen diğer yerdeki başlığımıza iyice göz gezdir,takılırsan beni ara

-VT5x için o sorduğun duruma dair çeşitli msg larım da bu başlıkta var;geriye doğru tara msg ları!!

-Geçen günkü gönderdiğin Ünite resmini ise hiç beğenmedim,sebebi ise panelin "konuşlanma" durumu,YALNIŞ!!!
    hem "içeride" hem de panelin tahliye ızgaraları üste çok yakın ve ısı tahliye işlemi buradan olmaz kardeşim
    LCD olsa bile olmaz ama sen 65lik PDP den bahsediyorsun!
    Hanımları boşver bu konuda,onlar sadace yakışıklımı veya şıkmı v.s diye bakarlar bunlara o ünite bahsettiğim
    durum için kesinlikle yalnıştır!!!

A-Üst rafı kaldırın(zaten bu haliyle şık değil!,yeri orası değil ama bizim "Marangozlar" hala işin mobilya kısmında kalmışlar heriflerin
    panel ünitelerinden haberleri yokki

B-Ayak takıldığı için ünite olması gerekenden bayağı yüksek!! sanırım 15/16cm ayak var orada!onu tamamen sökün o zaman yükseklik OK dir+
    sökülen yere de kendinden yapışkanlı Keçeler var,onlardan al ve tak(hem 4 köşeye hemde ön-orta,arka-orta ve tam göke-ortaya koyarsın çok daha şık olur!
    ben de yeni üniteyi böyle taktım ve 12cm lik ayaklarını çıkardım,keçe koydum ve yere indi ünite!

C-Yan açıklık mesafesi OK dir buradan etkilenmez ama üst bölüm çok önemli! ve komple kaldırın!!
    Panelin montaj yeri içinse,arka iç bölümü kapatacak şekilde 30/35mm lik suntalam veya benzeri daha sağlam/yoğun bir plaka ile kapatsın,ancak panel
    çok ağır olduğu için plakanın alt bölümünü ünitenin üstüne kadar indirsin ve ünitenin üst tablasına oturtsun!! böylece panel asıldığı zaman plakanın fiziki taşıma
    ağırlığı aşağıya kadar dayanır ve dağılır!! arkadan ise daha fazla dübelli vida kullanarak sabitlersiniz,tam doğru ünite haline gelir

++

• quote:

Orijinalden alıntı: tural.i

albani hocam
    pio alamıyorum onu geçtim bir kalem param yetmiyor açıkçası, ha yetse de zaten piyasada pio yok, ben şu an paramın yettiği kadarıyla 42st50 aldım, sinema izlerken koltuğu yaklaştırıyorum, yoksa izleme mesafem için biraz küçük ama imkan bu şimdilik, daha geçen samy lcdde film izledim, renklerin güzelliğini falan geçtim, gerçek bile değildi bence

neyse lafı fazla uzattım, benim mesele o değildi, tvyi alırken buranın voltajına güvenmediğim için regülatör de aldım, wattını falan hesapladım 500lük tunçmatik aldım, 3-4 saatlik izleme süresinde 5-6 kere tık tık diye ses çıkarıyor, ben de bundan voltaj değişikliği olduğunu ve regüle ettiği sonucunu çıkarıyorum (az önce de yaptı mesela) bilmem doğrumu anlıyorum

lafı hala uzatıyorum, neyse asıl mesele şu, arada sırada regülatör kendini kapatıp açıyor, voltaj çok fazla mı düşüyor da kapanıyor, regülatörün kullanma klavuzunda 160volta kadar regüle ettiği yazıyor, acaba voltaj çok mu düşüyor, regülatör tvye azmı geliyor

bir de, bu elektrik kesmeler tvye zarar verirmi, verirse ne kadar verir, yoksa regülatörü çıkarsam tvyi direk elektriğe bağlayıp kullansam dahamı az zarar veririm tvye, ha bu arada burda 1-2 dakikalık elektrik kesintileride olur bazen, ve bazen arka arkaya da olur bu, onun için de uedaşı aradım ne bu kardeşim dicektim ama telefon hattında şikayet bölümü yok, hatta operatöre falan bağlanma bile yok, adamlara ulaşamıyorum bile, internet sitelerine şikayet yazısı yazdım, ordan bişey çıkmazsa epdk'ya mı artık nereye gerekiyosa dilekçe vericem, küçük müçük ama tvmi çok sevdim bozulsun istemiyorum, tabi diğer eşyalarımında bozulmasını istemiyorum, hepsini uzun araştırmalarla aldım

Panelin hayırlı olsun+

-Sana ilk tavsiyem o aldığın VR yi mümkünse değiştir 1KVA lık olanla!
    500lük olanını bende 4 sene önce almıştım eski panelim için ama çok dandik o
    2/3 ay anca kullanıp kaldırmıştım

-Ses yapması normaldir çünkü voltajlar acaip oynuyor belliki
    Bir süre sonrada zaten ses yapmaya başlayacaktır Buzzing gibi!

1KVA lık Tunçmatik oldukça iyi ama mükemmel filan da değil ama ben yaklaşık 4 senedir bunu kullanıyorum!
    ses gelmesi bunda da oluyor ama daha az,ayrıca voltajı gücüne bağlı olarak daha iyi regüle ediyor ve binen yükde
    oldukça az olunca çok rahat çalışıyor!

Benim LCD Tosh SV panelim oldukça fazla güç çeker 240/280W gibi ve 500lük zaten olmazdı!(bunlar gerçek 500 de değildir laf aramızda!!!)
    Bebde toplam bağladığım cihazlar ile sanırım 300/350W çekiyor ve 1KVA çok rahat çalışıyor

-Ayrıca Voltajını gün içinde değişik saatlerde ölçmeye bak! bazı yerlerde inanılmaz kötü voltaj geliyor! en azında akşam pik saatlerde
    (17-22 gbi)kesinlikle ölç!

1KVA lık cihazı alırsan onun önünde göstergesi vardır ve giren voltajı gösterebiliyor,tam hassas değil ama 2/3volt farkıyla ölçebiliyor!

-PDP ler LCD ler gibi değildir ve voltaj dalgalanmasını hiçmi hiç sevmezler!!!temiz-stabil akım isterler;VR ler bu bakımdan TR de
    kullanılmalıdır özellikle PDP kullananlar için!

-Evet cihaz dandik ve takatide zayıf olduğu için ve de akımı iyi önleyemediği için milisaniyelik(veya saniyelik) oynamalarda cihaz aynen çuvallayıp
    kendisini kapatıyor ama bunlar panel için çok sakat şeyler yaw

Sen neredesin bu arada belliki voltajlar bazı saatlerde kötü değil çok kötü!

Ayrıca paneli de yeterince regüle edemiyor güç bazında!!

160volta regüle eder filan bunları geç hikaye bu!!

Ama ben senin asıl voltajını merak ediyorum??? mutlaka bir ölçüm yapmaya bak,20/30 kağıda satılan ucuz yollu Analog Voltmetreler vardır
    al bir tane ve tak prizin birisine sürekli dursun ve sık sık izle ibreyi neler oluyor diye

Bizdeki asıl sorun "milisaniyelik acaip inme-çıkmalardır"!!! bunlar bazı cihazların(Elektronik-Kartlı) anasını ağlatıyor!!!
    Ve bu süre milisaniye değil de "saniye" olursa daha da kötüsüdür

Voltajın 190 da olması ve sğrekli burada kalması çoğu cihaz için önemli değildir veya 230 da olması,ama Dansöz gibi acaip oynarsa
    cihazın hayatını kaydırır ve asıl sorunları da bu yapıyor zaten!

Elektrikler gittimi,panelin tüm akımını kesin!,geldiği zamanda hemen elektriği panele vermeyin ve bir kaç dakika bekleyin!kesintilerin zarar vermesi
    tabiki özellikle PDP ler için çok önemlidir;daha ilerisinde PWB yanar veya devre tamamlanır ve PWB+MB yanar veya PWB den geçer(dandik
    Çin malı PWB kullandılığı için tehlike anında akımı kesemiyor ve kaçırıyor ve kendisi değilde MB yi yakıyor v.s v.s)

İşte bunlarda o milisaniyelik oynamalarda olmaktadır,PWB ler böyle işler için yeterince hassas ve tepkimesi düşük değildir ve akımı kaçırmaktadır!

VR yi çıkarma,neden çıkaracaksınki!!!senin elektrikler nanay ise daha etkin çözümler devreye girmelidir!
    "Topraklama" ne alemde bu arada?? "TÜRK" işimi yoksa harbi topraklamamı vardır!

TEDAŞ medaş filan hikaye,genelde memlekette voltajlar kötü değil çok kötüdür ama vatandaşın çoğunun bundan haberi bile yoktur yaw
    Sonra bu herifler acaip sinirlidir!neyi sorsan insanı acaip sıkarlar,sorun morun diyede görmezler zaten!
    Ben eskiden arardım ...yaw voltajlar 180/185 lere düştü... diye bana şöyle cevap verirlerdi yaw abi sen bunu bulduğuna şükret

Geçenlerde zırt-pırt elektrikler gitti,anskastre fırının MB si yandı,125 kağıt bayıldım yaptırdım ama bir de 18 gün bekledim!
    Daha evvel klimanın MB si uçtu,Garantiden yaptırdım(neyseki herifler uyanmadı!!)
    Ondan evvelde Buzdolabının paneli yandi,150 kağıt bayılmıştım

• @evs4evs
    Etin yağlı/yağsız olduğunu anlamak için kasap olmaya gerek yok. Asgari IQ'ya sahip olmak yeterli dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 10 Aralık 2012; 0:05:30 >

aslında topraklamayı kontrol etmedim, ne alemde pek de bilmiyorum, önümüzdeki günlerde prizin içine bi göz atayım vaktim olunca, ev sahibine de bi sorayım toprak durumunu, babam elektrikçi normalde ama ankarada oturuyor ben iznikte, ona sormuştum tek priz için torak nasıl yaparım diye, anlattı ama prizde toprak hattı yoksa uzun iş

senin eşyaların da başına çok şey gelmiş harbiden, ben evleneli bir buçuk sene oldu daha, eşyalarımın hepsi yeni, sadece bulaşık makinesi bozuldu bir kere, o da daha ikinci çalıştırmada bozuldu, beyin yandı değiştirdiler, servis öyle söyledi, garantiden halloldu, belki o da elektrik yüzündendir bilemiyorum, diğer eşyalarda bir sorun olmadı allaha şükür, ama bu pdp olayı hassas diye kıllanıyorum biraz

1va regülatör alırım ama biraz ertelicem o işi sanırım, öncesinde kaliteli bir receiver bakınıyorum, elimdekiler yeterli değil, hiremco var bir tane ucuzundan, bir tane de ds nin aleti var, ds berbat, izlenecek gibi değil, artık scart mı kötü aletmi orasını deneyemedim ama sonuç olarak berbat, hiremconun 50 liralık aleti ondan daha iyi

okulda bi bakayım, fen laboratuvarında vardır voltmetre, 220 voltu ölçüyosa ordan alırım bir kaç günlüğüne, ya da bi avometre falan alırım, hem başka işlerede yaramış olur

• polemiksiz katiliyorum, ne yalan soyleyim

@albani - ben sorumuza cvp alamadigimizi dusunuyorum hala ama sizde haklisiniz..bu ise hayatinizi adamissiniz, en azindan yazdiklarinizdan onlar cikiyor

ne sanslisinizki size bosa konusuyorsunuz diyen olmuyor bu forumda!

• Albani üstad,sizin bahsetiğiniz Tunçmatik regülatör bu mu?

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.